Görümcem yüzünden....

Konu sahibini gereksiz yere suçlayanları görüyorum. Bence konu sahibi gayet aklı başında ve ılımlı davranmış, anlayana sivrisinek saz anlamayana davul zurna az.

Mesela misafirliğe gidiyoruz abisiyle el ele oturmaya çalışıyor, eğer abisi, çay almak için falan elini kaldırmaya çalışırsa elini daha sıkı tutuyor ki diğer aliyle alsın. Ya da ayaklarını götürüp abisinin ayaklarının üzerine koyuyor.

cnm cidden çok tuhaf..belli ki abisine aşırı bir bağımlılığı var.Ama dengeyi kurabilmek ve kız kardeşinin bu aşırılığını engellemek tamamen eşinin halledebileceği bir durum. Sen bu aşırılıktan rahatsız olduğunu eşine güzel bir dille anlat.''Evet senin kız kardeşin,benimde kız kardeşimdir,onunla kesinlikle bir sorunum yok çok seviyorum ama bu kadar yakın olmanız hoşuma gitmiyor'' gibi şeyler söyle

anne babamı kaybettiğimde görümceye yakındı yaşım. ama böyle bir şey yapmadım.
bu kızda olan bir sorunsa o zaman terapi almalı.çünkü bu anlatılanlar normal değil.

Son düzenleme:
sırf adımız gelin oldu diye ellerinden geleni yapıyorlar önceleri inanmazdım yok gelinler abartıyor derdim yok anam yok durum aynen öyle görümcemle kayınvalidem az önce düğüne gitti ben yanlarındayım seslenmediler bile ama ben aynısını yapsam suratlar düşer tripler atılır. bendeki yüzsüz de yaşına başına bakmaz benle aşık atıyor. 10 aydır duruyorum bakalım dalıcam ya hadi hayırlısı sırf biraz uzak kalayım diye iş başı yapıcam. umarım canım benim senin yüzsüz de kocaya gider kurtulursun bi an önce geldi gittisinden

ahh ahh inşallah evlense de kurtulsam ama onu kim alır be:9: sevgilileri bile dayanamıyo arkadaşlarınla bakıyosun çok samimi bakıyosun düşman anlamadım okadar sorumsuz ki anlatamam yaa çalışıyo sadece kendie baabsının borçları var bi yardım eden yok hepgezmek yemek içmek bende kaldı aylarca bi iğnesini görmedim ya ben ona muhtaç değilim ama hatır için alır insan ya bi ekmek bile almadı arsız:20: öyle biz aldık o yedi şimdi ev aldık yeni tabi bu gelmiyo ya bayramda buna soruyolar nerde ev diye salak salak tarif etmeye çelışıyo bizden duyduklarınla o kadar salak bi duruma düşüyo ki gözümde millete çaktırmamaya çalışıyo amaan Allah"ım gelmesin ne oluuuurr yaa helede evimde hiiç istemiyorum eşyalarımı sorumsuzca kullanıyo kırıyo döküyo parçalıcamm yaaa:84.:84:

Yaşının 24 olması insanın duygularını değiştirmez.

Evlendikten sonra böyle olduğuna göre, kendisini fazlaca kimsesiz hissediyor olabilir. Koskoca kadınlarız bizler bile bu forumda kaybettiğimiz ebeveynlerin ardından kendimizi kimsesiz hissetmiyor muyuz ?

Yaklaşımları biraz insafsız bulduğumu itiraf etmeliyim, yolda elele yürümek midir evliliğin kriteri, zaten evli ve aynı hayatı paylaşmıyor musunuz. Bakın kimsesizlik yeryüzünde bir insanın başına gelebilecek en zor şeylerden biri, abisi evlenince kendisini fazlalık hissetmiş olabilir, korkmuş olabilir, genç bir insan fark edemediğiniz sıkıntıları olabilir. Bu kadar üzerine gitmeyin konunun, anlamaya çalışın. Bence çok zor değil. Misafirlikte abisinin elini daha sıkı tutuyor olmazsa ayağını ayağının üzerine koyuyor demişsiniz, bu davranış üzerine hiç düşündünüz mü, belli ki içinde korkuları var, belli ki topluma karşı yalnızlığı hat safhada. Zamanla bu hafifleyecektir, evlendiği için abisini kaybetmediğini, sizinle bir aile olduğunu anlayacaktır.

İnsan olarak ona bunu hissettirin bence, abisini elinden alan yenge olmak ne sizi mutlu eder ne de eşinizi. Görüşüm bu konuda herkesinkinden biraz farklı, naçizane, yeryüzünde onun gibi ailesiz yaşayan biri olarak onun penceresinden yazmaya çalıştım. Gönlünüzü kırmak istemem, incittiysem affola

kesinlikle katılıyorummmm psikolojiii başka bişey

Kendimi bu konu yüzünden o kadar bezgin ve mutsuz hissediyorum ki, eşimden uzaklaşmış olmam da ekstrası. Konuyu eşimle konuşup, boşanmak istediğimi söyleyeceğim.

benim konumu okumanızı tavsiye ederm

Mesela misafirliğe gidiyoruz abisiyle el ele oturmaya çalışıyor, eğer abisi, çay almak için falan elini kaldırmaya çalışırsa elini daha sıkı tutuyor ki diğer aliyle alsın. Ya da ayaklarını götürüp abisinin ayaklarının üzerine koyuyor.

Eşimle konuşup, bu durumun beni rahatsız ettiğini kendimi kötü hissettiğimi söyleyeceğim. Daha önce de her ikisi yanımdayken söyledim fakat kızda değişiklik olmadı. Mağazada kasa sırası bekliyoruz, abisinin gömleğinin kol kısmından elini sıkmış okşuyor, görünce kan beynime sıçradı, abarttın iyice dedim. Artık onlarla dışarı çıkmak istemediğimi söyleyeceğim.

Evde eşim sürekli peşimde dolanır, beş dakika başka odaya gitsem hemen seslenir. Bu durumlarda kardeşi odasına gidip hızla kapıyı kapatır. Aile ortamı görmediği için bazı durumları anlayıp sorgulamıyor diyorum fakat, anlayabilmesi için beklersem de bir evliliğim kalmayacak.

Elbette düşünüyorum, yorumluyorum. Size bir örnek vereyim. Lütfen abin yalnız odada uyuyorsa odamıza girme, müsait olmayabilir dediğimde, abim olan heryere girerim ben cevabı aldığımda evet iğne ve çuvaldızlar heryanıma batıyor.

:53::53:
Allah yardımcınız olsun..

bazı arkadaslrın kucuk ve aılesı olamyan bır kız cocugundan bahseder gıbı sızı yargılamalarına,iğne cuvaldız mevzusuna getırmelerıne,24 yasında karı kocalık ılıskısı ve aıle ılıskısı arasındakı ayrımları gayet anlayan bılen bırıne muhatac ve kımsesız gıbı baklamalarını anlayamaıyorum.aılesınnden baska kımsesının olmaması elbettekı zor ve abısı onun herseyı olabılır,konu sahıbınınde bu konuyla ılgılı bır sıkıntısı yokkı zaten.sorun 24 yasında aklı salım bır bayanın ınatla abısıne yaklasımlarında esıne benzer davranıslar sergılemesı.hangınız kasada yanındakı erkegın kolunu oksayan bayanı kardesı olarak nıtelersınız genelde hepımız esı yada sevgılısı dıye dusunuruz.farzedınkı konu sahıbının mahalle komsusu abı kardesı el ele ya kola gırılıp oksanır halde gordu,konu sahıbının dusecegı durum hos olurmu.hangısı kız kardesı hangısı karısı bellı olmuyorkı bu durumda.bennımde abım var,yerı gelır sarılırız,yerı gelır yan yana otururuz ama elıne yapışma geregı hıc hıssetmedım,yada bacaklarımı kucagına uzatmayı.konu sahıbı arkadas zaten bırlıkte yasamayı sıkıntı etmıyorkı kendıyle yarısmasını sıkıntı edıyorkı bencede normal bır durum degıl.hangınız evde yasadıgınız dıger kısıye abın odada tekse eger odaya küt diye girme müsait olmayabılırz dedıgımızde abımın oldugu her yere gırerım cevabını makul karsılarkı.yapmayın arkadaslar bırlıkte yasamak demek bazı sorumlulukarı beraberınde getırır ve karı kocalık ılskısıne kayınvalıdeler,görumceler v s herkesın gizliliği ve özelliği konusunda saygılı olması mecburıdır.
Konu sahıbı arkadsım konuyu esınle konusmadan ıyıce tum yolları dusunup ekarte etmeden bosanmayı dusunmeyın bence.sızın sıkıntı ettıgınız kadar gorumce hanaımda bır zahmet bıraz dusuncelı olup rahatsızlık duyacak.kımse ondan abısını calmıyor,evden atmıyor.ondan sadece saygı beklenıyor kı o da bu yapmak zorundadır.
özet tam olarak bu:46::46::46:

Daha sert uyarmaya calısırdım kız kardesini sonucta senin evinde kalıyorsa bazı seyleri yapmak zorunda en azından nankörlük yapmasın desin ki bunlar bana bakıyor,evlerinde kalıyorum huzursuzluk yaratmamam lazım desin yani zahmet olacak ama ayrıca kac yasındaki bu kız? cocuk gibi el tutuyor?

ahh ahh inşallah evlense de kurtulsam ama onu kim alır be:9: sevgilileri bile dayanamıyo arkadaşlarınla bakıyosun çok samimi bakıyosun düşman anlamadım okadar sorumsuz ki anlatamam yaa çalışıyo sadece kendie baabsının borçları var bi yardım eden yok hepgezmek yemek içmek bende kaldı aylarca bi iğnesini görmedim ya ben ona muhtaç değilim ama hatır için alır insan ya bi ekmek bile almadı arsız:20: öyle biz aldık o yedi şimdi ev aldık yeni tabi bu gelmiyo ya bayramda buna soruyolar nerde ev diye salak salak tarif etmeye çelışıyo bizden duyduklarınla o kadar salak bi duruma düşüyo ki gözümde millete çaktırmamaya çalışıyo amaan Allah"ım gelmesin ne oluuuurr yaa helede evimde hiiç istemiyorum eşyalarımı sorumsuzca kullanıyo kırıyo döküyo parçalıcamm yaaa:84.:84:

Allah sabır versin dilerim evine gelmeyi bırak sokağını bulamasın.. o kadar kızıyorum ki bazen senin özene bezene temizlediğin titizlendiğin eşyalarını hunharca kullanıyorlar ya al camdan aşağı at o kızı. bi de benimki gelir benim evime (maalesef yan tarafımda oturuyorlar) eşyalarımın yerini değiştirir bana sormadan sonra çıldırıyorum ama kimse kırılmasın diye yutuyorum eşime anlatıyorum ama kesinlikle dinlemiyor a uyuz zaten rezil etmişsin hayatımın yarısını ne diye evime sokuluyorsun ben şunu anladım kocanın denge kurması gerek bende de o yok. 10 yaş kuçuk benden ama gören onu büyük sanıyor çok bilmişliği de var üzerine oof offff

konu sahibi haklı..

eğri oturup doğru konuşalım..

..ben abimin olduğu her odaya herzaman istediğim gibi girerim..tarzında ukalaca bir cevap, pek de annesi babası olmayan zavalllı bir kız profiline uymuyor..

tam tersi yengesini kıskanan, bir erkeğe aslında ancak karısnın davranması gereken şekilde daevranan, abimin hayatında ilkönce ben varım mesajını sürekli yengesinin gözüne sokan, psikolojisi bozuk ve psikolojik tedaviyle bu duruma son vermesi gereken yetişkin bir kız profili var..

bu son yazdığımı aynen söyle eşine..

sen zaten görümceyle yaşamayı kabul ederek, yapman gereken insanlık görevini yapmışsın..tebrikler..

ama fazlası seni aşar kusurabakmasın eşin de görümcen de..

böyle giderse eşinden soğursun..

kardeşini doktora götürsün hemen..

görümcenn yaptıgı saçmalık ve düpedüz kıskançlık 5 yaşında gibi davranıyor tamam tek yakını abisi olabilir sahiplenebilir arada kanı kaynar abisini öper sarılır falan ama sürekli elele dolaşmak falan nebuya bari aranızda yatsın insan ergenlik çağına gelince bile kendini sakınıyor abisinden babasından bile utanıyor samimi davranmaktan ( bedensel anlamda) yani abi tamam yanyana yatılsa yine bişey olmaz ama ayıp yani böyle şeyler birde sanki sana inat yapar gibi abimn sağ eli benm falan 24 yaşında insan piskoloğa falan götürün bence allh yardımcın olsun ben çekemem valla
çoğu eş ( kadın olsun erkek olsun) eşinin kimse ile kardeşide olsa kendinden daha çok samimi olmasını istemez bende görümce adayıyım yani böyle şeyler yapmam kardeşimi çok seviyorum ama o ne öyle sevgilim gibi davranmam

Hemcinslerimize karşı nasıl böyle yorumlar yapabiliyoruz ben anlamiyorum kız boşluk içerisinde anne baba yok ev desen onun evi değil kendini o evin içerisinde yabancı gibi hissettiği için birşeyleri kanıtlamak istediği için bana güven anlamında abisinin elini tutmak istiyor dışarda yapmasıda dışardaki yaşamdan korktuğu için böyle bir davranışda bulunuyor konu sahibi arkadaşım hem anne hemde baba yok yengelik değil ablalik yap o yuva kolay kurulmadiki kolay bozulsun

herşeye ok de, yani ne diyelim o zaman konu sahibine..

napalım ne diyelim insaflı yorumlar yapabilmek için..eşinin kardeşi, ömrünün sonuna kadar ses etme..mi? diyelim..?

saçından tut sokağa at demiyor ki zaten kimse, ama psikolojik tedavi almalı ve manevi anlamda abisinin yakasından düşmeli..diyoruz..

bence bu sizin tabirinizle insafsızlık değil, olması gereken mantıklı bir öneri..

siz olsanız napardınız acaba..merak ettim..

herşeye ok de, yani ne diyelim o zaman konu sahibine..

napalım ne diyelim insaflı yorumlar yapabilmek için..eşinin kardeşi, ömrünün sonuna kadar ses etme..mi? diyelim..?

saçından tut sokağa at demiyor ki zaten kimse, ama psikolojik tedavi almalı ve manevi anlamda abisinin yakasından düşmeli..diyoruz..

bence bu sizin tabirinizle insafsızlık değil, olması gereken mantıklı bir öneri..

siz olsanız napardınız acaba..merak ettim..

Baştan sona bütün cevapları okudunmu?Eğer okumadiysan birazcık hatırlatiyim istersen ablasiyla fotoğraf çekilmesine bile karşıyım diyen olmuş :)ben demeyelim.ama sen olsan ne yaparsın ben onu merak ettim şimdi ;)

Baştan sona bütün cevapları okudunmu?Eğer okumadiysan birazcık hatırlatiyim istersen ablasiyla fotoğraf çekilmesine bile karşıyım diyen olmuş :)ben demeyelim.ama sen olsan ne yaparsın ben onu merak ettim şimdi ;)

ilkönce ben sana sordum sen olsan ne yapardın diye..
ilkönce sen cevap verecksin:)

baştan sona sizin tüm cevaplarınızı okumadım kusurabakmayın ..

siz genelleme yapınca öyle anlaşılıyor..

sanal alem işte naparsın..

Eşin niye elinden tutuyor ki, tutmasın. Tutmak zorunda değil. İnsanın abisiyle ablasıyla arasında bir mesafe olur. Hele ki bu kız, çocuk değil, 24 yaşında ya :31: Elini tutmasa kaybolcak sanki sokaklarda.
Eşinde de suç var, bu kadar yüz verilmez. Tamam kardeştir candır, ama ben her zaman mesafe olmasından yanayım aile ilişkilerinde bile :10:

Son düzenleme:
konu sahibi haklı..

eğri oturup doğru konuşalım..

..ben abimin olduğu her odaya herzaman istediğim gibi girerim..tarzında ukalaca bir cevap, pek de annesi babası olmayan zavalllı bir kız profiline uymuyor..

tam tersi yengesini kıskanan, bir erkeğe aslında ancak karısnın davranması gereken şekilde daevranan, abimin hayatında ilkönce ben varım mesajını sürekli yengesinin gözüne sokan, psikolojisi bozuk ve psikolojik tedaviyle bu duruma son vermesi gereken yetişkin bir kız profili var..

bu son yazdığımı aynen söyle eşine..

sen zaten görümceyle yaşamayı kabul ederek, yapman gereken insanlık görevini yapmışsın..tebrikler..

ama fazlası seni aşar kusurabakmasın eşin de görümcen de..

böyle giderse eşinden soğursun..

kardeşini doktora götürsün hemen..
bravo canım aynen düsündüğüm gibi...:46:

Ben cevap vereyim napardım diye. Öncelikle o kıza bir ablası da ben oldugum hissi vermek için çabalardım. O beni düşman görmeye devam ederdi. Ama gereken uyarıları ona ben yapmazdım. Eşime rica ederdim çok rahatsız oldugum konuları söylemesi için. Mesela yatak odasına kapı çalmadan girilmemesi konusunda eş uyarmalıydı.

Eşimle konuşup bu kızın hareketlerinin normal olmadıgını anlatmaya çalışır yardım almayı teklif ederdim. Böyle giderse hiçbir zaman erkek arkadaşı sevgilisi olamayacağını sağlıklı evlilik yürütemeyeceğini anlatırdım. Eş, kardeşinin psikolojik sorunları oldugunu kolay kabullenmeyecektir.

Annesini babasını kaç yaşında kaybetmiş bu kız? O günden beri abisni baba görmüş. Bir kadın çıkıveriyo abisinin en yakını oluyor bir anda. Bunu kabullenmesi hiç kolay değil. Özellikle ev dışında sırnaşmaları da zaten etrafa bir şeyler isptlama çabasında oldugunu gösteriyor. O kızcağızın yerine koyun bir kendinizi. Kim bilir nasıl bir ruh hali içinde. Allah kimsenin başına vermesin.

Benim etrafımda böyle bir akrabam var. sizin olayınıza çok benziyor. Ama orda anne hayatta sadece baba kız 8 yaşındayken vefat ediyor. bir de abi var. Abi de17 yaşında o yıllarda. Kız onu hep babası gibi görüyo. Abi evlendi. Şu an kaynana görümce gelin aynı evdeler. Kayın validede problem yok ama kız gelini kesnlikle çekemiyor. Gizli gizli odalarına girip eşyalarını kesip parçalıyodu. Hep arkasından iş çeviriyodu. Gelinin yanında abisine sarılarak oturuyodu devamlı. Onlar bayağı yardım aldılar. Şimdi Kızın eline sınırsız özgürlük verdiler. Araba aldılar. İşe girdi. Eve giriş çıkış saatlerine karışan yok. Yeter ki kızın kafası dağılsın abisi ve yengesini düşünmesin. He hala kıskançlıklar devam ediyor ama kız artık kendine bir çevre edindi en azından..

burda komik muhabbetler dönüyo. Bn o kızı yolardım bilmem ne. Çok yadırgadım ya. O zavallı bir kız. Abisini de kaybetmekten çok korkuyo sadece..

Ben abimin elini öpmeye çekinirim, eşim ablasıyla foto çeklince kıskanıyorum diyenler. Komiksiniz :)

ilkönce ben sana sordum sen olsan ne yapardın diye..
ilkönce sen cevap verecksin:)

tmam kız kimsesiz büyümüş hayatta sadece abisi var olabilir,ama bu yüzden abisinin elini tutması gerekmez ki çocuk gibi abisi ve yengesi ona gereken ilgiyi ve merhameti göstermişler zaten evlerine alarak,başka abi başka yenge olsa istemezdi ayrı ev açardı belki de.abisinin elini tutmasıda hiç normal değil diyelim üçü gidiyolar yolda gören biri onu eşi sanar bence saçma bi durum ama iş abi de bitiyo neden öyle alıştırmış neden izin vermiş ki,kızın durumu üzücü ama yaptığının doğru olduğunu göstermez bu destek almalı belki de

Back
X