- Konu Sahibi sahtehayat
-
Onlar sizin şikayetlerinizin farkında değiller sanırım.
Açıkça ve incitmeden konuşun. Hem kendi sorumluluklarınızdan bahsedin, hem de çocuklarla ilgili almak istemediğiniz sorumluluktan.
Yine de biraz burutacaklardır.
Görümcenizin ikiz çocuklarınızın olması diğerlerine sizin bakmanızı gerektirmiyor. Aslında bunu onlara anlatması muhatap olması gereken eşiniz. İki taraf arasında sorun çıkmaması için
bi kaç gün size cocugu gönderiyor diye size güvenip yapmış sayılmıyorki
biraz anlayışlı olsanız
cocuk cokta kucuk deıglmıs ustelık cekınır sızıde dınler canavar degıller ya
ıkız cocukları olmus rahatlamak ıstıyor kadın bellıkı
bence ıdare etsenız ıyı olur gıbı gelıyor
Çocugun yok evet Allah bana ıkız cocuk verdi napıyım dıyor gorumcem.. Benim cocugum olsa ıkı tane hemde kucuk ve yaramaz ucuncusunu dusunmezdım.. Allah herkese akıl vermıs değilmi.. Ben kendımı haksız gorumuyorum.. Ben kimseye guvenıpte cocuk zaten yapmam kımse benım cocugumuda bakmak zorunda degıl
bu konuda size hak veriyorum allah akıl fikir vermiş görümcemde bunu kullanmıyorsa kendi sorumluluğunu sana atamaz sonra 4 çocuk yetiştirdim diye orada burada hava atarlar oysaki başkalarının sofrasında bu çocuklar karnını doyurmaktadır sonra büyüyünce üni . İçin yine akrabaya musallat olurlar sorumsuz anneler toplumda bunlar işte
Genel olarak bana hakvermenize sevindim şimdi ben akşma tekrar kayınvalideme gitcem yine torun olcak ben nasıl tepki verebilirim peki ne desem bir daha göndermez... Nezaketi bıraktım gercek ıstemedıgımı anlasın ıstıyorum
yorulcağını bakamıcağını düşünüyodu neden yaptı anlamadım... diğer iki çocuğa yazık annelerinin ilgisindende mahrum kaldılar
kesinlikle haklısınız
sadece kayınvalidenize çocuklara bakmanın zor olduğunu, işten gelince dinlenmek istediğnizi söyleyin
eğer hala ısrar ederlerse, çocuk bakmaya çok gücüm olsa ben doğururum deyin
Evet bugun inceldiği yerden kopsun tepkimi vereceğim bakalım nasıl tepkiyle karşılaşacağım tekrar yazarım yine yarın
Genel olarak bana hakvermenize sevindim şimdi ben akşma tekrar kayınvalideme gitcem yine torun olcak ben nasıl tepki verebilirim peki ne desem bir daha göndermez... Nezaketi bıraktım gercek ıstemedıgımı anlasın ıstıyorum
Ben olsam bir süreliğine destek olurdum, gerçekten çok zor çünkü yeni doğan bebekle uğraşmak ve görümcenizinki ikizmiş bir de.
4 çocuk aynı evde, annenin tepesinde eminim çok zordur.
"Lohusalık döneminde destek olayım, ama sonra hergün hergün benim de kafam kaldırmaz" derdim yumuşakça.
Eğer sizi kullanıyorlarsa, kötü niyetlilerse o başka, o zaman yardımcı olmayın tabi.
Çocuğu vermek istediklerinde "ben de arkadaşıma gidiyordum, anneme gidiyordum" vs tarzı bahane uydurun, anlarlar herhalde.
Tepkinizi inceldiği yerden kopsun şeklinde verirseniz, aile içinde krize sebep olursunuz.
Bunu uygun bir dille anlatmaya çalışın.
hele bir de bayram üzeri gereksiz yere üzmeyin, üzülmeyin
bencede sakin sakin söyle gücüm kalmıyor korkuyorum sormluluklarını almak istiyorum de.yüz vermemek lazım insanlara bu kadar çok.tabiki yardım edilir ama hergün hergünde olmaz.evli insanlarız sonuçta özel bir hayatımız var.kaynana öyle de ben kendime çocuk yapmaya çalışıyorum sen bu çocukları gönderince sevişemiyoruz de açık açık :))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?