- 13 Haziran 2015
- 2.236
- 5.504
- 31
- Konu Sahibi Pinkrose14141
Arkadaşlar siz nerde yaşıyorsunuz tam anlayamadım ama hala görücüler eve geliyor, ülkenin çoğunluk kısmı geleneksel falan hani
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ne yapmış ki?Görücü usulünü hiç tanımadığı bir adamla evlenmek mi zannediyorsunuz anlamadım
Evet.Ben 2. Üniversitesini okuyan eğitimli bir ‘hanımefendiyim’.Maddi durumum da Türkiye standartlarına göre epey yüksek.Ve evleneceğim zaman görücü usülü evlenmeyi düşünüyorum.Görücü usülü pek çok farklı ülkede evlenmek için uygulanan güvenilir bir yöntem.Sizin görüşünüze göre ‘eğitimsiz’ insanlar mı görücü usulü evlenir??
Evet.
Eğitimli bir kadının görücülere kendini gösterip beğendirmesi bence çok çirkin bir durum.
(Burda bahsi gécen eğitim ; okunulan üniversite sayisi değildir ama. Kendine değer veren, mağrur kadınlar anlaminda kullanılmıştır. O yüzden siz eğitimi okuduğunuz üniversite sayısı ile sınırlı tuttuğunuz icin anlamamis olabilirsiniz)
Ben secintiye düşmem . Kendimi görücüye gösterip beğendirme gayretine girmem.
Görücünün beni görmesi için baya yukarıya çıkması gerekir. Çünkü ben kendime değer veriyorum.
Savundugunuz toplumun ; erkeklere verdigi değeri ben kendime veriyorum çünkü.
Ama seçinti olmak isteyene, kendini görücüye çıkarana, beğendirmeye çalışana da mani olmuyorum. Isteyen yapabilir. Hay hay..
Yolunuz açık olsun.
Evet kötü birşey değil ama benimki kötü oldu sanırım tam eski usül olduyahu bu görücü olmak bu kadar öcü birşey değil ki aslında oğlumuzla kızınız görüşsün konuşsun demek bence şimdi herkes böyle düşünüyor zaten. yoksa bir insanı pazardan almak değil ki .
Uslubunuzdan terbiyenizi anladık.Gayet gururlu eğitimli kendi ayakları üzerinde duran başarılı biriyim.size kendimi kanıtlama ihtiyacım da yok.
Görücü usulü konu sahibinin olduğu durumdan farklı olarak şöyledir.Ailenin veya çevrenin tanıdığı bir kişiyle tanıştırılırsın bir süre görüşürsün 1 -2 yıl ne kadar ihtiyacın varsa.Evlenmek için uygunsa evlenirsin.Kimse çıkıp da kaynana adayına bilmem neyine kendini beğendirmeye ‘seçtirmeye’ çalışmaz.Bu zaten küçük düşürücü bir durum ve görücülü usülü olmadan pek çok kız kendini bir şekilde seçtirmeye çalışıyor zaten.
Ayrıca ben o bahsettiğiniz şeyleri savunmuyorum. Erkeklerin üstün olduğu bir aile ya da çevrede de yaşamıyorum.Hatta çoğu erkeklerin sahip olmadığı şartlara ve özgürlüğe sahibim.
Eğer sosyal çevremde evlenebilieceğim biriyle tanışırsam evlenirim.Ya da ailemin bu kişi evlenmeye uygun tanışın görüşün derse denerim.Ve istemezsem de olmaz.Görücü usülü böyle bir şeydir.Ailenin uygun gördüğü biriyle flört etmek gibi düşünebilirsiniz.Gelişmiş ülkelerde de pek çok örneği var.Gerçi sığ beyninizle anlamayabilirsiniz.
Ayrıca eğitimden dem vuracağınız en son kişiyim.Adımınızı bile atamayacağınız üniversitelerde okudum.Yazarların profesörlerin olduğu bir ailede büyüdüm.okuduğum kitapların kapağını bile açmamışsınızdır.hayata geniş bir çerçeveden bakarım kimseyi yargılamam.
senin rahatliğin ne iyi relax..Evet kötü birşey değil ama benimki kötü oldu sanırım tam eski usül oldu
evet aileleler de işin içinde olduğu için aileleler baştan fikrini söylemiş oluyor. böylece daha sağlıklı bir tanışma oluyor. kendini beğendirtme olayına hiç girmeyelim zaten neyin ne olduğunu herkes biliyor herkes kendini beğendirtmeye çalışır .
Merak tabi ki oldu bende de insanız merak ediyoruzsenin rahatliğin ne iyi relax..
Biz burda gerildik senin yerine hem meraktan..
Hala cevap yokmu neyse gelmeycek galiba
Neyse ama bidahakine gör resmi filan bari bu ne boyle yılan hikayesine döndü bu iş sıkicı boyle.. gnc insansin insan merak eder once nasil diye ben esimi merak edip soruyordum ama esim blmiyordu tabi...Merak tabi ki oldu bende de insanız merak ediyoruz
Ama beni beğenmediylerse bir de merak mı edeceğim kendileri bilir belki de ben çocuğu beğenmeyecektim belki de o... Sonuçta olmuyorsa olmuyordur canım
Merak ediyordum sosyal medyada aradım ama bulamadım. Neyse merakı da bıraktım zatenNeyse ama bidahakine gör resmi filan bari bu ne boyle yılan hikayesine döndü bu iş sıkicı boyle.. gnc insansin insan merak eder once nasil diye ben esimi merak edip soruyordum ama esim blmiyordu tabi...
Iyi bari mevzuda kapanmistir. :)Merak ediyordum sosyal medyada aradım ama bulamadım. Neyse merakı da bıraktım zaten
Evet yengemdi hayır demedi biz de sormadık zaten niye soralım ki üstelememek lazımaracı olan kişi yengem dediniz sanırım o da mı bir şey demedi?
siz zaten sormayın canım merak ettik işte neyse dönüş olmazsa da sakın ha üzülmeyin kendinizi sorgulamayın olur mu ben tüm cevaplarınız okudum aşırı nazik, kibar ve saygılısınız mutluluk sizle olsunEvet yengemdi hayır demedi biz de sormadık zaten niye soralım ki üstelememek lazım
Merhaba ablalarım...
Ben 25 yaşında atanmış bir öğretmenim.
Dün bana görücü geldi. Aracı, çocuğun annesi ve ablaları.. Şöyle ki çocukla ben birbirimizi görmedik. Memur o da ve yaş olarak da bir kaç yaş büyük benden.
Size görücü usulü hakkında sorularım olacak. Cevaplarsanız çok sevineceğim
Geri dönüş ne zaman olur? Olumsuzsa bildirirler mi yoksa sessiz mi kalırlar? Bir daha ki görüşme olursa çocuk da gelir değil mi? Kusura bakmayın çok soru sordum ablalarım yorumlarınız benim için çok değerli teşekkür ederim şimdiden
Sorsak meraklı falan demezler mi, yok bence sormayalım böyle kalsın anladık zaten kısmet değilmiş ki olmamış. Çok teşekkür ederim görüşleriniz içinsiz zaten sormayın canım merak ettik işte neyse dönüş olmazsa da sakın ha üzülmeyin kendinizi sorgulamayın olur mu ben tüm cevaplarınız okudum aşırı nazik, kibar ve saygılısınız mutluluk sizle olsun
Ben pişmanım kabul ettiğim için ne yalan söyleyeyim. İşte oldu bir kere.. Belki de bir aşk başlamadan bitmiştirEn sevmediğim şeydir önce ailenin gelip kızı görmesi. Annesi ablaları beğenmemiş beğenmiş ne fark eder? Belki onlar beğenmeyecek ama siz kişi ile buluşunca birbirinizden elektrik alacaksınız ama onlar beğenmediği için hiç bir araya gelmeyeceksiniz. Bu insanlar kendinde bu hakkı nasıl görüyor ben anlamıyorum. Bize de biri gelip bana çaktırmadan beni görecekmiş, evden gittim. Ben kimsenin annesi ile evlenmeyeceğim. İki kişiyi birbirlerine yakıştırıyorlarsa, erkeğe versinler numarasını o da arasın buluşma ayarlansın.