- 27 Şubat 2022
- 9
- -1
- 1
- 24
- Konu Sahibi MirayIsHereNow
-
Benim görücü beklediğimi nereden çıkardın yahu? Sorunun benim hayatımla zerre ilgisi yok, hangi motivasyonla sorduğumu bilmeden yargıda bulunmasaydın keşke. Tamam hadi öpüştük barıştık, cevabın varsa dinlemek isterim.21 yaşındasın görücü bekleyene kadar aşık maşık olsan önce?
Dert eden yok. Bu bir soru, cevap vermek istersen buyur.Bunun dert olduğunu düşünmüyorum.
Seni mi kırıcaz...Görsel ne alaka?
Hele şükür konuyla alakalı cevap veren biri... Tavsiye eden kişi güvendikleri akrabaları olsa bile aklı başında erkek annesi, öncelikle kızı kendi mi görmek ister?Akıllı bir kadın kimsenin sadece tavsiyesi ile oğluna birini onermez(altın gününde kurabiye mi bu ).
Aklı başında bir kadınin oğlu da aklı başında olur.Oglu evleneceği kızı kendi bulur.Sonra ailesine söyler.Hele şükür konuyla alakalı cevap veren biri... Tavsiye eden kişi güvendikleri akrabaları olsa bile aklı başında erkek annesi, öncelikle kızı kendi mi görmek ister?
He sen direkt görücü usulüne karşısın. Anladım.Aklı başında bir kadınin oğlu da aklı başında olur.Oglu evleneceği kızı kendi bulur.Sonra ailesine söyler.
Zinhar olmaz demem ama evlilik çok ciddi bir olay (bunca yıl evli kalınca insan anlıyor)kimseye su bu olsun demem.Herkesin aklı var.İnsanlar sevgilileri ile evleniyor yine mutlu olmuyor.Kimseye kefil olamam.He sen direkt görücü usulüne karşısın. Anladım.
Gayet makul, görücü usulünde de, aşk evliliğinde mutlaka riskler var, bu risklerden birini güzel tespit edip anlatmışsın. Peki bunu benim soruma uyarlarsak, tecrübeli bir anne-babanın da senin bu söylediğin riskleri öngöreceğini; dolayısıyla akraba bile önermiş olsa da, kızı öncelikle bir kendileri görüp tanıyıp ondan sonra oğullarına bahsedeceklerini söylemek daha mı tutarlıdır? Günümüzde genelde böyle mi olur?Valla kulaktan dolma bilgilerle birbirlerine kız öneriyorlar gayet. "Şunun teyzesinin kızının bir kızı varmış, kız öğretmenmiş, doğu görevi de bitmiş, eli ayağı da düzgün. Senin oğlana olur bu. " cümlesine geneli düşer. O kadar iddialıyım. Kamu görevlisi ve mümkünse öğretmense ohhhh büyük balık valla.
Ha sonra ellerinde çok pis patlıyor mu derseniz eveeeet!Hayaller öğlen birde işten çıkıp kayınvalide evine gelip ev temizliği yapıp misafir ağırlayan gelin. Gerçekler elin kızının yarı zamanlı hizmetçi olmadığını idrak etmek, zerre tanımadığı ve sevmeye de çalışmadığı için enerjilerin hiç tutmaması ve uyumsuzluk neticesinde kavgaların başlaması ve kapanış.
Bence konuda ki annenin yaptigi daha mantıklı. Çünkü evlenilecek kişiye netice de oğlu karar vermeliSelamlar. Anneler oğullarına kız buluyorlar ya hani, o kızı daha önceden görmüş tanımış oluyorlar mı? Anne hiç tanımadığı bir kızı, sadece eş-dostun tavsiyesiyle oğluna önerir mi; kendisi önceden görüşmediği bir kızın fotoğraflarını oğluna göndertir mi?
Valla bakış açıları genelde insan evladı olsun, oğlumla mutlu olsunlar bazında olmuyor ki.Gayet makul, görücü usulünde de, aşk evliliğinde mutlaka riskler var, bu risklerden birini güzel tespit edip anlatmışsın. Peki bunu benim soruma uyarlarsak, tecrübeli bir anne-babanın da senin bu söylediğin riskleri öngöreceğini; dolayısıyla akraba bile önermiş olsa da, kızı öncelikle bir kendileri görüp tanıyıp ondan sonra oğullarına bahsedeceklerini söylemek daha mı tutarlıdır? Günümüzde genelde böyle mi olur?
Gösteriyorlar, tavsiye usulü decam eden bir gelenek bu, çoğu bir defa yakından görüyor sadeceSelamlar. Anneler oğullarına kız buluyorlar ya hani, o kızı daha önceden görmüş tanımış oluyorlar mı? Anne hiç tanımadığı bir kızı, sadece eş-dostun tavsiyesiyle oğluna önerir mi; kendisi önceden görüşmediği bir kızın fotoğraflarını oğluna göndertir mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?