Allah'ım ne yapacam

Peki onun namazı neden sizi ilgilendiriyor ki? Allahla onun arasında olan bir durum. Sizi ilgilendiren şey size iyi bir eş mi? El üstünde tutuyor mu? Çocuğuna iyi babalık yapıyor size bakıyor mu? Vıcıklık ne gibi mesela?
Bu ne kadar saçma bir yorum eşi o. Nasıl ki alkol alan bir insan eşiyle oturup iki kadeh içmek ister, Çok kitap okuyan eşi de okusun beraber fikir ve bilgi paylaşımı olsun ister aynı şey işte.

Ne bu romantik film mi çekiyoruz? Kocasıyla namaz kılma hayali değil dinin bizden istediği. İbadetlerini Allah rızası için yapmak romantizm için değil.
Ayrıca siyasi partiyle bunun hiçbir alakası yok. Çünkü herkes hesabını Allaha verecek. Ben de namaz kılıyorum eşim kılmıyor, ben ona bir iki söylüyorum ama kendisi hazır değilim diyor. Bu artık beni alakadar etmez çünkü hesabını Allaha verecek bana değil. Ben sanmıyorum ki eşim gibi birinin sırf namaz kılmadı diye cehenneme gideceğini. Onun hesabı Allahla bizi alakadar etmiyor.
Benim böyle bir hayalim olsa namaz kılarım diyene değil namazını kılmasından emin olduğum birine evet der evlenirim. Her şeyi baştan istediğinize göre uydurmazsanız çok üzülürsünüz.
İnsanları yargılamayı çok seviyorsunuz o belli ama ben sizinle aynı düşünmek zorunda değilim hanımefendi.İsteyen istediği hayali kurar sizi ilgilendiren durum nedir ? Dindar birisiyle evlenmek isteyip ona göre eş seçmek kadar doğal bir şey yok.Siz ve eşinizin nasıl yaşantısı olduğuyla ilgilenmiyorum .Banane ? Siz önemsemiyor olabilirsiniz ama herkes aynı düşünecek diye bir şey yok.

İşin kim cehenneme nasıl gider boyutuna zaten girmiyorum...Anlaşamadığımız konu şu bende biliyorum herkes neye inanıyorsa onun hesabını verecek ama insanlar dindar kişilerle evlenmek isteyebilir kendi de dindardır ortak bir yaşamı olsun ister.Fikirler düşünceler aynı paydada buluşsun ister.Seküler tarzda düşünen bir insanla namaz kılan bir insan aynı düşünmüyor.Benim üzüleceğim bir konuda yok zaten konu ben bile değilim.Kimse demiyor zaten namaz kılmayan öcü beter bir insan.Olay özünde zaten dürüst olmak.Konu sahibinin eşi dürüst değil yalan söylemiş bunu neden yargılamıyorsunuz ?

Ben bir ateist olarak anladım sizin rahatsız olmanızı açıkçası. Ben de dindar, namaza aşırı önem veren biri olsam evlendiğim insanın da benzer çizgide olmasını isterdim ya da en azından bu konuda yalan söylemeyecek kadar dürüst olmasını.
Ama adamın gerçek halini gördükten sonra çocuk yapmışsınız, yani adamı kabullenmişsiniz, şimdi tekrar başa dönüp bu konuyu gündeme getirmeniz tutarlı değil.

İnsanları yargılamayı çok seviyorsunuz o belli ama ben sizinle aynı düşünmek zorunda değilim hanımefendi.İsteyen istediği hayali kurar sizi ilgilendiren durum nedir ? Dindar birisiyle evlenmek isteyip ona göre eş seçmek kadar doğal bir şey yok.Siz ve eşinizin nasıl yaşantısı olduğuyla ilgilenmiyorum .Banane ? Siz önemsemiyor olabilirsiniz ama herkes aynı düşünecek diye bir şey yok.

İşin kim cehenneme nasıl gider boyutuna zaten girmiyorum...Anlaşamadığımız konu şu bende biliyorum herkes neye inanıyorsa onun hesabını verecek ama insanlar dindar kişilerle evlenmek isteyebilir kendi de dindardır ortak bir yaşamı olsun ister.Fikirler düşünceler aynı paydada buluşsun ister.Seküler tarzda düşünen bir insanla namaz kılan bir insan aynı düşünmüyor.Benim üzüleceğim bir konuda yok zaten konu ben bile değilim.Kimse demiyor zaten namaz kılmayan öcü beter bir insan.Olay özünde zaten dürüst olmak.Konu sahibinin eşi dürüst değil yalan söylemiş bunu neden yargılamıyorsunuz ?

+++
Anlamadım hanımlar neyine takılmış bu kadar.

+++
Anlamadım hanımlar neyine takılmış bu kadar.
bence namaz kılan birini istemekte bir beis yok başta onu belirteyim de

ancak
dini hassasiyetleri olan bir kişi (ki elbette olabilir) dini iyi bilip "dini hassasiyetleri, günlük hayatında dinin yeri/önemi, benimle aynı düzeyde, şekilde olan birini istiyorum" diye bir kırmızı çizgi çekerse, daha verimli bir sonuç alabilirdi diye düşünüyorum.

-namaz kılıyor musun
-he kılıyorum

böyle bi kriter, maalesef ki suistimale açık.

helebakın mesela bu kızın ailesi de "gelinlikle çıktın kefenle dönersin" demiş. yüksek ihtimalle onlar da dindar, belki 5 vakit namazlı bir aile
oysa dinde boşanmak bir hak, haram değil.
ama kafalarına göre dinin helal kıldığını men edebiliyorlar, bu kadının hayatında sorun çıkartacak şeyler türetebiliyorlar kendi dünyalarına göre...

yani kadının görmüş olması lazım ki dini bişeyler yapıyor görünen ya da dilinde dini laflar olan kişiler kadına hayatı dar edebiliyor, o zaman kriterlerin daha belirleyici olması hayatını dar ettirmemek için kendi yararına olurdu.

Mantık evliliği yapan biri bi zahmet bunları da hesaba katacak. Daha hiç görmeden tanımadan mantık evliliği adı altında hiç istemediği bir tarzda biriyle evlenirse olacağı da bu. Sadece söze bakarak evlenilmez. Göreceksin duyacaksın bileceksin işte o mantık evliliği olur.

Back