Görümcem resmen beni sevmiyor inanılır gibi değil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neyse yazıp öyle gideyim. Unuturum detayları. Dışarı çıkmam gerek cevap veremeyebilirim.

Görümcem aradı. Başta güzel güzel konuşmaya başladı. İşte bir süpürgeden kaçıyorsun nankörlük yapıyorsun bizim elimiz hep üzerinizde. Annem çok üzülüyor kırılıyor ben onun adına seninle konuşuyorum dedi.

Ben de annesi adına konuşmasına gerek olmadığını, iki koca insan olarak bizim iletişim kurabileceğimizi söyledim. Kusura bakma o benim annem üzmene müsaade etmem Merhametsizsin ve üzülüyor dedi. Merhametli olan sen misin peki dedim. Aylık gelirin benim gelirimin üstünde. Üzüldüğün hasta be yaşlı kadına neden bir temizlikçi tutmuyorsun? Ya da anne sen camları silme ben yaparım neden demiyorsun? Çalıştığın için mi? Ben çalışmıyorum evet ancak iş yüküm ve sorumluğum senden fazla. Şu muhabbeti yapmak bile beni rahatsız ediyor çünkü senin ne iş yapıp yapmadığın aslında beni ilgilendirmiyor. Sen bana müdahale ettiğin için savunma yapıyorum sadece dedim.

Ben senin yorulduğuna falan inanmıyorum dedi. O senin problemin dedim. Dikkat ettiysen beş yıllık evliliğimde ben hiç sana neden böylesin neden bunu yapmıyorsun neden şunu yapmıyorsun demedim. Ancak senin dilin hiç durmuyor. Sürekli beklenti ve müdahale içindesin dedim.

Benim annem üzüldüğünde karışırım dedi. Ben sizi olduğunuz gibi kabul ettim ama siz etmiyorsunuz beni dedim. Benim onları küçümsediğimi söyledi. Bütün gün evdesin sen kimsin bu ne kibir deyince sen de annenin uzantısı halinde yaşam sürüyorsun. 40 yaşında kadınsın zihniyetin hala 1900lü senelerde kalmış. Zerre gelişim göstermiyorsun dedim. Vay aşağılamışım. Ben aşağılamadım sen beni aşağılamaya çalıştın ben de aynı şekilde cevap verdim. Nasıl oluyormuş güzel mi? Dedim.

Terbiyesiz, kötü kalpli, merhametsiz, garip gibi hakaretler edip bir de annenin uzantısı lafını hakaret olarak algılayıp beni suçladı.

He bir de meğer ben eltime ben kitap okuyorum demişim ajsjsjsj. Asla böyle bir şey demedim ve konuyla ne alakası var bilmiyorum da. Böyle algıladıysan üzülürüm çünkü kimseyi küçümseme gibi bir derdim yok. Aksine sen ev hanımısın yapmak zorundasın küçümsemesine karşı kendimi savunuyorum dedim.

Kusura bakma senin yaşadığın evde sağlıklı biri olduğun elin ayağın tuttuğu için hiçbir iş yapmıyorum. Bundan sonra böyle. Bak gayet net şekilde söylüyorum. Yapmıyorum ve yapmıycam bunu yapmak senin görevin, benim değil dedim.

Bundan sonra annem ölse su bile vermeyeceksin istemiyorum dedi. Bak yine sınır ve had bilme konusunda sorun yaşıyorsun. Bu seni zerre kadar ilgilendirmez. İster can ciğer olurum ister görüşmem. Sen evlatlığını yap geri çekil. Ben sana 40 yaşından sonra had öğretecek değilim, benim sınırlarıma bulaşma kafi dedim.

Benim apartmanımda kurallara uyacaksın dedi. Pardon ne ara senin apartmanın oldu burası, gittikçe komik bir hal alıyor konuşma burası senin değil dedim.

Madem sen kötü, merhametsiz ve garip bir insan olduğumu düşünüyorsun ben olsam böyle bir insandan uzak dururum. Sen de öyle yap dedim.

Velhasılı ne ölüme ne dirime diyerek telefonu kapattı. Vedası bile ağa kıvamında. Sinirlerim bozuldu valla kendime gelemedim henüz.
allah ıs arkadaslarına ve sahıbıne yardım etsın
zor yanı sahsen boyle cocugum olsa cok yıpranırdım
annesı kızından okadar umıtsız kı oyuzden sızden beklıyor sanırım
kendı kardesının huzurunu hıce sayan kardes anasına neler yapıyordur kımbılır
zor o kadınla aynı evde yasamak
becerıksız yasadıgı evı supuremıyor bıle kendı pıslıgını temızleyemıyor okadar aciz

Bu konudaki bir üzüntüm de dolaylı yoldan kayınvalidemi kırmış olmam. En az görümcem kadar gelenekçi ve laf sokmayı seven bir karakter ama onun iyi, merhametli bir yanı var. Bir de anne en nihayetinde. Üzerinden biraz zaman geçsin gudubet evde olmadığı zaman time halini hatırını sorar bir ihtiyacı varsa karşılarım.
Sizce kayınvalideniz bu olayların neresinde?
Görümcenizin ısrarla annemi üzemezsin demesinin altında sizce kayınvalidenizin de bu durumla ilgili görümcenize yakınması yok mudur?

Temizlemek zorunda değilsin.
Görümcenin temizlemeye vakti yoksa yardimci tutar, zaten geliri varmış. Kıysın parasina.

Ayrıca iki kişi ne yapiyorlar evde? bok savaşımı? Biz yillarca 3 kadin yaşadık (annem, ablam, ben) ev pislenmiyordu bile. temiz yerleri temizliyorduk.

Ayrica gecen konunda eşinin tavırlarında görümcenin parmagi olabilir...
Bu tipler entrikayı severler.

Ahsjsjs yoksa beyimi gudubet mi gaza getirdi. Valla eşim ailesi ile anlaşamadığı ve mecbur kalmadıkça görüşmediği için sanmıyorum. Annesini kırmamı istemez bir tek ki ben de aynı düşünüyorum. 64 yaşında kadınla kavga edecek değilim. İdare ediyorum bir şekilde.

Temizlik konusu şöyle, on yıllık tencereleri geleceğimden daha parlak. Mütemadiyen siliyorlar her şeyi. Evleri zaten parlıyor ama tekrar tekrar temizlik yapıyorlar.

Sizce kayınvalideniz bu olayların neresinde?
Görümcenizin ısrarla annemi üzemezsin demesinin altında sizce kayınvalidenizin de bu durumla ilgili görümcenize yakınması yok mudur?

Tabi ki var bunu biliyorum zaten. Görümcemi sürekli gaza getirdiğini, hiç durmadan beni ve elimi eleştirdiğini de biliyorum. Ancak kayınvalidem yaşlı ve ne gördüyse onu uygulayacak, onu doğru bulacak bir kadın. Ben bu saatten sonra onu değiştiremem. Klasik Türk kaynanası işte. Ben ona değil bu gazla hareket eden genç kadına kızıyorum.

Görümce şantiyede mi, taş ocağında mı çalışıyor? Nedir akşamın beşinde eve gelince, kendi yaşadığı evi süpüremeyecek kadar onu yoran bu iş? Milyonlarca kadın bunu yapıyor, umarım milyonlarca erkek de yapıyordur ama o kadar umudum yok. Neyse... Egoyla şişirdiği o koca totosunu kaldırsın da kendi sorumluluğunu üstlensin. Sizin sorumluluğunuz kendi evinizin sınırları içerisinde. Görümceye yazdığınız mesaja da bayıldım, insan bu kadar ölçülü bir üslupla ancak bu kadar güzel had bildirebilir. Ha o haddini yine de bilmeyebilir, öyle arsız bir ışık var kendisinde ama siz duruşunuza aynen devam edin. İlk sayfayı okudum sadece, görümce cevap verdi mi henüz bilmiyorum, zamanım olunca diğer sayfalara da bakacağım.

Verdi verdi o nezih üsluptan eser kalmadı bende. Kibariyenin annesi gibi bağırdım. Kendimden tiksindim ajsjsjsj.

Aile apartmanında oturandan mutlaka kaynana yanındada görümce varsa hep bir beklentiye girilir zaten bu allahın emri farklı olanı görmedim, aile apartmanında kim yaşarsa yaşasın huzur bulamaz, sürekli piskolojik baskıya maruz kalır, kesin ve net

Konunuzda haklısınız
Herkes kendi işini yapsın, yapamiyorsa yardımcı tutsun. Siz söyleceğinizi söylemişsin ama Görümceniz lafdan anlayacak bir tip değil, öyle olsa size gel evi temizle deme cesareti değil düşüncesi bile olamazdı.

Yanlış anlamassanız ben yazım şeklinizi eleştirecem.
Çoğu eminim çok keyifli bulmuş ama gereksiz ayrtınlar ve benzetmeler ile çok uzamış. Mizah katmak için çok çabalamasınız ama konu dağılmış bence. Bazı Instagram sayfalarını hatırlattınız bana.
Yazmayı seviyorsunuz belliki, kendinizi bu alanda geliştirmeyi düşündüzmü hiç.

Teşekkür ederim düşünceleriniz için. Düşündüm elbet ama henüz ciddi bir adım atamadım. Yanlış anlamam ayrıca :) seven beğenen olduğu kadar itici bulan, beğenmeyen de olur elbet. Bunda bir sakınca yok :)

Tabi ki var bunu biliyorum zaten. Görümcemi sürekli gaza getirdiğini, hiç durmadan beni ve elimi eleştirdiğini de biliyorum. Ancak kayınvalidem yaşlı ve ne gördüyse onu uygulayacak, onu doğru bulacak bir kadın. Ben bu saatten sonra onu değiştiremem. Klasik Türk kaynanası işte. Ben ona değil bu gazla hareket eden genç kadına kızıyorum.
Zaten bunlar boş mevzular, herkesin eli kolu tutuyor şükür, 7/24 mü çalışıyor görümce, kendi evlerini de temizleyiversinler bir zahmet.
Asıl mevzular zaten en başından derindir, birikmişler vardır, idare etmeler vardır.
Temizlik mevzu komik bir mevzu, kimse kimsenin pisliğini temizlemek zorunda değil. Yoğunluğunuz ve yorgunluğunuz olmasa bile.
Canları olay istemiş herhalde.
İmkanlar dahilinde uzak olmak en iyisi.

görümcenin çocuğunuza hediye aliyor karşılığı evi süpürmeni istiyor.
valla gerçekten sabirlisin çok yüz vermişsin onlara.
görümceniz sizi sevmediği bile bile lades ediyor.
bu arada
sen geçen gün hastaydin nasıl oldun iyileştiniz mi?

Çok şükür iyiyim. Şu an beyin loblarımda hasar oluştu. Görümce enfeksiyonu diyorlar. Pıt pıt atıyor beynim. Teşekkür ederim sorduğunuz için.

Sabırlıyım tam üçüncü gözümü açıcam süpürge sesi geliyor yukarıdan shsjsjje. Bi bıraksalar belki açılacak Göz.

Kayinvalideme yatiya gideriz, cocuklarla,
e o zaman kendi pisligimiz zaten diye evi de supurururz, gerekirse baska yerlere de el atariz.

Ama ne alaka ust kattaki kayinvalideye cikip temizlik yapmak,
kizi calisiyor, esiniz de var, eltiniz de olduguna gore en az 3 kardesler,
anneleri yetiremiyorsa, yapamiyorsa bulsunlar baska caresini.

Siz temizlik yapacak olsaniz kendi evinizde yaparsiniz zaten, cocuklu evi temiz tutmasi kolay mi.

He kadinin sohbete ihtiyaci varsa, alirsin carsidan pastani, veya yaparsin iki bir sey gidersin yanina, cayini demlersin, bir iki saat oturup kacarsin.
Cok komik degil mi, yukariya supurgeye cikmak :KK70:

Müsaitseniz sizi süpürgeye bekliyoruz. Annem bi kase cif istedi ajsjsjsj. Valla komik ama işte kimse gülmüyor.

Yaşasın tam bağımsız gelin hareketi! Bir idrak kolay yetişmedi efenim. Ben de zamanında kocasına "Anan böyle dedi bacın böyle yaptı" diye söylenip dert eden bir yeni gelindim. Sonra bir aydınlanma yaşadım. Kocam sağolsun :)
Benim koca daha aydınlanamadı o aydinlanamadan ben kararacam ondan korkuyorum

Konunu hep takip ettim ama moralim çok bozuktu idrak kafami toparlayıp yazamadim son derece haklisin mesajinda çok iyi olmuş seni ve senin sürecini çok iyi anlıyorum ben birebir degil ama düşük dozlu yaşıyorum oğlumla sokakta uyum sağlayamıyor 6 ay önce tuvalet egitimi verdigim galde 1 haftadir evde hali yatak birakmadi çok yorgunsun biliyorum hem zihnen hem bedenen.
Bu seni elestiren çalışan hanima gelince sana neden bu derece şiddetli yürüdü bir türlü çözemedim sanirim empati kurmada bir sorun yaşıyor kendi haline biraksak daha iyi hareketli çalışan poposuyla aksin hayata :KK53:

Daha birkaç gün önce oğlum yatak yorgan halı her yere istifra etti. Anam ağladı yıkayıp kurutup ütülemekten. Hani anlayış beklemiyordum da ne yapıyorsun ki ben inanmıyorum yorulduğuna denince de içimdeki chucky açığa çıkıyor işte.

Ben geeellldim:KK3: oooo ne çok rapor yapılmış bu topikle ilgili, hepsine bakacağım ama önce konuya yorum yazayım, nasılsa siz yapacağınız kavgayı yapmışsınız, ha şimdi banlanmışsınız ha birkaç dakika sonra bir şey fark etmeyecek nasılsa:))

Yine ev kadını-çalışan kadın çatışması çıkmış:-) özür diliyorum ama vallahi artık ev kadını-çalışan kadın temalı tartışmalar komik geliyor, kimse kimseye bir şey ispat etmek zorunda değil ki.

Idrakyollariiltihabi Idrakyollariiltihabi ablacım sana eş, anne konularının hepsinde senin vicdanına oynanıyor dedim, görümcende aynısını yapmış, neden bu kadar vicdan yapıyorsun ki?

Hasta olmadığı, bakıma ve ev ihtiyaçlarına, ev işlerine yardım edilmesi gerekmediği müddetçe kendi öz annenin evini bile temizlemek zorunda değilsin, yok öyle bir mecburiyet.
Bende aile apartmanında büyüdüm ama bizde hiç kayınvalide evine temizliğe gidilmezdi, anca hepimizin toplanacağı kalabalık bayram veya Ramazan sofralarına içimizden gelirse yardıma giderdik, ki annem yengem(annemin eltisi yani) öyle kayınvalide evini temizlememiz lazım demezdi, yarış marış da olmazdı, valla maşallah diyeyim elti olup da kardeş gibi anlaşan eltiler olarak bir annemleri biliyorum, burada okuduklarım beni şoka sokuyor yeminle.

Pek muhterem görümcenin söylediklerini kafana takıp vicdan yapma, annesinin çok yardıma ihtiyacı varsa hayırlı evlat olarak tutsun bir yardımcı haftada 1-2 gün evini temizletsin, gelin olmak kayınvalide evini temizlemek demek değildir, bir bizim kültürde var galiba bu.

Hatta kayınvalideler aynen şöyle söyler "gelin aldım" marketten sebze aldık demek gibi bir şey sanırım, eee gelin becerikli mi bari? Ev işi yapıyor mu sana yardıma geliyor mu, sırtında küfe odun taşıyor mu:)))

Ablacım bırak artık vicdan yapıp herkesin söylediğini sorgulamayı, heee hediye mevzuna gelince sen çok sakinmişsin valla, hediyeyi verirken iyilik yaptığını söyleyecek, karşılığını bekleyecek abbboooo ben o pijama takımını iyiliğinde senin olsun hediyen de der geri çevirirdim, ki evime gelme nezaketini göstermeyip hediyesini başkalarıyla gönderen, ben o eve gelmem diyen birinin hediyesini bizzat taksiye atıp açık adres verip falancaya teslim edin demişliğim var, taksi parası da benden tabii:)))

Eli cımbızlı aplam :) evet sen her konumda seni bu hususta kullanıyorlar diyorsun. Aslında öyle mazlum, sessiz kalan, kendini yıpratan bir tip değilim görüldüğü üzere ama ben kendi kendime zarar veriyorum sonrasında bildiğin gibi. Belki de haklısın. Belki de dediğin gibi herkes bu yönümü anladı ve buradan vuruyorlar.

Teşekkür ederim güzel sözleriniz için :) görümcem 23 yıldır epey zengin ve köklü bir ailenin yanında. Önceleri çocukları ile ilgileniyormuş. Çocuklar büyüyünce snsırım ev düzeni ile ilgileniyor. Matmazel kendisi ahsjsjjs. Beni de Nihal sandıysa demek.
daha cok cemile sanmis gibi 😅

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X