• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görücü Usulü Evlilikte Erkeğin Ailesi Kızı Önceden Tanımalı Mıdır?

MirayIsHereNow

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2022
9
-1
1
24
Selamlar :KK66:. Anneler oğullarına kız buluyorlar ya hani, o kızı daha önceden görmüş tanımış oluyorlar mı? Anne hiç tanımadığı bir kızı, sadece eş-dostun tavsiyesiyle oğluna önerir mi; kendisi önceden görüşmediği bir kızın fotoğraflarını oğluna göndertir mi?

Son düzenleme:
Büyük şehirdeysen iş yerinden birisi ile sevgili oluyorsun kasaba da halen görücü usulü uygun bir de tarikatlar var birbiriyle asla uyuşmayan oğul kıza sevse de anne bozuyor o işi birde ssk da sıra beklerken oğlu için memur kız arayan olmuştu benden resmen randevulu kız istemişlerdi
Bir kaç defa denk geldim oğlun evlenmemiş oğlunun yaşı da geçince benden memur kız tanıdığı var mı demişti oğlunun mesleğide taxiciymiş hep bir üst konum istiyor kaynanalar oğluşlarına evde oturanı isteyen yok ,yani görücü usul kasaba da şu şekilde oluyor yasin okuma günler var yaşlı kasabalı kadınların buluştuğu orda herkes toruna varsa kız ve erkek birbirlerine soruyorlar var mı bekar diye benim kızıma talip olanda vardı ama ben tabi red ettim ben görücü usülünü seviyorum niyet belli ailelerin onayı var tüğ kaka diyemem asıl tehlike aşk evliliklerinde beklenti çok büyük hüsranda çok büyük oluyor eğer aşk evliliği yapanlar çok çabuk evleniyorlarsa gerçeklere gözleri kör kandırılmaya çok müsaitler bir bebek ile baba evine geri dönüşler oluyor

Dalgaya alıp eğlenenler var, bir de derdi her konuya ayet, hadis bulmaya çalışanlar var. Bildiğiniz kadarıyla değil de (ayet kesinlikle bulamazsınız) ama her konuyla ilgili birilerinin mutlaka uydurma dediği ama 6 sahih hadis kitabından bir veya daha fazalasında yer alan size uygun hadis kesinlikle vardır. Ha gayret!!!
Sİze uygun derken? Bu konuda kesinlik yok demek istiyorum ama görüyorum kim bunu anlayabilecek kapasitede değilsiniz.

Sİze uygun derken? Bu konuda kesinlik yok demek istiyorum ama görüyorum kim bunu anlayabilecek kapasitede değilsiniz.
Kapasitemi anlamak istersen değişik konulardaki diğer yorumlarıma bakınız. Şu konuya en ilgisiz cevabı yazan sizsiniz. Konuyla ilgili ne gibi ayet veya hadis arayacaksınız? 🤣🤣🤣

Kapasitemi anlamak istersen değişik konulardaki diğer yorumlarıma bakınız. Şu konuya en ilgisiz cevabı yazan sizsiniz. Konuyla ilgili ne gibi ayet veya hadis arayacaksınız? 🤣🤣🤣
Keşke sizin kadar boş vaktim olsa, bütün yorumlarınıza bakardım. Maşallahınız var bütün yorumları okuyup en ilgisizinin benim ki olduğunu anlamışsınız.

Keşke sizin kadar boş vaktim olsa, bütün yorumlarınıza bakardım. Maşallahınız var bütün yorumları okuyup en ilgisizinin benim ki olduğunu anlamışsınız.
Vaktiniz yoksa beni muhatap almayınız. Benim çok vaktim var şükür. Benimle tartışacağınıza bir cümle ile konuyla ilgili ne ayet, hadis arıyorsun onu yazsaydın. Bildiğin kadarıylaymış, ne biliyorsunuz ki?

Vaktiniz yoksa beni muhatap almayınız. Benim çok vaktim var şükür. Benimle tartışacağınıza bir cümle ile konuyla ilgili ne ayet, hadis arıyorsun onu yazsaydın. Bildiğin kadarıylaymış, ne biliyorsunuz ki?
Bu hadsizliğinizi boş vaktinize mi borçlusunuz yoksa zaten genel olarak böyle hadsiz bir varlıkmısınız? Ne biliyorsunuz ki nasıl bir cümledir? Benim neyi ne kadar bildiğimi ölçmek sizin haddinize mi?

Bu hadsizliğinizi boş vaktinize mi borçlusunuz yoksa zaten genel olarak böyle hadsiz bir varlıkmısınız? Ne biliyorsunuz ki nasıl bir cümledir? Benim neyi ne kadar bildiğimi ölçmek sizin haddinize mi?
Benim kapasitemi ölçmek sizin haddimize mi?

Bildiğiniz neymiş onu söyleyin. Görücü usulü ile ilgili Kur'an'da hiçbir şey bulamazsınız. Hadislerde mutlaka her konuda olduğu gibi fotoğrafla görücü usulü olur mu konusunda da bir şeyler bulabilirsiniz. Böylece bildiğim kadarıyla demezsiniz, bildiğinizi paylaşmış ve bizleri aydınlatmış olursunuz. Bu kıyağımı da unutma.

Nasıl bir dikkat ve hafıza ya maşallah. Bir de nasıl yetişiyorsunuz bunca konuya, yelpazeniz çok geniş.
Utandım 🙈 ders çalışmıyorken ve mesaide değilken buradayım genelde , eğitim hayatım boyunca çok ders çalışıp habire bilgi depolamaya alıştığı için beynim, ondan böyle gerekli gereksiz ( dikkatimi çeken) şeyleri belleğe almaya alışmış olmalı 🥺🥺

Keşke aynı şeyi TUS derslerinde de yapsa kerata :63::KK22:

Çok teşekkür ederim ayrıca, bence güzel bi şey bu dediğiniz ❤️:KK48:

Selamlar :KK66:. Anneler oğullarına kız buluyorlar ya hani, o kızı daha önceden görmüş tanımış oluyorlar mı? Anne hiç tanımadığı bir kızı, sadece eş-dostun tavsiyesiyle oğluna önerir mi; kendisi önceden görüşmediği bir kızın fotoğraflarını oğluna göndertir mi?
görücü usülü diye bişey kaldımı

Utandım 🙈 ders çalışmıyorken ve mesaide değilken buradayım genelde , eğitim hayatım boyunca çok ders çalışıp habire bilgi depolamaya alıştığı için beynim, ondan böyle gerekli gereksiz ( dikkatimi çeken) şeyleri belleğe almaya alışmış olmalı 🥺🥺

Keşke aynı şeyi TUS derslerinde de yapsa kerata :63::KK22:

Çok teşekkür ederim ayrıca, bence güzel bi şey bu dediğiniz ❤️:KK48:
Hafızanız gerçekten çok iyi, tabi ki güzel bir şey söyledim 😁 latince bunlarla kıyaslanabilecek bir şey olsaydı keşke, 2.5 yıl bir tıp öğrencisiyle yaşadım kası kemiği ilacı içeriği ezbere bilseniz bile latincesine çok hakim olmadan tustan geçmek çok zor ayrıca alan tam bir okyanus. Ezber yeteneği az olan insanlar için (ki sayısalcılarınki genelde zayıftır) kabusla uğraşıyorsunuz. Allah yardımcınız olsun.

Benim kapasitemi ölçmek sizin haddimize mi?

Bildiğiniz neymiş onu söyleyin. Görücü usulü ile ilgili Kur'an'da hiçbir şey bulamazsınız. Hadislerde mutlaka her konuda olduğu gibi fotoğrafla görücü usulü olur mu konusunda da bir şeyler bulabilirsiniz. Böylece bildiğim kadarıyla demezsiniz, bildiğinizi paylaşmış ve bizleri aydınlatmış olursunuz. Bu kıyağımı da unutma.
Size trafo takılsa aydınlanmazsınız. Hadi başka yerde dolanın boş boş birazda.

Size trafo takılsa aydınlanmazsınız. Hadi başka yerde dolanın boş boş birazda.
Bilgin yok değil mi? Araştırmaya ve öğrenmeye de niyetiniz yok. Ben boş dolaşıyorsam siz bomboş dolaşıyorsunuz. Altı yıllık üyesiniz, 2200 üzerinde mesajınız var.

Aslında yorumcu diğer üyelere de boş boş dolaşıyorsunuz diyorsunuz da farketmiyorsunuz.

Ayy bir de hemsireymissiniz, benim sağlık konularındaki yorumlarıma bakın.

Bilgin yok değil mi? Araştırmaya ve öğrenmeye de niyetiniz yok. Ben boş dolaşıyorsam siz bomboş dolaşıyorsunuz. Altı yıllık üyesiniz, 2200 üzerinde mesajınız var.

Aslında yorumcu diğer üyelere de boş boş dolaşıyorsunuz diyorsunuz da farketmiyorsunuz.
Siz iyimisiniz, ruhen? Bildiklerimi size burda yazma ihtimalim olabilir mi? olayı başkalarına mal etmeye çalışmayın, konu sizsiniz. Yorumcu diğer üyelere bir şey dediğim yok. Evet hemşireyim o yüzden de ne siZin sağlık konularınızda ki msjlarınızı ne de profilinizi inceleyecek kadar vaktim yok. Siz benim profilimde takılmaya devam edin, benim biraz işim var. Bayan çok bilmiş.

Siz iyimisiniz, ruhen? Bildiklerimi size burda yazma ihtimalim olabilir mi? olayı başkalarına mal etmeye çalışmayın, konu sizsiniz. Yorumcu diğer üyelere bir şey dediğim yok. Evet hemşireyim o yüzden de ne siZin sağlık konularınızda ki msjlarınızı ne de profilinizi inceleyecek kadar vaktim yok. Siz benim profilimde takılmaya devam edin, benim biraz işim var. Bayan çok bilmiş.

Bu ne saçma bir soru. Bu konuda bir ayet yada hadis yok bildiğim kadarı ile. Kim öyle yapar kimi böyle. Olayın kahramanlarına bağlı.
Diğer bildiklerinizi bir tarafa bırakıyorum, biliyorsanız fotoğraflı görücü usulü ile ilgili bir hadis bulun da beni değil diğerlerini aydınlatın. Sizin gibilere benim vaktim var. Her konuyu dinden bir yere bağlayıp milleti delirteceksiniz değil mi? Senden daha bilgiliyim, bundan eminim. Kendi yorumlarına bak.

Diğer bildiklerinizi bir tarafa bırakıyorum, biliyorsanız fotoğraflı görücü usulü ile ilgili bir hadis bulun da beni değil diğerlerini aydınlatın. Sizin gibilere benim vaktim var. Her konuyu dinden bir yere bağlayıp milleti delirteceksiniz değil mi? Senden daha bilgiliyim, bundan eminim. Kendi yorumlarına bak.
Bildiğim kadarı ile yok diyorum siz görücü usulüyle ilgili fotograflı bir hadis paylaşın diyosunuz, her konuda dinle ilgili bir şey varsa benim için yol göstericidir. Milleti delirtecekmişim. 🤣 boş tenekeden çok ses çıkarmış siz avazınız çıktığı kadar bağırın senden daha bilgiliyim diye. Ama az ötede oynayın bana salça olmadan.

Bildiğim kadarı ile yok diyorum siz görücü usulüyle ilgili fotograflı bir hadis paylaşın diyosunuz, her konuda dinle ilgili bir şey varsa benim için yol göstericidir. Milleti delirtecekmişim. 🤣 boş tenekeden çok ses çıkarmış siz avazınız çıktığı kadar bağırın senden daha bilgiliyim diye. Ama az ötede oynayın bana salça olmadan. M
Ayy bir de hemsireymissiniz, benim sağlık konularındaki yorumlarıma bakın.
hemen işimi gücümü bırakıp siZin sağlık konularında ki yorumlarına bakıyorum. 🤣

Anlaşılan siz bana musallat oldunuz, msjlarınızı gözardı ediyorum. Siz takılın buralarda😊

Back