- 10 Mayıs 2021
- 258
- 88
- Konu Sahibi dertsahibi
Herkese merhaba, beni ve ailemi tanımadan isteyen görücüler hakkında ne düşünürdünüz? Burda görücü usulünü kötülemiyorum mutlaka tanışıp da mutlu olan insan çoktur fakat görücü usulü evlilik düşünmüyorum açıkçası. Ama şöyle bi şey de var yaşım geçtikçe (31) beğenip karşılaşabileceğim kişiler kısıtlı bu da beni tedirgin ediyor, şimdiye kadar görücü usulü isteyenlerin çoğunu reddettim ama bu da artık beni rahatsız etmeye başladı sürekli kısmetimi geri çeviriyormuşum hissi var, şu an karşıma çıkmış görüştüğüm kimse yok, mesele evlenmek değil aslında. Bir de şöyle bir durum var beni isteyen görücülerin çoğu kendi anneleriydi ve beni sadece aracıların söylemesiyle beni tanımadan isteyen kişiler..beni ve ailemi asla bilmiyorlar sırf beni aracıların anlatmasına göre ailem iyi diye istiyorlar bu işler genelde böyle mi oluyor bilmiyorum ama beni bi yerlerde görüp tanısa anlarım. Yani onlar için bu tarz şeylerin hiçbir önemi yok. Aracıların söylemelerine göre biz temiz iyi aile kızı istiyoruz para konusu önemli değil her şeyimiz var vs. gibisinden..o kadar itici geliyor ki bana.. sinirlendiğim için buraya yazmak istedim. Hatta geçen gün sırf bu yüzden kendi anlatmalarına göre eli yüzü düzgün bir adayı reddettim. Bu kişiyle belki dışarda kendiliğinden tanışsam belki olacak.. Annesini araya koyan tipler hepsi olmasa bile nedense bana anneciymiş gibi geliyor. Başka bir adayda da annem beğenirse olur gibisinden söylemiş o kadar değersiz hissettiriyor ki.. beni isteyen kişiler hep bu tarz kişilerdi. Arkadaş aracılığıyla tanışmaya karşı değilim fakat işin içine aileler girince olay hemen iyi temiz aile kızı olsun yeter gibisinden ve ardından hemen evlilik.. bu tarz şeyler karşıma çıkmaya devam ettikçe olacağı varsa da olmuyor, itici geliyor..5-6 kişiyi daha tanımadan bu şekilde reddetmişimdir ve bu beni giderek rahatsız etmeye başladı yaşım ilerledikçe yanlış bi karar da vermek istemiyorum. Sadece sevilip ve sevmek istiyorum . Karşıma normal şartlarda birisi de çıkmıyor maalesef. Beni 4 yıl önce isteyen kişiler hala ağız aramaya geliyorlar gerçekten sinir bozucu..Geçen gün reddettiğim çocuğun annesi de ben görücü usulü düşünmüyorum deyince bu yaştan sonra aşk mı olurmuş gibisinden bi şey demiş. Sürekli beni isteyen bu tarz kişilere ya şu an evlilik düşünmüyorum diyorum ya da istediğim olmadığı halde istediğim var gibisinden haber gönderiyorum. Siz bu durumda olsanız ne yapardınız kaderine boyun eğip çaresizce birisini kabul eder miydiniz? Yanlış mı düşünüyorum acaba ? Duygusal biri olduğumdan bu tarz şeyleri fazla büyütüyorum.. ailelerin araya girmesiyle istenen görücü usulü asla bana göre değil bunu anladım. eminim burda görücü usulü hakkında binlerce konu açılmıştır sizin düşüncelerinizi merak ettim teşekkürler