• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gönlüm varmış gibi algılanıyor

Patidostu

Çok pati az insan çok huzur
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2017
7.438
13.761
248
Artık sinirim bozulmaya başladı. Erkekler tarafından sürekli gönlüm varmış gibi algılanıyor. Bir keresinde evimle ilgili bir sorun oldu. Apartman görevlisinin dairesine indim (telefonu evde bıraktım) kapıyı çaldım bekledim vs. açan yok o sırada o katta oturan biriyle karşılaştım rica ettim benim telefonum yukarıda kaldı sizden rica etsem numarasını bana yollar misiniz numaramı verdim yolladı. Neyse teşekkür ettim. Eve geldim mesajla da teşekkür ettim. Sonra sürekli mesaj atmaya başladı cevap veremiyorum tersliyorum ya da çok kısa yazıyorum gene yazıyor hatta konuşmak istemiyorsanız rahatsız etmeyeyim dedi istemiyorum dedim açık açık. Bir yere gideceğim askeriyeden(askermis) çıkınca sizi de işinizden alsam beni götürseniz ben buranın yabancisiyim dedi. Navigasyonu açın o sizi her yere götürür bana yazmayın artık dedim. Ne dese beğenirsiniz erkek arkadaşın varsa söyle rahatsiz etmeyeyim. Yani ben adama istemiyorum diyorum beni kaale almıyor erkek arkadaşım varsa beni kaale alacak. Engelledim. Dün de köpeğim kaçtı gece yarısı falan gene bizim civar apartmanlardan bir adam beni onu ararken gördü bu saatte sarhoşu vs çoktur ben size aramanızda yardım edeyim sorun olur mu dedi tamam dedim teşekkür ettim içimden diyorum ki adam ne kadar iyi niyetli bu saatte yardım ediyor. neyse köpeğimi buldum numarasını verdi bu şekilde bir durum olursa beni arayın diye ben de vermiş bulundum(keşke vermeseydim). Bugün de mesaj atmış günaydin işte kopeginize kemik getireyim. Bana gereksiz yere yazmayın dedim engelledim. Daha önceden de bu tarz bir durumla karşılaşmıştım. Köpeklerimiz gezerken arkadaş olmuştu dışarı çıkartacagimkzda haberleselim beraber çıkartalım diye numaralar alınıp verilmişti sürekli gereksiz yere yazıyordu. Kahveye davet etmeler falan ona da aynı sekilde cevap vermedigim halde sürekli yaziyordu. Benim anlamadığım öyle çok güzel eşsiz vs.. bir kadın değilim. Kendi halimde takılıyorum. Sadece biraz dikkat çeken bir giyim tarzim var. Yani aşırı dekolteli falan değil sadece etrafa bakarak kendimi kısıtlamam mesela spor yapacaksam esorfman değil tayt büstiyer giyerim,ise gideceksem kısa elbise giyerim. Kimseye özel hayatını sormuyorum. Gereksiz muhabbet etmiyorum.Sen demiyorum x bey diye hitap ediyorum. İstiyorum ki görünce selam nasılsınız diye iki kelime laf edelim. Fazlası olmasın ama her defasında sınırlarım aşılıp bana saygısızlık yapılıyor.

Erkeklerin dikkatini çekmek için dekolte, kısa etek vs giymeye gerek yok. Eğer sizi yalnız görüyorlarsa direkt atlıyorlar zaten. Ben bugüne kadar yaşadığım tüm tacizleri en paspal hallerimdeyken yaşamıştım.
Sizin yalnız yaşadığınızı, bulunduğunuz şehirde yalnız olduğunuzu eski konularınızdan biliyorum. Bu tür durumlarda maalesef kız olsun erkek olsun insanlarla aramıza bir çizgi çekmemiz gerekiyor. Köpek gezdirirken tanışılan birisine telefon numarası verilebilir tabi ki ama bence yine de birkaç ay bir tanışıklık olması gerekir. Köpeğinizi aramanıza yardım eden kişiye numaranızı vermenizin hiçbir anlamı yok gibi geldi. Ya da ne bileyim kapıcı o an yoksa 1 saat sonra yine inersiniz niye komşudan numara istiyorsunuz ki ? Yanlış anlamayın ben de aynı dönemlerden geçtiğim için sizin de yaşınızın genç olduğunu bildiğim için bunları yazıyorum. Kadın erkek fark etmez insanlar gerçekten çok kötü. Arkadaş edinmek istemek, insanlarla muhabbet etmek istemek normal ama belli bir yaştan sonra kendimizi korumak adına hareketlerimize çok dikkat etmek gerektiğini düşünüyorum.

Bir insanla ilk görüştüğünüzde numaranızı vermeyin, bir tık soğuk durun rahatlarsınız gibi geldi bana.

Benim suratım bu sebepten erkeklere asıldı artık
Yaşla anlıyorsun, iyi niyetli arkadaşça olabilirsin, ama herkes öyle değil
Bir suratını asmana bakar, kimse cesaret edemez sonra
Neşeli biriyim bu arada, erkeklerin bu tarz durumlarında surat asmaktan bahsettim

Numara vermeyin denmiş ama benim bu şekilde tanıştığım birçok erkek arkadaşım (normal arkadaş) olmuştu daha önceki dönemlerimde hiç sınırlarım bu kadar ihlal edilmemişti
Lise ya da üniversitede değilsiniz artık. Yetişkin hayatına girdiniz. Yalnız yaşayan bekar bir kadınsın. Belli bir yaştan sonra erkek profili çok değişiyor.

Erkeklerin dikkatini çekmek için dekolte, kısa etek vs giymeye gerek yok. Eğer sizi yalnız görüyorlarsa direkt atlıyorlar zaten. Ben bugüne kadar yaşadığım tüm tacizleri en paspal hallerimdeyken yaşamıştım.
Sizin yalnız yaşadığınızı, bulunduğunuz şehirde yalnız olduğunuzu eski konularınızdan biliyorum. Bu tür durumlarda maalesef kız olsun erkek olsun insanlarla aramıza bir çizgi çekmemiz gerekiyor. Köpek gezdirirken tanışılan birisine telefon numarası verilebilir tabi ki ama bence yine de birkaç ay bir tanışıklık olması gerekir. Köpeğinizi aramanıza yardım eden kişiye numaranızı vermenizin hiçbir anlamı yok gibi geldi. Ya da ne bileyim kapıcı o an yoksa 1 saat sonra yine inersiniz niye komşudan numara istiyorsunuz ki ? Yanlış anlamayın ben de aynı dönemlerden geçtiğim için sizin de yaşınızın genç olduğunu bildiğim için bunları yazıyorum. Kadın erkek fark etmez insanlar gerçekten çok kötü. Arkadaş edinmek istemek, insanlarla muhabbet etmek istemek normal ama belli bir yaştan sonra kendimizi korumak adına hareketlerimize çok dikkat etmek gerektiğini düşünüyorum.

Bir insanla ilk görüştüğünüzde numaranızı vermeyin, bir tık soğuk durun rahatlarsınız gibi geldi bana.
Ben ilk yanlız yaşamaya başladığımda, saklıyordum ailem bende vs diye, çünkü bir sürü kişi boş ev diye sarkmaya kalktı
Şimdi yanlız yaşadığımı da saklamadan sınır çizmeyi öğrendim çok şükür
Soğuk durmayı surat aşmayı deneyebilirim teşekkür ederim.

Biraz fazla iyi niyetli geldiniz bana. Mesela gece geç saatte bana yardım bahanesiyle sarhoşu var tekin değil yardımcı olayım diyen adamın o sarhoşlardan biri olmadığına emin olamam ben. Tek başıma daha güvende hissederim.

Ha tabi bu durum adama yavşama hakkı vermiyor ama kendimizi korumak adına maaaaleseff daha temkinli olmak durumunda kalıyoruz. Bana evli olduğumu bildiği halde asılan ve her gün yüz yüze baktığım insanlar oluyor mesela. Bunları hiç bir şey durdurmuyor. Ne evlilik, ne yüzük, ne soğuk davranmak....

Artık sinirim bozulmaya başladı. Erkekler tarafından sürekli gönlüm varmış gibi algılanıyor. Bir keresinde evimle ilgili bir sorun oldu. Apartman görevlisinin dairesine indim (telefonu evde bıraktım) kapıyı çaldım bekledim vs. açan yok o sırada o katta oturan biriyle karşılaştım rica ettim benim telefonum yukarıda kaldı sizden rica etsem numarasını bana yollar misiniz numaramı verdim yolladı. Neyse teşekkür ettim. Eve geldim mesajla da teşekkür ettim. Sonra sürekli mesaj atmaya başladı cevap veremiyorum tersliyorum ya da çok kısa yazıyorum gene yazıyor hatta konuşmak istemiyorsanız rahatsız etmeyeyim dedi istemiyorum dedim açık açık. Bir yere gideceğim askeriyeden(askermis) çıkınca sizi de işinizden alsam beni götürseniz ben buranın yabancisiyim dedi. Navigasyonu açın o sizi her yere götürür bana yazmayın artık dedim. Ne dese beğenirsiniz erkek arkadaşın varsa söyle rahatsiz etmeyeyim. Yani ben adama istemiyorum diyorum beni kaale almıyor erkek arkadaşım varsa beni kaale alacak. Engelledim. Dün de köpeğim kaçtı gece yarısı falan gene bizim civar apartmanlardan bir adam beni onu ararken gördü bu saatte sarhoşu vs çoktur ben size aramanızda yardım edeyim sorun olur mu dedi tamam dedim teşekkür ettim içimden diyorum ki adam ne kadar iyi niyetli bu saatte yardım ediyor. neyse köpeğimi buldum numarasını verdi bu şekilde bir durum olursa beni arayın diye ben de vermiş bulundum(keşke vermeseydim). Bugün de mesaj atmış günaydin işte kopeginize kemik getireyim. Bana gereksiz yere yazmayın dedim engelledim. Daha önceden de bu tarz bir durumla karşılaşmıştım. Köpeklerimiz gezerken arkadaş olmuştu dışarı çıkartacagimkzda haberleselim beraber çıkartalım diye numaralar alınıp verilmişti sürekli gereksiz yere yazıyordu. Kahveye davet etmeler falan ona da aynı sekilde cevap vermedigim halde sürekli yaziyordu. Benim anlamadığım öyle çok güzel eşsiz vs.. bir kadın değilim. Kendi halimde takılıyorum. Sadece biraz dikkat çeken bir giyim tarzim var. Yani aşırı dekolteli falan değil sadece etrafa bakarak kendimi kısıtlamam mesela spor yapacaksam esorfman değil tayt büstiyer giyerim,ise gideceksem kısa elbise giyerim. Kimseye özel hayatını sormuyorum. Gereksiz muhabbet etmiyorum.Sen demiyorum x bey diye hitap ediyorum. İstiyorum ki görünce selam nasılsınız diye iki kelime laf edelim. Fazlası olmasın ama her defasında sınırlarım aşılıp bana saygısızlık yapılıyor.
Herkese numara vermeniz bana sacma geldi. Fazka iyi niyetlisiniz. Gerek yok diyin gitsin. Ustelik kac kere gelmis basiniza bu olay

Ablacım avrupada mıyız ya markette kasiyere kolay gelsin dendi diye adam kadını kendine aşık zannediyor bu memlekette ne numara vermesi. Maalesef amiyane tabirle iş atıyorsun zannediyor bu tipler. Tek yaşıyorsun sanırım boşver hiç gerek yok başına bela olurlar. Nezaketi falan haketmiyo bu erkekler kıyafetinde sende değil problem yani.

hadi komşuya bana görevlinin numarasını atın dediniz onu anladım da akşam köpek arayana neden verdiniz, neden adamın numarasını aldınız, bugün yardımcı oldunuz teşekkür ederim deyip girin evinize

yani diyelim ki dünya iyisi bugün aradı köpeği buldunuz, yarın tekrar kaçsa cidden arayacak mıydınız

X bey, benim köpek kaçtı yardım eder misiniz diye

yani benim bunu diyecek konuma gelmem için o kişiyle birlikte bir fırın ekmek yemem lazım

tabii ki arkadaş olalım, herkese buzdolabı gibi yaklaşmayalım da neden hemen sıkı fıkı olalım

babanız yahut abiniz deseydi bu saatte yalnız gezme buralarda sarhoşlar var diye onlara çemkirirdiniz bir köpeği yalnız gezdiremeyecek miyim, ben kendimi korurum vs diye

o komşu da konuşmak istemiyorsan konuşmam aşamasından sevgilin varsa söyle aşamasına nasıl geliyor

engelle gitsin, engellemiyorsan da o yazar sen yazmazsın susar, neden muhatap oluyorsun ki

damacana bile ilgisini çekiyor aslında onların.
sorunu kendinizde aramayın.
bence tek dikkat etmeniz gereken siz cidden çok önemli çok hayati olmadıkça numara falan vermeyin.
mesela köpeği ararken peşinize takılan adam vermiş numarasını, sizin vermenize gerek yoktu zaten arayacak olsanız çıkar numaranız.
apartman görevlisi konusunda, telefon yukarıda mı kaldı, çıkar 5 dk'da alırım telefonu hiç üşenmem ona numara vermektense bacaklarım yorulsun daha iyi.
bunların dışında ben olsam şöyle yapmazdım dediğim bir şey görmedim ben anlattıklarınızda.
yani bu saçma sapan zihniyetler, cinsel açlığın afrikası olduğumuz için uçan kuşa bile kahve teklif edecek tipler var.
ve hayırdan anlamıyorlar.
yazmayın vs diye açıklama yapıyorsunuz ama daha çok inat mı ediyorlar hırs mı yapıyorlar nedir artık. direkt açıklama yapmadan, yazma vs demeden engeli basmak en iyisi.

Bu devirde kıyafet üst baş hiç önemli değil, 'kadın' olmak yetiyor. Her gün aynı saatte bir saat yürüyüş yapıp evime dönüyorum, yol üzerindeki dükkan sahiplerinden birisi durdurup konuşmaya çalıştı ikidir bir de arkamdan söyleniyor. İki parmağımda yüzük var evliyim diye bas bas bağırıyorum ve kapalı bir kadınım. Baktım olacak gibi değil güzergahı değiştirdim.
Keşke dikkat etmek zorunda kalmasak ama her türlü kötülükten her an kendimizi korumak zorundayız, kaldı ki gecenin bir vakti yardım etmek isteyen adamın tekine hayır dememek ve üzerine numara vermek. Bundan sonra biraz daha temkinli yaklaşın ve kendi işinizi kendiniz halledin

sanslarini deniyorlar. siz de istemediğinizi belirtiyorsunuz. takmayın kafaya.

Back
X