- 16 Ekim 2012
- 32.410
- 95.804
- Konu Sahibi -Bortubocek-
Yemekten kisiyordur, yiyecek isleri kiyafetten daha pahali.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
birşey sormak istiyorum hafta sonu dışarı cıkmak 100 tl demişsiniz ya ama dışarıda yenilip içilmese o kadar para gitmiyor aslındaÖncelikle herkes kendi kesesinin hesabını yapar.
Sigara kullanmıyorlar demişsiniz, siz kullanıyorsanız yaklaşık 300-400 liralık bir fark
Pek dışarı çıkmazlar demişsiniz, her dışarı çıkmak en az 100 tl. Ayda 4 kere çıksanız 400 tl
Küçük bebek masrafı sanki biraz daha fazla olur gibi ( bezi, maması)
Görümceniz belki ek iş yapıyordur, el işi yapıp satmak gibi...
ya da işler hiç sizin bildiğiniz gibi değildir. Kredi kartları olmadığını nereden biliyorsunuz. Cüzdanlarına mı baktınız.. eşinin maaşı o kadar olmayabilir, belki bir kısmını önceden çekmişlerdir vs vs...
Siz görümcenizin hesabına hiç takılmayın. İstanbul’da asgari ücret ile 5 kişilik aile geçindiren insanlarda vardır. Ama ne şartlarda Allah bilir. Siz kendi elinizdekini idareli kullanmaya bakın. Yetmiyorsa da eşinize destek olmaya çalışın. El işi gibi... el işi Yapıp sosyal medyadan para kazanan bir sürü kadın var.
Başkasının cebindeki parayı nasıl idare ettiğini merak etmekle geçmez ömür. Kendi paranızı idare etmeniz gerekir.
görümcenizin evine giren çıkan parayı hesap edene kadar bence kendi evinizin hesabına kafa yorun ayy size ne ya gercekten sizi ilgilendiren neİyi günler herkese . Bayadır kafama takılan, akşam eşim ile konuştuktan sonra daha çok taktıgım bir mevzuyu paylaşmak istiyorum. Biz diğer şehirlere göre uygun denilebilecek küçük bir ilçede yaşıyoruz.
Eşimin ailesi de bizimle aynı şehirde..
Eşimin ablası, eşi ve çocukları ist. yaşıyorlar yaz tatilinde buraya geliyorlar..
Bizim aylık gelirimiz ( 2800tl ) ev kiram ise 500 tl . bir kızımız var 2 yaşında.. çok şükür evimin ihtiyaçlarını karşılayabilyorum, cocugumuzun masraflarına yetiyoruz uygun şekilde sosyal hayatımız da vardır.. ( yanlış anlaşılmasın öyle dışarıda yeme içme vs değil.. eşimin tatil günlernde avm gideriz gezeriz kızımızı oyun parkına götürürüz dışarıda birşeyler yemek istersekde uygun şeyler yeriz.) alışverişimi pazardan, bimden a 101 den felan yaparım
giyim kuşam dikkat ederim ama öyle pahalı şeyler almam çok çeşit almam, çeşit çeşit giyinemedim hiç bir zaman mesela, bu aralar üst üste cıkan angaryalar yüzünden kredi kartına borçlandık biraz.. herneyse kendi yagımızda kavrulup gidiyoruz..
Yazın bütün kışlıklarımı hazırlarım ,evi idare etmesini cok iyi bilirim , zamanında cok maddi sıkıntı çektik allaha şükür iyiyiz..
Gelelim eşimin ablasına ; aylık gelirleri 2750. tl nerden biliyorsun derseniz.. buraya geldiği zaman yazın maaşlarını çekememişlerdi, eşim bir akşam atm giderek çekti ordan biliyoruz.
Görümcem gayet alımlı, güzel çeşit çeşit giyiyenen çeşit çeşit ayakkabı canta pantolon eşarp vs , cocuklarını giydiren bütün ihtiyaçlarını karşılayan bir insan. İnanın ben bile o kadar çok çeşit giyenemiyorum bazen imreniyorum ona bakarken.. çogu zaman kendime birşey almaya para kalmıyor , sıra gelmiyor vs. Görümcemin ;
İst kirası 550 tl ( akraba oldukları için uygun oturuyorlarmış)
eşinin yol parası var 150 tl
ve bireysel emeklilik ödüyormuş 300 tl..
Kışın sosyal hayatları yok hep evdeler biryere gitmezler.. merkeze uzaklar.. yazında buraya geliyor zaten sigara vs felanda yok onlarda.
gelelim benim kafama takılan mevzuya, bu kadın ist. gibi bir yerde bu maaşla, hem birikim yapıyor , hem kredi kartı kullanmıyor, hemde yazın tatiline felan çok rahat gidiyor..
Örnegin bu sene yazın buraya geldiklerinde , eşinin kardeşinin düğününe 1 tane bilezik takmışlardı fiyatını bilemem artık + tatilde yaptı eşi ve cocukları ile.. uygun biryerde ama yaptı, kredi kartı kullanmazlar,
Çocukları okuyor ilk okula gidiyorlar.. gecen senede kendine telefon almıştı direk nakit para vererek.
Yazın burada, salçasını kaynatır kıslıgını hazırlar recellerini felan hazırlar ist. giderken 3 , 4 cuval felan erzak götürür..
Bende boş durmam tabiki hazırlarım..
salçamı kaynatırım, dolabımı doldururum recellerimi yaparım kurularımı kuruturum peynir yogurt hazırlatırız vs..
size örnek vereyim biz zaten birikim yapamıyoruz, aldıgımız ancak yetiyor, bizde yazın eşimin kuzenine bilezik takmıştık direk nakit veremedik mesela, taksitle alabildik, tatile gitmiştik , nakit para + kredi kartından kullandık
bu ay mesela telefonum bozuldu , henüz alamadık ama taksitle alınacak mecbur.. ha deyince telefon parasını veremeyiz..
Dün eşim ile konuşurken , eşim bana nerde yanlış yaptıgımızı sordu, görümcemi örnek gösterdi. onlar nasıl başarıyor acaba diyerek.. biraz tartıştık bu konulardan dolayı bu aralar maddi anlamda herşey üst üste geldi..
Şimdi sormak istiyorum size ist. gibi biryerde 2750 tl maaş ile. birikim + kredi kartı kullanmamak yazın rahatca tatile gidebilmek + ekstra ihtiyaçlarını ( telefon gibi mesela ) borçlanmadan almak nasıl mümkün hanımlar ?
biz nerde yanlış yapıyoruz ? bana yanlışımı gösterebilirmisiniz ben bulamıyorum.. anlam veremiyorum anlayamıyorum..
Başkasının gelir gideri birikimi beni ilgilendirmez ama eşim hep onları örnek gösteriyor.. ablama helal olsun vs diyor.. biz neden böyleyiz vs diyor bu yüzden kafama taktım hanımlar eşimin tutumundan dolayı öyle bir konuşuyor ki sanki ablası mükemmeli başarıyor ben ise parayı çar çur ediyorum gibi..
Ekleme ; tekrar belirtmek istedim görümcemin geliri, gideri birikimi beni ilgilendirmez tabiki herkesin kendi hayatı , lakin eşim her fırsatta dile getiriyor onları örnek gösteriyor , kendimize bakalım demiyor son zamanlar da sürekli böyle yapınca bende düşünmeye başladım acıkcası ist. yaşayanlara sormak istiyorum özelikle gerçekten mümkün mü öyle bir şehirde ? eşim o kadar dile getirdi k.. cidden kendimi sanki parayı çöpe atıyormuşum gibi hissettim.
bende eşime aynen bunu söyledim ama örnek gösterip duruyor sinirlermi bozdu..görümcenizin evine giren çıkan parayı hesap edene kadar bence kendi evinizin hesabına kafa yorun ayy size ne ya gercekten sizi ilgilendiren ne
kışın birgün ist. yolumuz düşmüştü kızımız için evlerinde 2 gün misafir ettiler sagolsun sofrasındada yok yoktu acıkcasıYemekten kisiyordur, yiyecek isleri kiyafetten daha pahali.
bende buna cok inanrm bizim paramızında bereketi yok sanrmBazi paralarin bereketli olduguna inaniyorum ben.
Bizimde gelirimiz 2800 civari. 1100 ev kredimiz var. Hicbirseyden kismiyorum. Bir bebegim var. Sosyal hayatimiz var sinema vs. Ayda iki uc kez disarda yeriz. Yazin tatilimize gideriz. Telefonumuda bu ay gayet iyi fiyata aldim.
Eski isyerimdeyken gelirimiz daha coktu ama bereketi yoktu nedense. Suan bazi aylar birikim bile yapiyoruz.
Kiz sen benim yenge olmayasin
ben aslnda eşime diyorum ki onlarn kendi hayatı bizim kendi hayatımız herkesin bütcesi kendine.. ama yok biz parayı çar cur ediyormuşuzKadının parası bereketli demek ^^ Teyzemlerde istanbulda yaşıyor. Maaşları biraz daha az ve arsa aldılar. Yapan yapıyor. Helal olsun demek gerek.
eşinizide ilgilendirmiyo ki sanane deyin ablanın geçiminden banane deyin ya adam evinde ac duruyo belki biryerden kısıyo ama alcağını alıyo szide eşinizide ilgilendiren bir durum yokbende eşime aynen bunu söyledim ama örnek gösterip duruyor sinirlermi bozdu..
kışın birgün ist. yolumuz düşmüştü kızımız için evlerinde 2 gün misafir ettiler sagolsun sofrasındada yok yoktu acıkcası
Çocuğu park götürdünüz oyun parkları ortalama 15 dk 10 tl gibi.... eee adanadasınız madem bir de dürüm yeseniz :) yine bi 50 si var sanki. Bu Arada siz haklısınız. Siz de yok aslıbda anormallik. İstanbul’da öylesine bi dışarı çıkmak 100 lira Oda öylesine Yani...birşey sormak istiyorum hafta sonu dışarı cıkmak 100 tl demişsiniz ya ama dışarıda yenilip içilmese o kadar para gitmiyor aslında
sofrasında yok yoktu demişsiniz dekışın birgün ist. yolumuz düşmüştü kızımız için evlerinde 2 gün misafir ettiler sagolsun sofrasındada yok yoktu acıkcası
ben aslnda eşime diyorum ki onlarn kendi hayatı bizim kendi hayatımız herkesin bütcesi kendine.. ama yok biz parayı çar cur ediyormuşuz
Çok merkezi hatta lüks sayılabilecek semtlerde bile 10 liraya çanta yirmi liraya topuklu ayakkabı alınacak yerler var resmen. Giysi zaten sebil gibi. 50 liraya gayet güzel bi trençkot buldum geçen ay. Adana da İstanbul gibi ucuz giyimin harman olduğu bi şehirmiş duyduğum kadarıylaist. giyim konusunda bu kadar ucuz oldugunu bilmiyordum ama adanada ucuz.
aynen en güzeli öyle yapmak bu ay kendi yapsın bakalım hesap kitap..ay gerdi eşin beni. alsın maaşını kendi yönetsin bakalım. 5 kuruş isteme maaşını aldığında sadece ihtiyaçları söyle çar çur etmeden yapsın çok biliyorsa.
Yani insandan insana değişiyor. Bizde bu aralar 2000 le idare ediyoruz. Hala düğün borçları da var yetmeye çalışıyoruz. İsmi lazım değil birinin evine 8000 den fazla giriyor hala yetmiyor diye ağlıyorlar. Ne denebilir kiben aslnda eşime diyorum ki onlarn kendi hayatı bizim kendi hayatımız herkesin bütcesi kendine.. ama yok biz parayı çar cur ediyormuşuz