Görümcem resmen beni sevmiyor inanılır gibi değil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
O ne saçma şeymiş öyle ya. Annemin evi dediği kendi evi değil mi. Kendi yaşadığı evi niye millete süpürtmeye çalışıyor.

Cidden yorum yapmadan önce düşündüm süpürme yazarsam günaha girmiş olur muyum, iyilik yapmasını engellemiş mi olurum falan diye ama saçma yani. Niye süpüresin.

Eltim sağolsun yıllarca fedakarlık yapmış onlara. O da normalin bu olduğunu ve hatta artık onun geri çekilip benim yapmam gerektiğini düşünüyor ajsjsj. O artık rütbeli tabi. Ben yazık çömezim. Ağızlarında da bir merhamet, vicdan lafı. Eltim de "ben merhametliyim" deyip durur. Ona da geçen "insan meyin eksikliğini yaşarsa onu ispat etmeye uğraşırmış. Merhamet deyip durmasan mı artık" dedim bir ay küstü benimle. Bir ay sonra barıştı kendiliğinden.
Eltin daha once temizliklerini yapiyirsa alistirmistir onlari. Simdi de senden bekliyorlar. Alistirma. Benim annem 70 yasinda kendi yapiyor. Gorumcen calisiyorsa hafta sonlari torbaya mi girdi hafta sonu yapsin. Ben de calisiyorum hafta sonu yapiyorum.

Tek bişeye cevap verin görümcenizi savunacağım “annesiyle aynı evde yasarken neden sizden evi süpürmenizi bekliyor?” Bunun mantıklı bi acıklamasını yapsın biri bana allahaskına kafamı duvara sürtecem sinirden bunlar ne ya 🤦‍♀️

Yukarıda da yazdım kendisi çalışıyor ve yoruluyormuş. Ben evdeymişim vicdanım olsa yaparmışım.

Öncelikle ben sana bayıldım 😍
Aynı durum bende de var ama benim şansım şu ki ben sadece senede bir iki ay kalmaya geldikçe geçecek bugünler diyerek yapıyorum işleri 😂
Ama sana şöyle bir öneride bulanabilirim bendeki görümcede aynı bekar ve değişik bir karakter ama bende hümanistimdir bence ciddiye almamaya devam edin ve süpürmeyin süpüreceğin günlerde gelecek ama bence şuan sadece gereksiz bir kabulleniş olur 😂

Anne ben Katya değilim deseydin:olamaz:
ben cok saf oldugum icin zoruma gitmedi aslinda. 1 kere yikadim banyoda, sonra baktim esimi bana karsi dolduruyor bir daha da yikamadim))) Masaji da 1 yil filan yaptim, baktim hamileliyimi bile umursamadan habire masaj istiyor, onu da biraktim.Bi de 3-5 dakka yaptiginda az yaptin diyor, en az yarim saat istiyor))) Sac tarama ve örmeyi de yapmadim. Cunku maymun acti gozunu)))
Gozumu bi actim bir daha da kapatmadim)))

Çok beklerler o zaman yapmasınlar. Yani karşı tarafla empati yapmak istiyorum ama olmuyor. Ki benim tam tersi görümceler çalışmıyor ben çalışıyorum, ben de hediye vs çok destek oldum maddi ama gelip evimi temizlesinler diyemem. İstekleri çok saçma.

Ben o konuda başlarda dehşete kapılmıştım ama artık kabullendim. Her şey karşılıklıdır düşüncesindeler ve yapacağım bir şey yok by hususta.

Ben 52 yasimda bir kadinim. Hem gelin, hem kayinvalideyim. Hayat dusturum, herkes kendine yetebilirken, eli ayagi tutarken, kendi isini kendi gorsun. Kimse kimseyi biktirmasin
Ama elbet aileyiz. Aile arasinda yardimlasma da olur, fedakarlik da olur. Duruma gore...Sirf birilerinin egosunu tatmin icin, her beklentiye cevap vermedim, vermem. Egomu tatmin edecegim diye, dogurduklarim dahil, beklentiye girmem. Ihtiyac aninda da, sartlarimi zorlar, herkesten once kosarim. Bu gibi durumlarda, tesekkur dahi beklemem. Bana da bir jest yapiliyorsa mutlu olurum, yapilmiyorsa da beklentim olmadigi icin uzulmem, kirilmam. Kisacasi kimseden etkilenmeyin ve kalbinizi dinleyin. O hep dogruyu soyler. 😉

Helal olsun size. Hayat sizin gibi insanlarla gerçekten çok daha kolay. Ben galiba artık bezdim bu konuda. Sayfalar dolusu yazabilirim beklentiler ve sınırlar konusunda ama işe yaramaz. İnşallah ben de sizin gibi bir kayınvalide olurum ömrüm yeterse :)

Kendisi çalışıyormuş. Eve beşte geliyormuş çok yorgun oluyormuş. O yüzden ben süpürsem ne olacakmış. Hem bana o kadar iyilik yapıyorlarmış. Ay annem yüzünden hep he. Kendisi bana bu tür yardımların olması gerektiğini o kadar aşıladı ki normalim normal gelmiyor bazen. Nankör ve kötü müyüm diye düşünüyorum.
İnsanlar çok tuhaf gerçekten yahu annemin bir işi olduğunda özellikle ben gidip yapardım, kızı varken gelini biye yapsın diye. Genç kadın utanmadan sizden bekliyor. İsten gelip yapsın bir zahmet.

Eltim sağolsun yıllarca fedakarlık yapmış onlara. O da normalin bu olduğunu ve hatta artık onun geri çekilip benim yapmam gerektiğini düşünüyor ajsjsj. O artık rütbeli tabi. Ben yazık çömezim. Ağızlarında da bir merhamet, vicdan lafı. Eltim de "ben merhametliyim" deyip durur. Ona da geçen "insan meyin eksikliğini yaşarsa onu ispat etmeye uğraşırmış. Merhamet deyip durmasan mı artık" dedim bir ay küstü benimle. Bir ay sonra barıştı kendiliğinden.
Bu yüce görevi senin yapmanı bekliyomuş,hmm. Senin haberin var mıydı bundan?

Gayet iyi durumları aslında. Rahatlıkla yardımcı alabilirler. Ancak takıntıları var.lüzumsuz görüyorlar temizlik için yapılan harcamayı.
Sen ona de ki yegenine maasinin yarisini harcayip benden karsilik olarak temizlik bekleyecegine yardimci tut daha ucuza gelir sana.
Hatta bir pijama al bu hafta da bana temizlige gel de. Sanirim en iyi cevap o olur.

Son düzenleme:
Calissin sonucta bekarmis coluk cocuk yok evini temizleyip dinlenebilir tatil gunlerinde sinirsiz yatabilir cok dirdir ederse elin ayagin tutmuyor mu ozurlumusun de gitsin :)

Ahshjs kalitemi bozamam ahsjsjs. Ellerin işlevini mi kaybetti derim bak bu daha klas bir cevap. Şaka bir yana gerçekten çocuk çok yoruyor insanı. Gerçi ona da Bir cevabı var. Bütün gün kreşte ne işin var diyor mahallenin muhtarı. İş takipçisi manyak.

Sizin yaşadığınız sıkıntıları buradan az buçuk biliyorum. Takip ettiğim tek üye sizsiniz sanırım zamanında boşansam mı diye düşünürken aynı dönemce sizin benzer bi konunuzu görüp sempati geliştirdim sanırım. Her neyse.
O kadar sıkıntılı zamanlar atlatıp en sonunda kendinizi bulduğunuz, kendinize zaman ayırıp mutlu olduğunuz hatta mutlu ettiğiniz bu dönemin tadını çıkarın. Onu da kvevi süpürerek heba etmeyin. Yatalak olsa, çooook zor hareket eden çok yaşlı birisi olsa ve yalnız yaşasa evet elinize yapışmaz derdim belki ama görümcenizle yaşıyor. Kadın bekar, iş dışında bi sorumluluğu da yok yani. Yapıversin bi zahmet.. Peki arada ilgilen annemle demek istiyor olabilir mi ? Bi hal hatır sor gibi.. Azıcık da çoook pozitif bakalım desek ?
Dipnot: Yaptığı iyiliğe karşılık iyilik beklemesi ds mide bulandırıcı..

Evet ilgi bekliyor bunu da söylüyor ama ben deşdğiniz gibi yıllar sonra kendimi iyileştirmeyi nihayet başarıyorken onların o negatif, itici ve boş konuşmaları ile enerjim düşsün istemiyorum. Bu yüzden uzak duruyorum tam iyileşme sağlanana kadar :)

Süpürmeyin lütfen . Onların derdi üzüm yemek değil bağcıyı dövmek . Hasta değil düşkün değil görümce çalışıyor çok biliyorsa kendi yapsın ya da yardımcı alsın haftada bir temizletsin. Anaaaa okurken içim şişti siz hizmetçi misiniz ? Sorumluluğunuz kendi evinizedir kv evine değil ki . Eşiniz direk annenize söylesin bir daha bunun lafını duymak istemiyorum diye bu nedir ya

Eşim karışmaz ben de karışmasını istemem zaten. Koca insanlarız eş ya da oğul üzerinden neden iletişim kuralım. Ne olursa olsun onun oğlu, kırsın kırılsın istemem. Ben söylüyorum söylemem gerekeni zaten. İleride kayınvalide olursam da oğlum gelinin ağzıyla benimle konuşsun istemem. Fikrini derdini bana söylesin isterim. Keza ben de aynısını yaparım.

Bidaha olursa sizde diyinki çalışan yüzlerce kadın var onlar nasıl süpürüyo evini diyin

Ne yazacağımı bilemedm aslında yazacak çok şey var
Özetle herkes kendi evini temizlesin

Bide demeden geçemicem çok güzel yazmışsınz sıkılmadan akıcı bir şekilde okudum

O ne saçma şeymiş öyle ya. Annemin evi dediği kendi evi değil mi. Kendi yaşadığı evi niye millete süpürtmeye çalışıyor.

Cidden yorum yapmadan önce düşündüm süpürme yazarsam günaha girmiş olur muyum, iyilik yapmasını engellemiş mi olurum falan diye ama saçma yani. Niye süpüresin.

İşte ben de buna takılıyorum. Yalnız değil sonuçta. Ama bir yanım da evdesin idrak araya sıkıştır yap ne olacak diyor. Öte yandan görümce eve beşte geliyor hani gece yarılarına kadar da çalışmıyor. Aman bilemedim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X