• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

görümcemin davranışları neden değişti ?

eşime anlatma nedenim eşim kardeşine ve ailesine çok düşkün ama bu tür şeyleri kubullenemez tanıyorum çünkü inkar ediyorlar bizim oğlumuz öyle söylemez böyle söylemez görümcem sırf o aileye girebilmek için sesini çıkarmıyor eşim tanıdıklar ayıp olur diyor birinin söylemezi lazımdı sabahın 5 şinde kapıma dayanmışlar ailemin içine etmişler susup haklısınız mı deseydim
Karismayacaktin acikcasi sana dusmezdi esin susarken ses kaydini ortaya atmak. Kosup her olumsuzlugu kocana anlatman yersiz. Ayrica kizi son zamanlarda hic aramamissin. Tum bunlarla nasil araniz iyi olacakti?

Yapilan elestirilere karsi sadece savunma yapacaksan konu niye actin? Kizin sana niye sogudugunu anlayamamissin anlatiyoruz yok diyosun bu yuzden anlamamissin iste

Elinizden her geleni yapmak bence aileyi arayıp ağzına geleni söylemek değil. Onların arasında bir mesele ailelere taşmış tamam abisi halletsin siz neden bu kadar celallendiniz ki siz ne kadar iyi olursanız olun ilk kötü hareketinizde kötü gelin olacaksınız. Şahsen ben nişanlımın ailesini yengem arasın istemem. Ak diyeceğine gak der olacağı varsa da olmaz.

Nişanlısı görümcenize onunla görüşme konuşma gibi laflar etmiştir muhtemelen, o da arafta kalmıştır. Zaman bırakın, kınası-düğünü olduğununda geri planda kalın müdahale etmeyin.

görümcem resmen kardeşim gibiydi beraber yer içer uyur gezer dertleşirdik bana annemin yokluğunu aratmadın herkes bize imrenir evlenirken hep yanımda olacaksın iyi ki varsın diyen kendisiydi üstelik körü körüne onay verip karışmamak ne derece doğru sonu yine bize dokunacaktı boşanıp gelecekti babasından gizlediler eşim napim seviyorum diyor kırılmasın tanıdık insanlar diyor sırf tanıdık diye sineye çekmek benim tarzım değil

yemin ettim o zaman eğer barışırsan kapını açmam sen ayrıldın benim evimin huzuru kaçtı hadi ayrıldın olabilir ama neden tekrar onların evine gidip kalıyorsun gizlice barışıyorsun inan memlekete gideceğiz ve sırf kayınvalidemin mezarı için yüzünü göresim yok hanım efendi 2 milyar maaş almaya başlayınca bir öz güven patlaması yaşadı
Sana ne yahu kizin hayatina niye bu kadar karisiyosun nisanlisi degil mi kuser barisir kendi karari sen mi cizeceksin kaderini? Aile icindeki yerini bilmiyosun bence sen

Siz kardeşleri olarak yine de üzerinize düşen vazifeleri yerine getirin derim.
Gün olur devran döner, görümceniz acılar içinde kıvrandığında 'biz de üzdük' diye vicdan azabı çekmemeniz açısından söylüyorum bunu.
En azından size hala güvenebileceğini bilmeli ki iyice sahipsiz sanıp kızı itip kakmasınlar.
Gençliğe versem değil, cahillik desem o da değil.
Tek adı var durumun 'nankörlük' ama yine de insanız değil mi?
Yastığa başınızı rahat koymanız için tek tavsiyem bu...

çok zamandır uyku ne bilmiyorum resmen düşündükçe boğuluyorum tek kaldıramadığım şey onların lafıyla hareket edip nişan bozulmuşken bile onların evinde kalması ve bizi hadi beni geçtim abisini dışlaması kaldırılacak şey değil bu saatten sonra hiç bir şeyine karışmam kapısını da açmam

Nankörmüs görümcen , ama birgün yine sizin kapiniza gelecwk pisman olmus bir sekilde hemde..
Ozaman nasil bakicak yüzüne cok merak ediyorum...
Esin tabiki üzülür canim kardes sonucta sonunda yine o kosacak kardesine.
Ama suan su durumda ben olsam görüsmezdim kendi haline birakirdim.
Hem madem o kendine yakistiriyo nikahsiz o evde kalmayi yapacak bisey yok okunakla adam olunmuyo demekki...

aynen bende eşime öyle diyorum biz onun kötülüğünü isteyecek en son kişileriz sırf annesinin hatırına yine her şeyi unutabilirdim ama son olanlardan sonra çöp kadar değeri kalmadı gözümde şimdi orada aile sıcaklığı bulduğunu söylüyor ama evlenince her şey değişecek çok bekleyecek bayramda seyranda ama nafile aklım almıyor böyle şeylere tepkili olan kız nasıl bunları yapıyor

çok zamandır uyku ne bilmiyorum resmen düşündükçe boğuluyorum tek kaldıramadığım şey onların lafıyla hareket edip nişan bozulmuşken bile onların evinde kalması ve bizi hadi beni geçtim abisini dışlaması kaldırılacak şey değil bu saatten sonra hiç bir şeyine karışmam kapısını da açmam
Eee madem kapimi acmayacagim diyosun daha niye konu actin sen cozumu bulmussun. Kizin abisine yaptigi ciddi bi saygisizlik yok ama abisinin evine giremeyecek yani. Kaynananin kemikleri sizliyodur

Karismayacaktin acikcasi sana dusmezdi esin susarken ses kaydini ortaya atmak. Kosup her olumsuzlugu kocana anlatman yersiz. Ayrica kizi son zamanlarda hic aramamissin. Tum bunlarla nasil araniz iyi olacakti?

Yapilan elestirilere karsi sadece savunma yapacaksan konu niye actin? Kizin sana niye sogudugunu anlayamamissin anlatiyoruz yok diyosun bu yuzden anlamamissin iste

sanırım siz dikkatli okumuyorsunuz eşim zaten normalde de çok konuşkan değil ve tanıdık çok yardımları dokunmuş zamanında minnet duygusundan dolayı konuşamıyor sabahın beşinde bana gelip biz şöyle aileyiz böyle aileyiz oğlumuz şöyle okumuş böyle diye övüp duran birine peki haklısınız mı deseydim çocuk ailemin zoruyla nişanlandım diyor ailesi hala baskı kurmak için kapıma dayanıyor barışınca niye abisi insan yerine koyulup aranmıyor ama oğluma laf gelmesin diye gelmeyi biliyorlar üstelik kızı alıp kendi evlerine götürüyorlar üstelik ben neler yaşadım bu süre için de çocuğumuz olmadığı için ameliyat hanelerde borç alıp ameliyat olurken abisi başkasından borç isterken o aramış mı

sen onu kız kardeşin gibi gördüğün için bu kadar müdahil olmuşsun olaylara, bilemezdin bu şekilde olacağını...
ama giden gitmiş zaten boşver...
kendisine yakıştırıyorsa nikahsız birlikteliği sözümüz yok
ailemin zoruyla nişanlandım diyen bir basiretsizle evlenecek ya, işte bu ona en büyük ceza...

Sinirlari astigin yerler olmus mesela her seyi kosup esine anlatman, kavga sirasinda kiz ve dunurler barismaya calisirken isi bozmak icin ses kaydi dinletmen gibi. Sonradan da kizla iletisimi kesmissin zaten. Senden sogumasi normal
Aynen seni hiç ilgilendirmeyen işler bunlar.kaldı ki yas farkı da çok yok ki büyüklük yapmissiniz diyelim.Kiz mutlu olur mutsuz olur orasını tartismayacagim ama kendisinin halledebiileceği bir meseleye karismaniz olmamis.neyse tecrübe olsun size bize

Eee madem kapimi acmayacagim diyosun daha niye konu actin sen cozumu bulmussun. Kizin abisine yaptigi ciddi bi saygisizlik yok ama abisinin evine giremeyecek yani. Kaynananin kemikleri sizliyodur
sen sinirini benden çıkarmaya kararlısın galiba ben sadece merhaba merhaba mesafeli olacağım ama eşim tabi ki gidebilir oda gelebilir abisinin evi sonuçta abisi onu okutabilmek için ne fedakarlıklar yaptı ve daha anlatılmayacak bir çok şey bir erkek uğruna hem de senden soğudum zorla nişanlandım diyen bir erkek uğruna abisini silip atması abisine saygısızlık olarak yeterli bence bunu eşimin konuşmalarından anlayacak kapasiteye sahibim çok şükür

sen sinirini benden çıkarmaya kararlısın galiba ben sadece merhaba merhaba mesafeli olacağım ama eşim tabi ki gidebilir oda gelebilir abisinin evi sonuçta abisi onu okutabilmek için ne fedakarlıklar yaptı ve daha anlatılmayacak bir çok şey bir erkek uğruna hem de senden soğudum zorla nişanlandım diyen bir erkek uğruna abisini silip atması abisine saygısızlık olarak yeterli bence bunu eşimin konuşmalarından anlayacak kapasiteye sahibim çok şükür
Niye sinirli olayim dert topici acan ben degilim :d ben haksizliga katlanamam objektif sekilde senin hatalarini da soyledim mevzu bu

sen onu kız kardeşin gibi gördüğün için bu kadar müdahil olmuşsun olaylara, bilemezdin bu şekilde olacağını...
ama giden gitmiş zaten boşver...
kendisine yakıştırıyorsa nikahsız birlikteliği sözümüz yok
ailemin zoruyla nişanlandım diyen bir basiretsizle evlenecek ya, işte bu ona en büyük ceza...
sözde çok mutaassıp bir aileler nasıl bu duruma geldi olaylar kaldıramıyoruz zaten sevmediğim biri için neden bu kadar çaba sarf edeyim ben sırf onun iyiliği için yanında oldum kayınvalidesi doldurdu durdu

sözde çok mutaassıp bir aileler nasıl bu duruma geldi olaylar kaldıramıyoruz zaten sevmediğim biri için neden bu kadar çaba sarf edeyim ben sırf onun iyiliği için yanında oldum kayınvalidesi doldurdu durdu
koca derdine düşmüş belliki napsın...
baktı herif kaçacak, çareyi kaynanagillerden yana olmakta bulmuş

Aynen seni hiç ilgilendirmeyen işler bunlar.kaldı ki yas farkı da çok yok ki büyüklük yapmissiniz diyelim.Kiz mutlu olur mutsuz olur orasını tartismayacagim ama kendisinin halledebiileceği bir meseleye karismaniz olmamis.neyse tecrübe olsun size bize
çok merak ediyorum sizin evinizin içerisine yansıyan ver her gün eşiniz işten geldiğinde oflayıp pof ladığı bir duruma ne kadar karışmadan durabilirsiniz durabilirseniz de bravo çünkü ben asla eşim üzgünken rahat uyuyamam

Siz üzerinize düşeni fazlasıyla yapmişsınız, daha fazla kafanıza takıp kendinizi yıpratmayın diyecegim ama eşiniz yanınızda oylece üzgünken bu ne mümkün, dediginiz gibi... Bundan sonra onu kardeşiniz olarak değil, yalnızca fazlaca hatası olan toy görümceniz olarak görün. Eşinizin acısına ortak olabilmek icin o da...

Siz üzerinize düşeni fazlasıyla yapmişsınız, daha fazla kafanıza takıp kendinizi yıpratmayın diyecegim ama eşiniz yanınızda oylece üzgünken bu ne mümkün, dediginiz gibi... Bundan sonra onu kardeşiniz olarak değil, yalnızca fazlaca hatası olan toy görümceniz olarak görün. Eşinizin acısına ortak olabilmek icin o da...

galiba en mantıklısı bu zaten başkası olsa yüzüne bakmam ama eşimi üzgün görmeye dayanamıyorum zaten kendi sorunlarımız yeteri kadar var sırf onun hatırına selam verip geçmek yeterli

Bundan sonrasına karışmamak en iyisi bence.
Daha ne yapabilirsin ki...

Back