ikiside şans işi..tanışarak evlenirsin yıllardır tanıyosundur bi evlenirsin yepyeni bi insan olur tanıyamassın..hiç tanımıyosundur ama öyle bi insana rast gelmişsindirki tanıdıkça sever aşık olursun..iyiki evlenmişim dersin..ikisininde bi garantisi yok yani..
selam bayanlar fikirlerinizi merak ediyorum ben esimle is yerinde tanisarak evlendim ama kendi ailemden iki saatlik mesfeye evlendim annem basta istemedi uzagiz sana yardim edemeyiz ihtiyacin oldugunda dediler ama benim gozum bisey gormedi simdi nerdeyse 2 yillik evliyim ve 7 aylik bebegim var ama ben hala alisamadim ve evlendigim ilk gun aslinda pisman oolmustum soyle ki ben cok iyi bi isi olan sosal aktif bi insanken simdi isi de biraktim ve degisik bi cevre eve kapandim zaten cocuk ta bunu gerektiriyor esim cok iyi ve anlasiyoruz ama ben hep ailemi ozluyorum ve kendimi burda boslukta ve yapayalniz hissediyorum.hep bi gun bosanma ve kacma fikri var bilincaltimda belki benimki fazla bagimlilik bilmiyorum esimde bunu biliyor ve aileme yakin bi yere tasinalim muhabbetinden de bikti iliskimiz de bozuldu sizce napmaliyim lutfen bana akil verin
hemde bi anda değişiveriyo.. kimseye güvenilmiyoookesinlikle katılıyorum, söz konusu erkeklerse yıllardır tanısan nafile yarım saatte bile değişebiliyorlar çünkü...
evet gerçekten eskiden görücü usülü evlilikler daha çoktu ama şimdiki gibi fazla boşanma olmuyodu... ya gerçekten mutlulardı ya boşanmak olmaz bizde diyip susup oturuyolardı.. ama en azından şimdikinden daha fazla insanlar birbirine saygı duyuyolardı..Görücü usulü evlilikler daha sağlam oluyor sanırım.Arada büyükler oluyor.. anne baba evlatlarını az çok tanır...ona göre eş arıyorlar falan... Ne biliiim eskiden bu kadar boşanma yoktu..görücü usulü evlilik çoktu ama.. Eşler arasında tutkulu aşklar olmasa da saygı vardı.. Aşk saman alevidir ne de olsa:)
görücü usülü evliliklerin uzun olamsını ben birbirini tanımayan eşlerin evlilik süreci zarfında tanışmak için uğraştkları için heralde daha cazip geliyor uzun sürüyor :) ama bana soracak olursanız ben de hangisin mutlu huzurlu birliktelik varsa onu tercih ederim
görücü usulü evlilik yapanların [sıze="2"][sıze="3"]büyük bir çoğunluğu [/sıze][/sıze]ev kızı diye tabir edilen, dışarıya çok az çıkan kişilerdir
Bu sırada tabi eş bulacağı bir ortam karşısına çıkmamaktadır
zaten okumasına izin verilmeyen kızların aileleride baskıcı tavırdadırlar
kendi buldukları damat adayları ile evlenilmesini istemektedirler
böyle bir evlilik yapan bir kadın ise ekonomik özgürlüğü olmadığı için
boşanmaya gidemeza.s
böylece görücü usulu evlilikler daha uzun sürer:1closedeyes:
bu kadar aptal ve cahil bişey duymadım yazık bunu yazana
Alıntı eyylül kullanıcısından alıntı Mesajı Göster
görücü usulü evlilik yapanların [sıze="2"][sıze="3"]büyük bir çoğunluğu [/sıze][/sıze]ev kızı diye tabir edilen, dışarıya çok az çıkan kişilerdir
Bu sırada tabi eş bulacağı bir ortam karşısına çıkmamaktadır
zaten okumasına izin verilmeyen kızların aileleride baskıcı tavırdadırlar
kendi buldukları damat adayları ile evlenilmesini istemektedirler
böyle bir evlilik yapan bir kadın ise ekonomik özgürlüğü olmadığı için
boşanmaya gidemeza.s
böylece görücü usulu evlilikler daha uzun sürer:1closedeyes:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?