Görümcem yüzünden....

Kendimi bu konu yüzünden o kadar bezgin ve mutsuz hissediyorum ki, eşimden uzaklaşmış olmam da ekstrası. Konuyu eşimle konuşup, boşanmak istediğimi söyleyeceğim.

Eşim durumdan rahatsızlığını belli edemiyor ve ben eşimden soğuyorum. Ona dokunmak, konuşmak, gülmek, istemiyorum. İçimden gelmiyor.

Benimde 3 tane agabeyim var ama bırak elini tutmayı hoş geldin derken elini operken çekinerek öpüyorum.

Tamam anne baba sevgisini abide tamamlayabilir ama o kadarı fazla insan arada sarılır sevgisini dile getirir ama
o kadar el ele felan şahsımca konuşuıyorum benlik durum değil.

ama yinede güzelce konuşarak halledin...

yaşadığım bazı durumlardan sonra yuh pes diyemem insanların psikolojılerı aynı beden sağlığı gibi zaman zaman
bozulabilir ve insanlar değişik tutumlar içine girebilir.

Kendimi bu konu yüzünden o kadar bezgin ve mutsuz hissediyorum ki, eşimden uzaklaşmış olmam da ekstrası. Konuyu eşimle konuşup, boşanmak istediğimi söyleyeceğim.
Bence her ikisi de sizin bu kadar bunalabileceğinizi fark etmemiştir.Ya yapmayın lütfen başedilemeyecek bir şey yok, yuva böyle yıkılmaz, boşanma kelmesi ağza alınmaz.Ben böyle düşünüyorum, darılmayın lütfen.

Arkadaşım ne çabuk boşanmaya karar verdin.Evet konuşun tabi ama halledilmeyecek bir sorun değil bence bu mesele.Sakin ol bence biraz..İlk önce adam akıllı bir konus.Görümcenle değil eşinle konuş..Ciddi ciddi sıkıntılarını söyle bakalım..Kızkardeşi bugün var yarın yok(evlenip gidecek illaki hep böyle sürmez bence) Anlıyorum seni çok bunalmışsın bu durumdan ama fevri kararlar verme derim..

Canım ya o kızın kimsesi yok diyosun. Abisini baba bellemiş. Ve seni malesef üvey anneyi kıskanır gibi kıskanıyor. Sakın bir şey yapma sen kötü olur çıkarsın. Sen o kıza ne yapsan yaranamazsın ama iyi geçin gönlünü kazan ne biliyim. Çok zor durumun. El ele yürümelerinde anormallik görmedim ben de babamla öyle yürürdüm. Ve o kızcağız abisine kim bilir nasıl bağlıdır. Bir kere sevdiğini kaybetmenin korkusunu yaşamış. Şu an abisinin ona ait oldugunu kanıtlama ihtiyacı hissediyor. İnşallah karşısına seveceği dürüst bir insan çıkar, o da yuvasını kurar. Allah yardımcısı olsun. Onun yaptgı her şeyi hoş görüceksiniz. size bu yakışır. O görümceniz değil, bi yerde sizin kızınız.

Tuhafınıza gitmiş olabilir bunalmış olabilirsiniz ama bunda boşanılacak bir durum yok eşinize yüklenmeyin onun ne hatası var sadece o da farkedemiyor kardeşinin psikologluk bir sorunu oldugunu bence kardeşin sorunları var kendini ailesinin olmamasından dolayı abisine adamış onu kaybetmekten korkuyor ilerlemiş bir baglanma duygusu bu sadece psikogla halledebilirsiniz ya da siz bir aile oldugunuzu yanlız olmadıgını hissettirin sizin kızdıgınızı görüyordur farkediyordur belkide elinde degil böyle daha çok baglanıyor böyle rahatsızlıklar var psikolojik farkında bile oldugunu sanmıyorum dışardan söylemek kolay yaşayan bilir tabiki ama bu kadar kolay boşanmayı agzınıza almayın bence eşinizi gerçekten seviyorsanız oturun konuşun kardeşinin yaptıklarını hafifletmeye çalışın çekişerek degil anlamaya çalışın doktora götürmeye çalışın nacizane tavsiyem :106:

Hiç abisinin elini bırakmıyorsa siz bunu niye şimdi sorun ediyorsunuz ki
İlk başlarda şaşırıp sorun etmediyseniz şimdi de etmeyin

Bana da garip gelir, abimin elini ne tutucam derim sorarsanız ancak..
Hayatta abisinden başka kimsesi olmayan bi kız var ortada, aynı durumda değiliz psikolojisini bilemeyiz

Ne görüştüğü bir arkadaşı, ne sevgilisi ne de tek başına yapmak istediği bir şey yok. Daima dibimizde.

kimse kusura bakmasın büyük konuşmak istemem ama kan çıkartırımm :41:

ne demek elini okşamak dibinizden ayrılamamak :53: o senin eşin onun abisi bunun farkında değil mi çocuk mu bu canım yok düşünemiyor falan besbelli inadına işte kıskançlığından ,

uyardıktan sonra hala aynı olduğunu görünce neden büyük bir kavga çıkarmadın ki bunun anlayışlı tarafı mı kalmış , ayrıca lütfen böyle bir şey için boşanmayı düşünme eşinle bir sorunun yok ki ne alaka canım :50:
görümce sorununu çözmelisin ben sevgilimin ablasıyla resim çektirdiğini görünce bile söylemesemde içten içe kıskanıyorum :) ki bir de böyle bir şey olsa ne yaparım :41:

çok fazla alttan almışsın bence canım bence de dışarı daha çıkmadan kapıda eşinin sağl elini sımsıkı tut diğer eline de ver çantanı önden gidin o da arkdana devam etsin :1: o senin inadına yapıyosa sen bin katını yap çünkü eşin o seninn ayy çok sinir oldum benn :30:

Çok anlayışlı davranmışsın görümcen de bunu suistimal etmiş, abisini epey kıskanıyor anlaşılan.. :27: :53: Ama eşinin tavrı çok güzel bence ondan soğumak yerine daha çok bağlanmalısın, beni kardeşimden mi kıskanıyorsun deyip sana kızabilirdi de :31: :31: en iyisi sen görümcene bi nasip bul da eşini bıraksın :21:

Boşanmadan önce sorunu çözmek için bütün yolları dene derim çünkü kurulması zor olan yuvanın yıkılması böyle kolay olmamalı önce çözüm yollarını dene kocanla konuş rahatsızlığını belirt böyle çabuk karar verme unutma öfkeyle kalkan zararla oturur görümcende nasılsa evlenir gider kafanda fazlaca büyütme...

Evde eşim sürekli peşimde dolanır, beş dakika başka odaya gitsem hemen seslenir. Bu durumlarda kardeşi odasına gidip hızla kapıyı kapatır. Aile ortamı görmediği için bazı durumları anlayıp sorgulamıyor diyorum fakat, anlayabilmesi için beklersem de bir evliliğim kalmayacak.

Ne görüştüğü bir arkadaşı, ne sevgilisi ne de tek başına yapmak istediği bir şey yok. Daima dibimizde.

Kusura bakmayın ama boşanmaya karar vermek ani ve fevri bir tutum.
2 kardeş anne ve babasız, birbirlerine dayanmışlar, tek akrabaları yok, birbirlerinden başka kimseleri yok kan bağı baabında, kız fazlaca sahiplenme duygusu içerisinde, abiye aşırı bağlı, hareketleri sinir bozucu olabilir ama aşılamayacak bir durum değil, bence ani karar vermek yerine bir uzmana gidip danışın, gerekirse kızı uzmana gitmesi için ikna edin, kaybetme korkusuyla bu kadar yoğun duygular yaşıyor olabilir, ben sokakta el ele dolaşmasını yadırgamadım, benim kızımda babasının elini tutar, koluna girer, ki kızım 18 yaşında, eşim meleklerim girin koluma deyip birimizi sağına birimizi soluna alır, o yüzden bana tuhaf gelmedi ama kızkardeş hayattaki tek akrabası olan abisini kaybetme korkusu yaşıyor olabilir, yardım alması lazım gibi geldi bana.

boşanmak nerden çıktı şimdi
tamam durum sinir bozucu ama yapacağın şey eşine kardeşiyle konuşmasını söylemek
bu kız 24 yaşında okulu işi arkadaşları olmalı
kendine ait bi hayatı olmalı
dünyayı abisinden ibaret görmemeli...
yarın bi gün sevgilisi olduğunda nasıl davranacağını bile bilmez bu gidişle
siz her zaman onun yanında olduğunuzu fakat yapışık 3üzler gibi yaşayamayacağınızı hissettirin
tamam sevgiyi ilgiyi bitek abisinden bekliyo ama abisininde bir hayatı bir eşi olduğunu anlayabilmeli..zira anlayacak yaşta
sen görümcene karşı tavır alma bırak abisi konuşsun

Evet ya ben de bunu söylemek istiyordum, konu sahibi de yorum yazanlar da biraz insafsız davranmıyo musunuz bu kızcağıza. Yazık günah. Kim bilir nasıl bir ruh hali içinde. Misafirlikte yapması zaten bu davranışları etrafa bir şeyler kanıtlama çabasına giriştiğini gösterir.

Eşinle konuş ama kızı suçlayarak değil. kızın durumuna üzüldüğünü eşini kaybetmekten korktugu için böyle devamlı ten temasında olma ihtiyacı hissetiğini falan anlat. Eşin kızkardeşine sarılarak öperek değil de konuşarak güven vermeli biraz. Hayatı boyunca ikinizin de o kızın arkasında duracağınız bilmeli. Senin abisini onun elinden çalacağını değil de, ona bir abla olarak orada oldugunu hissetmeli. Kız eşinin bir elinden tutunca sen de kızın diğer yanında durmalısın. Eşinin boş kalan tarafında değil. Kızın boş kalan tarafında. Onun korkularının üstesinden gelmesi için size ihtiyacı var. Gelecekte sağlıklı bir yuva kurabilmesi için de buna ihtyiacı var.

Ama bunlarla başedemeyecekseniz boşanırsınız. O daha kolay.

Yaşının 24 olması insanın duygularını değiştirmez.

Evlendikten sonra böyle olduğuna göre, kendisini fazlaca kimsesiz hissediyor olabilir. Koskoca kadınlarız bizler bile bu forumda kaybettiğimiz ebeveynlerin ardından kendimizi kimsesiz hissetmiyor muyuz ?

Yaklaşımları biraz insafsız bulduğumu itiraf etmeliyim, yolda elele yürümek midir evliliğin kriteri, zaten evli ve aynı hayatı paylaşmıyor musunuz. Bakın kimsesizlik yeryüzünde bir insanın başına gelebilecek en zor şeylerden biri, abisi evlenince kendisini fazlalık hissetmiş olabilir, korkmuş olabilir, genç bir insan fark edemediğiniz sıkıntıları olabilir. Bu kadar üzerine gitmeyin konunun, anlamaya çalışın. Bence çok zor değil. Misafirlikte abisinin elini daha sıkı tutuyor olmazsa ayağını ayağının üzerine koyuyor demişsiniz, bu davranış üzerine hiç düşündünüz mü, belli ki içinde korkuları var, belli ki topluma karşı yalnızlığı hat safhada. Zamanla bu hafifleyecektir, evlendiği için abisini kaybetmediğini, sizinle bir aile olduğunu anlayacaktır.

İnsan olarak ona bunu hissettirin bence, abisini elinden alan yenge olmak ne sizi mutlu eder ne de eşinizi. Görüşüm bu konuda herkesinkinden biraz farklı, naçizane, yeryüzünde onun gibi ailesiz yaşayan biri olarak onun penceresinden yazmaya çalıştım. Gönlünüzü kırmak istemem, incittiysem affola

Bu kız yakında evlense filan abisiyle eşiyle dışarı çıktığında bir eli abisinde bir eli kocasında mı olacak bu ne saplantılı bir ruh halidir. :50:

Kusura bakmayın ama boşanmaya karar vermek ani ve fevri bir tutum.
2 kardeş anne ve babasız, birbirlerine dayanmışlar, tek akrabaları yok, birbirlerinden başka kimseleri yok kan bağı baabında, kız fazlaca sahiplenme duygusu içerisinde, abiye aşırı bağlı, hareketleri sinir bozucu olabilir ama aşılamayacak bir durum değil, bence ani karar vermek yerine bir uzmana gidip danışın, gerekirse kızı uzmana gitmesi için ikna edin, kaybetme korkusuyla bu kadar yoğun duygular yaşıyor olabilir, ben sokakta el ele dolaşmasını yadırgamadım, benim kızımda babasının elini tutar, koluna girer, ki kızım 18 yaşında, eşim meleklerim girin koluma deyip birimizi sağına birimizi soluna alır, o yüzden bana tuhaf gelmedi ama kızkardeş hayattaki tek akrabası olan abisini kaybetme korkusu yaşıyor olabilir, yardım alması lazım gibi geldi bana.

Boşanmaya karar verme konusunda ben de katılıyorum, ama bence konu sahibi boşanmayı düşünmüyor,eşine boşanmayı düşünüyorum deyip durumun ciddiyetini anlamasını istiyor...

Fakat kızınızın eşinizle olan ilişkisi konusunda bence yanlış bir karşılaştırma yapıyorsunuz. Baba-kız ayrı ağabey-kardeş ayrı. Kaldı ki konu sahibinin görümcesi, karı-koca, baba-kız samimiyetini aşan davranışlar sergiliyor bence. Mağazada elini kolunu okşamak,misafirikte çaya uzanan eline yapışmak nedir yani... 14 yaşındaki kızdan bile beklenmez böyle çocukça davranışlar,bu kız 24 yaşında...

Tabi ki konu sahibi görümcesine çemkirsin,kapı dışarı etsin demiyorum ama ailece bir psikoogdan yardım alabilirler. Eğer anne-babasız olduğu için abisine karşı böyleyse davranışlarının sahiplenmekten daha fazla olduğunu anlar,biraz ölçülü olur. Konu sahibi de psikologdan duyunca belki daha da anlayışlı olur. Eğer kıskançlıktan kaynaklanıyorsa da, konu sahibi ile kendisinin abisi nazarında farklı yerlerde ama ayrı ayrı çok önemli olduklarını öğrenip kıskançlığa son verir...

Evde eşim sürekli peşimde dolanır, beş dakika başka odaya gitsem hemen seslenir. Bu durumlarda kardeşi odasına gidip hızla kapıyı kapatır. Aile ortamı görmediği için bazı durumları anlayıp sorgulamıyor diyorum fakat, anlayabilmesi için beklersem de bir evliliğim kalmayacak.

tatlım yanlış anlama ama bir arkadaşında söyledigi gibi durum banada sapkınca geldi :S tööbe tööbeeee :53:

Kusura bakmayın ama bazıları uçmuş resmen .
Ben abimin elini çekinerek öpüyorum demiş biri o ne saçma bişey ya.
Kızın durumu abartılı oabilir ama bazıları da bol keseden sallamış.
Okadar da değil abi bu ya abimle maça gideriz elimi tutar , yolda yürürken koluna girerim.
Yengem yanındayken ben teksem onlarla benide koluna alır .
Evlenince herkesi potansiyel tehlike olarak gören hem cinsimden utanıyorum ben artık .
Kardeş tehlike , kuzen tehlike , baldız tehlike pivuvvvvvv yakın sinyalleri etrafımızda heryerdeler .

Eşiniz üstünüze titriyormuş kardeşi kabullenmemiş olabilir birbirlerinden başka kimseleri yok demişsiniz bu bir etken olabilir.
Eşinizle konuşup rahatsız olduğunuz yerleri anlatın.

Back
X