- 23 Ekim 2014
- 9.395
- 36.117
-
- Konu Sahibi Idrakyollariiltihabi
Haha, okudum okudum.Verdi verdi o nezih üsluptan eser kalmadı bende. Kibariyenin annesi gibi bağırdım. Kendimden tiksindim ajsjsjsj.
Ablacım insanız ve hepimizin zaafları var veya zayıf noktamız, bam telimiz adı her neyse işte, bizi tanıyan, tanımaya bolca fırsatı imkanı olan kişiler(anne, baba, kardeş, eş, kayınvalide, elti, görümce vs vs) acıtacağı yeri bilir, hele de kendini gizlemeyi başaramıyorsan, duygularını tüm şeffaflığıyla ortaya koyuyorsan açık hedef haline geliyorsun, ki kaçımız kendimizi olduğundan farklı gösterip kamufle etmeyi zayıf noktalarını gizlemeyi başarabilir ki, öyle bir an gelir dökülürsün ve tüm açık noktaların ortaya serilir.Eli cımbızlı aplam :) evet sen her konumda seni bu hususta kullanıyorlar diyorsun. Aslında öyle mazlum, sessiz kalan, kendini yıpratan bir tip değilim görüldüğü üzere ama ben kendi kendime zarar veriyorum sonrasında bildiğin gibi. Belki de haklısın. Belki de dediğin gibi herkes bu yönümü anladı ve buradan vuruyorlar.
Ya turuncu ben de anlamıyorum bir insan beni nasıl sevmez. Aklım almıyor. Yani bakıyorum kendime ben olsam severdim. (özgür kız ve türevleri bu paragraftan sonra benden iyice tiksinecekler) ama saçma hani sevmemesi ahsjsjs.
Turuncu normalde he he deyip geçiyordum da üst üste doz artarak gelince kendimi kaynana, görümce ve gelin üçgeninde buldum. Ağzımda sakız, görümce görümce görmeyeyim ömrümce diyerek toz alacak kıvamdayım şu an. İnanılmaz gelişmeler bunlar evrim adına ajsjsjsj.
Kabin memuruyum, dünyayı gezdim kültürler insanlar tanıdım, Tr şartlarında muhteşem paralar kazandım ama açtığım çoğu konu kvalide. Benim cektigimi ev hanimi arkadasim cekmiyorAllah sana öyle kv, görümce, elti ve anneci bir koca versin ki, burada konu açama inşallah. Sanki görümce, kv derdi bir tek ev hanımlarının var. Çalışınca geline dokunmuyorlar öyle zannet.
Çok geçmiş olsunÇok şükür iyiyim. Şu an beyin loblarımda hasar oluştu. Görümce enfeksiyonu diyorlar. Pıt pıt atıyor beynim. Teşekkür ederim sorduğunuz için.
Sabırlıyım tam üçüncü gözümü açıcam süpürge sesi geliyor yukarıdan shsjsjje. Bi bıraksalar belki açılacak Göz.
Heyy yavrum heeeyyy .Eşim totosuyla güler bana. Ben dümdüz bir insanım entrika falan yapamam gülerim ayol ajsjsjsj. Eşim de inanmaz zaten. Çok fenasınız ahsjsjs.
Ablacım insanız ve hepimizin zaafları var veya zayıf noktamız, bam telimiz adı her neyse işte, bizi tanıyan, tanımaya bolca fırsatı imkanı olan kişiler(anne, baba, kardeş, eş, kayınvalide, elti, görümce vs vs) acıtacağı yeri bilir, hele de kendini gizlemeyi başaramıyorsan, duygularını tüm şeffaflığıyla ortaya koyuyorsan açık hedef haline geliyorsun, ki kaçımız kendimizi olduğundan farklı gösterip kamufle etmeyi zayıf noktalarını gizlemeyi başarabilir ki, öyle bir an gelir dökülürsün ve tüm açık noktaların ortaya serilir.
Belki sessiz kalmıyorsun, hakkını da savunuyorsun ama iş vicdan muhasebesine gelince kilitleniyorsun, gerçekten dikkat ettim, her konunda yanlış olan sen misin, vicdansız mısın, hatalı mısın diye sorguluyorsun, bunu sorgulatmayı başarıyorlar.
Ben aile apartmanında oturuyorsam kayınvalideme yardım etmek gibi zorunluluğum yok deyip geçemiyorsun, halbuki gerçekten böyle bir mecburiyetin yok, kayınvaliden iş göremeyecek durumda olsa amenna ama süpürebilir, toz alabilir, görümcen annesiyle aynı evde yaşayan bir kadın olarak izin günlerinde ona yardım edebilir, hadi etmedi yardım için bir kadın tutabilirler, ki evde hepsinin erişkin olduğunu düşünürsek 15'de ya da ayda 1 derin temizlik onları epeyce idare eder.
Eltin kayınvalidesine yardım ediyormuş, kendi rızasıyla isteyerek yapıyorsa bu onu ilgilendirir, senden aynı şey beklenemez, oğlun olmasaydı da bekleyemezlerdi, sen her gün günün 12 saatini uyuyarak geçiriyor olsaydın da bekleyemezlerdi, temizlesen eline mi yapışır lafını da sevmem, yapışmaz elbette lakin ben kayınvalideme ev işinde yardım etmek için evlenmedim, kendi yuvamı kurmak için evlendim, sende öyle, evlenen her kadın da öyle.
Bir kadının iyi gelin olup olmadığı veya vicdanı ev işiyle ölçülmez, bak sende evlat yetiştiriyorsun Allah sağlıklı ömürler versin, ileride sana da evladının mürüvvetini görmek nasip olsun, gelininin iyi mi kötü mü, vicdanlı mı olduğunu sana aldığı tozlarla mı ölçeceksin? Asla böyle bir şey yapmayacağını biliyoruz çünkü bunun doğru bir bakış açısı olmadığını biliyorsun.
Bir kızım var biliyorsunuz, kocaman kız, bugün evlense çoluk çocuk sahibi olacak yaşta, ev temizletmem, yemek yaptırmam, içinden gelerek bir işe yardım ederse de teşekkür ederim çünkü ben o evladı büyüsün de ev işini üzerimden alsın, yaşlanınca bana baksın diye doğurmadım, bunu her fırsatta da söylerim, ben kendi göbeğimi kesebildiğim sürece işimi kendim görürüm, el ayaktan düşüncede ya yardımcı birilerini alırım veya huzurevi.
Bazen birlikte alışverişe gideriz, bir şeyler alırım kendim taşırım anne ver ben taşımayacaksam nasıl evlat olurum, içim rahat etmiyor der, yaşlandığımda taşırsın derim güler çünkü biliyor yaşlansam da taşıtmam:))
Velhasıl kuzum, annen, kayınvaliden, eşin, görümcen, belki ileride evladın, kardeşin kim olursa olsun vicdanına oynamalarına izin verme, görümcen aldığı 1 karışlık pijamayı iyilik olarak gördüğünü belirterek karşılık beklerken çok vicdanlı mıydı ki sen kendi vicdanını sorguluyorsun? İnan aynı sözler bana sarf edilse senin kadar naif olamazdım, kavganızı okudum da sen dili sivri görmemişsin, Allah beni 1,5 metre yaratmış ama dilimden kısmamış mübarek:))
Valla hep vicdan diyorum da senin vicdan ayarlarınla oynuyorlar diye kızıyorum, açtığın her vicdan muhasebeli konunda gelip öyle herşeyde vicdan olmaz deyip seni fabrika ayarlarına geri döndürmek için elimden ne geliyorsa yapacağım:)))
He şunu da diyeyim sen onuda sorguluyorsun çünkü, şimdi kavga küsmeyle sonuçlandı ya, kayınvalide, görümce, elti aralarında bu konuyu döndürürmüş ya hani, olay dönüp dolaşıp sana ev verdik'e kadar gelirse ki gelebilir, onlarda o potansiyeli ta buradan gördüm:))) sana ev vermediler, oğulları dizlerinin dibinde olsun diye aile apartmanı sahibi oldular, sen de evlerine gitmekle yükümlü yardımcıları değil, oğluşlarının severek yuva kurduğu hükümet nikahlı eşisin, sen oğluşlarıyla nikah akdine imza attın iş sözleşmesine değil.
Bir daha da bu tip tartışmalarda ne yapacağını bilemez halde elin ayağın tutmaz hale gelmesin, evde işini gücünü halledip bir duş alıp çık dışarı gez dolaş, canım günü zindan ettin kendine.
İdrakcigim kendini boşuna yormuşsun.Neyse yazıp öyle gideyim. Unuturum detayları. Dışarı çıkmam gerek cevap veremeyebilirim.
Görümcem aradı. Başta güzel güzel konuşmaya başladı. İşte bir süpürgeden kaçıyorsun nankörlük yapıyorsun bizim elimiz hep üzerinizde. Annem çok üzülüyor kırılıyor ben onun adına seninle konuşuyorum dedi.
Ben de annesi adına konuşmasına gerek olmadığını, iki koca insan olarak bizim iletişim kurabileceğimizi söyledim. Kusura bakma o benim annem üzmene müsaade etmem Merhametsizsin ve üzülüyor dedi. Merhametli olan sen misin peki dedim. Aylık gelirin benim gelirimin üstünde. Üzüldüğün hasta be yaşlı kadına neden bir temizlikçi tutmuyorsun? Ya da anne sen camları silme ben yaparım neden demiyorsun? Çalıştığın için mi? Ben çalışmıyorum evet ancak iş yüküm ve sorumluğum senden fazla. Şu muhabbeti yapmak bile beni rahatsız ediyor çünkü senin ne iş yapıp yapmadığın aslında beni ilgilendirmiyor. Sen bana müdahale ettiğin için savunma yapıyorum sadece dedim.
Ben senin yorulduğuna falan inanmıyorum dedi. O senin problemin dedim. Dikkat ettiysen beş yıllık evliliğimde ben hiç sana neden böylesin neden bunu yapmıyorsun neden şunu yapmıyorsun demedim. Ancak senin dilin hiç durmuyor. Sürekli beklenti ve müdahale içindesin dedim.
Benim annem üzüldüğünde karışırım dedi. Ben sizi olduğunuz gibi kabul ettim ama siz etmiyorsunuz beni dedim. Benim onları küçümsediğimi söyledi. Bütün gün evdesin sen kimsin bu ne kibir deyince sen de annenin uzantısı halinde yaşam sürüyorsun. 40 yaşında kadınsın zihniyetin hala 1900lü senelerde kalmış. Zerre gelişim göstermiyorsun dedim. Vay aşağılamışım. Ben aşağılamadım sen beni aşağılamaya çalıştın ben de aynı şekilde cevap verdim. Nasıl oluyormuş güzel mi? Dedim.
Terbiyesiz, kötü kalpli, merhametsiz, garip gibi hakaretler edip bir de annenin uzantısı lafını hakaret olarak algılayıp beni suçladı.
He bir de meğer ben eltime ben kitap okuyorum demişim ajsjsjsj. Asla böyle bir şey demedim ve konuyla ne alakası var bilmiyorum da. Böyle algıladıysan üzülürüm çünkü kimseyi küçümseme gibi bir derdim yok. Aksine sen ev hanımısın yapmak zorundasın küçümsemesine karşı kendimi savunuyorum dedim.
Kusura bakma senin yaşadığın evde sağlıklı biri olduğun elin ayağın tuttuğu için hiçbir iş yapmıyorum. Bundan sonra böyle. Bak gayet net şekilde söylüyorum. Yapmıyorum ve yapmıycam bunu yapmak senin görevin, benim değil dedim.
Bundan sonra annem ölse su bile vermeyeceksin istemiyorum dedi. Bak yine sınır ve had bilme konusunda sorun yaşıyorsun. Bu seni zerre kadar ilgilendirmez. İster can ciğer olurum ister görüşmem. Sen evlatlığını yap geri çekil. Ben sana 40 yaşından sonra had öğretecek değilim, benim sınırlarıma bulaşma kafi dedim.
Benim apartmanımda kurallara uyacaksın dedi. Pardon ne ara senin apartmanın oldu burası, gittikçe komik bir hal alıyor konuşma burası senin değil dedim.
Madem sen kötü, merhametsiz ve garip bir insan olduğumu düşünüyorsun ben olsam böyle bir insandan uzak dururum. Sen de öyle yap dedim.
Velhasılı ne ölüme ne dirime diyerek telefonu kapattı. Vedası bile ağa kıvamında. Sinirlerim bozuldu valla kendime gelemedim henüz.
Kandil günü böyle bir tartışma yaşasam haklı da olsam ben de rahatsız olurdum. Akıl vermek üstüme vazife değil ama konu açmışsınız belki farklı düşüncelere de kulak verirsiniz. Bence eşinizin ailesiyle böyle yüz göz olmak hiç doğru değil. Bir sorun varsa muhatabınız eşiniz olmalı. Onun ailesi sonuçta o nasıl konuşacağını ne zaman ne diyeceğini sizden daha iyi bilir. Siz bir ailesiniz eşiniz sizin ailenizle sorun yaşarsa da siz ailenizle konuşmalısınız eşinizi yüz göz etmemelisiniz. Sonuçta bu insanlarla 30 yıldır siz yaşamadınız eşiniz olmasa selam bile vermeyeceğiniz insanlar belki. Böyle problem durumlarında benim fikrim asla yüz göz olunmamalı. Bir yorumda demişsiniz benim ileride oğlum gelinin ağzıyla konuşsun istemem diye. Bu gelin damat ağzıyla konuşmak deği ki. Akıllıca ve mantıklı olan bence. Böylece salon çizginizi bozmazsınız. Ama olan olmuş artık büyük bir tartışma yaşanmış. Tabi iyi de olmuş. Bu insanlar çok hadsiz. Birileri hadlerini bildirmeliydi. İlk aldığı hediyeyi başınıza kaktığında bu hakareti yutmayıp geri vermeliydiniz. O yuzden bu kadar hadsizleşmiş bu kadın.Aşırı sinirim bozuldu filmdelisi. Gerçekten çok gerildim. Zerre kadar haz etmiyorum böyle paçoz gibi sidik yarıştırıp kavga etmekten. 40 yaşında kadınsın neden kendini bu duruma düşürüyorsun ya. Ben niye koca kadına bel altı vurmak zorunda kalayım kandil günü kırdığımla kaldım ama tutamadım kendimi.
Dışarı çıkacaktım çıkamadım da takatim kalmadı. Bana iyi gelmiyor böyle gerginlikler. Oh diyeceğimi dedim yarasın deyip geçemiyorum. Keşke o kadar ileri gitmeseydim keşke sussaydım diye kendimi yiyip bitiriyorum. Dilimin ayarı yok. Gerilince ağzımdan çıkanın ayarı olmuyor. Bu yüzden hep geyik yapmayı umursamamayı tercih ediyorum. Bok oldu şimdi her şey.
Kabin memuruyum, dünyayı gezdim kültürler insanlar tanıdım, Tr şartlarında muhteşem paralar kazandım ama açtığım çoğu konu kvalide. Benim cektigimi ev hanimi arkadasim cekmiyor
Yazi tarzina görümcene cevaplarina hayran kaldim.. Onu birak öz güveninede.. Sendeki bende yüzde 1%olsa varya anlatamam
Konuya dönmek gerekirse...bekar görümcene cabukdam bi kisme bul derim veya süpürme sorunu varsa gitsin kendi süpürsun bi zahmet evin kizi dururken gelindenmi istenirmis? Birde cok biliyorsun kendin yap de sende o potansiyeli görüyorum
Haha, okudum okudum.
Etrafınızdaki ayarsızlara rağmen çok ayarlı bir kadınsınız bence. Hak ettiği muamelenin en kibar halini görmüş görümce. Kendinizi yadırgamanıza hiç gerek yok. Bazen delirmemek için savaş baltalarını kuşanmak gerekir. Ya da Kibariye'nin annesi kisvesini... :))
Ablacım insanız ve hepimizin zaafları var veya zayıf noktamız, bam telimiz adı her neyse işte, bizi tanıyan, tanımaya bolca fırsatı imkanı olan kişiler(anne, baba, kardeş, eş, kayınvalide, elti, görümce vs vs) acıtacağı yeri bilir, hele de kendini gizlemeyi başaramıyorsan, duygularını tüm şeffaflığıyla ortaya koyuyorsan açık hedef haline geliyorsun, ki kaçımız kendimizi olduğundan farklı gösterip kamufle etmeyi zayıf noktalarını gizlemeyi başarabilir ki, öyle bir an gelir dökülürsün ve tüm açık noktaların ortaya serilir.
Belki sessiz kalmıyorsun, hakkını da savunuyorsun ama iş vicdan muhasebesine gelince kilitleniyorsun, gerçekten dikkat ettim, her konunda yanlış olan sen misin, vicdansız mısın, hatalı mısın diye sorguluyorsun, bunu sorgulatmayı başarıyorlar.
Ben aile apartmanında oturuyorsam kayınvalideme yardım etmek gibi zorunluluğum yok deyip geçemiyorsun, halbuki gerçekten böyle bir mecburiyetin yok, kayınvaliden iş göremeyecek durumda olsa amenna ama süpürebilir, toz alabilir, görümcen annesiyle aynı evde yaşayan bir kadın olarak izin günlerinde ona yardım edebilir, hadi etmedi yardım için bir kadın tutabilirler, ki evde hepsinin erişkin olduğunu düşünürsek 15'de ya da ayda 1 derin temizlik onları epeyce idare eder.
Eltin kayınvalidesine yardım ediyormuş, kendi rızasıyla isteyerek yapıyorsa bu onu ilgilendirir, senden aynı şey beklenemez, oğlun olmasaydı da bekleyemezlerdi, sen her gün günün 12 saatini uyuyarak geçiriyor olsaydın da bekleyemezlerdi, temizlesen eline mi yapışır lafını da sevmem, yapışmaz elbette lakin ben kayınvalideme ev işinde yardım etmek için evlenmedim, kendi yuvamı kurmak için evlendim, sende öyle, evlenen her kadın da öyle.
Bir kadının iyi gelin olup olmadığı veya vicdanı ev işiyle ölçülmez, bak sende evlat yetiştiriyorsun Allah sağlıklı ömürler versin, ileride sana da evladının mürüvvetini görmek nasip olsun, gelininin iyi mi kötü mü, vicdanlı mı olduğunu sana aldığı tozlarla mı ölçeceksin? Asla böyle bir şey yapmayacağını biliyoruz çünkü bunun doğru bir bakış açısı olmadığını biliyorsun.
Bir kızım var biliyorsunuz, kocaman kız, bugün evlense çoluk çocuk sahibi olacak yaşta, ev temizletmem, yemek yaptırmam, içinden gelerek bir işe yardım ederse de teşekkür ederim çünkü ben o evladı büyüsün de ev işini üzerimden alsın, yaşlanınca bana baksın diye doğurmadım, bunu her fırsatta da söylerim, ben kendi göbeğimi kesebildiğim sürece işimi kendim görürüm, el ayaktan düşüncede ya yardımcı birilerini alırım veya huzurevi.
Bazen birlikte alışverişe gideriz, bir şeyler alırım kendim taşırım anne ver ben taşımayacaksam nasıl evlat olurum, içim rahat etmiyor der, yaşlandığımda taşırsın derim güler çünkü biliyor yaşlansam da taşıtmam:))
Velhasıl kuzum, annen, kayınvaliden, eşin, görümcen, belki ileride evladın, kardeşin kim olursa olsun vicdanına oynamalarına izin verme, görümcen aldığı 1 karışlık pijamayı iyilik olarak gördüğünü belirterek karşılık beklerken çok vicdanlı mıydı ki sen kendi vicdanını sorguluyorsun? İnan aynı sözler bana sarf edilse senin kadar naif olamazdım, kavganızı okudum da sen dili sivri görmemişsin, Allah beni 1,5 metre yaratmış ama dilimden kısmamış mübarek:))
Valla hep vicdan diyorum da senin vicdan ayarlarınla oynuyorlar diye kızıyorum, açtığın her vicdan muhasebeli konunda gelip öyle herşeyde vicdan olmaz deyip seni fabrika ayarlarına geri döndürmek için elimden ne geliyorsa yapacağım:)))
He şunu da diyeyim sen onuda sorguluyorsun çünkü, şimdi kavga küsmeyle sonuçlandı ya, kayınvalide, görümce, elti aralarında bu konuyu döndürürmüş ya hani, olay dönüp dolaşıp sana ev verdik'e kadar gelirse ki gelebilir, onlarda o potansiyeli ta buradan gördüm:))) sana ev vermediler, oğulları dizlerinin dibinde olsun diye aile apartmanı sahibi oldular, sen de evlerine gitmekle yükümlü yardımcıları değil, oğluşlarının severek yuva kurduğu hükümet nikahlı eşisin, sen oğluşlarıyla nikah akdine imza attın iş sözleşmesine değil.
Bir daha da bu tip tartışmalarda ne yapacağını bilemez halde elin ayağın tutmaz hale gelmesin, evde işini gücünü halledip bir duş alıp çık dışarı gez dolaş, canım günü zindan ettin kendine.
Kandil günü böyle bir tartışma yaşasam haklı da olsam ben de rahatsız olurdum. Akıl vermek üstüme vazife değil ama konu açmışsınız belki farklı düşüncelere de kulak verirsiniz. Bence eşinizin ailesiyle böyle yüz göz olmak hiç doğru değil. Bir sorun varsa muhatabınız eşiniz olmalı. Onun ailesi sonuçta o nasıl konuşacağını ne zaman ne diyeceğini sizden daha iyi bilir. Siz bir ailesiniz eşiniz sizin ailenizle sorun yaşarsa da siz ailenizle konuşmalısınız eşinizi yüz göz etmemelisiniz. Sonuçta bu insanlarla 30 yıldır siz yaşamadınız eşiniz olmasa selam bile vermeyeceğiniz insanlar belki. Böyle problem durumlarında benim fikrim asla yüz göz olunmamalı. Bir yorumda demişsiniz benim ileride oğlum gelinin ağzıyla konuşsun istemem diye. Bu gelin damat ağzıyla konuşmak deği ki. Akıllıca ve mantıklı olan bence. Böylece salon çizginizi bozmazsınız. Ama olan olmuş artık büyük bir tartışma yaşanmış. Tabi iyi de olmuş. Bu insanlar çok hadsiz. Birileri hadlerini bildirmeliydi. İlk aldığı hediyeyi başınıza kaktığında bu hakareti yutmayıp geri vermeliydiniz. O yuzden bu kadar hadsizleşmiş bu kadın.
Sen iyi misin yahu?Aile apartmanımda yaşarsan Ne bekliyordun ki
Büyük ihtimalle o totona sallamadığın kv nin evinde oturuyorsun
Kadın çocuğuna ev vermiş oturun kira vermeyin diye
Bu tip evliliklerde kv nin nazınıda çek bi zahmet
Ne dersi çalışıyorsun pek anlamadım
Çalışma hayatın yok sanırım.hiç çalışmadın görümcen çalıştığı için stresi vs olması da garip gelmedi bana
Çalışmayan kadın çalışan kadının halinden anlamaz
Arada bir gidip ev işi yapabilirdin
Bütün gün evde oturuyorsunuz hala yoruluyorum diyorsunuz buna şaşırıyorum
Ben evli değilim ama evli iş arkadaslarım hem ev işi yapıp hem çocuk bakıp birde iş hayatındalar.
İşinize gelmiyorsa eşinize söyleyin o apartmandan kurtulun bence
Ama kira niye veresiniz değil mi
Herkes bilmez senin bekarken ki konularını ama ben sitenin ak sakallı ihtiyarı olarak yıllardır biliyorum idrak kimdirSen hep yaz benim konulara ablacım. Kendimden emin okuyorum sen yazınca :) satırlarında hayat tecrübesini görebiliyorum :)))
Bir de site yöneticisi olduğun için sen idrakin tayfasında yahut çetesinde olduğun için ona hak veriyorsun diyen olmuyor. Cımbızdan korkuyorlar ahsjsjs.
Ay ama sepetle yemek indirip çıkarmak zevkli oluyor. Yasaklanmasın bu yüzden.