Görümcem konuştuklarımızı anlatmış.

Görümce örümcek falan değil ya çoğu ailede gelinler de az olmuyor yani Allah var yabancı eve gidiyorum beni ezemesinler mantığıyla saçma sapan hareketler yapan çok gelin gördüm başlık itici olmuş. Onun dışında bırak eltiyi görümceyi arkadaşınla bile bu kadar sıkı fıkı olmak yersiz eteğindeki taşları dökersin ama o söylenenler unutulmaz hep yüz yüze bakacaksınız lisede doğruluk cesaretlilik oynar gibi olmuş.

Eski ilişkimde sevgilimin kız kardeşinden çok çektim, hatta onun kadar görgüsüz ve saygıdan bihaber bir insan daha görmediğimi söyleyebilirim ama böyle bütün görümceleri zan altında bırakamam. Çok çirkin bir başlık.

Burada da suç sizin zaten, görümceye atmanın lüzumu yok. Mesafeli bir ilişkiniz kalmamış; yüz göz olmuşsunuz iyice.

Ben de bir görümceyım bunu bile bile yazdım buradaki görümce hanımlar niye alındı onu anlamadım. Kv yi kaynar kazana atmalı diye başlık acsaydimbu sefer de gelinler sevinip buradaki kv ler mi alınacaktı
hayır ama siz hareket ediyorsunuz .. elbette şikayet edebilirsiniz.. madem bu kadar şikayet etcektiniz neden gidip bir şeyinizi anlattınız anlatmasaydınız mesafenizi koysaydınz açıkçası.. anlatmışsınız madem duydunuz o zaman gidip hesabını sorun konusun.. ve bir daha da anlatmayın.. Kaynar kazana atmalı kısmı örümcek görumce ile aynı değil bence.. görumce görmıyım ömrumce kısmı ile alakalı mesela

hata sizde ben hic bi zaman esimin ailesinden biriyle tartisma seviyesine dahi gelmem birak yuzlesmeyi.disardan soguk ve mesafeliyim bu halimi seviyorum.mesafe her zaman iyidir hele ki bu es ailesiy

Görümcenin oğlu ise bahsi geçen öz yeğeni olmaz tabi, eşinin yeğeni olur. Konuyu düzenlemiş galiba konu sahibi, göremedim zaten o kısmı.

Ne kadar itici bir başlık seçmişsiniz.
Başkaları duyduğu zaman zor durumda kalacağınız şeyleri anlatmayın bir daha.

Siz eşinize gönül koyun görümceden önce.
Sadece kız kardeşinin lafına bakıp, olayı tek taraflı dinleyip direkt sizi karşısına alan, sizinle kavga eden eşiniz burada en büyük kabahatli. Kardeşini de sizi de karşısına koyup yüzleştirerek dinleyecek, duruma göre yatıştıracak, en olmadı "Beni karıştırmayın, şikayet dinlemek istemiyorum, sorun ne ise aranızda çözün" deyip çekilecek yani, çok uç bir olay değilse.
Sizin aranızın bozulmasına sebep doğrudan görümce gibi görünse de, esas sorun kardeş gazıyla, anlamadan dinlemeden karısına yürüyen adamda.

ben görümceme kime ne laf gitmesi gerekirse onu söylerim oda yerıne ulaşır
oda genelde kv olur zaten ,

kocanla aranı düzelttiysen , arana görümcenle iyi bir mesafe koy yerını bilsin ,

yapmayın... yani ben bu gelinlerdeki bu samimiyeti de anlamıyorum. aranız ne kadar iyi olursa olsun onlar ana çocuk, siz el kızı. ne yani sizi kendi anasından kardeşinden üstün tutacağını hak vereceğini mi düşünüyorsunuz da öyle bir dert yanmaya taş dökmeye girişiyorsunuz?

asgari müşterekte buluşun yeter. başka beklentiniz olmasın. görümce elti yaşı yakın diye kankanız, can ciğer arkadaşınız yerine koymayın.

üzgünüm ama kendiniz etmiş kendiniz bulmuşsunuz, bundan sonra mesafeyi korursunuz olur biter.

Eş yeğeninin , insanın öz yeğeni olacağını mı sanıyorsunuz gerçekten?

Yeğen; kişinin öz kardeşinin öz çocuğudur.

Yani bir yeğenin öz olması için öncelikle ebeveynlerinden birinin öz olma şartı vardır.

Halbuki görümce ya da kayınbirader öz olmadığı için yeğen öz olamaz. Esasında üvey de olamaz. Kayınvalide ve kayinpederin üvey anne baba olamaması gibi...

Bunlara evlilik yolu ile edinilen akraba denir. Özlük ve üveylik kavramları ile açıklamazlar.

Görümce örümcek değildir öncelikle (4 görümcesi olan biri olarak bile böyle düşünüyorum).

Sana hayat dersi vermiş aslında görümcen, kiminle dedikodu yapılır kiminle yapılmaz anlamışsındır artık. Biraz daha akıllıca davranmak lazım bu konularda annesini kızına bir daha şikayet etme, günün sonunda taraf seçmek gerekirse kız tabi ki senden değil annesinden yana olur.

Böyle böyle öğreniyoruz, tecrübe ediyoruz işte, sıkma canını...

Bu size hayat tecrübesi olsun. Duyulmasını istediğiniz birşeyi paylaşın laf çabuk yayılır. Korkacağınız lafı etmeyeceksiniz o laf mutlaka yayılır. 2. Si kayınvalideye, görümceye , eltiye asla asla güvenip sır vermeyeceksin. Onlar el

Gereksiz bir samimiyet olmuş. Yani ben görümcelerimi severim ama seçerek konuşurum. Yeri geldiğinde dedikodu yapılır, dert anlatılır falan ama o kendi kv görümce sorunlarını anlatsa bile ben sadece dinlerim. Onlarla bi bağım yok çünkü.
Aynı şeyleri ben ona anlatsam, kendi ailesi olduğu için durum ister istemez farklı olur.
Bu yüzden samimî de olsanız neyi nasıl anlar, eşim veya kv duysa ne olur diye düşünmeniz lazım.
Ben içimde tutamazdım. Kv olmasa bile görümce ye mutlaka lafımı sokar, mesafeyi sonrasında koyardım.

Valla ben bir görümce olarak bir tek yengem var oda bu hayattaki en büyük sırdaşım arkadaşım kardeşim kanım canım o derece diyeyim. Ki yenge bile demedim hiç hep abla dedim, ablamdan bile daha yakınım. Geçende rüyamda öldüğünü gördüm hüngür hüngür ağladım oturdum

Öyle büyük bir tartışma olmadı elbette. Eşimin kızdığı nokta görümcemin yanında bazı şeyleri konuşmam oldu ona kızdı yani .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…