Görümcem yüzünden....

Bir insan abisine bu kadar bağlıysa,
yengesinden bile kıskanıyorsa altında mutlaka başka sebepler vardır diye geçirdim içimden.

Anladım ki kimsesiz büyümüşler.

Evet sinir bozucu bir durum ama davranışların altında yatan bir neden mutlaka vardır.
Bu nedene ulaşırsak çözüm üretmemiz ve anlayış göstermemiz biraz daha kolaylaşır.

Siz kimsesiz büyüdüklerini bildiğiniz halde ve evlenince görümcenizle aynı evde yaşayacağınızı
bile bile evlenmişseniz, bence çok da sorun etmeye hakkınız yok.

Ben açıkçası görümcenize ve eşinize üzüldüm.
Olayı boşanmaya kadar getirmek istiyorsunuz onu yapacağınızı da hiç sanmıyorum.
Çünkü en baştan biliyordunuz bu görümceyi.
Sürpriz yumurtadan çıkmadı en nihayetinde.

Görümceniz elbet bir gün evlenip yanınızdan ayrılacak.
O zaman bunları düşündüğünüz için bence çok vicdan azabı duyacaksınız...

Evet ya ben de bunu söylemek istiyordum, konu sahibi de yorum yazanlar da biraz insafsız davranmıyo musunuz bu kızcağıza. Yazık günah. Kim bilir nasıl bir ruh hali içinde. Misafirlikte yapması zaten bu davranışları etrafa bir şeyler kanıtlama çabasına giriştiğini gösterir.

Eşinle konuş ama kızı suçlayarak değil. kızın durumuna üzüldüğünü eşini kaybetmekten korktugu için böyle devamlı ten temasında olma ihtiyacı hissetiğini falan anlat. Eşin kızkardeşine sarılarak öperek değil de konuşarak güven vermeli biraz. Hayatı boyunca ikinizin de o kızın arkasında duracağınız bilmeli. Senin abisini onun elinden çalacağını değil de, ona bir abla olarak orada oldugunu hissetmeli. Kız eşinin bir elinden tutunca sen de kızın diğer yanında durmalısın. Eşinin boş kalan tarafında değil. Kızın boş kalan tarafında. Onun korkularının üstesinden gelmesi için size ihtiyacı var. Gelecekte sağlıklı bir yuva kurabilmesi için de buna ihtyiacı var.

Ama bunlarla başedemeyecekseniz boşanırsınız. O daha kolay.

İnanılmaz yorumlar gördüm bu konuda, kıskançlıkta sınır yok =) kavga çıkarırım, kan çıkarırım falan =))

İnsanı insan yapan içinde taşıdığı merhamettir buna gönülden inanıyorum

Biri o kızın elinden tutmalı ki hayata geri dönebilsin, kırıp dökmek çok kolay yaşarken, biraz sevgi ve destekle çözülmeyecek bir sorun değil bu.

Konu sahibesi, boşanmadan önce bunu bir düşün istersen, eşine de yazık ne yardan geçebilir ne serden. Duygularını bir yokla, onu bir kardeş gibi kollayıp, gözetemez misin, sevemez misin. Ya da bu denemeye değmezmi ki hemen eşini gözden çıkarıyorsun. Şunu da belirteyim ki, boşanmayı bir blöf olarak kullanmaya sakın kalkma, bu kadar bağlı bir kardeşlik varsa eşin de tamam deyip seni gözden çıkarabilir. Sende sevmişsin ki eşini bir yuva kurmuşsun, biraz zaman ver ailenize, boşanma kısmı kolay , o raddeye gelmeden belki mutlu olabilirsiniz.

İnanılmaz yorumlar gördüm bu konuda, kıskançlıkta sınır yok =) kavga çıkarırım, kan çıkarırım falan =))

İnsanı insan yapan içinde taşıdığı merhamettir buna gönülden inanıyorum

Biri o kızın elinden tutmalı ki hayata geri dönebilsin, kırıp dökmek çok kolay yaşarken, biraz sevgi ve destekle çözülmeyecek bir sorun değil bu.

Konu sahibesi, boşanmadan önce bunu bir düşün istersen, eşine de yazık ne yardan geçebilir ne serden. Duygularını bir yokla, onu bir kardeş gibi kollayıp, gözetemez misin, sevemez misin. Ya da bu denemeye değmezmi ki hemen eşini gözden çıkarıyorsun. Şunu da belirteyim ki, boşanmayı bir blöf olarak kullanmaya sakın kalkma, bu kadar bağlı bir kardeşlik varsa eşin de tamam deyip seni gözden çıkarabilir. Sende sevmişsin ki eşini bir yuva kurmuşsun, biraz zaman ver ailenize, boşanma kısmı kolay , o raddeye gelmeden belki mutlu olabilirsiniz.

Bir arkadaş abimin elini çekinerek öpüyorum demiş .
Bunlar bana çok normal gelmedi .
Sana bu konu da çok katılıyorum yazdımda zaten bazı yorumdaşlar uçmuş

Kendimi bu konu yüzünden o kadar bezgin ve mutsuz hissediyorum ki, eşimden uzaklaşmış olmam da ekstrası. Konuyu eşimle konuşup, boşanmak istediğimi söyleyeceğim.

mutsuz olmakta haklısın fakat boyle bı durum uzunden bence sakın bosanmayı bıle dusunme. ne kadar kötü durumda olan eşler var ne kadar kötü şeyler çeken bayanlar var. bence farklı bi yönden bakmaya çalış duruma. mesela abi kardeş onlara bakarken içindeki şevkati bir yetime acıma duygusunu hisset. ya o kızın yerınde sen olsaydın canım tututundugun bırdalın abın olsaydı? ve sonucta kız cocugu bu bir gün gelicek o da evlencek e pekı gerıye kalan ne olacak senın yıkmıs oldugun yuvan olucak. eger yası kucukse kızın cocugun gbı gor buyukse kardesın gıbı. zaten cocusa hıc dert etme sonucta bır gun sızınde cocugunuz oldugunda ıkınızın arasında ıkınızı elını veya ıkınızden bırının hep elını tutuyor olacak. kendını bunalıma baglıcak açılardan bakma olaya. eger boyle bı durumda ıyı nıyetlı sabırlı olursan bunun sevabı da buyuktur. unutmakı bır yetıme ıyı davranmak cok sevaptır. umarım yazım senı ıyı hıssettırır. (annesı babası ayrı olan ve cok buyuk aılevı sıkıntılar yasayan bırı olrk bunlrı yazıyorum umrm cıddıye alırsın)

24 Yaşında bu kız, hiç normal değil. 10 yaşımdan beri ailemden kimseyle el ele yürümemişimdir sanırım...

Çok şaşırdım.. :53:

Gerçekten zor bir durum..

Ama biraz anlayışlı olmakta fayda var.. Kimsesiz büyümüş sonuçta.. Biraz empati yapın lütfen..

Bir el de siz uzatın.. Baktı ki yengemde bana destek oluyor yalnız değilim..

Sonra yavaş yavaş bu saplantıyı unutacak kendisini güvende hissedecek..

Kıskançlık bir durum olmadığını göster ona..

Sabır ve zamanla sevgiyle çözülür bu sorun inşeALLAH..

Boşanmayı aklınızdan çıkarın.. Eşiniz hakketmiyor.. Ama sen boşanmayı layık görüyorsan o başka tabiki..

bu boşanma sebebi olamaz ama ikisinin birbirine düşkün olması kimseleri olmaması bu davranışlarını haklı çıkarmaz.

Evde eşim sürekli peşimde dolanır, beş dakika başka odaya gitsem hemen seslenir. Bu durumlarda kardeşi odasına gidip hızla kapıyı kapatır. Aile ortamı görmediği için bazı durumları anlayıp sorgulamıyor diyorum fakat, anlayabilmesi için beklersem de bir evliliğim kalmayacak.

ben az once cok ıyı nıyelı bır sekılde yorum yapmıstım ama 24 yasında oldugunu bılmıyrdum. tum yazdıklrını okudumda canım bu kız oz kardesı olduguna emın mısın yaa ınsan oz abısınede bu kdrını yapmaz dıye dusunuyrm. oz kardes olmaya bılırlr hersey beklenır ınsanoglundan. ve koc kız olmus sızın evlılıgınz bıtecegıne sıze yakın bı eve tasınması ıyı olur

Canim bence bosanicam demek yerine esinizi karsiniza alip konusun ve sorunun el tutmak yada sürekli yaninizda olmasi degil kardesinin saglikli bir yasam surememesi oldugunu söyleyin.24yasinda demissiniz ve ne bir arkadasi nede bi sevgilisi var olaki yarin obur gun evlendiginde cokbuyuk zorluklarla karsilasicak .Bence yumusak Uygun bi dille esinizle konusun kardesini yardim almaya ikna etsin yada onu sosyallestirmek adine biraz iteklesin

Boşanmayı düşünüyorum derken blöf yapmak gibi bir düşüncem yok, ki blöf yapacaksam size değil eşime yapmalıyım:)
Benim kızın varlığıyla değil davranışlarıyla sıkıntım var. Gitse nereye gidecek? Gitmesi çözüm değil daha çok mutsuzluk getirir bize ki ben vicdanen bunu kabul edemem. İnsanım diyen kimseye yakışmaz böylesi planlar. Bunca rahatsızlığım varsa neden hala aynı ortamdayım? Rahatsızlığımı belirtmiş olmama rağmen değişen birşeyler olmuyorsa, neyi zorlayacağım? Kafama takılanlar bunlar.

bu bir boşanma sebebimi şimdi güldüm yani kusura bakmayın ama.çok iyi bir eş,yeni bir evlilik ki eminim daha birbirinizi iyi tanımıyorsunuz.peki eşinizin anne ve babası olmadığını bilmiyormuydunuz yada görümcenizin sizinle kalacağını.öncelikle yapacağınız şey bunu görümcenizle değil eşinizle konuşup rahatsızlığınızı belirtmeniz.

Abim yok.. Erkek kardeşimi alayım abi rolüne ya da babamı alayım..
Sarılırım öperim, ne bileyim koluna girerim işte her neyse yakın olurum.
Ama ödeme sırasında elimi kolunun bi tarafından sokup okşamak ya da ayakları sürtmek ya da ne bileyim "misafirlikte" ele ele oturmak öyle saçma ki..
Öksüzlğktür, yetimliktir sevgiye açtır, eyvallah.. Hoş anne baba olduğu halde ben kardeşime taparım.
Ama bu olay o evlenince nüksetmez..

Bu iş hakarete varırdı bende.. Elini kol yerinden sokup okşamak ne demek yahu???

Sizinle birlikte yaşaması sorun değil 2 kardeş ne güzel destek oluyorlar birbirlerine

fakat biri ona artık büyüdüğünü ve 24 yaşında genç bir kız olduğunu hatırlatmalı.

Küçük çocuklar gibi elele gezmeleri hatta size, sağ taraf benim yerim sen sol elini tut demesi çok ilginç.

Ya görümcen evlenene kadar sabredip idare ediceksin yada eşinle konuşup bu durumu halletmesini sağlayacaksın.

Son düzenleme:
Türk milleti abartmayı ne kadar da seviyor. Hayretlere düşüren yorumlar var. Ne demek ablasıyla resim çekindiğinde kıskanıyorum, kan çıkartırım? :53: Her şeyin azı karar çoğu zarar demişler arkadaşlar. Orta yolu bulmaya çalışsanız ölür müsünüz
Bir uzmandan yardım alsanız belki buraya konu açmaya bile gerek kalmayacaktı. Kendinizi anneniz babanız kimseniz yokken düşünün. Tek varlığınız kardeşiniz olsa sizde aynı şeyi yapardınız belki sarılamazdınız elini tutamazdınız ama kimseyle de paylaşmak istemezdiniz.Bu geçici bir süreç zaman vermek, destek olmak gerek. Oturup güzelce konuşmayı deneseydiniz keşke kıskanıp laf çarpıtmak yerine.
Bak yengecim düşüncelerini biliyorum ama ben seni de en az abin kadar seviyorum, önemsiyorum biz hep yanındayız vs vs
Taş atıp kolunuz yorulmaz ya.
He kız belki ciddi klinik vakadır onunda çözümü küçümsemek değil ki..

Evlenmeden önce elbette ki eşimin durumunu, kardeşini biliyordum. Fakat kardeşinin davranışları biz evlendikten sonra değişti. Değilse aynı olayları yaşamış olsam neden evleneyim ki?

Allahım ne kadar da tanıdık konular böyle bende çıldırıyorum ara ara aynısı değil ama benzer durumlar görümcenin abıcığine bitmek tükenmek bilmeyen ilgisi çakı çakı vericeksin bi gün çok pis dalıcam yeminle elimde kalacak ama sabrediyorum susuyorum çok dolayım ki birden çıkışırsam suçlu ben olmayayım. ıyyyyyyyy iğreti öldüm iyice

bu arada kardeş hiç sallama sana inat yapıyor görmemezlikten gel lafını da çak aaaaa hadi abinin elini tut bakayım de nasıl bıraktın elini hayret falan diye nükte de bulun ben yapamıyorum ama sen yap.. zaten dua edelimde evlensin defolsun gitsin bi an önce :)

bu dünya adaletli dünya gün gelir kaderi aynı şeyleri yaşatır ona boş ver gitsin dua et bi an önce evlensin birini bulsun ilerde pişman olur sana hissettirdikleri ve yaşattıkları için

Eşim durumdan rahatsızlığını belli edemiyor ve ben eşimden soğuyorum. Ona dokunmak, konuşmak, gülmek, istemiyorum. İçimden gelmiyor.

Seni okadar iyi anlıyorum ki..
Benim de görümcem aynen böyleydi.. Onun yaşı küçüktü ama fiziken benden daha büyük gösteriyor..Anne babası da olduğu halde, dışarı çıkınca elini tutmalar, düğün resimlerimizde eşimin bir kolunda ben diğer kolunda o :31:

Diğer görümcem olayı abartıp "abimi çok sever..Sen olmasan şimdi kucağına otururdu. Sen olunca kendini biraz çekti. Onun yerine senin olduğunu düşünüyor" bile dedi :24:
Eşime bu durumdan rahatsız olduğumu çok defa söyledim, bilmem artık görümcem büyüdüğünden midir, eşim ya da ailesi uyardığından mıdır şimdi biraz daha iyi. Zaten çok nadir görüşüyoruz başka şehirlerde olduğumuzdan..
Biliyorsun sonuçta kardeşler ama, dışarıda eşinle elele tutuşup yürümek varken, onların o şekilde ollmaları sinirini bariz bozuyor..
Ya eşinle karşınıza alıp konuşacaksınız, ya da bir sevgili yapmasını sabırla bekleyeceksin :31:

Back
X