Görümcem misafirlige geldi bize sormadan yatıya misafir cagirdı

Esin madem soylemiyor gorumceni arayip soyleyeceksin kime sordun arkadsini cagirirken orasi benim evim diyeceksin cok fazla meydani bos birakmissin resmen at surmus gorumcem de bana sormadan kuzenlerini cagirmisti sesimi cikarmadan akrabalari diye ikinciye arkadaslarini cagirdi esime evume geldikleri gibi rezillik cikaririm cantami alip annene giderim dedim bir daha son oldu

Gorumcemin ozur mesajina hala cvp atmadim benim gerildigim gibi biraz gerilsin istiyorum daha sonra yazacagim ailem suan aniden donersem birsey oldugunu anlar ve uzulmelerini simdilik istemiyorum biliyorsunuz iki kisi arasinda bazi sorunlar ileride halledilse de ucuncu kisi eskisi gibi bakamiyor onlar da damatlarina bilenecekler dondugumde halletmeyi dusunuyorum dondugumde ise yapacagim ilk is esimi evden kovmak olacak gorumcem zaten bugun gidiyormus eger sakin kalmaya kendimi zorlamasaydim ki emin olun snirlenince cok deliyimdir ve son soylenecek seyi ilk soylerim bu bosanmamiza ve ailelerin birbirine girmesine yol acacakti suan sessizligimle onlari gerip dondugumde evden esyalarini toplayip esimin de gitmesini isteyecegim beni kendi evimde hic yerine koyarsa ben de onu kendi evinden kovarim

görümceniz haksız,
ama biraz da hata sizde,
ilk gelip haftalarca kaldığında bu kadar uzun misafirlik istemediğinizi söylemeliydiniz,
ilk sizden habersiz misafir davet ettiğinde misafiri kabul edemeyeceğinizi söylemeliydiniz.
hani sabredip sabredip sonra patlamak doğru değil, belki görümceniz de sizi denedi, baktı ses etmiyorsunuz oh ne rahat iş dedi.
ki bakın eşiniz gidecekken kalması yönünde ısrar etmiş. öyleyse demek ki memnunlar rahatsız değiller diye düşünmesi normal değil mi?
ilk eşinize sen söyle bile demeseydiniz keşke, evin hanımı olarak direk olaya müdahale etseydiniz.

yerinizde olsam mesaja kötü bir karşılık vermem.
şu tarz bir cevap yazarım;

aslında benim rahatsızlığımı ilk aşamada belirtmemem benim hatam oldu. Ben evimde yabancı birinin kalmasından rahatsızlık duyuyorum, onun dışında uzun süreli misafirlik de ne kadar yakınımız olursa olsun beni geriyor. Biraz rahat ve özgür olmaya alışkınım. Daha az yatılı ağırlayayım bundan sonra seni de aramız daha iyi olsun.

sen gittiğinde kibarca söyle, ben hoşlanmıyorum evime misafirden de. gerçi bu sefer eşinle işler daha bozulacak. ama gerçekten çok saçma bir durum. bende olsam delirirdim

Gorumcem hatasini anlayip msj atti ama bu esimle aramdaki kirginligi degistirdi mi hayir hala hakliymisgibi esim beni arayip sormuyor engeli kaldirmiyor yani hala magrur eger gorumceme maj atarsam ee ozur diledi ya ne uzatiyorsun olacak ve esimi de terbiye edememis olacagim cubku esim de sanki normalmis gibi sonradan uste cikti onun da anlamasi lazim bazi seyleri buarada msj cok guzel tesekkur ederim Goha

Evet en basta birsey soylememek biraz benim hatam oldu ben ailesine kotu davranirsam o da benimkine davranir die dusundum biraz hosgoru gostereyim dedim ama ben kaybettim her iliskide kotu bir huyymdur sakin kalip kalip sonradan patlamak maalesef

Evet zaten gercekten rahatliga aliskinim 5 yil tek yasadim ve ben tek yasadigim eve bile kiz arkadaslarimi sayili cagirmisken baskasinin benim mahremime rahatligi beni daha cok snirlendiriyor esim de basta haklisin diyip snradan sylemeyisi resmen beni avutmus yani

Saçmalık ; kardeşine kıyamıyor ; size saygısı yok görümcenin bence eline maşayı alma vakti gelmiş bile , insanlara diş göstermezsen tepene çıkarlar , eşinde kusura bakmasın yani, hatta çat kapı yap döneceğin günden bir gün önce dön, bakalım evdeki sere serpe hallerini görürsen daha haklı olursun

Bırak arkadaş getirmeyi ben olmadığım dönemde özel bir durum yoksa görümcem da olsa evimde kalamaz. Bekarken abisi ile kalmışlar etmişler iyi güzelde siz artık evlendiniz o ne mana sürekli sizde kalmaya geliyor zırt pırt. Ayrıca ev sahibi evde yokken evde kalmaya bayılan misafiri de hiç anlamıyorum ben. Uygun bir dille konuşup acilen çözmeniz gereken bi durum bence kendi evi gibi bu kadar rahat davranmamalı

Görümceniz haksız ama gayet kibar özür dilemiş kabul edin. Bir daha yaparsa şiddetli tepki verirsiniz. önce onunla düzeltin sonra eşinize tavrınız devam edebilir sizi anlamamiş anlayana kadar kendi bilir bence

eşin çok hatalı.
görümce yaşı küçük olsa ben açıkçası haklı bile derim.
sonuçta bazı şeyler görgü meselesi, ailesi öğretmedi ve siz de uyarmadı ve rahatsızlığınızı belli etmediyseniz düşünememiş olabilir diyeceğim de işte 29 yaşında kadın nasıl düşünemez onu da anlamadım.

yine de siz yorgan yakanlardan olmayın.
güzel bir cevap verin. ama bir daha olmasının da önünü net bir şekilde kesin. Hatta gelip öyle haftalarca kalmasın da.

ama eşinizin iyi bir burnunun sürtülmesi gerekiyor.
gerçi yeni evlisiniz, biraz da zamana ihtiyaç duyuyor olabilirsiniz.
bir arkadaş yazmış, erkek kardeşiniz erkek arkadaşlarını eşiniz evde yokken sizin eve davet etse nasıl olur diye, mesela buradan eşinize yürüyebilirsiniz. bak öyle bir durumda ne hissedersin diyerek!

Evet en basta birsey soylememek biraz benim hatam oldu ben ailesine kotu davranirsam o da benimkine davranir die dusundum biraz hosgoru gostereyim dedim ama ben kaybettim her iliskide kotu bir huyymdur sakin kalip kalip sonradan patlamak maalesef

ama öyle değil ki,
sizin kardeşiniz ayda bir gelip 2 hafta kalsa kardeşinizi uyarmayacak mısınız?
ya da başkasını eşinize haber vermeden davet etmesine göz mü yumacaksınız?

eğer öyle yapmayacaksanız hiç de eşin ailesi diye alttan almaya gerek yok.

aynısının bi benzerini yaşadım,benim kv yapmıştı,önce kvyi arayıp bi haşladım,sonra da eşimi fırçaladım,sinirlendi üste çıktı vs vs ama o dönem ben de kendi ailemle de problemliydim,ben evliliğimiz yıpranmasın diye babamla konuşmuyorum senin yaptığına bak deyince yumuşayıp toparlamıştı,kvde de bi süre sonra barıştı bi daha da yapmadı,biraz sert,tutarlı ve mesafeli olunca ben bu tarz problemleri ilk yılda çözdüm,ilk evlendiğimizde kv epey beni zarfladı ama sonra herkes birbirini tanıdı,bi daha sıkıntı yaşamadık. kimin kalbi kırılır diye düşünmemek lazım derdiniz neyse herkesle konuşmak lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…