Görümcem yüzünden....

Evlenmeden önce elbette ki eşimin durumunu, kardeşini biliyordum. Fakat kardeşinin davranışları biz evlendikten sonra değişti. Değilse aynı olayları yaşamış olsam neden evleneyim ki?

tamamda çözülmeyecek birşey değilki ömür boyu yanınızda kalacak hali de yok,elbet bir erkek arkadaşı olcak yada arkadaş çevresi ,burda eşine büyük görev düşüyor öncelikle biraz ağbiliğini göstericek yani her yaptığı eksi hareketi uyarıcak sarılıp öpmek tamam.belki eşinde rahatsız kardeşimin benden başka kimsesi yok diye alınır diye söyleyemiyor.oturp eşinle konuşmalısın bence.aslında işin kötü yanı senin eşine yapacağın şeyleri kardeşinin yapıyor olması senmi kendini geride tutuyorsun .(tabii market alışverişinde kimse bir erkeğin göğsüne elini sokmaz ona böle:53: kaldım zaten

Benim üç tane abim var fakat eşim ve kardeşiyle yetişme şartlarımız aynı olmadığı için kıyaslama yapamıyorum. Kul hakkı almaktan çok korkarım, Allahım kul hakkı sormasın benden. Öfkeye kapılıp yanlış ve yakışmayan şeyler yapmak istemem. Farklı fikirler öğrenebilmek amacıyla konuyu buraya açtım. Ayırdığınız vakit ve mesajlarınız için teşekkür ederim.

Evlenmeden önce elbette ki eşimin durumunu, kardeşini biliyordum. Fakat kardeşinin davranışları biz evlendikten sonra değişti. Değilse aynı olayları yaşamış olsam neden evleneyim ki?

Görümcenizin davranışları siz evlendikten sonra değiştiyse,
bu defa sebep siz olmayasınız?

Belki siz de inadına onu kıskandırmak için bir takım davranışlara girdiniz?
Belki de kızın da size yaptıkları birer misillemedir?

O zaman iğneyi kendinize çuvaldızı da görümceye batırın.
Bakalım sonuç ne olacak?

Herkes kendi doğruları ile adam asıyor.Ben yapmam, o yapıyor aaa o zaman bu şöyle böyle.Ben de abimle pek fiziksel temas kurmam, çok severim o ayrı.Yapı meselesi, yetişme tarzı.Yapanı yadırgarmıyım ASLA.Bir çok arkadaşım var saçını okşar, yanağını şap diye öper, koluna cimcik atar, sataşır farklı cinsiyetteki kardeşiyle.Yadırgamam asla, ama biz öyle değiliz.Ben artık bu konu başlığını görünce hep size değil, görümcenize içlenicem; konu sahibi yüzünden değil, bazı yorumlar yüzünden.Benim eşim tek çocuk.İsterdim şu hayatta bir de kardeş sevgisi görseydi, tatsaydı.Ne büyük eksiklik.Gelseydi evime ben de bir kardeş olsaydım ona, abisiyle boğuşsaydı da ben çay hazırlasaydım onlara.Ne var yani yaş 24 ne farkeder, koca bi eşek sıpası işte.Yani bir insanın görümcesiyle onlarca sorunu olabilir, yüzlerce.Ama siz başka bi şikayetim yok diyorsunuz ve size o kadar diyoruz öksüz bu kız, psikolojisi bozuk olabilir.Ya kaldıramıyorum kardeşim zorla mı? derseniz ha onu da anlarım.Herkesin yolu açık olsun.

Türk milleti abartmayı ne kadar da seviyor. Hayretlere düşüren yorumlar var. Ne demek ablasıyla resim çekindiğinde kıskanıyorum, kan çıkartırım? :53: Her şeyin azı karar çoğu zarar demişler arkadaşlar. Orta yolu bulmaya çalışsanız ölür müsünüz
Bir uzmandan yardım alsanız belki buraya konu açmaya bile gerek kalmayacaktı. Kendinizi anneniz babanız kimseniz yokken düşünün. Tek varlığınız kardeşiniz olsa sizde aynı şeyi yapardınız belki sarılamazdınız elini tutamazdınız ama kimseyle de paylaşmak istemezdiniz.Bu geçici bir süreç zaman vermek, destek olmak gerek. Oturup güzelce konuşmayı deneseydiniz keşke kıskanıp laf çarpıtmak yerine.
Bak yengecim düşüncelerini biliyorum ama ben seni de en az abin kadar seviyorum, önemsiyorum biz hep yanındayız vs vs
Taş atıp kolunuz yorulmaz ya.
He kız belki ciddi klinik vakadır onunda çözümü küçümsemek değil ki..

Emin olun aynı şeyleri yaşamadığınız için bu kadar rahat konuşuyorsunuz..
Dışarıda eşinle kardeşinin elele dolaşıp senin dış kapının mandalı gibi yanlarında dolaşman kendini nasıl da değersiz hissettiriyor..
Tamam öksüz, yetim.. Konu sahibi zaten sahip çıkıyor ama 24 yaşındaki bir genç kızın bunu yapması inattan başka birşey değil.. ki abisi konuşmazsa da anlayacağını sanmıyorum..Aksine iyice terslenip inada bindirebilir..

abinin ,babanın ,amcanın dayının elini tutmak koluna girmek bunlar yadırganacak şeyler değil
burda yadırganan kocaman bir kızın abisine yapışık yaşaması ve yengesine gösterilen ilgide trip atması
dışardan bakın bakalım
genç bi adam kasada durmuş yanında iki genç bayan
birinin elini tutmuş diğeri düğme boşluğundan kolunu okşuyor..ne saçma bi görüntü
bu kız 14 15 18 yaşında değil 24 yaşında
davranışlarından rahatsız olduğunu belirten bi yengesi var..
biçok kişi sevgiye ilgiye muhtaç büyüyo ama 24 yaşındaykende abisinin ayaklarına tünemiyor
tekrar söylüyorum abisinin konuşması lazım ..konu sahibi ne yapsa onu rakip gibi görüyo anlayacağını sanmam

Görümcenizin davranışları siz evlendikten sonra değiştiyse,
bu defa sebep siz olmayasınız?

Belki siz de inadına onu kıskandırmak için bir takım davranışlara girdiniz?
Belki de kızın da size yaptıkları birer misillemedir?

O zaman iğneyi kendinize çuvaldızı da görümceye batırın.
Bakalım sonuç ne olacak?

Elbette düşünüyorum, yorumluyorum. Size bir örnek vereyim. Lütfen abin yalnız odada uyuyorsa odamıza girme, müsait olmayabilir dediğimde, abim olan heryere girerim ben cevabı aldığımda evet iğne ve çuvaldızlar heryanıma batıyor.

aslında dışarıdan bakınca şirin gözüküyor, ama yaşayan için kabus, olsa gerek ..çözem kızın evlenmesi bence

Emin olun aynı şeyleri yaşamadığınız için bu kadar rahat konuşuyorsunuz..
Dışarıda eşinle kardeşinin elele dolaşıp senin dış kapının mandalı gibi yanlarında dolaşman kendini nasıl da değersiz hissettiriyor..
Tamam öksüz, yetim.. Konu sahibi zaten sahip çıkıyor ama 24 yaşındaki bir genç kızın bunu yapması inattan başka birşey değil.. ki abisi konuşmazsa da anlayacağını sanmıyorum..Aksine iyice terslenip inada bindirebilir..

tamamda bunu normal bir insan yapar mı sizce? alıp elinden doktora götürmek varken dışlamak niye? sanki çözülmeyecek bir şey sonucu yokmuş gibi yaşamayan bilmez demeyin aynı şekilde sizde emin olun o insanların yerinde olmak istemezdiniz

Görümceniz neden sizinle yaşıyor ben onu anlamadım, neden iş bulup ayrı eve çıkmıyor?
Benim eşim de görümcemle birlikte yaşıyordu, biz evlendik o evinde tek yaşamaya devam etti ve o zamanlar sanırım 23 yaşındaydı, sonradan küçük görümcem de üniv. kazanıp istanbula geldi ama o aradaki 1 yılda yalnız yaşadı.
şu an küçük görümcem evleniyor, büyüğü yine yalnız yaşayacak, onların da istanbulda kimsesi yok, ama bizimle yaşaması sözkonusu bile olmadı olamaz, biz evli bir çiftiz, o da yetişkin bir genç kız hayatımız, her şeyimiz ayrı. dünyada yalnız yaşayan tek kız o değil ya...

Son düzenleme:
seni kıskandırmaya çalışıyo anlaşılan..
bende olsam soğurdum eşimden valla...

tamamda bunu normal bir insan yapar mı sizce? alıp elinden doktora götürmek varken dışlamak niye? sanki çözülmeyecek bir şey sonucu yokmuş gibi yaşamayan bilmez demeyin aynı şekilde sizde emin olun o insanların yerinde olmak istemezdiniz

Yaşadıklarından dolayı anlatamadığı sıkıntılar olursa ve bizlerle paylaşmak istemezse doktor tavsiyesi alabileceğini, bunun için destek olacağımızı ve yanında olacağımızı daima söyledim. Ki tüm içtenliğimle söylüyorum bir an tereddüt etmeden yanında olurum. Ben bağcıyı dövmek değil üzüm yemek istiyorum, normal sıradan bir hayat sürmek tüm amacım.

Elbette ki istemezdim.. Ancak Allah korusun böyle bir durumda olsaydım da, sırf kendim mutlu olmak için bir başkasını mutsuz etmezdim.. Ne demek "abim nerede olsam girerim"? Oldu olası banyoda sırtını da keselesin abisinin!
Burada hem görümce suçlu hem de abi.. Psikolojik sorunları varsa da(ki ben olduğunu sanmıyorum) bunu konu sahibinin değil, abisinin düşünmesi gerek..

Abisinin elinden ayrilmadigina göre sözündende cikmaz o Zaman bence görümcenizle degil yardim konusunu esinizle konusun kardesini ikna etsin.

24 yaşındaki insan her türlü ayakları üstünde durmayı becerebilir bu şekilde davranmayı hiç bi neden meşru gösteremez insanlar çocuk yaşta annesiz babasız kalıp hayat mücadelesi verirken -bunun örneğini herkes çok kez görmüştür -bu yaşta bi kızın bu kadar aciz davranması öksüz yetim olmasından daha fazla acınacak bi durum bence

Allahım ne kadar da tanıdık konular böyle bende çıldırıyorum ara ara aynısı değil ama benzer durumlar görümcenin abıcığine bitmek tükenmek bilmeyen ilgisi çakı çakı vericeksin bi gün çok pis dalıcam yeminle elimde kalacak ama sabrediyorum susuyorum çok dolayım ki birden çıkışırsam suçlu ben olmayayım. ıyyyyyyyy iğreti öldüm iyice

bu arada kardeş hiç sallama sana inat yapıyor görmemezlikten gel lafını da çak aaaaa hadi abinin elini tut bakayım de nasıl bıraktın elini hayret falan diye nükte de bulun ben yapamıyorum ama sen yap.. zaten dua edelimde evlensin defolsun gitsin bi an önce :)

canım benm ya ne güzel yorum yapmışsın bende şöyle görümcemi evire çevire bi dövmek istiyorum:9: ya benimki de tam tersi soğuk revani içeri girer slm zor verir sonra oturur kös kös ha duvar ha o:9: anası var baabsı var sırf yaşadığı ilçe küçük diye kaç ay bende kaldı ben yeni evliyim ya onun duvarlığını mı çekicem hem çalışıp hemde ona hizmetçilikmi edicem Allahtan (ki dilimi ısırıyorum) şimdi eşim kızdı biraz evi otel gibi kulanıyo diyede gelmiyo bi aydır ama arsız bizimkisi gelir yine düşündükçe çıldırıyorum yaaa::84::84::84:

Böyle görümcesini , kaynanasını oğullarına kardeşlerine ilgi gösteriyorlar diye kıskanan hanımlar keşke kardeşşiz anası ölmş birini bulaydılar :34:

bence bu konuyu senın degıl eşının konuşması daha mantıklı kızın davranışında değişiklik olması için..
güzel bi dille sen kardesımsın oda eşim deyıp senın elını tutup,kardeşinede gel sende bu koluma gir bakim desın..
belkı etkılı olbılır
senın demenle yanlıs anlayabılır

Elbette ki istemezdim.. Ancak Allah korusun böyle bir durumda olsaydım da, sırf kendim mutlu olmak için bir başkasını mutsuz etmezdim.. Ne demek "abim nerede olsam girerim"? Oldu olası banyoda sırtını da keselesin abisinin!
Burada hem görümce suçlu hem de abi.. Psikolojik sorunları varsa da(ki ben olduğunu sanmıyorum) bunu konu sahibinin değil, abisinin düşünmesi gerek..

ben diyorum ki bu kişi klinik vaka olsa da olmasa da çözümü kesinlikle dışlamak ve küçük görmek değil. belki bizler yaşamadığımız için anlamıyoruz şu hayatta yalnız kalmak kadar kötü bir şey var mı? bir düşünün. Abisinden, kaynanasından, ne bilim kuzeninden kıskanmak nedir niyedir. Evlenirken bu insanların varlığından haberi yok muydu sonradan süper totodan mı çıktı? Suçu sadece kıza atmamak lazım.
Abin odadayken odamıza girme gibi dışlayıcı emir verici kelimeler kullanarak olmaz. tabii kız kendini öyle hisseder ve inada bindirir
hata ortada ve asla tek taraflı değil:6:

Bir arkadaş abimin elini çekinerek öpüyorum demiş .
Bunlar bana çok normal gelmedi .
Sana bu konu da çok katılıyorum yazdımda zaten bazı yorumdaşlar uçmuş

o kişi benim tarielensar;

maalesef ben 35 yaşındayım abim 55 yaşında ..

babam gibi kendisi böyle yetiştik biz.

birde benden 7 yaş büyük abimm var elbette onun koluna girerim sarılırım operim ama

oylede zırt pırt yolda yürürken elini tutmam tutamam zaten

yazarken kendime has bişey şahsımca diyorum dedim.

siz abinizle ele ele gezebilirsiniz ama ben bunu yapamam..

Bu insanın karaktrri ile ilgili..yahu abartıalcak ne var.

sibel canın kızı babasının dudağından öpüyormuş ben babamı dudağından öpemem yani.

kimse kusura bakmasın ..,

Niye bu kadar yadırgadınız anlamadım ben...

Back
X