• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görücü usulü tanışmalı mı?

Ben değil ailem istiyor diyorum. Daha kaç senem var okulun bitmesine. Neden bu kadar laf sokucu bir şekilde cevap veriyorsunuz anlamıyorum ki

İlk yazdığınız mesajı dönüp okuyun.
Benim anladığım siz bu işe ısınmamışsınız ama ''acaba'' var aklınızda.Acaba şöyle olur mu böyle olur mu diye.
İnsanlar da ona göre yorum yapıyorlar.

Ha ayrıca evet görücü usulü tanışıp birlikte yaşamak zor,sonuçta iki kişi de evlenmek amacıyla tanışıyorlar.
Üstelik çok gençsiniz yani gereksiz bence,kendi kafanıza göre birini elbet bulursunuz.

Görücü usulünün amacı tanıdık olmasını istedikleri için. Koskoca insanım biriyle yaşamaya karar verdiğimde onların izinlerini almam ki onlara da söyledim bunu. Diyorum ya çelişkili bir durum ve sinirlerimi bozuyor
Oo bu kadar iddialiysan size mu soracağım evleneceğim kişiyi, istemiyorum de kestir at.

İlk yazdığınız mesajı dönüp okuyun.
Benim anladığım siz bu işe ısınmamışsınız ama ''acaba'' var aklınızda.Acaba şöyle olur mu böyle olur mu diye.
İnsanlar da ona göre yorum yapıyorlar.

Ha ayrıca evet görücü usulü tanışıp birlikte yaşamak zor,sonuçta iki kişi de evlenmek amacıyla tanışıyorlar.
Üstelik çok gençsiniz yani gereksiz bence,kendi kafanıza göre birini elbet bulursunuz.
Evet acaba var sebebini de yazmıştım aslında. Sadece hayallerimde kurduğum insanı çevremdekiler bulamayacağımı söylüyorlar bu da beni korkutuyor. Ama bu korkum yalnız kalmaktan değil istediğimi yaşayamamaktan. Kusura bakmayın sert tepki verdiysem :(

25 yaşındaki adam da evde kalmış gibi anasına babasına buldurtuyor, ilginç...
Üniversite hem okumak hem de mümkünse hayat arkadaşınla tanışmak için ideal ortamdır. Eminim siz aradığınız kişi ile kendiniz tanisirsiniz. 21 yaşında okuyan kıza da koca bulma hevesinde olan ailenize anlam veremedim. Bir bitirin okulunuzu, mesleğinizi elinize alın, araba alın, gezin , tozun ay ne bileyim, ne evlenmesi:KK16:

Boşver olmaz o iş, ailene karşı gel, tanışmak da istemiyorum ben derslerime odaklanmak istiyorum de ve kapansın konu. Gerçekten çok gençsin. 21 yaş yani. Olsun bir tanış ne olacak? laflarının arkasında başka anlamlar olur genelde. O ısrarların sonu gelmez o yüzden yılanın başını küçükken ezmek lazım demişler. Benim üniversite 1'deyken bir arkadaşım vardı, görücü usulü falan da değil, 1,5-2 senedir görüştüğü bir çocuk vardı o zamanlar da arkadaşım 19 çocuk 25 yaşındaydı. Çocuk ve çocuğun ailesi, özellikle annesi çok ısrar ediyordu evlilik için işte benim oğlum askere de gitti, işi gücü de var evlensin artık kafasındaydı. Ama arkadaşım istemedi, ben okula yeni başlamış insanım okuldan önce evlenmem dedi. Söz, nişan gibi adımlar için de erken olduğunu düşünüyordu. Netice itibari ile o zamanlar "olsun sadece söz yapalım, okulun bitince evleniriz" falan diyen çocuk kısa bir süre sonra "ben senin okulunu bekleyemem, ya evleniriz ya da başkasıyla evlenirim" dedi mesela. Sonradan ayrıldılar ama başka sebepten. Olmaz yani, uzun lafın kısası.

Boşver olmaz o iş, ailene karşı gel, tanışmak da istemiyorum ben derslerime odaklanmak istiyorum de ve kapansın konu. Gerçekten çok gençsin. 21 yaş yani. Olsun bir tanış ne olacak? laflarının arkasında başka anlamlar olur genelde. O ısrarların sonu gelmez o yüzden yılanın başını küçükken ezmek lazım demişler. Benim üniversite 1'deyken bir arkadaşım vardı, görücü usulü falan da değil, 1,5-2 senedir görüştüğü bir çocuk vardı o zamanlar da arkadaşım 19 çocuk 25 yaşındaydı. Çocuk ve çocuğun ailesi, özellikle annesi çok ısrar ediyordu evlilik için işte benim oğlum askere de gitti, işi gücü de var evlensin artık kafasındaydı. Ama arkadaşım istemedi, ben okula yeni başlamış insanım okuldan önce evlenmem dedi. Söz, nişan gibi adımlar için de erken olduğunu düşünüyordu. Netice itibari ile o zamanlar "olsun sadece söz yapalım, okulun bitince evleniriz" falan diyen çocuk kısa bir süre sonra "ben senin okulunu bekleyemem, ya evleniriz ya da başkasıyla evlenirim" dedi mesela. Sonradan ayrıldılar ama başka sebepten. Olmaz yani, uzun lafın kısası.
Evet kesinlikle haklısınız. Kararsızdım ama sizin yazdıklarınızdan sonra kesin emin oldum. Yaşım için fazla ciddi konular bunlar. Teşekkürler Hoppa

sen hani annesi fazla üstüne düşen kızsın dimi ?
çayına çorbana birşey katarlar aman dikkat et diyen..
bu kadar özene 21 yaşındaki kızını evlendirmek istemek biraz ters düşmüyor mu sence de?
üstelik okuyorsun ..
kendi hayatının şeklini çizmene izin vermeyecek gibi duruyor ailen..
şimdi bu çocukla baskıya yenilip görüşürsen artık hep baskıyla istediklerini yaptırabileceklerini düşünecekler..

sen hani annesi fazla üstüne düşen kızsın dimi ?
çayına çorbana birşey katarlar aman dikkat et diyen..
bu kadar özene 21 yaşındaki kızını evlendirmek istemek biraz ters düşmüyor mu sence de?
üstelik okuyorsun ..
kendi hayatının şeklini çizmene izin vermeyecek gibi duruyor ailen..
şimdi bu çocukla baskıya yenilip görüşürsen artık hep baskıyla istediklerini yaptırabileceklerini düşünecekler..
Yok hayır ben değilim o :bicak: yine de genel olarak haklısınız. İstemediğimi söyleyeceğin zaten

Şimdi tanışırsanız söz nişan olsun diye ısrar ederler, nişanlı kız oluncada okulda herseyinize dikkat etmeniz beklenir, hayatınıza karışılır bir an önce evlenin diye baskı kurmaya başlarlar. Bir bakmıssın 3. Sınfta evlisin. Küçücük yaşında taşıyamayacağın sorumluklar altına girersin. Ev derdi ,koca derdi, kv-görümce derdi, geçim derdi liste uzar gider... bir hata yapıpta kabul etmeyin. Kendinine yazık edersin. Aşık olup seveceğin dünyaya aynı çerçeveden bakabileceğin insanı bulmak için önünde uzun seneler var acele etme.

Şimdi tanışırsanız söz nişan olsun diye ısrar ederler, nişanlı kız oluncada okulda herseyinize dikkat etmeniz beklenir, hayatınıza karışılır bir an önce evlenin diye baskı kurmaya başlarlar. Bir bakmıssın 3. Sınfta evlisin. Küçücük yaşında taşıyamayacağın sorumluklar altına girersin. Ev derdi ,koca derdi, kv-görümce derdi, geçim derdi liste uzar gider... bir hata yapıpta kabul etmeyin. Kendinine yazık edersin. Aşık olup seveceğin dünyaya aynı çerçeveden bakabileceğin insanı bulmak için önünde uzun seneler var acele etme.
Okurken bile sinirlerim bozuldu. Aman aman uzak dursunlar benden

Cevrendekiler kendi hayatlarini kurma cesaretini gosteremedikleri icin sana bidi bidi yapiyorlar.Ben boyle bir hayat istemiyorum nokta. Bitti. Gerisi bos lakirtidan ibaret.

Herkese merhaba. 21 yaşındayım üniversite okuyorum ve ailem beni birisiyle tanıştırmak istiyor ama benim kafam pek yatmadı bu işe açıkçası. Eski bir konumda bahsetmiştim daha önce sevgilim olmadı ve olduğunda da evlenmeden önce birlikte yaşamak istiyorum diye. 25 yaşına gelip görücü üsulu evlenmek isteyen biriyle bu hayalimi yaşamam biraz imkansız gibi.

Bir de şu konu var ki; hani kafanızda birini kurmuşsunuzdur o insana benzer olsun istersiniz hayatınızdaki kişi. Bu çocuk benim hayalimdeki insana da benzemiyor. Herkes hayallerin hayalde kaldığını bu çocukla tanışmam gerektiğini söylüyor ama yaşım daha çok genç. Hayallerim beklemeye değmez mi sizce? Tanışmalı mıyım bu insanla?
Gorucu usulu eskiden gormeden evlendiriyordu. Ailen tanistirmak istemis zaten git evlen dememis. Arkadaslar birilerini onerip tanistiriyor. Buda oyle aileler olunca mi adi gorucu usulu oluyor. Ayrica universitte okuyorsun . Kendi esini secebilme hakkin olmali. Aileni kırmak istemiyirsan git gorus. Olumsuz oldugunu aciklarsin zaten . Ailende baskı tapmiyorki sana git evlen diye.

Back