Görümcem resmen beni sevmiyor inanılır gibi değil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Verdi verdi o nezih üsluptan eser kalmadı bende. Kibariyenin annesi gibi bağırdım. Kendimden tiksindim ajsjsjsj.
Haha, okudum okudum.
Etrafınızdaki ayarsızlara rağmen çok ayarlı bir kadınsınız bence. Hak ettiği muamelenin en kibar halini görmüş görümce. Kendinizi yadırgamanıza hiç gerek yok. Bazen delirmemek için savaş baltalarını kuşanmak gerekir. Ya da Kibariye'nin annesi kisvesini... :))

Ablacım insanız ve hepimizin zaafları var veya zayıf noktamız, bam telimiz adı her neyse işte, bizi tanıyan, tanımaya bolca fırsatı imkanı olan kişiler(anne, baba, kardeş, eş, kayınvalide, elti, görümce vs vs) acıtacağı yeri bilir, hele de kendini gizlemeyi başaramıyorsan, duygularını tüm şeffaflığıyla ortaya koyuyorsan açık hedef haline geliyorsun, ki kaçımız kendimizi olduğundan farklı gösterip kamufle etmeyi zayıf noktalarını gizlemeyi başarabilir ki, öyle bir an gelir dökülürsün ve tüm açık noktaların ortaya serilir.

Belki sessiz kalmıyorsun, hakkını da savunuyorsun ama iş vicdan muhasebesine gelince kilitleniyorsun, gerçekten dikkat ettim, her konunda yanlış olan sen misin, vicdansız mısın, hatalı mısın diye sorguluyorsun, bunu sorgulatmayı başarıyorlar.

Ben aile apartmanında oturuyorsam kayınvalideme yardım etmek gibi zorunluluğum yok deyip geçemiyorsun, halbuki gerçekten böyle bir mecburiyetin yok, kayınvaliden iş göremeyecek durumda olsa amenna ama süpürebilir, toz alabilir, görümcen annesiyle aynı evde yaşayan bir kadın olarak izin günlerinde ona yardım edebilir, hadi etmedi yardım için bir kadın tutabilirler, ki evde hepsinin erişkin olduğunu düşünürsek 15'de ya da ayda 1 derin temizlik onları epeyce idare eder.

Eltin kayınvalidesine yardım ediyormuş, kendi rızasıyla isteyerek yapıyorsa bu onu ilgilendirir, senden aynı şey beklenemez, oğlun olmasaydı da bekleyemezlerdi, sen her gün günün 12 saatini uyuyarak geçiriyor olsaydın da bekleyemezlerdi, temizlesen eline mi yapışır lafını da sevmem, yapışmaz elbette lakin ben kayınvalideme ev işinde yardım etmek için evlenmedim, kendi yuvamı kurmak için evlendim, sende öyle, evlenen her kadın da öyle.

Bir kadının iyi gelin olup olmadığı veya vicdanı ev işiyle ölçülmez, bak sende evlat yetiştiriyorsun Allah sağlıklı ömürler versin, ileride sana da evladının mürüvvetini görmek nasip olsun, gelininin iyi mi kötü mü, vicdanlı mı olduğunu sana aldığı tozlarla mı ölçeceksin? Asla böyle bir şey yapmayacağını biliyoruz çünkü bunun doğru bir bakış açısı olmadığını biliyorsun.

Bir kızım var biliyorsunuz, kocaman kız, bugün evlense çoluk çocuk sahibi olacak yaşta, ev temizletmem, yemek yaptırmam, içinden gelerek bir işe yardım ederse de teşekkür ederim çünkü ben o evladı büyüsün de ev işini üzerimden alsın, yaşlanınca bana baksın diye doğurmadım, bunu her fırsatta da söylerim, ben kendi göbeğimi kesebildiğim sürece işimi kendim görürüm, el ayaktan düşüncede ya yardımcı birilerini alırım veya huzurevi.

Bazen birlikte alışverişe gideriz, bir şeyler alırım kendim taşırım anne ver ben taşımayacaksam nasıl evlat olurum, içim rahat etmiyor der, yaşlandığımda taşırsın derim güler çünkü biliyor yaşlansam da taşıtmam:))

Velhasıl kuzum, annen, kayınvaliden, eşin, görümcen, belki ileride evladın, kardeşin kim olursa olsun vicdanına oynamalarına izin verme, görümcen aldığı 1 karışlık pijamayı iyilik olarak gördüğünü belirterek karşılık beklerken çok vicdanlı mıydı ki sen kendi vicdanını sorguluyorsun? İnan aynı sözler bana sarf edilse senin kadar naif olamazdım, kavganızı okudum da sen dili sivri görmemişsin, Allah beni 1,5 metre yaratmış ama dilimden kısmamış mübarek:))

Valla hep vicdan diyorum da senin vicdan ayarlarınla oynuyorlar diye kızıyorum, açtığın her vicdan muhasebeli konunda gelip öyle herşeyde vicdan olmaz deyip seni fabrika ayarlarına geri döndürmek için elimden ne geliyorsa yapacağım:)))

He şunu da diyeyim sen onuda sorguluyorsun çünkü, şimdi kavga küsmeyle sonuçlandı ya, kayınvalide, görümce, elti aralarında bu konuyu döndürürmüş ya hani, olay dönüp dolaşıp sana ev verdik'e kadar gelirse ki gelebilir, onlarda o potansiyeli ta buradan gördüm:))) sana ev vermediler, oğulları dizlerinin dibinde olsun diye aile apartmanı sahibi oldular, sen de evlerine gitmekle yükümlü yardımcıları değil, oğluşlarının severek yuva kurduğu hükümet nikahlı eşisin, sen oğluşlarıyla nikah akdine imza attın iş sözleşmesine değil.

Bir daha da bu tip tartışmalarda ne yapacağını bilemez halde elin ayağın tutmaz hale gelmesin, evde işini gücünü halledip bir duş alıp çık dışarı gez dolaş, canım günü zindan ettin kendine.

Ne diyeceğimi bilemedim. Insanı zorla cirkeflestirmek boyle oluyor demek.
40 yaşında kadının da 'gel benim yasadigim evi süpür' demesi saçmalığın dik alası.
Insan bunu söylerken utanır.
sen bizi aşağılıyorsun ağzı yapıyor sozde ama kendisinin yaptigina bu kadar kör nasil kaliyor?
Hele hediye verip buna karşılık beklemesi..
Pffffff..
Olan olmuş, keşke denmez ama ayni apartmanda yaşıyorken zora soktunuz kendinizi.
he yine sorduğuna gelirsek haklisin, kendini sorgulayacak bir durum yok ortada, hiç yorulma.

Özgür kıza gelince de,
Geçen bir konuya daha yazdim, aha yine yazıyorum
Yetti gari 'ımı bın çılışıyırım' laflari.
Bunun nasıl bir ayrıcalık getirdiğini dusunuyorlar?
Herkes çalışıyor?
Çalışan kendine calisiyor
Aynı zamanda ev çekip çevirip, yemek yapıp, temizlik yapıp, çocuk da bakıyorlar.
40 yaşında eli kolu tutan kadının gelip de bir başkasına benim pisliğimi temizle demesi ayıp değil mi ya?
Ayrıca Kadın özgürdür çalışsın, topluma katkısı olsun nutku atip, kadinin görümcesine temizlik yapmasını normal bulan, özgürlüğü sindirememiştir.
Toy, hayatta hiç bir şey görmemiş, kavramları sindirememiş halde burada çılgınlar gibi cevap yazmasını da cahilligine veriyoruz

Allah sana öyle kv, görümce, elti ve anneci bir koca versin ki, burada konu açama inşallah. Sanki görümce, kv derdi bir tek ev hanımlarının var. Çalışınca geline dokunmuyorlar öyle zannet.
Kabin memuruyum, dünyayı gezdim kültürler insanlar tanıdım, Tr şartlarında muhteşem paralar kazandım ama açtığım çoğu konu kvalide. Benim cektigimi ev hanimi arkadasim cekmiyor

bırak yapsınlar. Çok geçmiş olsun
Bırak yapsınlar sen evde keyfini yap

Eşim totosuyla güler bana. Ben dümdüz bir insanım entrika falan yapamam gülerim ayol ajsjsjsj. Eşim de inanmaz zaten. Çok fenasınız ahsjsjs.
Heyy yavrum heeeyyy .
Hayat bana neler öğretti .
Üni den yeni çıkmış toy bir öğrenciydim .
Bir altın günü bilem görmemiştim .
Bu hale getirdiler beni

Defalarca okuyabilirim. Hatta ekran resli alayım bir köşede dursun lazım olabilir. ☺

İdrakcigim kendini boşuna yormuşsun.
"Sevgili görümcem sen evlendiğin zaman ben kayınvalidemin her işini yaparım, hiç merak etme. "
Deseydin o anlardı.

Kandil günü böyle bir tartışma yaşasam haklı da olsam ben de rahatsız olurdum. Akıl vermek üstüme vazife değil ama konu açmışsınız belki farklı düşüncelere de kulak verirsiniz. Bence eşinizin ailesiyle böyle yüz göz olmak hiç doğru değil. Bir sorun varsa muhatabınız eşiniz olmalı. Onun ailesi sonuçta o nasıl konuşacağını ne zaman ne diyeceğini sizden daha iyi bilir. Siz bir ailesiniz eşiniz sizin ailenizle sorun yaşarsa da siz ailenizle konuşmalısınız eşinizi yüz göz etmemelisiniz. Sonuçta bu insanlarla 30 yıldır siz yaşamadınız eşiniz olmasa selam bile vermeyeceğiniz insanlar belki. Böyle problem durumlarında benim fikrim asla yüz göz olunmamalı. Bir yorumda demişsiniz benim ileride oğlum gelinin ağzıyla konuşsun istemem diye. Bu gelin damat ağzıyla konuşmak deği ki. Akıllıca ve mantıklı olan bence. Böylece salon çizginizi bozmazsınız. Ama olan olmuş artık büyük bir tartışma yaşanmış. Tabi iyi de olmuş. Bu insanlar çok hadsiz. Birileri hadlerini bildirmeliydi. İlk aldığı hediyeyi başınıza kaktığında bu hakareti yutmayıp geri vermeliydiniz. O yuzden bu kadar hadsizleşmiş bu kadın.

Kabin memuruyum, dünyayı gezdim kültürler insanlar tanıdım, Tr şartlarında muhteşem paralar kazandım ama açtığım çoğu konu kvalide. Benim cektigimi ev hanimi arkadasim cekmiyor

E ben de 3+1 ev memuruyum. Kalorifer borularının tozunu aldım neler gördüm neler. Tr şartlarında sodexo ile market alışverişi yaptım. Hala konu görümce. Çok gerideyiz çok ajajsjsks.

Dedim dedim her şeyi. Benden nefret ediyor şu anlıyor musun shsjsjs. Bnei bir lilith olarak görüyor. Cehennemin tüm yaratıklarını omuzlarımda taşıdığımı sanıyor olabilir hatta. Şüphesiz ki kayınvalide evi süpürmeyen cehennemde kızgın demirlere oturacaktır.

Hahayt ben matmazel görümceme cevap vermişim. Bu saatten sonra tsunami gelse Fark Etmez. Ben önce konuşana bakarım insan mı diye, lafa bakarım laf mı diye. isyanqargelin!11!!

Sen hep yaz benim konulara ablacım. Kendimden emin okuyorum sen yazınca :) satırlarında hayat tecrübesini görebiliyorum :)))

Bir de site yöneticisi olduğun için sen idrakin tayfasında yahut çetesinde olduğun için ona hak veriyorsun diyen olmuyor. Cımbızdan korkuyorlar ahsjsjs.

Eşim sakin bir insan değil ailesine karşı. Dolayısıyla zayıf olan bağlarını benden kaynaklı hepten koparmak istemiyorum. Mevzu bu aslında.

Sen iyi misin yahu?
Bu ne Allah aşkına.
Çalıştım da çalışmadım da.
Belli bir süredir çalışmıyorum, evimdeyim. Okul okuyorum.
Keşke çalışsam diyorum.
Çünkü işte benim iş yüküm belli, saat 8de gelip 4 gibi bırakıyordum işi.
Ama ev işi öyle değil. Saat akşam sekize kadar iş bir türlü bitmiyor.
Sizin ne haddinize çalışmayan kadınları yermek. Onlar da emekçi insanlar. Ayrıca herkes kv evi temizlemek zorunda mı? Kadın 40 yaşındaki kızıyla oturuyor madem öyle az yesinde kendisine hizmetçi tutsun ya da kızına yaptırsın. Oldu o zaman, hepimiz gibi haftada bir kv evini temizleyelim, ne alaka ya. Konuşmak için konuşmayın rica ederim.

Herkes bilmez senin bekarken ki konularını ama ben sitenin ak sakallı ihtiyarı olarak yıllardır biliyorum idrak kimdir
Bekar idrakle evli idrak arasındaki farkı değerlendirebiliyorum, aradaki farkı görebiliyorum da üstelik, o zamanlarda da sıkıntıların yok muydu? Vardı tabii ama sorunlarını kenara bırakabiliyor, sitede bol bol fake atabiliyordun:)))

Evet belki zaman içinde büyüyüp olgunlaştın, lakin yoruldun da, omuzların ağırlaştı, zaman zaman kendiyle ya da derdiyle dalga geçerek yazan idrak'in tebessüm edilerek okunan konularının içindeki hüznü, idrak'in kalbindeki fırtınayı görebiliyorum çünkü ben idrak'in evli çocuklu halinden çok öncesini biliyorum, acılarını gülerek dalga geçerek bastırıyor.

Tayfalıktan ziyade yüreği bildiğimden az eleştiri çok olumlu yazmaya gayret ettiğimi bilebilmeleri için beni de seni de iyi okuyor olmaları lazım, yazıları değil yüreği:)))

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…