• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görücü usulü tanışmalı mı?

Herkese merhaba. 21 yaşındayım üniversite okuyorum ve ailem beni birisiyle tanıştırmak istiyor ama benim kafam pek yatmadı bu işe açıkçası. Eski bir konumda bahsetmiştim daha önce sevgilim olmadı ve olduğunda da evlenmeden önce birlikte yaşamak istiyorum diye. 25 yaşına gelip görücü üsulu evlenmek isteyen biriyle bu hayalimi yaşamam biraz imkansız gibi.

Bir de şu konu var ki; hani kafanızda birini kurmuşsunuzdur o insana benzer olsun istersiniz hayatınızdaki kişi. Bu çocuk benim hayalimdeki insana da benzemiyor. Herkes hayallerin hayalde kaldığını bu çocukla tanışmam gerektiğini söylüyor ama yaşım daha çok genç. Hayallerim beklemeye değmez mi sizce? Tanışmalı mıyım bu insanla?

21 yaş çok çok erken. Lütfen eğitiminize odaklanın. Etrafınızda insanlar olacak ve ilişkiler de yaşayacaksınız. ben de ilk ilişkmimi üniversitede yaşadım. Daha önce sevgilinizin olmaması bu kadar da büyük bir sorun değil.

Ben de onu diyorum yaşım çok küçük ama ısrar ediyorlar

Peki neden? Yani kendi sevgilinizi kendinizin bulması fikri mi hoşlarına gitmiyor? Kontrollü bir şekilde tanıdıkları biri mi olsun istiyorlar.
Görücü usulüne karşı olduğunuzu söyleseniz. Hani naz yapıyor gibi hayır diyorsanız belki yanlış mesaj gidiyordur.
Ailenize istemediğiniz konularda hayırınızı dinletebiliyor musunuz?

Okurken ne evliliği. Postala gitsin .. tanışma bile .. hayallerini geriye atma

Dur bi okulun bitsin işe gir

Çook küçüksün

Bu yaşta doğru karar veremezsin

Okul bitmeden evlilik mevlilik yok diyen aileler neden böyle der bi düşünün ailenize de sorun.. ne bu acele.. siz tanimadiklari birini bulmadan çabuk davranmaya çalışıyorlar.. tahtını yaparlar bahtini değil.. ciddi ciddi okul bitmeden mesleğim olmadan para kazanmadan bu zamanda evlilik olur mu diyin..

Okul bitmeden evlilik mevlilik yok diyen aileler neden böyle der bi düşünün ailenize de sorun.. ne bu acele.. siz tanimadiklari birini bulmadan çabuk davranmaya çalışıyorlar.. tahtını yaparlar bahtini değil.. ciddi ciddi okul bitmeden mesleğim olmadan para kazanmadan bu zamanda evlilik olur mu diyin..

Konu sahibi, "evlenmeden beraber yasamak istiyorum" demis. Muhtamelen, ailesi böyle birsey istemiyor ve kiz gözünü acmadan, en iyisi biriyle evlendirelim demislerdir bence.

Bu yaşta görücü usulü Evlilik tanışmak da nedir? Ayrıca böyle düşünen bir ailenin kızı olarak birlikte yaşamayı düşünmek de abes ailen normal karşılar mı?Onu da geçtim arada iyisi denk gelir ama birlikte yaşadıktan sonra erkekler aynı kadınla evliliği cazip bulmuyorlar çoğu şeyi yaşadıkları için yaşamam desende elbette yaşanır.O Zaman daha da üzülmeyesin.Ha belki düzgün biri denk gelebilir o da istisna tabi önce hayırlısı olmayacaksa zaten olmaz.

Tanışılır neden olmasın. Küt diye evlenmeyecekseniz tabiki. Kemdinizde bulsanız illaki görüşeceksiniz. Tanıştıktan sonra aile evlen diye baskı yapacaksa baştan tutumu belli etmek lazım tabi

Slmlar, koca kacmiyor, heryerde bulunur, once okul sonra evlilik. Net kararini koy ortaya. BEN OKUYORUM DE.
Ben gorucu usulu evlendim hemde 21 yasinda, 22 yasinda anne oldum. Esim dunyanin en iyi insani, ondan iyisini de kendim bulamazdim sanirim ama ona rahmen keske 25,26 yaslarinda evlenseydim
Duyorum. Evlilik kolay sey degil. Evlenince tek kocan degil tum ailesiyle evleniyorsun

Herkese merhaba. 21 yaşındayım üniversite okuyorum ve ailem beni birisiyle tanıştırmak istiyor ama benim kafam pek yatmadı bu işe açıkçası. Eski bir konumda bahsetmiştim daha önce sevgilim olmadı ve olduğunda da evlenmeden önce birlikte yaşamak istiyorum diye. 25 yaşına gelip görücü üsulu evlenmek isteyen biriyle bu hayalimi yaşamam biraz imkansız gibi.

Bir de şu konu var ki; hani kafanızda birini kurmuşsunuzdur o insana benzer olsun istersiniz hayatınızdaki kişi. Bu çocuk benim hayalimdeki insana da benzemiyor. Herkes hayallerin hayalde kaldığını bu çocukla tanışmam gerektiğini söylüyor ama yaşım daha çok genç. Hayallerim beklemeye değmez mi sizce? Tanışmalı mıyım bu insanla?
çok küçüksün ve çok erken daha

Canım ben 18 yaşına girer girmez evlendim şuan 21 yaşınfayım ve görücü usulü gibi birşey oldu ve beğenerek ve şuan o kadar mutluyum ki 3 yıl bitti 4. Seneme giriyorum ve çok mutluyum tabiki küçük yasta evlenmenin sıkıntıları oluyo ama ben cok mutluyum eşimle aramda 8 yaş var ki üstüme titrer ailem başka sehirde ben başka sehirde tabiki korkarak evlendim ama inan hiç korktugum gibi olmadı huzurlu mutlu bir yuvam var yani demek istediğim bence bir görüş pat diye nikah dairesine gitmiyosunuz sonucta begenmezsen bahane bulursun görüşmezsin inan görücü usulü evlilikler daha cok mutluluk getiriyo ve şuan bebişimiz olucak inşallah :)

Canım ben 18 yaşına girer girmez evlendim şuan 21 yaşınfayım ve görücü usulü gibi birşey oldu ve beğenerek ve şuan o kadar mutluyum ki 3 yıl bitti 4. Seneme giriyorum ve çok mutluyum tabiki küçük yasta evlenmenin sıkıntıları oluyo ama ben cok mutluyum eşimle aramda 8 yaş var ki üstüme titrer ailem başka sehirde ben başka sehirde tabiki korkarak evlendim ama inan hiç korktugum gibi olmadı huzurlu mutlu bir yuvam var yani demek istediğim bence bir görüş pat diye nikah dairesine gitmiyosunuz sonucta begenmezsen bahane bulursun görüşmezsin inan görücü usulü evlilikler daha cok mutluluk getiriyo ve şuan bebişimiz olucak inşallah :)

Katiliyorum sana, gorucu usulu gibi bisey oldu benim
Ki ama tanidikca asik olduk sevdikkk. Benim de ailem
Baska sehirde ben baska sehirde. Esim istesem her hafta goturur beni aileme. Belli olmuyor bu isler

Katiliyorum sana, gorucu usulu gibi bisey oldu benim
Ki ama tanidikca asik olduk sevdikkk. Benim de ailem
Baska sehirde ben baska sehirde. Esim istesem her hafta goturur beni aileme. Belli olmuyor bu isler
Aynen canım her ay ailemin yanına gidiyorum hiç bir sekilde kızmıyo kızmazda ki onun ailesini bile o kadar sık görmüyorum ve uzun seneler birini tanıyıp evlenmek sıkıcı bana göre hiç tanımadıgın evlendikten sonra utanarak cekinerek birbirinizi tanımanız daha hoş bence :) ben böyle düşünüyorum ki ben eşimle 6 ay içerisinde tanıştık nişanlandık ve evlendik cok kısa bir zaman evet ama çok mutluyummm :)

tanışmaktan zarar çıkmaz birde görücü usulü tanışıp sevgililik yaşayan çok sadece tanışmalarına aileler vesile oluyor ve adı görücü usulü :)

Aynen canım her ay ailemin yanına gidiyorum hiç bir sekilde kızmıyo kızmazda ki onun ailesini bile o kadar sık görmüyorum ve uzun seneler birini tanıyıp evlenmek sıkıcı bana göre hiç tanımadıgın evlendikten sonra utanarak cekinerek birbirinizi tanımanız daha hoş bence :) ben böyle düşünüyorum ki ben eşimle 6 ay içerisinde tanıştık nişanlandık ve evlendik cok kısa bir zaman evet ama çok mutluyummm :)

Maşşalah Allah bozmasın :KK28:

Ben ilk evimde gordum, 3 hafta sonra nisan yaptik sonra 10 ay sonra dugun. A

Evet canmm bizler sansli olanlariz ama kiz burda okuyorum diyor, yani orda bi duraklamak lazim. Ben 21 yasinda nisanlandim ama okulumu bitirmistim 21 yasinda. Bitikten sonra nisanli kaldim 10 ay ve sonrasi evlendim, simdi 3 senedir evliyim ve 2 yasinda oglum var. zamaaaannnn cok cabuk hizli gecioooo.

Back