dert ediyorum çünkü onun ayıbını örtbas etmek için kayınvalidemin genç kız gibi her işe kalkması beni rahatsız ediyor dediğim gibi kayınvalidem iş yaparken ben oturamıyorum ayıp geliyor bu yüzden ben hasta da olsam hamilede olsam kayınvalidem ayaktaysa kalkmak zorunda hissediyorum kendimi... geçen yıl ameliyat oldum inanın ameliyatlı halimle ona yani görümceme hizmet ettim üstelik ondan büyüğüm ben:26: umarım dediğiniz gibi bir gün pişmanlık yaşar hiç birşeye elini sürmediği içinsen varken kayinvalidenin is yapmasi evet garip gelebilir, ama seninde mazeretin varmis...kalkmiyorsa kalmasin neden o kadar dert ettinki? hem validende bu durumdan gayet memnunmus..hem sukret kayinvaliden kayinbaban gayet anlayisli insanlarmis..ya zorla sana yaptirtsalar??? birde ustune ustluk esinde oyle biri olsa??? emin ol bir gun gorumcende evlense bile bu yapmadiklarindan dolayi bir bir pisman olur. dert etme bebegin dogana kadar sabret bi is yapma, birak validen yapsin. dogurduktan sonra kismet olursa bol bol yaparsin
Size sorun çıkarıp üzmüyorlar ya boşverin.
Yaptıklarıyla kızlarını rahat ettiriyorlar gibi görünüyor ama çok büyük kötülük yapıyorlar.
Rahata alışmış bir kız.
Her zaman arkasını toplayıp hizmet edecek insanlar arayacak.
Siz de dert etmeyin.
Sizi ilgilendiren bir konu değil.
Tepki vermeniz gerekmiyor.
Sağlıkla doğurun bebeğinizi.
İyi anne olun inşallah..
evet bu konu hakkında sadece eşimle dertleşiyorum asla tek laf etmem benim elim aşınmaz iş yapmakla ama çok kızıyorum ciddenbence sesını cıkarma , gorumcen evlenınce cok zorluk ceker
kayınvalıdend e onu boyle yetıstırdıgı ıcın pısmanlık duyar ama sen bırsey soylersen
cekemıyor olursun
ya oyle demeyin insanın ccanı sıkılıyor oh o otursun ben hizmetçi gibi dolanayım bende aynısı var ama benim görümcen hep ders çalışmış doktor o yüzden annnesi yaptırmamş oyle yemegi yer kalkar..annesi toplar ben falan çok iyi anlaşırız çok severim ama bazen insanın agrına geliyor bence ama şimdi nişanlı onlara gittik mi fır dönüyor maşallah
dert ediyorum çünkü onun ayıbını örtbas etmek için kayınvalidemin genç kız gibi her işe kalkması beni rahatsız ediyor dediğim gibi kayınvalidem iş yaparken ben oturamıyorum ayıp geliyor bu yüzden ben hasta da olsam hamilede olsam kayınvalidem ayaktaysa kalkmak zorunda hissediyorum kendimi... geçen yıl ameliyat oldum inanın ameliyatlı halimle ona yani görümceme hizmet ettim üstelik ondan büyüğüm ben:26: umarım dediğiniz gibi bir gün pişmanlık yaşar hiç birşeye elini sürmediği için
evet bu konu hakkında sadece eşimle dertleşiyorum asla tek laf etmem benim elim aşınmaz iş yapmakla ama çok kızıyorum cidden
gerçekten sinir bir durum...her kayınvalideme gittiğimde yada onlar bana geldiğinde canım sıkılıyor sinirleniyorum :26: benim görümcemde geçen yıl bitirdi okulunu çalışmıyor şuanda ama okul bahane değil yani diyorum ya ben gelin geldiğimde liseye gidiyordu hep böyleydi hala aynı prensesmiş gibi hep özel muamele istiyor bakalım evlenince ne yapacak çok merak ediyorum
evet aslında burda en büyük hata kayınvalidemin ama ne bileyim benim içim rahat etmiyor yürüyecek halimde olmasa anne sen otur ben yaparım diyorumkayınvalide 15lik genç kız gibi dolaşırsa aman kızım yapmasın benyaparım derse görümce neden yapsın ki..
kız mantıklı yanı 10 senedır böyledıyorsunuz yaklaşıkk 16 yaşından beri böyle alışmış sizce normal değil mi
onu hiç sıkıntıya sokmayan laf dahi söyletmeyen bir annesi var
o yapmıyorsa sizde boşverın bebek mı önemli kayınvalidenin beli sırtının ağrıması mı amaan
dert edicek en son insan ben olamıyorum canım yaa zararı banada dokunuyor benden ayağına hizmet bekliyor bakalım evlendiği zaman eşine ve eşinin ailesine bunları yapabilecekmiEn büyük derdiniz bu olur inşallah
Kayınvalideniz kıyamıyor belki ama bilmeden kötülük ediyor kendi kızına.. Evlenince kimse görümcenizi öyle çekmez.. Otel de kalmayacak ya..
Siz bunu dert edecek en son kişi olmalısınız.. Rabbim sağ salim bebişinizi kucağınıza almayı nasip eylesin.. Gerisi boş..
hiç tepki vermezdim bana ne?
sizden iş buyurulmuyorsa ayrıca size ne?
kız onların kızı isterse nazlandırırlar isterse iş yaptırırlar.
ağabeyimin çayı bitmiş doldurayım demez diyorsunuz.
yahu size ne?
onun hayattaki kardeş olarak var olma sebei ağabeyinin çayını doldurmak mı?
yahu ne görümceler var fitne fesat.
bence bebeğinize konsantre olun.
aile içinde gereksiz adrenalin yaratmayın
kaybeden el kızı olur
evet aslında burda en büyük hata kayınvalidemin ama ne bileyim benim içim rahat etmiyor yürüyecek halimde olmasa anne sen otur ben yaparım diyorum
dert edicek en son insan ben olamıyorum canım yaa zararı banada dokunuyor benden ayağına hizmet bekliyor bakalım evlendiği zaman eşine ve eşinin ailesine bunları yapabilecekmigüzel dileklerinizi için ayrıca teşekkürler
benden ayağına hizmet bekliyor karnım burnumda da olsa hasta olup sürünsemde ameliyatta olsam asla oturduğu yerden kalkmıyor yardıma ihtiyacın varmı demiyor... abisine hizmet ettirmesi sizce normal mi:26: nasıl banane diyebilirim... kardeş olarak hayattaki var olma sebebi çay koymak olmayabilir ama insanlık ve saygı adına kim olsa yengem rahatsız abimin babamın çayı bitmiş ben koyayım demesini beklemem çokmu abes... benim eşim bile annesinden hizmet beklemezken nasıl ben umursamaz olayım kızı yapmıyorsa oğluda yapmasın bende yapmam biz oturalım kalksın kayınvalide bize hizmet etsin diyeyim yapmayın Allah aşkına el olsa kendinden büyük birine iş buyurmaz
kayınvalidem kendi evinde yardım eder ama benim evimde yapmaz asla bende anne yardımcı olurmusun demem zaten hasta halimle kendimi hırpalıyorum onlar her geldiğinde normalde o kadar ince fikirli değildir kayınvalidem hamileyim diye şimdilerde böyle insaflı geçen yıl erken doğum nedeniyle ikiz bebeklerimi kaybettim bu yüzden bu bebeğimede bişi olur diye şimdilik böyle rağbet ediyorsorun ne biliyor musun? baskalarini kendimizden daha cok dusunmemiz, ya da aa ayip olur ne dusunurler dusuncesi. ya da kendimize uyguladigimiz psikolojik baski diyeyim daha dogru olur sanirim. mesela neden ameliyat olup sevgili gorumcene hizmet ediyorsun? sorun buyukluk kucukluktede degil bana kalirsa..o anda zor durumdasin..birak millet ne yapiyorsa yapsin..o halinde sana hizmet edilmesi gerekiyor..kafanda bitirirsin ancak bu isi, biz ne desek bos.
zaten sana kimse omur boyunca otur demiyorki, yazik hamileymissin bebegine birsey olsa Allah korusun ne kayinvalidenin isi duzeltir durumu ne de o arsiz gorumcen. Senin yasadiklarinin aynilarini benim canim annem cekmis zamaninda bu yuzden dusuncelerim net canim. Senin kayinvaliden gene insafli bir kadinmis, benim annemin kayinvalideside insafsizin onde gideniymis sen dusun gerisini. Bu yuzden otur oturdugun yerde rahat batmasin
gelin olunca insan yapmak zorunda hissediyor... görümcem evlenince ne yapacak diyorum çünkü o zaman belki beni anlar hak verir yaptığından utanırmı diye düşünüyorum... bende görümceyim ve benim abimin eşi benden 8 yaş küçük ama o hizmet ederken ben oturamıyorum çünkü gelin olmanın ne demek olduğunu biliyorum empati yapmak böyle birşey...canım ben yeni evliyim. görümcem yaşça benden çok büyük, evli ve çocuklu. ama nişanlıyken ve ziyaretlerine gittiğimde gördüğüm annesi ortada gezinir, kendisi oturur. yadırgadım hala da yadırgıyorum. ama ben ailemden aldığım terbiye ile görümcem annesinden hizmet bekliyor deyip, k.validem gezinirken bir kenarda oturmuyorum. ne kadar yapmam gerekiyorsa o kadar yapıyorum. diğerleri anneyle kızının arasında bana ne ki? beni ne ilgilendirir. görümcem evinde bile annesinden iş bekliyormuş. aralarındaki laflardan anlıyorum. ondan da bana ne? ben gelin olarak üzerime düşeni yaparım, diğer kısım onları bağlar. görümcen evlenince nasıl olacak sorusu seni ne diye dertlendiriyor? annesi babası dertlensin. görümcen yapmış olsa bile sen gelin olarak yine kalkııp yapacaksın. yerinde olsam yorum bile yapmam. ne eşime, ne ailedeki diğer fertlere.
bencede değişmez gibi geliyor 26 yaşında çünkü:26: onu böyle kabul etmek istesemde olmuyor birde kalkıp sürekli kendini övmesi başkalarının yanında her işi her yemeği ben yaparım deyince bende sinir oluyorum:26:Takılmayın bence,yeni oluşan bir sorun değil ki.
Hep böyleymiş görümceniz.Siz de kendinizi hırpalamayın yardım edicem diye.
Hamile olmasanız evet yardımcı olun ama doğuma kadar bu kadar koşturmayın.
Görümcenizi de böyle kabul edin artık.
O nasıl olsa çok pişman olucak ev işlerine elini sürmediğine.
Ya da olmuycak bilemiyorum.O anne baba varken evlense de değişmez gibi geliyor.
Yine kayınvalideniz koşar herşeyine.
Neyse boşverin size bir zararı yok nasılsa.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?