Görümcem Tek Maaş İle Bunu Nasıl Başarabiliyor Aklım Almıyor .

Kredi kartı kullanmadığı için bu kadar rahatlar. Kredi kartına bulaşırlarsa asla böyle olamazlar. O yüzden bana normal geldi, kiraları da çok ucuzmuş. Benim ablam da öyle 2800 alır eşi ve birikimleri bile var. Tek ve en büyük artıları kredi kartı kullanmamak. Siz de kullanmayın anlarsınız o zaman.

kredi kartının nasıl büyük bir etkisi olabilir peki biraz daha acıklayabilirmisiniz

haklısınız sanrm ama ne biliyim aynı gelire sahibiz ve bende tutumlu oldugum halde nasıl oluyor aklım almadı paylaşmak istedim .. eşim birdaha dile getirdiğinde net bir şekilde konuşacagım artık cünkü gerçekten sinirlerm bozulmaya başladı

Gelir gider dengesi gariptir. Size göre normal olan başkasına göre lüks olabilir. Mesela biz haftada bir sinemaya gideriz iki kişi bileti Mısırı 70 lira Ayda 280 yapar. Görümcemler hiç gitmez onlara göre lüks bu çünkü. Yani sizin görümcede öyle olabilir. Bir de istanbul pahalıdır evet ama iş imkanı çok. Yapar yapmaz bilemem ama apartman silen hanımlar var bizim mahallede sadece merdiven siliyor bizim apartmana gelen abla, daire başı 20 lira. Eşim takılıyor Arada bana sen sil de sen at cebe diye... yani öyle bir ek geliri de olabilir görümcenizin :) taş attı da kolu mu yoruldu. Aylık 1000 lira ek gelir mis

herşeyi en ucuzundan alıyordur istanbulda outlet çok. çocuklarına indirimden çok uygun alıyordur çeşit şçeşit ucuz şallar alıyordur kıyafetine önem veriyordur kimisi 500 tl lik kıyafet giyer, çok bakımlı görünmez ama kimisi pazardan aldığı 10 tl lik tişörtle sanki podyuma gitmiş gibi görünür gösteriş meselesi bazıları çok güzel gösterir kıyafetini üzerinde vücudu alımı uygunsa. makyaj malzemesi indirimden alıyordur zaten bi ruj bi allık 1 sene gidiyor. dışarı da çıkmıyorlarsa sizin harcadığınızı kıyafete harcıyolarsa normal bir de kredi kartı kullanmamaları çok önemli, kartla normalda almayacağın şeyleri alıyorsun..

Her konuya “snne be slk”modunda yazanlara aldırma .Merak etmiş sormuşsun nasıl olabiliyor diye.Ben bunda ayıp birşey göremedim..
Halden anlamayabilirler hayatlarında hiç problemi olmamış özgüveni yüksek mükemmel kadınlar çünkü onlar neyse..
Küçük şehirler ucuz demişsin ama bence kira hariç hiçbirşey ucuz değil.Hele tarım falan yapılan bir yerse hasat zamanı insanlar hiçbirşeyin fiyatına bakmıyorlar alışverişte buna şahidim..
Böyle yerlerde de giyim,bebek eşyası,mobilya gibi şeyler gerçekten pahalı..
Annem Bursa’da yaşıyor o bile İstanbul’un pazarlarındaki çeşitlililik ve ucuzluğa şaşırıyor..
Evden çıkmak para harcamak demek bence eline kağıt kalem alıp bir ay boyunca yaz ve nerelere fazla kaçıyormuş bak..

kredi kartının nasıl büyük bir etkisi olabilir peki biraz daha acıklayabilirmisiniz
Çünkü kart olunca rahat harcıyorsunuz ve o an acaba buna çok ihtiyacım var mı demiyor hemen alıyorsunuz. Bir de geciktirince faiz biniyor, faizin bereketi götürdüğünü düşünüyorum. En başta kart kullanmayınca borcunuz da olmuyor ve ayağınızı ona göre uzatıyorsunuz, kira ve faturalardan sonra elinizde kalan para borca gitmeyince daha iyi bütçe düzenlemesi yapıyor ve ihtiyaçlarınıza göre para harcıyorsunuz. Olay bundan ibaret.
Bir de ablam da ben de dövizle oynarız, mesela ablan biriktirdiği parayla dolar düşünce alır, yükselince bozar ve kazandığı o para da kirasını faturalarını karşılar. Bazen biraz kendimiz de çabalamalıyız diye düşünüyorum

yani o zaman o kadar gelirle 1 yıl içinde tatil+ bilezik parası+telefon felan nakit almak mümkün valahi helal olsun derim böyle şeyler için hiç bir zaman birikimimiz olmadı bizim

Misafirliğe gitmek ve misafir ağırlamak inanılmaz maliyetli zaten. Bir tatlı alayım giderken desen 35 TL’den aşağı masaya konulacak birşey Yok . Misafir ağırlama konusuda aynı mutlaka et yapmak gerekir yemekli durumda. Yemekten sonra ben çok kalite kuruyemiş ikram etmek istiyorum hep.Sonra meyve desem öyle tek elma portakal geçiremiyorum . Muz kivi gibi güzel meyve olması lazım misafire diyorum . Bunları toplayınca baya fark ediyor. Ama ailemden hep böyle gördüm o yüzden böyleyim. Şuan ailelerimizden uzak bir şehirdeyiz . Misafirliğe gidince hiç benim anlattığım gibi şeyler olmuyor kuruyemiş yerine çekirdek koyuluyor kuruyemişin kilosu 40 tl çekirdek 8 tl mesela. Sonra meyve elma portakal tmm bitti ama ben yapamıyorum bu huyumdan kurtulmam lazım

onuda yaptım ama ekstra lüks hiç birşeyimz cıkmadı mesela telefon almam gerekiyor ee para yok ha deynce telefon parasınıda bulamayız biriktiremeyiz mecbur taksitle alacagım o maaş ile peşin telefon dahi alabilyor inanın pes diyorum ben

yani o zaman o kadar gelirle 1 yıl içinde tatil+ bilezik parası+telefon felan nakit almak mümkün valahi helal olsun derim böyle şeyler için hiç bir zaman birikimimiz olmadı bizim
tek tek hesap yapmadım açıkçası mümkün mü bilmiyorum ama aradaki fark ondan kaynaklanıyor olabilir. belki eşinin ailesi fln yardım ediyodur arada. görümcenizin de eli sıkı gibi geldi ufak ufak atıyodur kenara. kışlıkları fln hazırlıyomuş sonuçta dışardan almak yerine.

Bilinmeyen gelirleri olabilir, götürdüğü erzağı iyi kullanıyor mutfaktan kısıyordur.
Kıyafeti takip ederek alıyor ve komik rakamlara alıyordur.
En büyük artılarıda kk kullanmamak bence
Kredi kartı tüm bereketi alıp götürüyor kısır döngüye giriyorsun.

Görümcenin ev kirası emeklilik yol çıkınca eline kalan miktar 1850 tl mi?

kredi kartı acil ihtiyaçların içinde iyi birşey ama öyle değil mi ? örnegin ben su an kredi kartı olmasa taksit ile telefon alamam peşin verecek paramda yok mesela..

Evin bereketi önce eşin getirdiği paradan
Sonra mutfaktan geçiyor diye düşünüyorum.

Eş helalinden getirdiği halde
Mutfakta önceki günden kalan yemek, bayat ekmek, yarım tabak çöpe gidiyorsa
Bereket kaçıyor maalesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…