Görümcem yüzünden....

Merhabalar,
bir yıldır evliyim. Eşimin kızkardeşi de bizimle birlikte yaşıyor, çünkü abisinden başka kimsesi yok. Üniversite mezunu 24 yaşında bir kız. Birlikte yaşamayı dert etmiyorum, sonuçta ölümlü dünya. Fakat kızın birtakım davranışları beni rahatsız ediyor. Özellikle dışarı çıktığımız zamanlarda abisinin elini hiç bırakmıyor. Bazı zamanlar oluyor ki eşimin bir elinde poşet diğer elinde kızkardeşi oluyor. Ben onlara bakıyorum. Eşim sürekli elimden tutup beni yanına çekiyor fakat bu sürekli bunu yapmak zorunda kalması da beni geriyor. Bir defasında söyledim kendimi sizin aranıza girmiş gibi hissediyorum, kardeşin yüzünden sana sokulamıyorum dedim. İkisi de bir aradayken söyledim eşim ş gel birtanem dedi, daha dikkat etmeye başladı fakat kardeşinde hiçbir değişiklik yok. Hatta abisinin sağ elini tutmayı seviyormuş, orası onun yeriymiş, o yüzden ben sol elini tutacakmışım. Cevabını verdim fakat, canım da sıkıldı. Kızın tavırlarında hiçbir değişiklik olmuyor, eşim hassasiyetle üzerime titriyor fakat bu durum benim eşimden soğuyup uzaklaşmama sebep oluyor. Siz olsaydınız ne yapardınız?

Bence 24 yaşında bir kızın abisinin elini tutarak gezmesi "sapkın" bir davranış. Kaybolacak mı tutmasa?
Ben olsam evden çıktığım gibi eşimin sağ elini tutarım 1 dk bile olsa bırakmam.
Ev halleri nasıl? Kız sürekli abisinin yanında mı?

baştan beri böleydi deseydiniz hadi anne baba yokluğundan bi tek abisine sığınmıştır dicektim ki evlendikten sonra böle oldu diosun bunun tek adı var o da kısknaçlık benim görümcemde böle aynı 20yaşında o da abisinin kucağına oturur öper sarılır ilk başlarda kızıodum sölüodum da ama artık takmıorum hiç ama bizim ki ilk baştan beri böleydi

Evde eşim sürekli peşimde dolanır, beş dakika başka odaya gitsem hemen seslenir. Bu durumlarda kardeşi odasına gidip hızla kapıyı kapatır. Aile ortamı görmediği için bazı durumları anlayıp sorgulamıyor diyorum fakat, anlayabilmesi için beklersem de bir evliliğim kalmayacak.

tövbe büyük sözüme .. ama hiç tahammül edilebilecek birşey değil..

o bir yapışıyorsa siz bin yapışacaksınız eşinize .. sizin karı koca olduğunu kabullenmek zorunda..

bence eşinizin sizin mahreminiz olduğunu ona hal ve hareketlerinizle sizin anlatmalısınız..

24 yaştan bahsediyoruz 14 değil şok oldum yazdıklarınızı okuduğumda.. bu nasıl saçma bir harekettir..

bu arada bana yapılsa bu davranış kan çıkar dedim :) kendi kendime ilk okuduğumda o kadar itici bir davranış bence..

Son düzenleme:
:44: İnşallah hayırlı bir kısmeti çıkar da evenlir. Canım azcık daha sabret bence bak eşin de çok iimiyş.

Eşimle konuşup, bu durumun beni rahatsız ettiğini kendimi kötü hissettiğimi söyleyeceğim. Daha önce de her ikisi yanımdayken söyledim fakat kızda değişiklik olmadı. Mağazada kasa sırası bekliyoruz, abisinin gömleğinin kol kısmından elini sıkmış okşuyor, görünce kan beynime sıçradı, abarttın iyice dedim. Artık onlarla dışarı çıkmak istemediğimi söyleyeceğim.
Tovbe Tovbe yaaaaaa Rabbim bu ne ya:30: her yazdikca kizin bir sapikinligi ortaya cikiyor:53: cok sabr etmissin helal olsun cok karmasik bir durum bence sen sakin konus sonra sizden kimsee konussun yada senden once kimse konussa esinle bir buyuk olarak daha iyi olur bence Allah sabrni versin ne diyim......

Çok zor bir durum. Tamam hayatta tek yakını abisiymiş ama yaptıkları normal değil artık sesini çıkarma zamanın gelmiş. :44:

Evde eşim sürekli peşimde dolanır, beş dakika başka odaya gitsem hemen seslenir. Bu durumlarda kardeşi odasına gidip hızla kapıyı kapatır. Aile ortamı görmediği için bazı durumları anlayıp sorgulamıyor diyorum fakat, anlayabilmesi için beklersem de bir evliliğim kalmayacak.
senin yerine dua edicem hayirli bir kismet ciksin bir arkadasin dediyi gibi evlensin gitsin sende kurtulmus olursun.. ben olsam delirirdim heralde bu duruma

Bütün yorumları okudum da, bu kızın ayrı eve çıkma zamanı gelmiş. Mümkün mü böyle bir şey?
Kardeşliğin de bir sınırı var.
Abim gibi olan benden 15 yaş büyük bir kuzenim var, 15 yaşındayken ilk kez beraber kalabalık bir caddede (ilk kez gittiğim bir yerdi) birbirimizi kaybetmeyelim diye el ele tutuşup yürümüştük. Akşama eşi, sizi arkadaşlarım görmüşler el ele diye kibarca uyardı. Çok utanmıştım. 15 yaşındayken bile garip kaçan bu durumda 24 yaşında bir kadının misafirlikte bile abisinin elini tutması, okşaması, ayaklarını değdirmesi çok çok çok acayip. Ve mide bulandırıcı.

Mesela misafirliğe gidiyoruz abisiyle el ele oturmaya çalışıyor, eğer abisi, çay almak için falan elini kaldırmaya çalışırsa elini daha sıkı tutuyor ki diğer aliyle alsın. Ya da ayaklarını götürüp abisinin ayaklarının üzerine koyuyor.

Canım ne diyeceğimi bilemedim.Kız kardeşinin kocana yaptığı bu hareketleri bir toplumda kadın kocasına yapsa ayıplarlar.Ben mi yanlış düşünüyorum yoksa toplummu bu kadar değişmiş anlamadım.Bence bir çözüm şart yoksa insan evlilikten soğur Rabbim sabır ve kolaylık versin elbet bir kısmeti çıkar sende kurtulusun inşallah en kısa zamanda canım...

Abisinden başka kimsesi olmayabilir bunu çok iyi anlarım..Daha fazla sevgi ve şevkate de ihtiyacı olabilir..Bunuda çok anlayışla karşılarım ve bizzat kendim kucak açarım..
Fakat öyle ayakları ayakların üstüne koymalar, el ele tutuşmalar bu kızcağızın herşeyden önce tam anlamıyla olgunlaşamadığını işaret ediyor bana..Müdahale edilmeli ama bence siz değil eşiniz tarafından müdahale gelmeli bu duruma..Sonuçta birlikte yaşıyorsunuz,siz yüzgöz olmayın..

Son düzenleme:
Eşimle konuşup, bu durumun beni rahatsız ettiğini kendimi kötü hissettiğimi söyleyeceğim. Daha önce de her ikisi yanımdayken söyledim fakat kızda değişiklik olmadı. Mağazada kasa sırası bekliyoruz, abisinin gömleğinin kol kısmından elini sıkmış okşuyor, görünce kan beynime sıçradı, abarttın iyice dedim. Artık onlarla dışarı çıkmak istemediğimi söyleyeceğim.

:53::53: Allah yarattı demiycen patlatıcan bi tane ensesine
bu ne yaa
eşin napıyo peki yapma demiyo mu
bunun arkadaşı filan yokmu sizin bi uzvunuz gibi dolanıyo peşinizde
sen niye çıkmıyosun eşine söyleyeceksin o gelmeyecek
tripli ergen

Yaşının 24 olması insanın duygularını değiştirmez.

Evlendikten sonra böyle olduğuna göre, kendisini fazlaca kimsesiz hissediyor olabilir. Koskoca kadınlarız bizler bile bu forumda kaybettiğimiz ebeveynlerin ardından kendimizi kimsesiz hissetmiyor muyuz ?

Yaklaşımları biraz insafsız bulduğumu itiraf etmeliyim, yolda elele yürümek midir evliliğin kriteri, zaten evli ve aynı hayatı paylaşmıyor musunuz. Bakın kimsesizlik yeryüzünde bir insanın başına gelebilecek en zor şeylerden biri, abisi evlenince kendisini fazlalık hissetmiş olabilir, korkmuş olabilir, genç bir insan fark edemediğiniz sıkıntıları olabilir. Bu kadar üzerine gitmeyin konunun, anlamaya çalışın. Bence çok zor değil. Misafirlikte abisinin elini daha sıkı tutuyor olmazsa ayağını ayağının üzerine koyuyor demişsiniz, bu davranış üzerine hiç düşündünüz mü, belli ki içinde korkuları var, belli ki topluma karşı yalnızlığı hat safhada. Zamanla bu hafifleyecektir, evlendiği için abisini kaybetmediğini, sizinle bir aile olduğunu anlayacaktır.

İnsan olarak ona bunu hissettirin bence, abisini elinden alan yenge olmak ne sizi mutlu eder ne de eşinizi. Görüşüm bu konuda herkesinkinden biraz farklı, naçizane, yeryüzünde onun gibi ailesiz yaşayan biri olarak onun penceresinden yazmaya çalıştım. Gönlünüzü kırmak istemem, incittiysem affola

Bu durum mide bulandırıcı olduğundan, eşime dokunmak istemiyorum.
Böyle düşünmeyin lütfen, arkadaşların yorumlarını ağır buldum.Bu kız sonuçta öksüz büyümüş.Arkadaşım bebeklikten beri mi abisiyle, yani hayatlarını irdelemek lazım.Eşini harcama bence, evliliğini de. Gerekirse eşinle bir uzmandan yardım alın.Önce eşinle konuş çabala tekrar tekrar konuş, ama kendi kendine kestirip atma...

:53::53::53::53::53::53::53::53::53:

Yaşının 24 olması insanın duygularını değiştirmez.

Evlendikten sonra böyle olduğuna göre, kendisini fazlaca kimsesiz hissediyor olabilir. Koskoca kadınlarız bizler bile bu forumda kaybettiğimiz ebeveynlerin ardından kendimizi kimsesiz hissetmiyor muyuz ?

Yaklaşımları biraz insafsız bulduğumu itiraf etmeliyim, yolda elele yürümek midir evliliğin kriteri, zaten evli ve aynı hayatı paylaşmıyor musunuz. Bakın kimsesizlik yeryüzünde bir insanın başına gelebilecek en zor şeylerden biri, abisi evlenince kendisini fazlalık hissetmiş olabilir, korkmuş olabilir, genç bir insan fark edemediğiniz sıkıntıları olabilir. Bu kadar üzerine gitmeyin konunun, anlamaya çalışın. Bence çok zor değil. Misafirlikte abisinin elini daha sıkı tutuyor olmazsa ayağını ayağının üzerine koyuyor demişsiniz, bu davranış üzerine hiç düşündünüz mü, belli ki içinde korkuları var, belli ki topluma karşı yalnızlığı hat safhada. Zamanla bu hafifleyecektir, evlendiği için abisini kaybetmediğini, sizinle bir aile olduğunu anlayacaktır.

İnsan olarak ona bunu hissettirin bence, abisini elinden alan yenge olmak ne sizi mutlu eder ne de eşinizi. Görüşüm bu konuda herkesinkinden biraz farklı, naçizane, yeryüzünde onun gibi ailesiz yaşayan biri olarak onun penceresinden yazmaya çalıştım. Gönlünüzü kırmak istemem, incittiysem affola

farklı pencerelerden olayı değerlendirebilmek amacıyla konuyu buraya açtım, nezaketiniz için teşekkür ederim. Kırılmış değilim

Davranışları yaşına göre normal değil görüştüğü kimse de yokmuş ki çok ilginç, bence de kesinlikle bir uzmandan yardım almasını sağlayın.

Back
X