- 22 Ağustos 2008
- 4.118
- 2.653
Yanlış hatırlamıyorsam nar ve greyfurt yemiyordu kayınvalidem
Merhaba hanımlar,
Beni mazur görün yaşadığım şokun etkisindeyim hala, 4-5 haftadır sol göğsümden açık renkli sıvı geliyordu, önce yara diye önemsemedim krem filan sürdüm, bu sabah jinekoloğa gittim ve göğsümde kitle buldu, yarın sabah mammografie yapılacak ve ben taş gibiyim. Herkesin yardımına koşan ben şimdi çaresizce yardım bekliyorum, arayıp anlatacak kimsemde yok. Eşim işte ona şimdi söyleyemem, çocuklarım henüz küçücükler, anneme zaten söyleyemem. Ne hissedeceğimi bilmiyorum, korkuyorum, ağlayamıyorum, çocuklarımı düşünüyorum. Sizlerden dua istiyorum, yarın sonuçlar iyi çıksın. Ben gerçekten yapayalnız biriyim.
bana lütfen güç verin, yaşayıp atlatanlar bana yol gösterin
Allah razı olsun , durumun çok farkındayım fakat bir başkası için uğraşıyor gibi uğraşıyorum cumadan beri. Az evvel düşündümde bu bir başkası dediklerim eşim! En çok o yıpranacak, bugün kan tahlilleri verdim ama boğazım ağrıyor sanırım hasta olacağım, ameliyata kadar dayanmam gerek, vitamin iğnesi vurundum, pekmez içtim, kendim için değilde eşim ve çocuklarım için savaşıyorum. Üstesinden gelmek zorundayım. Sigorta şirketine gittim prosedürleri konuştuk, yeni iş bulmuş Perşembe ve Cuma günü çalışmıştım, beni Perşembe den işveren sigortalattığı için şimdi oralarda karışacak :)), hatta işbulma kurumuna başvurmak zorunda kalacağım:) ki bu Almanların kağıt işleri hiç bitmez, düşününce bile gına geliyor. İşveren Müslüman bir bey, kendisine durumu anlattım bana yol gösterdi, kendisi çıkış verecek ve tedavin bitince gel yine başla işe dedi:) çok mutlu oldum.cuma gunu bu satır için eve gidene kadar ağladım sonra kızdım size. bir soz var ya ayakta duracak halim yokken hayatta kalmak için nedenlerim var diye.
Lütfen "ya Allah ya Bismillah" deyin ve kalkın. Bu günler geçecek bitecek allah ın izniyle. Hep dualarımda olacaksınız. Sizi tanımıyorum ama sımsıkı sarılmak isterdim size. Rabbim yar ve yardımcınız olsun
Allah’a şükür eşim abim yengem ve diğer aile bireyleri yanımda çok kuvvetlice hissediyorum. Ayrıca yakından tanıdığım iki Alman karı ve koca çok büyük destekler yani ihtiyacın olunca ara demiyorlar, biz buradayız telefon başucumuzda aramanı bekliyoruz dediler. Hatta biri şuan Yunanistan da tatilde ve oradan aradı. Eşimin bugün dediği söz beni çok etkiledi, bak yaptığın iyilikler seni buluyor ! Manevi destekleri etrafımda hissetmeye başladımAyrıca siz yalnız değilsiniz, aynı duyguları aynı süreci yaşayan birçok kadın var.
Böyle zamanda insan kendini yalnız çaresiz gibi hissedebiliyor. Hasta yakınları içinde bu böyle, Zamanla buda geçiyor.
Genelde üyeliğimi girmeden konulara göz atar çıkarım. Ben sizi konuyu açtığınız günden bu yana takip ediyorum. Her gün baktım ne yazmışsınız diye. Sonucunuzu bekledim.
Doktorunuza danışıp önlem alabileceğiniz şeyler tüketebilirsiniz.Evet bende atlatacağım, ama dün akşam üşümeye ve öksürmeye başladım, ameliyata kadar hasta olmaktan korkuyorum
Bugün tahlil vermek için gitmiştim vitamin iğnesi yaptı doktor, evdede zencefil çayı v.s. İçiyorumDoktorunuza danışıp önlem alabileceğiniz şeyler tüketebilirsiniz.
Elhamdulillah, kadere hayrın ve şerrin Allah’tan geldiğine inanıyorum, rabbim beni nefsimin eline bıraktırıp isyan ettirmesin. O’ndan gelen herşeye razıyım, namazlarımı kılamayacak duruma gelmeyim, kazaya bırakmayım amin. Seviyorum sizleri beni böyle teselli edin, güç verinAllah yardımcın olsun çok gençsin muhakkak atlatacaksın. Allah'tan gelen herseye razıyım de ayağa kal daha torun bakacaksın
Çok teşekkür ediyorum ♥Öncelikle çok çok geçmiş olsun. Bizde 2 ay öncesine kadar normal hayatımızı sürdürürken tanıştık bu rahatsızlıkla
Annemde sizin gibi bir anda öğrendi, tüm tetikleri yapıldı biyopsi sonucunu aldığı günde hastaneye yatırılıp acil ameliyat ettiler. Neye uğradığımızı şaşırdık. Şuan kemoterapi görüyor. Bizim bu süreç biraz uzun sürecek.
Ben öğrendiğimden beri haftalarca gece gündüz uyku uyuyamadım anneme de belli edemedim.
Annem son derece hayat dolu evlatları için yaşayan bir kadındır adeta...
Çok şükür allahıma ameliyatı da iyi geçti. ve kemoterapi sürecide öyle anlatılan gibi zor geçmiyor.
Uzak şehirlerdeyiz ailemle, malum iş var sık gidemiyorum yanınına..
(hayat devam ediyor ve işi bırakmam lazım yanında olabilmek için)
Her gün arıyorum konuşuyoruz. Annemin kahkahaları yıkıyor ortalığı. Öyle olumlu geçiriyor ki bu süreci.
Ne olur sorumluluklarınızı, evlatlarınızı işi gücü biraz daha az düşünün,
Anlıyorum bu çok zor ama önce moralinizi yüksek tutun,
Siz tedavi görürken inanın hayat yine herkes için devam edecek ve bir şekilde herkes okuluna, işine, kursuna maçına gidecek... kaygılanmayın demek istiyorum. Aslında çok şey demek istiyorum ama yazarken duygusallaşıyorum.
Bu rahatsızlık hepimizin başına gelebilir. Hiç birşey bize uzak değil.
Ben anneme çok üzüldüm, bu hastalık hakkında bilinçsizdim hemen kötü şeyler geldi aklıma,
Gecem gündüzüme karıştı.
Fakat bilinçlendikçe aslında bu üzülmenin yersiz olduğunu farkettim. Tedavi olacak ve geçecek tek gerçek bu
Üzüntümden mi oldu bilmiyorum. Bu hafta Sağ memem şişti. ucu yan duruyor. VE elime tam ucta bir sertlik geliyor. Zaman zaman ağrıyor bastırıp ağrıyı kesmeye çalışıyorum. Bu hafta annemin yanına geçeceğim izin aldım.
Her şey moralden geçiyor.
Rabbim acil şifalar versin. tedavi olup atlatacaksınız sonra belli aralıklarla kontrole gideceksiniz. Bunu düşünün.
İçimde bir yerlerde bastırdığım korkum var evet ama tıbbada çok inanıyorum. İsmini hatırlayamadım ön sayfalarda biri şükretmiştim memede diye demişti şimdi bende gerçekten şükür ediyorum, umudum başka yerlerde olmaması. Sizlerinde desteğiyle atlatacağım.Öncelikle Allah'ın izniyle sonrasinda da tıbbın yardımıyla atlatacaksiniz inşallah.
Merhaba , nasılım bilmiyorum, iyiymişim gibi görünmeye çalışıyorum, daha çok insanların ayy zavallııı yazııık gibi söylemlerinden çekiniyorum, sevdiğim arkadaşlarıma kendim haber verdim ve dua istedim onların destekleri çok güzel ama sanırım yinede üzülüyorum aradıklarında. Herkesten duyduğum ben seni çok güçlü olarak biliyorum, sen başaracaksın cümlesi bana güç veriyor , Evet başaracağım ama etrafımın benim yüzümden çekeceğim sıkıntıları düşünüyorum. Şimdiye kadar herkese herşeye ben koşturdum, düşününce çok yoğun tempodaydı hayatım ama şimdi durumlar değişecek ve ben bu uzun yolculuk için hazır değilim sanırım. Annemle sık sık görüşürdük bu 3. gün aramaya çekiniyorum sesim titrerse diye, bu sabah CT çekildi eşim dışarda bekledi ben gerçekten çok korktum soyunma kabininde düşüyordum, hemen kendimi bırakmadan oradan çıktım eşimin yanına gittim, fark etti tabiki, ben verdikleri ilaçtan oldu hem açım v.s. diye söylendim ama , yinede ne bileyim... sürekli gülmek için kendime sebepler arıyorum, kendimi gülmek için zorluyorum. Baya baya zayıfladım, önce tartı çok gösteriyor diye çıkmıyordum şimdi göstermeyecek diye. İyi olmak istiyorum, Şuan gözümü kapatsam ve ameliyatım bitmiş olsa, ameliyat öncesi olan bekleme süreci beni geriyor.
Hayır zor değil MR (emar) çekinir gibi, sedyeye yatıyosunuz yuvarlak bir makinanın altına sürüyorlar fakat damarların detaylı görünmesi için kolumdan bir ilaç enjekte ettiler, bir an ağızda acılık, vücutta sıcaklık ve idrar varmış gibi oluyor. Sonuçlar hemen çıktı CD ye bastılar ama ben bakmadım doktorla konuşmak istemedim, daha kötü şeyler duymak istemiyorum, bu duyduklarıma alıştım daha fazlasını kaldıramam, iki gün daha var önümde zaman geçiremiyorumCT zor bir işlem mi. Sonucunuz ne zaman belli olacak. Gelişmelerden bizi mahrum etmeyin
Allah beterinden saklasın canım benim yazdıklarından bile ne kadar güçlü olduğun belli sen başarıcaksın sonra geri dönüp kendini üzdüğün için kızıcaksın kendineHayır zor değil MR (emar) çekinir gibi, sedyeye yatıyosunuz yuvarlak bir makinanın altına sürüyorlar fakat damarların detaylı görünmesi için kolumdan bir ilaç enjekte ettiler, bir an ağızda acılık, vücutta sıcaklık ve idrar varmış gibi oluyor. Sonuçlar hemen çıktı CD ye bastılar ama ben bakmadım doktorla konuşmak istemedim, daha kötü şeyler duymak istemiyorum, bu duyduklarıma alıştım daha fazlasını kaldıramam, iki gün daha var önümde zaman geçiremiyorum
Allah’a şükür imkan var, zorlu bir süreç evet ama geçecek, Allah bunu unutturacak dert vermesin. Türkiye de A.hastanesi için çok olumlu şeyler okudum fakat zaman geçirmek istemiyorum, ayrıca orda ameliyat olsam burada tedavimi devam ettiremeyebilirim, sağlık sistemi izin vermez büyük ihtimalle. Biran önce olsun bitsin istiyorum. Sizlerden önce diğer hastalara sonrada kendime şifa ayetleri, dualar istiyorum. Allah hepinizden razı olsunAllah beterinden saklasın canım benim yazdıklarından bile ne kadar güçlü olduğun belli sen başarıcaksın sonra geri dönüp kendini üzdüğün için kızıcaksın kendine
Allah razi olsun, Amin ecmainrabbim şifa versin
Ya şifau Kadir okuycam size dilim döndüğünce. Siz de okuyun. Allah kolunuz kanadiniz olsun. Tez zamanda şifa versin inşallahAllah razi olsun, Amin ecmain
Söylemek istedigim Birsey var, Ben aslında sağlığa çok dikkat eden biriyim, mümkün olduğunca ilaç kullanmıyorum, sağlıklı beslenmeye gayret ediyorum, hatta bir kaç senedir Maranki hocanın sarımsak kürlerini yapıp düzenli şekilde tüketiyordum, biri ufacık öksürse hemen zencefil elma tarçın v.s. Çay yapıp içiriyordum, Her sene kan tahlili yaptırıyordum, neredeyse 20 yıldır düzenli kadın doktorunda kanser testi yaptırıyorum, bir sonraki randevumda Ocak ayında hatta. Nasip işte...vardır bundada bir hayr