Görücü usulü evlilik mi? Tanışarak evlilik mi?

kesinlikle katılıyorum, söz konusu erkeklerse yıllardır tanısan nafile yarım saatte bile değişebiliyorlar çünkü...

Görücü usulü evlilikler daha sağlam oluyor sanırım.Arada büyükler oluyor.. anne baba evlatlarını az çok tanır...ona göre eş arıyorlar falan... Ne biliiim eskiden bu kadar boşanma yoktu.. görücü usulü evlilik çoktu ama.. Eşler arasında tutkulu aşklar olmasa da saygı vardı.. Aşk saman alevidir ne de olsa:)

ben eşimle tanışmadan önce bende görücü usulü evlenmeyi düşünüyodum ama tanıştıktan sonra herşey değişti evliliklerin uzun sürmesi için çok uzun süre nişanlı kalmamak lazım çünkü nişanlıyken istediğin herşeyi yapıyosun istediğin yere gidiyosun istediğin kadar geziyosun evlendikten sonra gidicek gezicek yer kalmıyo herşey monotonlaşıyo ama evliyken eşinle gezmek bi yerlere gidip tatil yapmak çok daha güzel ve zevkli

görücü usülü evliliklerin uzun olamsını ben birbirini tanımayan eşlerin evlilik süreci zarfında tanışmak için uğraştkları için heralde daha cazip geliyor uzun sürüyor :) ama bana soracak olursanız ben de hangisin mutlu huzurlu birliktelik varsa onu tercih ederim

selam bayanlar fikirlerinizi merak ediyorum ben esimle is yerinde tanisarak evlendim ama kendi ailemden iki saatlik mesfeye evlendim annem basta istemedi uzagiz sana yardim edemeyiz ihtiyacin oldugunda dediler ama benim gozum bisey gormedi simdi nerdeyse 2 yillik evliyim ve 7 aylik bebegim var ama ben hala alisamadim ve evlendigim ilk gun aslinda pisman oolmustum soyle ki ben cok iyi bi isi olan sosal aktif bi insanken simdi isi de biraktim ve degisik bi cevre eve kapandim zaten cocuk ta bunu gerektiriyor esim cok iyi ve anlasiyoruz ama ben hep ailemi ozluyorum ve kendimi burda boslukta ve yapayalniz hissediyorum.hep bi gun bosanma ve kacma fikri var bilincaltimda belki benimki fazla bagimlilik bilmiyorum esimde bunu biliyor ve aileme yakin bi yere tasinalim muhabbetinden de bikti iliskimiz de bozuldu sizce napmaliyim lutfen bana akil verin

merhaba kaç yaşındasın bilmiyorum ama bence biraz daha olgun karşılamalısın bu durumu sonuçta ailesinden uzakta yaşayan bi tek sen değilsin... eşinide seviyosun evinizdede bi problem yok ee daha ne olsun... bence bu durumu artık eşine de belli edip onuda üzme ... :)) derim ben...

kesinlikle katılıyorum, söz konusu erkeklerse yıllardır tanısan nafile yarım saatte bile değişebiliyorlar çünkü...
hemde bi anda değişiveriyo.. kimseye güvenilmiyooo

evet gerçekten eskiden görücü usülü evlilikler daha çoktu ama şimdiki gibi fazla boşanma olmuyodu... ya gerçekten mutlulardı ya boşanmak olmaz bizde diyip susup oturuyolardı.. ama en azından şimdikinden daha fazla insanlar birbirine saygı duyuyolardı..

karşımdaki insan helal süt emmiş biri olsun da gerisi boş :)) görücüde olsa.. tanışarak da olsu farketmez banada... :))

ben eşimle görüşerek severek evlendim.
görücüyle yada tanışarak evlilik konusunda ben bunun tamamen zar atmak gibi şans olduğunu düşünüyorum.4 yıl görüşüpte deliler gibi sevdiğim eşimle evlendiğim günün ertesi sabahı sanki hiç tanımadığım biriyle aynı evde yaşıyormuşum gibi gelmişti.Ama her haliyle ben onu seviyorum.Görücü usulündede evlenirsin bi bakarsınki o senin ruh ikizindir.
Ama şöyle birşey varki evlenmeden önce yaşanan o günler o duygular görücü usulünde olmuyor o üzücü.Çünkü o duygular bir ömre bedel ve birdaha asla yaşanmayacak şeyler

bu kadar aptal ve cahil bişey duymadım yazık bunu yazana

Kimisi demişki o şekilde evlenenler veya düşünenler cahil ekonomik özgürlüğü olmayan ev kızı diye tabir ediliyomuş.Valla çok şükür ekonomik özgürlüğümde var ev kızı da değilim:)Arınmak lazım bence bu komplekslerden.

Daha farklı bir boyuttan bakmanıza fayda sağlar diye 1500 lü yıllarda yaşanan bir olayı anlatacağım.

Ahsen Hanım, küçük oğlu Ömer'i de yanına alarak bilge kişi Seyit Efendi'nin yanına çıkar ve ona şu soruyu sorar.

-Seyit Efendi ben oğlum Ömer'i bir zanaata vermek istiyorum.Sizce terzi yanına mı yoksa demirci yanına mı vereyim

Seyit Efendi- Terzi yanına ver der

Fakat Ahsen Hanım çevresinde uygun bir terzi bulamadığı için oğlunu mecburen demirci yanına vermek zorunda kalır ve aradan 15 yıl geçer.

Bu zaman zarfında Ömer işinde oldukça ilerlemiş aynı zamanda İstanbul'un en ünlü demircilerinden biri olmuştur.Ve bir hayli mal mülk de edinmiştir.

Ahsen Hanım tekrar hayatının son demlerini yaşayan Seyit efendinin yanına çıkarak ona durumu anlatır. Bunun üzerine Seyit Efendi Ahsen Hanıma dönerek

- Ben sadece üstü kirlenmesin istemişimdi.. der..

Bu olaydan çıkan sonuç Hangi usül olursa olsun sonucun değişmediği aynen icap ettiği gerçeği ortaya çıkıyor.

Ister görücü usuliyle evlenilsin ister tanisarak.
Tek önemli olan evlenmeden önce, her iki insaninda meslegi elinde olmasi, ayaklari üzerinde durabilmeleri...Iste o zaman mutlu ve huzurlu bir evlilik yasanilir.

Görücü usülünde her iki taraf da tek ortak bir amaç etrafında toplanmıştır. Bu amaç ise evlenmektir.Ve karşılıklı konuşan her iki kişide bu amaç doğrultusunda birbirlerini tanımaya yönelirler.

Bu yüzden flört veyahut diğer şekillerde başlayan bir ilişkiye göre bu yönden çok büyük bir artısı olduğunu düşünüyorum.Diğer usül ilişkilerde amaç bazen belli olmadığından dolayı karşı tarafın ne beklediğini bilemediğiniz anlar ortaya çıkabilmektedir.Amacın evlilik olup olmadığını anlayabilmek bazen uzun bir vakit kaybetmemizde de neden olabilmektedir.Bu olumsuzluktan ilişkinin hemen başlangıcında amaçlar belli edilerek pekala kurtulunabilinir.Aksi takdirde hep farklı bekleyişlerin hakim olduğu bir süreç yaşanır kanaatindeyim.

Ayriyeten gerek bazı erkeklerin gerekse bazı kadınların amacın başlagıcında belli olmadığı bir tanıma süreçlerine yapıları pek müsaade etmez veyahut böyle birşey yapmak istemezler.Bu yüzden bu kişiler için görücü usülü evlilik daha uygun olmaktadır.

Her insan farklı karakterdedir.Örneğin kimi erkekler vardır ki merhaba ile başlayan bir tanıma sürecine başlama işine pek sıcak bakmazlar.Ve bu kişiler karşılarına uygun birileri çıktığı vakit bunu daha çok ya kendileri direkt söylemeyi yada araya aracı koyarak tanıma sürecine girmeye meyillidirler.
Onlar için önemli olan yaşayacakları ilişkinin amacının önceden belli olmasıdır.Çünkü önceden bilinirlik onların daha rahat olmasını sağlar.Bu şekilde düşünen erkeklerin yanı sıra çok sayıda bayanda bu şekilde düşünebilmektedir.

Sonuç olarak herkes kendi yapısına uygun bir yolu tercih edere kendine en uygun insanı bulma arayışına girmektedir.

Son düzenleme:

Ben almanyada annemle yalniz yasayan, 25 yasinda olan bir kadinim, hatta annem yüzde yüz bir almandir...Ne özgürlügü varsa yasadim...kiz arkadaslarimla sabahin körüne kadar disaridaydim, diskolara gidiyorduk hic yasak yoktu....ve ben görücü usulü evlilik yaptim

Artık görücü usulü diye birşey kaldığını düşünmüyorum.
Eskiden çiftlerin birbirlerini düğün günü gördüklerin zamanda kalmış o.
Şimdi görücü usulü adı altında da olsa çift baş başa dışarı çıkıyor,konuşuyor,ediyor.
Anlaşırlarsa devam ediyorlar. Olmazsa yollarını ayırıyorlar. Pek te birşey değişmiyor yani.
Sadece evlenmeyi düşündüklerini çevre bildiği için birilerini bulup öneriyorlar filan.
Yine çiftlerin birbirlerine olan çekimi,düşünceleri önemli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…