• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görücü Usulü Evlilikte Erkeğin Ailesi Kızı Önceden Tanımalı Mıdır?

MirayIsHereNow

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2022
9
-1
1
24
Selamlar :KK66:. Anneler oğullarına kız buluyorlar ya hani, o kızı daha önceden görmüş tanımış oluyorlar mı? Anne hiç tanımadığı bir kızı, sadece eş-dostun tavsiyesiyle oğluna önerir mi; kendisi önceden görüşmediği bir kızın fotoğraflarını oğluna göndertir mi?

Son düzenleme:
Selamlar :KK66:. Anneler oğullarına kız buluyorlar ya hani, o kızı daha önceden görmüş tanımış oluyorlar mı? Anne hiç tanımadığı bir kızı, sadece eş-dostun tavsiyesiyle oğluna önerir mi; kendisi önceden görüşmediği bir kızın fotoğraflarını oğluna göndertir mi?

Sanki dünya üstündeki tüm erkek anneleri birleşmiş ve ortak bir anneye bu konuda vekalet vermişler de biz de o anneyi yakından tanıyormuşuz gibi sorulmuş.

Tüm anneleri temsil eden über anneye sordum. Hamamda görmediği kızı oğluna almazmış. Ha bir de ya hemşire ya öğretmen olacakmış. Kız ailesi de altın istemeyen cinsinden seçilecekmiş.

Ben başıma gelen bir görücü olayını anlatayım bari. Yayla komşumuz bir hafta sonu bize gelmek istedi. Annem tabii ki niyetini çakmış, sana bakmaya gelecek bu kadın dedi. Aile de cemaatle falan alakalı, bayağı kapalı bir aile, bense aklı 5 karış havada bir tipim. Beni çok görmedikleri için bilmiyorlar tabi. Öğretmen kız var denmiş, ellerinde tuzlukla koşuyorlar...

Dedim anneme "Sen dur, ben bilirim işimi." Yaylanın o soğuk havasında giydim şortumu, askılımı. Kadın geldi, çay kahve servisini çatalımı göstere göstere yaptım. 🤣🤣

Tabi kadın düş kırıklığına uğrayıp gitti. Yıllar sonra evlendim, şans eseri bu kadın da kayınvalidemin komşusuymuş. Eşimin dedesinin mevlüdüne geldi. Başımda mevlüt örtüsüyle görünce "Ne kadar yakışmış cağnıım" dedi, iç çekip uzaklaştı.

Hele şükür konuyla alakalı cevap veren biri... Tavsiye eden kişi güvendikleri akrabaları olsa bile aklı başında erkek annesi, öncelikle kızı kendi mi görmek ister?

Evet aklı başında bir erkek annesi kızı önce kendi görür, inceler. Beğenirse hemen ayırtır.
Daha sonra tekrar gelip kızı paket yaptırır ve faturasıyla garanti belgesini de alarak götürüp oğluşuna teslim eder.

Valla bakış açıları genelde insan evladı olsun, oğlumla mutlu olsunlar bazında olmuyor ki.
Pazardan mal seçer gibi kız bakıyorlar. Kız özel sektörde ise kafadan eleyenler var. Yürüyen maaş çeki olarak görüyorlar. O yüzden kendileri görüp tanıma olayını geçelim. Olsa olsa bir soruşturuyorlar, anası kim babası kim diye. Hani büyük bir sorun var mı aile yapısında diye o da. Onun dışında kızı tanımak, sevmek vs. hikaye. Evlendikten sonra bile tanımakla ilgilendiklerini sanmıyorum. Çalışıp oğluna destek olacak, evini temizleyip oğlunu besleyecek, e bir de çocuk doğuracak biri işte. Ha tabi gelinlik görevleri de var. "Anne" diyecek el aleme karşı, akraba ziyaretlerinde, misafirlere karşı ideal gelini oynarsa, haftada en az 3-4 gün de kayınvalide evine gelirse on numara olur.
Forumun etkisinde çok fazla kalıyorsun bence. Ben böyle insanların varlığını forumdan öğrendim sadece. Belli düzeyde olan ailelerde cocukları da daha geniş düşünüyor.

Bu ne saçma bir soru. Bu konuda bir ayet yada hadis yok bildiğim kadarı ile. Kim öyle yapar kimi böyle. Olayın kahramanlarına bağlı.

Bu ne saçma bir soru. Bu konuda bir ayet yada hadis yok bildiğim kadarı ile. Kim öyle yapar kimi böyle. Olayın kahramanlarına bağlı.
Dalgaya alıp eğlenenler var, bir de derdi her konuya ayet, hadis bulmaya çalışanlar var. Bildiğiniz kadarıyla değil de (ayet kesinlikle bulamazsınız) ama her konuyla ilgili birilerinin mutlaka uydurma dediği ama 6 sahih hadis kitabından bir veya daha fazalasında yer alan size uygun hadis kesinlikle vardır. Ha gayret!!!

Bu konu size mi ait? Biraz öyle geldi de bana 😊

Konunuza dair fikrim olmadığı için bir şey demem uygun olmaz. İyi akşamlar 😊
Miray kızım (Geçen ki konuda adın Neslihan'dı) 21 yaşındasın, yüksek lisans yapıyormuşsun. Geçen ki konuda sana üzülmüştüm, saflığıma ver. Daha rahatlatıcı eğlenceler var.

Miray kızım (Geçen ki konuda adın Neslihan'dı) 21 yaşındasın, yüksek lisans yapıyormuşsun. Geçen ki konuda sana üzülmüştüm, saflığıma ver. Daha rahatlatıcı eğlenceler var.
Merhabalar, ben kimseyi zan altında bırakmak istemiyorum. Sadece bir tahmin benimkisi. Hemen kesin doğru diye düşünmeyin. Üzülmeyin lütfen ❤️

Merhabalar, ben kimseyi zan altında bırakmak istemiyorum. Sadece bir tahmin benimkisi. Hemen kesin doğru diye düşünmeyin. Üzülmeyin lütfen ❤️
Nasıl bir dikkat ve hafıza ya maşallah. Bir de nasıl yetişiyorsunuz bunca konuya, yelpazeniz çok geniş.

Back