• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görücü usulü tanışmalı mı?

Ben ilk evimde gordum, 3 hafta sonra nisan yaptik sonra 10 ay sonra dugun. A

Evet canmm bizler sansli olanlariz ama kiz burda okuyorum diyor, yani orda bi duraklamak lazim. Ben 21 yasinda nisanlandim ama okulumu bitirmistim 21 yasinda. Bitikten sonra nisanli kaldim 10 ay ve sonrasi evlendim, simdi 3 senedir evliyim ve 2 yasinda oglum var. zamaaaannnn cok cabuk hizli gecioooo.

tanışmaktan zarar çıkmaz birde görücü usulü tanışıp sevgililik yaşayan çok sadece tanışmalarına aileler vesile oluyor ve adı görücü usulü :)

Evet benim yasadigim bu ve en temizi de bu sekil :) aileler tanistirdi mi dahaaa cok ciddiiii bakiyorsun herseye

Ben ilk evimde gordum, 3 hafta sonra nisan yaptik sonra 10 ay sonra dugun. A

Evet canmm bizler sansli olanlariz ama kiz burda okuyorum diyor, yani orda bi duraklamak lazim. Ben 21 yasinda nisanlandim ama okulumu bitirmistim 21 yasinda. Bitikten sonra nisanli kaldim 10 ay ve sonrasi evlendim, simdi 3 senedir evliyim ve 2 yasinda oglum var. zamaaaannnn cok cabuk hizli gecioooo.
Orası öyle tabi canım okuyosa başka tabi ama okurken evli olanlarda var mesela ama ben bunu kaldıramam diyosa tabiki evlenmesin . ahh canım ahhhh 4. Seneye girecem 3 sene bitti cocuk için cok ugrastım simdi olsaydı 2 yasında olcaktı 2 tane düşük yaptım şimdi tekrar hamileyim inşallah kucagıma almakta nasip olur .kesinlikle öyle. Zaman canuk geciyo

Herkese merhaba. 21 yaşındayım üniversite okuyorum ve ailem beni birisiyle tanıştırmak istiyor ama benim kafam pek yatmadı bu işe açıkçası. Eski bir konumda bahsetmiştim daha önce sevgilim olmadı ve olduğunda da evlenmeden önce birlikte yaşamak istiyorum diye. 25 yaşına gelip görücü üsulu evlenmek isteyen biriyle bu hayalimi yaşamam biraz imkansız gibi.

Bir de şu konu var ki; hani kafanızda birini kurmuşsunuzdur o insana benzer olsun istersiniz hayatınızdaki kişi. Bu çocuk benim hayalimdeki insana da benzemiyor. Herkes hayallerin hayalde kaldığını bu çocukla tanışmam gerektiğini söylüyor ama yaşım daha çok genç. Hayallerim beklemeye değmez mi sizce? Tanışmalı mıyım bu insanla?
Evlenmek icin kucuksun ama o kisiyle tanistiginda hadi evlen demezler sonucta birbirinizi tanima sureci olur. Belki hayallerindeki kisiye cok yakindir karakteri cok duzgundur belki. Belki de iyi ki tanimisim diyebileceginiz biridir. Bir kere yuz yuze gorusursunuz hoslanmazsaniz olmayacak dersiniz olur biter.

Koskoca kampüste bir adami yoldan cevirip numarasini istesen bundan daha iyidir.

Neden peki? Kimse zorla evlendirilmiyor ki? Bakarsin, begenirsen, gidersin görüsürsün, görüsme güzel gecerse, yine görüsürsün, yine aksilik yoksa, devam edersin. Olumsuzluk varsa, görüsmeyi uzatmadan bitirirsin.

Yani millet internetden rastgele tanimadigi kisiyle tanisiyor, ask sevgi oluyor, araya tanidik girip "Bu cocuk iyi, bence git görüs" deyince, olmuyor mu?

Görücü usulü isim olarak kulaga hos gelmesede, günümüzün görücü usulü öyle hadi evleniyorsun degil..

Neden peki? Kimse zorla evlendirilmiyor ki? Bakarsin, begenirsen, gidersin görüsürsün, görüsme güzel gecerse, yine görüsürsün, yine aksilik yoksa, devam edersin. Olumsuzluk varsa, görüsmeyi uzatmadan bitirirsin.

Yani millet internetden rastgele tanimadigi kisiyle tanisiyor, ask sevgi oluyor, araya tanidik girip "Bu cocuk iyi, bence git görüs" deyince, olmuyor mu?

Görücü usulü isim olarak kulaga hos gelmesede, günümüzün görücü usulü öyle hadi evleniyorsun degil..

Nedenini soyleyeyim. Gorucu usulunde amac bellidir. Flort amacli baslayan iletisimlerde erkekler kopruyu gecene kadar kendilerini olmadiklari gibi gostermeye meyilliler.

Okuldan birini cevir demistim ama o isin esprisiydi. Sahsen begendigim adamla önce adamla arkadas olurum, huyunu suyunu gorurum, sonra sevgili olmak icin adim atardim. Arkadas olamadigim, eglenemedigim adamla evlenmezdim.

Tabi canım evdekiler de öyle diyor zaten okul bitince diye. şimdi tanışın sadece. ama nedense hiç hevesli değilim bu şekil bir tanışmaya
Görücü usulü tanışıp çok mutlu olan tanıdıklarım var , iyi olmaz diye bişey Yok. ,ama senin yaşın küçük , okulun var , su anda senin için gerekli bişey değil. Bak bi, beğenmediysen tanışma.yok zaten öyle bi niyetin yoksa görüşmek istemediğini söylersin

Görücü usulü evlilik isteyen erkekler 2 gruba ayrılır: iki lafı bi araya getirip bi kızı tavlayamamış, sevememiş, sevdirememiş ya da çok gezmiş tozmuş çıkmadığı kız kalmamış ama ben ellenmemiş kız alıcam zihniyeti vardır ya hıh o zihniyetteki erkekler. Ben ikisini de istemedim, istisnalar vardır muhakkak ama günümüzde maalesef böyle. Ek olarak aynı evde yaşama fikrin gerçekten doğru uzun süreli olmasa da en azından 2-3 hafta çiftler aynı evde kalmalı. Rahmetli annem ben nişanlıyken beni nişanlıma emanet edip iki hafta teyzeme gitmişti, anlaşabiliyo musunuz bi bakın demişti, ben 31 yaşındaydım yani yaştan dolayı güvenmiş olabilir. O iki haftada kocamdaki olumsuzlukları gördüm ama tolere edilmeyecek şeyler değildi hala da aynen devam ediyo iyiyiz geçiniyoruz.

Orası öyle tabi canım okuyosa başka tabi ama okurken evli olanlarda var mesela ama ben bunu kaldıramam diyosa tabiki evlenmesin . ahh canım ahhhh 4. Seneye girecem 3 sene bitti cocuk için cok ugrastım simdi olsaydı 2 yasında olcaktı 2 tane düşük yaptım şimdi tekrar hamileyim inşallah kucagıma almakta nasip olur .kesinlikle öyle. Zaman canuk geciyo

Ayyyy insallah kucagina saglikli bi sekilde alirsin, cocuk evin nesesi, herseyi :) genc yasta anne oldum (23yas) ama bi gramlik pismanlik yok. Darisi senin basina

Ayyyy insallah kucagina saglikli bi sekilde alirsin, cocuk evin nesesi, herseyi :) genc yasta anne oldum (23yas) ama bi gramlik pismanlik yok. Darisi senin basina
İnşallah canım aynen dediğin gibi eve ses lazım artık :) kesinlikle bende pisman değilim :)

Ben görücü usule karsı degılım artık.. Bizi arkadaslarımız tanıstırdı.. Birbirimize uygun gördüler.. Şu an evliyiz ve cok mutluyum inanın.. Birbirinize şans verin.. Tanısın derim.. Ama yasınız da cok kucuk.. Hemen evlenmeyin aman diyeyim..

Herkese merhaba. 21 yaşındayım üniversite okuyorum ve ailem beni birisiyle tanıştırmak istiyor ama benim kafam pek yatmadı bu işe açıkçası. Eski bir konumda bahsetmiştim daha önce sevgilim olmadı ve olduğunda da evlenmeden önce birlikte yaşamak istiyorum diye. 25 yaşına gelip görücü üsulu evlenmek isteyen biriyle bu hayalimi yaşamam biraz imkansız gibi.

Bir de şu konu var ki; hani kafanızda birini kurmuşsunuzdur o insana benzer olsun istersiniz hayatınızdaki kişi. Bu çocuk benim hayalimdeki insana da benzemiyor. Herkes hayallerin hayalde kaldığını bu çocukla tanışmam gerektiğini söylüyor ama yaşım daha çok genç. Hayallerim beklemeye değmez mi sizce? Tanışmalı mıyım bu insanla?
Güzelim bırak koca hayaini.Yazık etme kendine daha 21 yaşında üniversite okuyorsun.O ailene de ne dnir bilinmez

Back