Görücü geldikten sonra?

Evet kötü birşey değil ama benimki kötü oldu sanırım tam eski usül oldu
bence damat adayinin haberi bile yok, ailesinin onaylamadigi biriyle birlikte, kv ile görümce adayida akillarinca red edemeyecegi bi teklif olarak sizi sunumus: atanmis ögretmen....

Bende görücü usulü evlendim ilk odada tek konuştuk herşeyi anlattı en son odadan çıkmadan beni çok beğendini söyledi ama ben pek yüz vermedim tabi kolay kolay beğenmezdim kimseyi diğer gün sabah aracı geldi ben istemediğimi söyledim 2 gün sonra tekrar haber gönderdiler yemeğe çıkıp biraz daha konuşsunlar diye benimkinin rüyalarına girmişim yok dedim diye ikinci kez geldiler gözüme hoş geldi bu kez şuan 8 yıllık evliyim çok şükür hiç bir pismanligimda yok gelen taliplerini degerlendir illa sevgili olup evlenilecek diye bisey yok nişanlılık donemini degerlendir tanımak icin güzel duygular bunlar

hic yok artik falan deme, neler okuyoruz görüyoruz duyuyoruz. hatta cok aktif olan bi konu var bir kizimiz abisini evlenmek isteyen kizdan nasil ayirabilecegin dair fikir alabilmek icin yardim istemisti
Evet herşey oluyor bu hayatta
Teşekkür ederim.. Mutluluklar diliyorum

Herkesin evlilikten beklentisi ve evlilik anlayışı farklı tabii.Kimi insan evliliği teknik bir şey olarak görür, yanında bir hayat arkadaşı, hayatta çocuk sahibi olunması gerektiğini düşündüğü için çocuk sahibi olabileceği bir adam ya da mutlaka evlenmek gerektiği fikrinde olduğu için karşı cinsten bir insan beklentisi gibi.Bazıları da hayatının tümünde yanında olmaktan, bir şeyler paylaşmaktan, yaşlandığında bile saçına düşen aklara hayranlıkla bakmaktan mutlu olacağı, bu denli aşık olduğu biriyle olacak karışımını merak ettiği, arzuladığı için çocuk heyecanı yaşayan hayatının aşkını arar.

sanırım siz ilk gruptasınız.Saygı duymak lazım tabii.Ama öyle bir yazım tarzınız varki, kusura bakmayın ama sanki eğitimsiz, hiç dışarıya çıkmamış, vizyonu dar ve çevresinde gördükleri dışında ufkunu açmamış bir insan izlenimi oluşuyor.Öğretmenim deyince arkadaşlarda bu sebepten yadırgamışlar sanırım.

Görücü usulü hakkında birebir bir fikrim yok ama çevremde gördüğüm kadarıyla olumsuz olduğunda ölüm sessizliğine bürünüyorlar.Arayan ya da olumsuz geri dönüş bildiren olmuyor.

Şunu anladım, görücü usulünün en doğrusu erkeğin de beraber gelmesi

Şunu anladım, görücü usulünün en doğrusu erkeğin de beraber gelmesi
Hayır tatlım hala anlamadın sen olayı ,direk ana bacı adam eve gelmemeli, telefonlar verilir , çocukla konuşursun yazışırsın, müsait bir an belirlenir buluşulur . İşler ciddiye binince aileler devreye girer

en dogrusu bu sanıırm. ıkısını bı odaya koyup hadı konusun demek cok komık aam ya bı mesajda bunu okdum .gül gül ölürüm yani ben

Ben pişmanım kabul ettiğim için ne yalan söyleyeyim. İşte oldu bir kere.. Belki de bir aşk başlamadan bitmiştir

Sizi başka türlü de görebilirlerdi. Boşu boşuna sizi hem ümitlendirdiler hem de strese soktular. Çoğu oğluyla geliyor ve hiç değilse gelin adayı olarak düşünülen kişiyle görüştürülüyor. Siz de öyle bir durumda yok. Gelmişler gitmişler, bir şey bile dememişler.

Gorucu usulu olur ama bu sekilde olmaz.

Yani cok gurur kirici. Anne, kiz kardes gelip begenecek. Onlar isterse cocuk gelecek. Evlenecek olan anne ile abla mi allah askina?

Daha evlenmeden once oglunun, abisinin koynuna alacagi kadini secme hakkini kendilerinde goruyorlarsa evlendikten sonra neler olacagini hayal dahi etmek istemiyorum.. Sinir harbi..

Kendimi kullanılmış hissediyorum

O kadar haklısınız ki kullanıldım sanki çok ciddiyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…