• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Allah'ım ne yapacam

Karsinizda bir birey var farkindasiniz dimi? Buradan bakinca negatif olup zarari olan sizsiniz gibi duruyor
Canım benim bir bireyin olup olmaması mesele değil ben kendisine yuvamıza dışardan zararlar gelemsin diye buna söylüyorum ama bunun umrunda değil zarardan maksat yani huzurumuz zedelenmesin diye

Mesela dışarı tek çıkmama izin vermiyor veya birinde yatıya kalmama izin vermiyor anneme de ablamlarada arkadaşlarıma zaten hiç hiç vermiyor

Şöyle benim haklı olduğum bir konuda ailesiyle tartışmaya girdiğimde bırak beni tutmayı orta yolu bile bulmuyor mesela şöyle bir örnek vereyim kaynanam benim zayıflığımdan çok vurur bunu o da biliyor ama yine de annesini savunuyor ya şuan aklıma gelmiyor ama bana bir keresinde ben annemi babamı asla sana değişmem demişti benim çok zoruma gitmişti
Bunlar benim için çok sıkıntı. Ben kabul etmem ama ailem de kabul etmez ve bana kapıları açıktır her zaman. Sizinkilerin kapısı size açık değilse gizliden para altın biriktireceksiniz ve sürekli kocanıza kavga etmeden değil de alttan işleyerek öğreteceksiniz doğruları. Belki bir gün o da görür yanlış yaptığını.

Bunlar benim için çok sıkıntı. Ben kabul etmem ama ailem de kabul etmez ve bana kapıları açıktır her zaman. Sizinkilerin kapısı size açık değilse gizliden para altın biriktireceksiniz ve sürekli kocanıza kavga etmeden değil de alttan işleyerek öğreteceksiniz doğruları. Belki bir gün o da görür yanlış yaptığını.
Evet haklısınız ama nerden biriktirecem ki parayı para taşımaz yanında eşim yani alsam alsam onda alırım malesef, alttan işleyerek öğreteceksini biraz açar mısınız🙏🏻

Isın yok gücün yok
Adamı sevmiyorsan neden hemen çocuk?
Aılemde yanına almaz diyorsun.
Mesleğin var mı?
Sıfırdan başlamak kolay değil .
Şuan herşey maddıyata bağlı.

Yani şöyle namazına takılmayın bende çok takılmıyorum ama evlenmeden önceki bütün taliplerime sorduğum tek soru namaz kılıyor musunuz olurdu ondan bahsediyorum Evet eşim beni sever yani hissettiriyor bunu iyi babalık da yapar ama çok anneci ailesini çok tutar
Koca bir ömrü geçireceğin adamlara sorduğun tek soru onların kişisel ibadeti nasıl olur anlamak mümkün değil. Tahminimce senin ailen namazına dikkat ediyor ama bak baba evine geri dönemeyeceğini söylüyorsun namaz kılan insan darda kalana yardım etmeli değil mi? Üstelik kendi çocukları.. bundan sonraki yaşamında önceliklerini iyi belirlersin inşallah kocanla uzlaşmaya çalış, dayanamam diyorsan da iş bul kendi ayakların üzerinde dur

Ne mezunusun bir yerlere girip çalışamaz mısın?
Şunu da söyleyeyim çocuğunuz henüz çok küçük öyle bir iş olacak ki onun kreş ya da bakıcı masrafını karşılayacak kalan para da size yetecek ev kira mı olacak sizin mi bunlar var..
Yani kolay değil aile desteği ister şuan.
Ama biraz daha sabrederseniz ki anladığım kadarıyla dövmesi yok küfürü yok size hayatı dar etmiyorsa eşinizde ki eksiklikleri görmezden gelerek bir süre daha çocuk yapmadan ciddi ciddi korunarak devam edebilirsiniz çocuk anaokulu zamanına gelince de ayrılabilirsiniz.
Namaz kılıp kılmaması sizi ilgilendirmesin, kardeşi konuşsun eşiniz sussun size ne bundan..
Ailesiyle ilgili de konuşmayın susun onlar yokmuşcasına..
Namaz kılan aileniz size sahip çıkmadığı için şuan aklıma başka bir formül gelmedi..

Evlenmeden önce taliplerde aradığınız tek kriteriniz namazmiş ama namaz kilmadigini anlamanıza rağmen çocuk yapmışsınız. Şimdi de sokağa çıkamıyorum, eşim baskıcı ve aileci diye boşanmak istiyorsunuz. Namazı bilmem ama muhafazakar adamlar hep böyle değil mi bu ülkede? Hatta muhafazakar olmayanlar bile sonradan böyle olabiliyorlar. Çok da sürpriz olmamış sizin evlilik. Bence siz bosanmayin, zaten aileniz kabul etmezse iş yok güç yok para yok nasıl bosanacaksin? Korunmaya dinen karşı değilseniz korunun, başka da yapacak bişey yok

İnançlar düşünceler değişebilir.
Kırmızı çizginiz çok değişken bisey yani.
İnsanlar inançlarını sonradan bırakabilir ya da inanmaya başlayabilir.

ya kızlar lütfen yardım edin nerdeyse çıkmazın içindeyim, üç sene önce görücü usulü ile evlendim eşim tip olarak istediğim gibi bir tip değildi ama benim şartlarım ona uyuyordu yani mantık evliliği oldu yani ben öyle zannetmiştim ama evlendikten sonra hiç öyle olmadı söyledikleri şeylerin tam tersi çıktı namaz benim kırmızı çizgimdir onu. hakkında bile yalan söylemiş kılmıyor yani sürekli tartışıyoruz çok cıvık bir insan hiç ciddiyeti yok ailesi de böyle olduğu için bunu kullanıyorlar çok bunalıyorum boşanmak istiyorum ama bir tane iki yaşında kızım var o ne olacak diyorum sonra lütfen bana bir çare söyleyin ya gerçekten göğsüm daralıyor ya
Sizin kendinizi ifade probleminiz var. Once onu cozun
Benim abimle yengem beş vakit namazlı. Ek olarak da çok b.ktan insanlar . Demem o ki bu bir kıstas değil. Ha söz vermiş kandandırmış. Ama siz de çocuk yapmışsınız affetmişsiniz demekki. Ya bosanacaksın ya çekeceksin.
Ailem sahip çıkmaz demişsin. Tek seçenek iş bulup çalışmak ekonomik bağımsızlıktan sonra boşanmak. Ama bence asıl olmadan mantık evliliği ile evlendiğiniz için adamı sevmiyorsunuz ve herşeyi gözünüze batıyor. Vıcık vıcık demişsiniz aşık olsanız neşeli pozitif biri derdiniz. E bu durumda siz de eşinizi kandırmışsınız. Adam kendini sevmeyen tipini beğenmeyen bir kadınla evlenmek zorunda mıydı. Görünüşünü bile beğenmiyormuşsunuz. Ne kadar üzücü bir durum cidden. Evkenmeseydin yani

Keşke hemen çocuk yapmasaydınız. Tek çözüm iş bulup çalışmanız. Ekonomik özgürlük kazanıp bosanmalisiniz bence. Yalan söyleyen insanla olmaz hele ki din, namaz gibi hassas konularda yalan söylüyorsa.

Peki onun namazı neden sizi ilgilendiriyor ki? Allahla onun arasında olan bir durum. Sizi ilgilendiren şey size iyi bir eş mi? El üstünde tutuyor mu? Çocuğuna iyi babalık yapıyor size bakıyor mu? Vıcıklık ne gibi mesela?
Herkesin inancı farklı ve kimse haşa Allah değil ama evlenirken kriteri namaz kılan birisi olabilir gayet.Nasıl bize uymayan siyasi partiyi tutan bir insanla evlenmeyi tercih etmiyorsak bu da onun gibi.

Önemli olan evlilik aşamasındayken birbirine dürüst olmak...Konu sahibinin eşi yalan söylemiş kadının bu konuda yok.Dindar birisini isteyebilir kendi de dindardır eşiyle beraber namaz kılma hayali kurdu belkide..?

Back