- 20 Ekim 2016
- 6.442
- 30.252
-
- Konu Sahibi Idrakyollariiltihabi
o zaman calisan tum kadinlarin evi pis olsun. Calisan kadinlar ev temizlemesin. Ne kadar sacma bir sey. Evli kadinlarimiz aksam 8-9a kadar calisip eve gelip temizlil yapiyor, cocuga bakiyor, eslerinin nazini cekiyor. Hanimefendi calisiyormus, bak sen))) Sanki calisip parasini size veriyor.
Çok beklerler o zaman yapmasınlar. Yani karşı tarafla empati yapmak istiyorum ama olmuyor. Ki benim tam tersi görümceler çalışmıyor ben çalışıyorum, ben de hediye vs çok destek oldum maddi ama gelip evimi temizlesinler diyemem. İstekleri çok saçma.Onlar öyle düşünmüyor. Hayatta her şeyin bir karşılığı varmış. İyiliğin de.
bir pijama takimida siz gorumceye goturup bi ara cikta benim evi süpürü ver diyin
kendisi ne yapiyorda onun yaşayip pislettigi evi siz supureceksiniz ki?
sonra neden illa süpürmek yani?
İyi sabrediyorsunuz ))) ALLAH sabr versin sizeAa deme öyle veriyor tabi. Bir keresinde "nereden baksan aylık şu kadar masraf ediyorum yeğenime" demişti. Ucuz ucuz laflar neyse germeyeyim kendimi. Bir hayatta kalma becerisi olarak dalga geçiyorum durumla. Aksi halde paçoz olup kavga ederim :)
Onlarin ki anormal. Iyilik karsiliksiz olur. Birsey beklenirse karsiliginda bunun adi ticaret olur, çıkar iliskisi olur. Zihniyetleri bozuk.Kendisi çalışıyormuş. Eve beşte geliyormuş çok yorgun oluyormuş. O yüzden ben süpürsem ne olacakmış. Hem bana o kadar iyilik yapıyorlarmış. Ay annem yüzünden hep he. Kendisi bana bu tür yardımların olması gerektiğini o kadar aşıladı ki normalim normal gelmiyor bazen. Nankör ve kötü müyüm diye düşünüyorum.
Anne ben Katya değilim deseydinBenim kv da beni banyoda yika, sacimi tara, fönle, ör, surekli belime ayagima masaj yap diyordu. Beklentileri nirvanaydi)))
Sizin gorumce sadece supurge bekliyor)))
off baya uzun olmuş ama akıcı, hepsini okudum...
o evden koşarak uzaklaşma şansınız yok mu
yoksa aynen devam, kendi süpürsün...
Calissin sonucta bekarmis coluk cocuk yok evini temizleyip dinlenebilir tatil gunlerinde sinirsiz yatabilir cok dirdir ederse elin ayagin tutmuyor mu ozurlumusun de gitsin :)Üstte yazdım o çalışan bir bağyan :) ben de çalışsam süpüremem deme hakkım var. Ama ev hanımı olduğum için ne haddime :)
kaynana gorumce gelin beklentileri bir bitmedi gitti su memlekette yaMevzu süpürmek de değil. Hani en azından onu yap fikri var aslında.
Evi neden siz supuruyorsunuz gorumce varken. Gorumce bunu soylemeye utanmiyor mu? Az yesin kendine bir hizmetci tutsun. Calisiyormus. Haftada bir ya da iki haftada bir eve yardimci alsinlar. Gelin olunca kayincalidenin evini mi temizlemek gerekiyor? Hiccc yapmazdim. Ha gorumce olmasa tamam. Ama evde eli kolu tutan kazık kadar bir kadin var.
Yegenine de ev temizleme karsiligi alinan seye de hediye denmez. Yuregi kotu.
Yine mi ya dedim okurken. Sana vicdansız diyerek isteklerini yaptırmayı düşünen bir görümcen kalmıştı sanırım. Ne diyebilirim ki, iyi çözmüş seni.
Konuda ise çok haklısın bence. Dinlenmeye bile fırsat bulamiyorken nasıl ikinci bir evi temizleyebilrsin ki.
calisan cocuklu kadinlar ne yapiyor. kadin tutsun temizlik icin.Kendisi çalışıyormuş. Eve beşte geliyormuş çok yorgun oluyormuş. O yüzden ben süpürsem ne olacakmış. Hem bana o kadar iyilik yapıyorlarmış. Ay annem yüzünden hep he. Kendisi bana bu tür yardımların olması gerektiğini o kadar aşıladı ki normalim normal gelmiyor bazen. Nankör ve kötü müyüm diye düşünüyorum.
Görümcenizin mesaja cevabını bekliyorum sabırsızlıkla
Kardeşinin çocuğuna alıyorsun pijamayı gelsin kardeşin süpürsün vicdanı varsa derdim ben olsam. Yazdığınız mesaj tam cuk oturmuş ama bu zihniyette bi kadın için fazla uzun ve güzel cümleler.
Ay ayrıca siz gibi aklı gayet güzel çalışan bi kadın böyle bi aileyi nerden buldu o da ayrı bi soru kafamda