Görümcemin çocukları..

Onlar sizin şikayetlerinizin farkında değiller sanırım.
Açıkça ve incitmeden konuşun. Hem kendi sorumluluklarınızdan bahsedin, hem de çocuklarla ilgili almak istemediğiniz sorumluluktan.
Yine de biraz burutacaklardır.
Görümcenizin ikiz çocuklarınızın olması diğerlerine sizin bakmanızı gerektirmiyor. Aslında bunu onlara anlatması muhatap olması gereken eşiniz. İki taraf arasında sorun çıkmaması için

Aslında olması lazım sonucta bilg oynatmadım bozuyolar esım ızın vermıyor dedım... Zaten bu laftan sonra anlamaları gerekırdı ama acık olmam gerekıyor ınce zekalı degıller ben onu anladım:32:

bi kaç gün size cocugu gönderiyor diye size güvenip yapmış sayılmıyorki
biraz anlayışlı olsanız
cocuk cokta kucuk deıglmıs ustelık cekınır sızıde dınler canavar degıller ya

ıkız cocukları olmus rahatlamak ıstıyor kadın bellıkı
bence ıdare etsenız ıyı olur gıbı gelıyor

Kadın ikizlerden rahatlamak istiyor diye başkasını rahatsız etmeye ne hakkı var ki canım..?!

Hele de konu sahibi çalışan bir bayan; o da rahatlamak,kafa dinlemek ister.

Hem başkasının çocuğunun sorumluluğunu almak o kadar kolay mı...

Ben yapılanı yanlış buluyorum, çok düşüncesizce ve bencilce bir davranış.

Çocugun yok evet Allah bana ıkız cocuk verdi napıyım dıyor gorumcem.. Benim cocugum olsa ıkı tane hemde kucuk ve yaramaz ucuncusunu dusunmezdım.. Allah herkese akıl vermıs değilmi.. Ben kendımı haksız gorumuyorum.. Ben kimseye guvenıpte cocuk zaten yapmam kımse benım cocugumuda bakmak zorunda degıl

bu konuda size hak veriyorum allah akıl fikir vermiş görümcemde bunu kullanmıyorsa kendi sorumluluğunu sana atamaz sonra 4 çocuk yetiştirdim diye orada burada hava atarlar oysaki başkalarının sofrasında bu çocuklar karnını doyurmaktadır sonra büyüyünce üni . İçin yine akrabaya musallat olurlar sorumsuz anneler toplumda bunlar işte

bu konuda size hak veriyorum allah akıl fikir vermiş görümcemde bunu kullanmıyorsa kendi sorumluluğunu sana atamaz sonra 4 çocuk yetiştirdim diye orada burada hava atarlar oysaki başkalarının sofrasında bu çocuklar karnını doyurmaktadır sonra büyüyünce üni . İçin yine akrabaya musallat olurlar sorumsuz anneler toplumda bunlar işte

Aynen oyle çalışsamda çalışmasamda kimsenin cocugunu bakmam dayısı kaynanama banane anne alsın babası bılg oynasın derken gelinimi bakcak torunlarına bunu dusunemeyen gorumcem ve kaynanam var.. Aslında fazlada samimi değiliz nerden yuz buluyorlar anlamıs degılım..

kayınvaldenize çalıştığınızı ve yorgun olduğunuzu söyleyin.diğer görümcenizde bakabilir.görümcenizin çocuklarına bakmak zorunda değilsiniz.size mi güvenip çocuk yapmış

kesinlikle hakveriyorum size,anneannelerinin annelerinin yanında durmak oynamak yerine sizin yanınıza gönderilmeleri hata.hadi bir gün beş gün katlandınız ama sonuçta siz de yorgun argın eve dönüyorsunuz çocuk bakıcısı tutsunlar eğer yoruluyorlarsa görümceleriniz.
bence siz uygun bir dille değil ama değişik bahanelerle istemediğinizi söyleyin,çünkü alınabilirler,zaten sorunlarınız varmış iyice büyümesin.olmadı eşinize söyleyin ablasına söylesin abla yorgun argın eve geliyor,çocuk sorumluluğu almak zor tarzı. bir de büyük olsa neyse kendilerini bilirler falan ama bunlar çocuk allah korusun herşey olabilir.

Kadın çıldırıyordur evde anlıyorum da sizin kabahatiniz ne ?
Birileri 4 çocuk sahibi olacak diye siz bakıcı olmak zorunda değilsiniz.
Yaz okulları var daimi kreşler var göndersin enerjilerini alır.
Size güvenip doğurmadı herhalde 4 çocuğu,tepkinizi gösterin.
Nezaketle elbette..

Lohusa olunca ve çocuk sayısı birden fazla olunca insan can havliyle aptalca beklentilere girebiliyor, kendimden biliyorum.
Benim bununla ilgili bir konum var zaten, hala güncel.
Görümcem doğum sonrası geleceğim diye vaad etti, hem de ben talep etmeden. Güvendim, ama gelmedi. Gelmeyeceğini söylemedi bile, ben de sormadım zorlamamak için.
Gündüz bebeğimle evde ilgilenirken, yaz sıcağında 5 yaşındaki kızım evde hapis kaldı, birbirimizi yedik.
Çocuklu komşularım bebek görmeye geldiler, sonra çocuklarına "hadi parka inelim" diyerek kalktılar. Benim yavrum ağladı arkalarından, "hadi sen de gel" demediler. Oysa bu insanlar her haftasonu kendi çocuklarını evime saatlerce yollayıp yük eden insanlar.

Yani lohusa insan sanıyorki dünya onun etrafında dönüyor ve herkes yardım etmek zorunda. Var böyle bir psikolojisi bu işin.
Ama görümcede durum başka, yanında annesi var. Çocukları dışarı çıkarabilir, kendisi oynayabilir vs. Size gelip pc oynayana kadar, evde tv izlesin. İkisi de zararlı sonuçta.

Genel olarak bana hakvermenize sevindim şimdi ben akşma tekrar kayınvalideme gitcem yine torun olcak ben nasıl tepki verebilirim peki ne desem bir daha göndermez... Nezaketi bıraktım gercek ıstemedıgımı anlasın ıstıyorum

Genel olarak bana hakvermenize sevindim şimdi ben akşma tekrar kayınvalideme gitcem yine torun olcak ben nasıl tepki verebilirim peki ne desem bir daha göndermez... Nezaketi bıraktım gercek ıstemedıgımı anlasın ıstıyorum

kaynana ve görümce sana cephe alacaklar ama haklı olan sensin ne söylersen nasıl söylersen söyle ikisi rahatlığını düşünüp seni ezmeye çalışmalarına bakıp hakkını ara ,taviz verme el kızısın diye her istedikleri sana yaptıramazlar ikisi işbirliği içinde

yorulcağını bakamıcağını düşünüyodu neden yaptı anlamadım... diğer iki çocuğa yazık annelerinin ilgisindende mahrum kaldılar

kesinlikle haklısınız
sadece kayınvalidenize çocuklara bakmanın zor olduğunu, işten gelince dinlenmek istediğnizi söyleyin
eğer hala ısrar ederlerse, çocuk bakmaya çok gücüm olsa ben doğururum deyin

kesinlikle haklısınız
sadece kayınvalidenize çocuklara bakmanın zor olduğunu, işten gelince dinlenmek istediğnizi söyleyin
eğer hala ısrar ederlerse, çocuk bakmaya çok gücüm olsa ben doğururum deyin

Evet bugun inceldiği yerden kopsun tepkimi vereceğim bakalım nasıl tepkiyle karşılaşacağım tekrar yazarım yine yarın

Evet bugun inceldiği yerden kopsun tepkimi vereceğim bakalım nasıl tepkiyle karşılaşacağım tekrar yazarım yine yarın

Tepkinizi inceldiği yerden kopsun şeklinde verirseniz, aile içinde krize sebep olursunuz.
Bunu uygun bir dille anlatmaya çalışın.
hele bir de bayram üzeri gereksiz yere üzmeyin, üzülmeyin

Ben olsam bir süreliğine destek olurdum, gerçekten çok zor çünkü yeni doğan bebekle uğraşmak ve görümcenizinki ikizmiş bir de.
4 çocuk aynı evde, annenin tepesinde eminim çok zordur.
"Lohusalık döneminde destek olayım, ama sonra hergün hergün benim de kafam kaldırmaz" derdim yumuşakça.
Bu arada görümce 3 doğum yapmış, çok görmeyin yani. Ülkemizin doğum politikası bu yönde malum.

Eğer sizi kullanıyorlarsa, kötü niyetlilerse o başka, o zaman yardımcı olmayın tabi.
Çocuğu vermek istediklerinde "ben de arkadaşıma gidiyordum, anneme gidiyordum" vs tarzı bahane uydurun, anlarlar herhalde.

Son düzenleme:

Ben olsam bir süreliğine destek olurdum, gerçekten çok zor çünkü yeni doğan bebekle uğraşmak ve görümcenizinki ikizmiş bir de.
4 çocuk aynı evde, annenin tepesinde eminim çok zordur.
"Lohusalık döneminde destek olayım, ama sonra hergün hergün benim de kafam kaldırmaz" derdim yumuşakça.

Eğer sizi kullanıyorlarsa, kötü niyetlilerse o başka, o zaman yardımcı olmayın tabi.
Çocuğu vermek istediklerinde "ben de arkadaşıma gidiyordum, anneme gidiyordum" vs tarzı bahane uydurun, anlarlar herhalde.

Siz yeni doğum yaptıgınız için belki hak verebilirsiniz.. Ama o cocukları bana gelene kadar yan apartmanda 2 tane teyzelerı var hiçbiride çalışmıyor ve yaşıt cocukları var.. Ayrıca kaynanam onunla kalıyor ve yardımcı olur.. Ben kimsenin cocuguna bakmak zorunda değilim ayrıca sert tepki vermeyeceğim ama ne düşübdüğümü söyelyeceğim.. Çalışan bir bayanım ve eve 8de gıdıyorum.. Ev hanımı olsam bir nebze haklı bulcam ama o zamanda bakmazdım.. Bir süreliğine diyorsunuz ama alışacaklar bunu bildiğim için tepkimi koymak istiyorum

Tepkinizi inceldiği yerden kopsun şeklinde verirseniz, aile içinde krize sebep olursunuz.
Bunu uygun bir dille anlatmaya çalışın.
hele bir de bayram üzeri gereksiz yere üzmeyin, üzülmeyin

Benim içimde yaşadığım krizden iyidir.. Başkalarının mutlutu icin kendimden ödün veremem.. Bağırıp çağırırım demiyorum zaten sırf cocugu bakmıyorum diye kriz olcaksada varsın olsun umrumda olmaz

bencede sakin sakin söyle gücüm kalmıyor korkuyorum sormluluklarını almak istiyorum de.yüz vermemek lazım insanlara bu kadar çok.tabiki yardım edilir ama hergün hergünde olmaz.evli insanlarız sonuçta özel bir hayatımız var.kaynana öyle de ben kendime çocuk yapmaya çalışıyorum sen bu çocukları gönderince sevişemiyoruz de açık açık :))))

bencede sakin sakin söyle gücüm kalmıyor korkuyorum sormluluklarını almak istiyorum de.yüz vermemek lazım insanlara bu kadar çok.tabiki yardım edilir ama hergün hergünde olmaz.evli insanlarız sonuçta özel bir hayatımız var.kaynana öyle de ben kendime çocuk yapmaya çalışıyorum sen bu çocukları gönderince sevişemiyoruz de açık açık :))))

Haha sen cok yaşa emi ar damarım çatlatcaklar zaten :60: Kaynanam o laftan kendınede pay cıkarır gelın benıde ıstemıyor der ama :62:

Back
X