Görümcemin çocukları..

sahtehayat

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2011
443
0
0
İstanbul
Merhaba kızlar bir sorunumu sizinle paylaşmak istiyorum.. Görümcem yeni doğum yaptı ikiz ayrıca ıkı tanede cocugu var bırı 8 diğer 5 yasında oldukca sorunlu cocuklar... Bir haftadır suren bir sorunum var gorumcem ve kaynanam ben ısten cıkınca gorumcemın cocugunu bana gonderıyor.. Git yengen sana bilg oynatsın falan.. Neyse dedim bir kaç gun oynatıyım bir gun kız gelıyo bırgun erkek... Bu benı sıkmaya basladı zaten bilg kullanmasını bılmıyorlar ıs yapınca yenge gel oyle oldu yenge su dokuldu falan fılan...Görümcem belli cocuk bakamıyor ama dusunmesı gerekn ben degılım ki eşimde sen bakmak zorunda degılsın ısım var de gonder cocukları doguruyorsalar bakcaklar dedi.. Şimdi bana bir cocuktan ne olur dıyen cıkmasın çalışan bir bayanım ve eve gelıp butun ısler benım omzumda cunku.. Dünde aynı sekılde oldu kaynanamda ıftarı yaptım bulasıkları yıkadık falan anne ben utu yapcam ısım var dedım.. Kaynanamında tavrı bu yagmuruda al oynat bılgısayarla anne bilmiyor oynamayı dedi ayrıca eşim izin vermiyor( gerçekten öyle) öyleyse cizgi film acarsın ona dedi.. Neyse dedim bu seferde boyle olsun ama kendide acabılırdi akşamda balkona cıktı sandalıyeden dustu ağladı cocuga birşey olsa üstüme kalcak ben bu sorumlulugu almak ıstemıyorum... Kaynanamla maglum sorunlarımız vardı ben nasıl soyleyebılırım bu konudan rahatsız oldugumu... Bu arada diğer gorumcelerımınde cocugu var 2 sıde yakın onlara gondermıyor bana gonderıyor sonucta benle cocuk ne yapabılır anlamıyorum....

Merhaba kızlar bir sorunumu sizinle paylaşmak istiyorum.. Görümcem yeni doğum yaptı ikiz ayrıca ıkı tanede cocugu var bırı 8 diğer 5 yasında oldukca sorunlu cocuklar... Bir haftadır suren bir sorunum var gorumcem ve kaynanam ben ısten cıkınca gorumcemın cocugunu bana gonderıyor.. Git yengen sana bilg oynatsın falan.. Neyse dedim bir kaç gun oynatıyım bir gun kız gelıyo bırgun erkek... Bu benı sıkmaya basladı zaten bilg kullanmasını bılmıyorlar ıs yapınca yenge gel oyle oldu yenge su dokuldu falan fılan...Görümcem belli cocuk bakamıyor ama dusunmesı gerekn ben degılım ki eşimde sen bakmak zorunda degılsın ısım var de gonder cocukları doguruyorsalar bakcaklar dedi.. Şimdi bana bir cocuktan ne olur dıyen cıkmasın çalışan bir bayanım ve eve gelıp butun ısler benım omzumda cunku.. Dünde aynı sekılde oldu kaynanamda ıftarı yaptım bulasıkları yıkadık falan anne ben utu yapcam ısım var dedım.. Kaynanamında tavrı bu yagmuruda al oynat bılgısayarla anne bilmiyor oynamayı dedi ayrıca eşim izin vermiyor( gerçekten öyle) öyleyse cizgi film acarsın ona dedi.. Neyse dedim bu seferde boyle olsun ama kendide acabılırdi akşamda balkona cıktı sandalıyeden dustu ağladı cocuga birşey olsa üstüme kalcak ben bu sorumlulugu almak ıstemıyorum... Kaynanamla maglum sorunlarımız vardı ben nasıl soyleyebılırım bu konudan rahatsız oldugumu... Bu arada diğer gorumcelerımınde cocugu var 2 sıde yakın onlara gondermıyor bana gonderıyor sonucta benle cocuk ne yapabılır anlamıyorum....

aman canım üzüldüğün şeye bak

ekmeğini mi veriyorlar suyunu mu muhtaçmısın ki....

işim var de gönder.... evet çocuğa bir şey olsa kötü yenge olursun....

hiç çekin me sen konuşmanada gerek yaok kaynanayla sen çocuklar geldiğinde

müsait değilim de onlarda 1 gönderir 2 gönderir

eşek değiller ya anlarlar....

kayınvalidenizle malum sorunlarınızın ne olduğunu bilmiyoruz ama ona söylyin ben zaten çalışıyorum akşam da yorgun oluyorum ilgilenemiyorum falan deyin yada eşinizin söylemesi daha doğru madem o da istemiyor.hem kayınvalideniz napıyor niye size yolluyorki çocukları o ilgilensin torunlarıyla

gerçekten bir değil iki değil üç değilse bu durum rahatsızlık verici.
çalışan bayan olarak akşam eve gelindiğinde nasıl bir enerjiyle gelindiğini biliyorum.
eşle ilgilen ortalığı toparla yemek hazırla zaten sorun birde çoocukla uğraş...
bence üstü kapalı rahatsızlığını belli et baktın olmadı direkt söyle başka çare yok..

bakamayacaksa o kadar cocuk yapmasaymıs.hemde 2 kadınlar evde.sen butun gun calıs aksam bı de gorumcenın cocuklarıyla ugras.olmaz canım kabul etme.kıbar bır dılle gerı cevır.ya da esın soylesın.

sizin çocuğunuz yok değil mi?
çünkü ikiz bebekle zorlanıyordur görümceniz..ona da çok haksız diyemeyeceğim...
ama sizde haksızsınız diyemeyeceğim...
eşinizin konuşması gerek annesiyle...bilgisayar bozuldu sistem çökmüş felan deseniz...ki zarar da verebilirler yani..
her gece olmasa da arada bakarak destek olmanız düşüncelice olur bence..
ilerde sizde bunları yaşayacaksınız..yenidoğan çocuk zor çünkü..

aman canım üzüldüğün şeye bak

ekmeğini mi veriyorlar suyunu mu muhtaçmısın ki....

işim var de gönder.... evet çocuğa bir şey olsa kötü yenge olursun....

hiç çekin me sen konuşmanada gerek yaok kaynanayla sen çocuklar geldiğinde

müsait değilim de onlarda 1 gönderir 2 gönderir

eşek değiller ya anlarlar....

Hafta sonuda diğer gorumcelerım cocukları gelmişti aynen gönderdim eşşekler anlamadılar galiba :27:

kayınvalidenizle malum sorunlarınızın ne olduğunu bilmiyoruz ama ona söylyin ben zaten çalışıyorum akşam da yorgun oluyorum ilgilenemiyorum falan deyin yada eşinizin söylemesi daha doğru madem o da istemiyor.hem kayınvalideniz napıyor niye size yolluyorki çocukları o ilgilensin torunlarıyla

Bende onu anlamıyorum zaten sonucta kaynanamdada czgi film çekiyor yani kaldıkı benim belki izleyeceğim birşey var bundan sonra acıkca soyleyecegım eşimde arkamda zaten bırsey soylerseler o zaman ben devreye gırerım karım sızın cocuklarınızı bakmaz zorundamı falan derım dedı

bakamayacaksa o kadar cocuk yapmasaymıs.hemde 2 kadınlar evde.sen butun gun calıs aksam bı de gorumcenın cocuklarıyla ugras.olmaz canım kabul etme.kıbar bır dılle gerı cevır.ya da esın soylesın.

Kaynanama aynen oyle soyledım ben nıye dusuneyım kendını dusunecektı dedım.. Ama annesı sonucta acıyo ama ben gelınıyım sonucta teyzelerı bakmıyor ben neden bakayım kı baksam cocuk yaparım herhalde:1:

sizin çocuğunuz yok değil mi?
çünkü ikiz bebekle zorlanıyordur görümceniz..ona da çok haksız diyemeyeceğim...
ama sizde haksızsınız diyemeyeceğim...
eşinizin konuşması gerek annesiyle...bilgisayar bozuldu sistem çökmüş felan deseniz...ki zarar da verebilirler yani..
her gece olmasa da arada bakarak destek olmanız düşüncelice olur bence..
ilerde sizde bunları yaşayacaksınız..yenidoğan çocuk zor çünkü..

Çocugun yok evet Allah bana ıkız cocuk verdi napıyım dıyor gorumcem.. Benim cocugum olsa ıkı tane hemde kucuk ve yaramaz ucuncusunu dusunmezdım.. Allah herkese akıl vermıs değilmi.. Ben kendımı haksız gorumuyorum.. Ben kimseye guvenıpte cocuk zaten yapmam kımse benım cocugumuda bakmak zorunda degıl

bence kaynananla konuş.sonucta torunları bakabilir.arada tabiki sanada gelebilirler bir saatliğine ama kaynanan kendisi baksın eşin arkandaysa sorun yok.sıkma canını boşuna

sinir olurum böyle insanlara. hayır birazda o gönderdikleri çocukları düşünüyorum bebekler geldi bizi gönderdiler diye düşünecekler. bence kocanız konuşsun annesiyle. siz hiç yüz göz olmayın.

[SUP]
HTML:
[/SUP]
sinir olurum böyle insanlara. hayır birazda o gönderdikleri çocukları düşünüyorum bebekler geldi bizi gönderdiler diye düşünecekler. bence kocanız konuşsun annesiyle. siz hiç yüz göz olmayın.

Eşime söyledim sen konuş diye bana kendini savun dedi çekincek birşey yok.. Senin bakma zorunlugun yok bana soylettırme dedi.. Eğer olurda bana bir laf gelirse o zaman bozarım onları dedi..

bence kaynananla konuş.sonucta torunları bakabilir.arada tabiki sanada gelebilirler bir saatliğine ama kaynanan kendisi baksın eşin arkandaysa sorun yok.sıkma canını boşuna

Açık açık söylemem daha hayırlı olcak gerçekten cunku laftan anlamıyorlar kaynanama utu yapcam ısım var dememe ragmen gonderdı..

Siz değil eşiniz konuşsun...

Bu durumdan rahatsız olduğunu/olduğunuzu, istemediğini söylesin...

İnsanlara hayır demeyi bilmeliyiz biraz, kimse kimseye yanlış anlaşılmamak için istemediği şeyi yapmak zorunda değil.

Ben direkt açık açık derdim; kendime göre işlerim var ayrıca başkasının çocuğunun sorumluluğunu almak istemiyorum, diye...

Bunun ayıbı gayıbı yok...

Siz değil eşiniz konuşsun...

Bu durumdan rahatsız olduğunu/olduğunuzu, istemediğini söylesin...

İnsanlara hayır demeyi bilmeliyiz biraz, kimse kimseye yanlış anlaşılmamak için istemediği şeyi yapmak zorunda değil.

Ben direkt açık açık derdim; kendime göre işlerim var ayrıca başkasının çocuğunun sorumluluğunu almak istemiyorum, diye...

Bunun ayıbı gayıbı yok...

Bugun başka yere davetlıyım ama yarın aynen ıstemedıgımı soyleyecegım ısterse darılsınlar eşim arkamda :21:

Kesinlikle çok haklısınız.
Ancak bilg. bozuldu, eşim oynamalarını istemiyor falan gibi bahaneler bulmayın.
"Gidin yengenizin evindeki fayansları sayın." deyip yine gönderirler.
Yani bulurlar yaptıracak bir şey.
Kayınvalideciğiniz çizgifilm açarsın deyince alın çocuğu yanınıza kurulun tv karşısına oracıkta açıverin.
10 dk seyredin sonra kalkın.
Herhalde bu hareketten sonra ne demek istediğinizi anlarlar.
Olmadı düşmelerini bahane edeceksiniz.
"Benim çocuğum yok, zaptedemiyorum.Bizim evde çarpıp düşecekleri yer çok. Korkuyorum kusura bakmayın diyeceksiniz."

Onlar sizin şikayetlerinizin farkında değiller sanırım.
Açıkça ve incitmeden konuşun. Hem kendi sorumluluklarınızdan bahsedin, hem de çocuklarla ilgili almak istemediğiniz sorumluluktan.
Yine de biraz burutacaklardır.
Görümcenizin ikiz çocuklarınızın olması diğerlerine sizin bakmanızı gerektirmiyor. Aslında bunu onlara anlatması muhatap olması gereken eşiniz. İki taraf arasında sorun çıkmaması için

bi kaç gün size cocugu gönderiyor diye size güvenip yapmış sayılmıyorki
biraz anlayışlı olsanız
cocuk cokta kucuk deıglmıs ustelık cekınır sızıde dınler canavar degıller ya

ıkız cocukları olmus rahatlamak ıstıyor kadın bellıkı
bence ıdare etsenız ıyı olur gıbı gelıyor

bi kaç gün size cocugu gönderiyor diye size güvenip yapmış sayılmıyorki
biraz anlayışlı olsanız
cocuk cokta kucuk deıglmıs ustelık cekınır sızıde dınler canavar degıller ya

ıkız cocukları olmus rahatlamak ıstıyor kadın bellıkı
bence ıdare etsenız ıyı olur gıbı gelıyor

Benimde anlatmak istediğim o zaten canavar değiller evlerindede durabılırler zaten sokaktalar oynuyorlar mahallemızın musaıt yanı...

Back
X