Cok tesekkür ederim,Tabi ki atlatacaksınız. Şu an meme ca yı hiçbir doktorunuzun sorun ettiğini sanmıyorum zira kolay atlatılabilen bir kanser. Şu an doktorlarınız da pet sonucunu bekliyordur. Sıçrama var mı varsa evre kaç gibi. En yakın arkadaşım üçüncü evre, annemin en yakın arkadaşı (beraber görüşürüz) son evre meme kanserini yaşadılar. Herbir aşamalarına çok çok yakından şahidim. Her hastalık zor, kanser zor, ama rutinini çok nadir günlerde bozmadığın müddetçe gülerek atlatmak imkansız değil. Şu an size sarılmak isterdim .. kendinize iyi bakın
Öncelikle geçmiş olsun. Damdan düşen biri olarak damdan düşeni anlayabileceğimi düşünüyorum. (hastalık aynı, tür farklı).Cok tesekkür ederim,
sanirim Kacinci evrede oldugunu bilmek istemiyorum. Cuma ve cumartesi yogun gecti günüm, Ailem geldi gittiler yogundum ve iclerinde onlara teselli veren bendim, ev bosalinca icime korku düsmeye basladi, sanirim şoktan yeni çıkıyorum
İster istemez duyulacak bizim burda, o yüzden sorana ben söyledim, çünkü ilerde çocuklarım için yardıma ihtiyacım olabilir. Ve evet vah yazıklar ve damgalı gibi bakışlar olacak, onları görmeyeceğim, mesela camiye kermeslere ve türklerin bulunduğu topluluklara girmeyeceğim, alışverişe çocuklarımı gönderirim, evde yoksa bizde olanla idare ederiz, misafir kabul etmeyeceğim . Zaten çok sıkı fıkı arkadaşlarım yok mesafeli davranmaya çalıştım insanlara, hem kendi işimi hemde ihtiyacı olan insanların işlerini yapmıştım, artık daha dikkatli olacağım.Öncelikle geçmiş olsun. Damdan düşen biri olarak damdan düşeni anlayabileceğimi düşünüyorum. (hastalık aynı, tür farklı).
Bana göre bu hastalık psikolojik olarak 4 evrenden oluşuyor.
1-Şok ve korku
2-isyan
3-Kabulleniş ve savaş
4-umursamama
12 sene oldu benim tanı konmasından bu yana geçen süre. 2 sene tedavi sürdü. 10 senedir de kontroller devam ediyor, arasındaki süre açılarak. 1 ay, 3 ay, 6 ay, 1 sene gibi... Artık herkes kadar riskim var. Rutin taramalar harici bir şey yapmıyorum.
Ben ameliyatı reddettim çünkü 33 yaşında menopoza girmek istemedim. Doğru, yanlış. Kemoterapi aldım, iki ertesi gün işe gittim. Bana özel yemekleri yedim, bana özel wc'ye girdim..
Saçlarımın dökülmesini beklemeden gittim kendim kestirdim hala da saçlarımı kısa kullanırım, alışkanlık oldu.
İlk dönemde çok çok az, neredeyse iki elin parmakları kadar insana söyledim. Ah ah vah vahvahlarını gerçekten duymak istemedim. Kimsenin bana "acıyarak" tolerans göstermesini istemedim.
Ağladım, ağladım, ağladım. Tamam yeter diyip açtım bi komedi filmi, toparlanmaya çalıştım.
O dönem 4.5 yaşında olan kızımı ve eşimi aldım yanıma attım kendimi doğaya. Yeni hobiler edindim, kafamı dağıttım.
Evet zor bir süreç. Tedavi süreci yıpratıcı kabul. Ancak bunu yenmek sizin elinizde. Hayata tutunmak ya da vazgeçmek sizin elinizde.
Ben bu hastalığı geçirdiğimi artık çok rahat söyleyebiliyorum. İnsanlar hala "aaaa, çok üzüldüm" diyorlar ben de "geçti, bitti, gitti" diyorum.
Ve lütfen psikolojik destek alın...
Tekrar geçmiş olsun, dualarımız sizinle....
Bitkisel ürünleri doktorunuza danışmadan kullanmanızı tavsiye etmiyorum. Mesela kırmızı sebze ve meyveleri kullanmanı benim doktorum yasaklamıştı. O yüzden ben dahil kulaktan dolma bilgilerle kesinlikle hareket etmenizi tavsiye etmem, tedavi süresince. Greyfurt da kesinlikle tüketilmesi gerekenler arasındaydı mesela bende.İster istemez duyulacak bizim burda, o yüzden sorana ben söyledim, çünkü ilerde çocuklarım için yardıma ihtiyacım olabilir. Ve evet vah yazıklar ve damgalı gibi bakışlar olacak, onları görmeyeceğim, mesela camiye kermeslere ve türklerin bulunduğu topluluklara girmeyeceğim, alışverişe çocuklarımı gönderirim, evde yoksa bizde olanla idare ederiz, misafir kabul etmeyeceğim . Zaten çok sıkı fıkı arkadaşlarım yok mesafeli davranmaya çalıştım insanlara, hem kendi işimi hemde ihtiyacı olan insanların işlerini yapmıştım, artık daha dikkatli olacağım.
sormak istediğim size ne gibi özel yemek tükettiniz, şekeri hayatımdan Çıkarmak şu an nekadar doğru, 1 haftadır yemek yemedim, dün kırmızı pancar yoğurtlayıp yedim ve bir kase çorbayı zoraki yedim midem Alt üst oldu. Bir arkadaşım andız otu / kanser otu getirdi onu yapıp içiyorum.
Söylediklerinizi Dikkate alacagim Kesinlikle, ailede Eltim diyebilirim bir gelinimiz cerrah bugün ona raporlarimi gönderirim ve bana kesinlikle ameliyat dedi. Eger ameliyattan korkmuyorsan 70% basardin zaten dedi , Allaha sükür korkmuyorum. Hep söyledigim gibi sonraki sürecten endiseliyim.Bitkisel ürünleri doktorunuza danışmadan kullanmanızı tavsiye etmiyorum. Mesela kırmızı sebze ve meyveleri kullanmanı benim doktorum yasaklamıştı. O yüzden ben dahil kulaktan dolma bilgilerle kesinlikle hareket etmenizi tavsiye etmem, tedavi süresince. Greyfurt da kesinlikle tüketilmesi gerekenler arasındaydı mesela bende.
Benim sülalem de çok kalabalık ve birbirine çok bağlı bir aile. Çoğu öğrenmişti birbirinden ama bana resmen 3 maymunu oynadılar, benim tercihime saygı duyarak. Daha sonraları konuştuk mesela o süreçte onların ne hissettiğini, ne düşündüğünü vs...
Olağan hayatınızı lütfen değiştirmeyin. Lütfen kendinizi bir şeylerden soyutlamayın. Ben ameliyat olmayarak daha zor ve uzun bir süreci tercih ettim. Ancak bu hastalığın benim yaşantımı ele geçirmesine izin vermedim. Lütfen siz de vermeyin.
Bana en ters gelen 1 sene ailenizi görmemeye karar vermeniz mesela. Yapmayın bunu. Tecrit edilecek bir süreç değil bu; tam tersine kalabalıkla, gülüp söyleyerek, konuşarak, dedikodu yaparak, işe giderek, hayatın olağan akışını devam ettirerek aşılabilecek bir süreç.
Tabii ki bağışıklık sisteminize ve hijyene max dikkat ederek. Bu arada immünoterapi konusunu da araştırmanızı tavsiye ederim.
Türkiye'de sosyal güvenlik karşılamıyor, ciddi bir maliyet ama elbette ki insanın böyle durumlarda gözü görmüyor. Siz yurtdışında olduğunuz için daha şanslı olabilirsiniz diye düşünüyorum.
Gideceeek:) evet mutlaka gitmeli, eşim bana herzaman derdimi, hayatım biz hepimiz hasta olalım ama sen grip bile olma, evdeki bütün sistem çöküyor :).Çok geçmiş olsun annem 12 yıl önce atlattı bu hastalığı. İnşallah sizin ki de geçip gidecek. Moralinizi yüksek tutun
Gittinizmi doktora, aklımın bir köşesinde kaldınız, lütfen sağlıklı güzel haberler verinSayfayı açınca göguste kitle başlığını görünce şok oldum çünkü aynı başlığı ben acacaktım benimde son bi kaç haftadır koltuk altım aciyordu dün bi göğsümü elle muayene edeyim dedim ve elime sert bi kitle geldi randevu aldim cumartesi ozel bi hastaneye gidicem ins. Kötü bişey çıkmaz dünden beri hiç iyi degilim
Evet bende atlatacağım, ama dün akşam üşümeye ve öksürmeye başladım, ameliyata kadar hasta olmaktan korkuyorumBende çevremde meme kanseri olmuş diye duyduğum herkesin iyileştiğini söylemeye geldim...Allahın izniyle iyi olacaksınız..
Amin ecmain. Allah hepinizden razı olsun, cümle hastalara şifa versinRabbimiz yar ve yardımcınız olsun. İnşaallah çok güzel bir ameliyat geçirir sagliginiza kavuşursunuz. Kayınvalidem atlattı üst komşusu atlattı. Yani bu artık yenilebilen bir hastalık. Zaten herkes de yazmış bunu. Duamız sizinle. Kocaman yüreğiniz var annenize belli etmemek büyük bir erde, başarı.. Rabbim hayırlı uzun ömür versin evlatlarınizla ailenizle birlikte insaallah
Greyfurt tüketilmesi gereken mi tüketilmemesi gereken mi ? Yanlışlık olmasınBitkisel ürünleri doktorunuza danışmadan kullanmanızı tavsiye etmiyorum. Mesela kırmızı sebze ve meyveleri kullanmanı benim doktorum yasaklamıştı. O yüzden ben dahil kulaktan dolma bilgilerle kesinlikle hareket etmenizi tavsiye etmem, tedavi süresince. Greyfurt da kesinlikle tüketilmesi gerekenler arasındaydı mesela bende.
Benim sülalem de çok kalabalık ve birbirine çok bağlı bir aile. Çoğu öğrenmişti birbirinden ama bana resmen 3 maymunu oynadılar, benim tercihime saygı duyarak. Daha sonraları konuştuk mesela o süreçte onların ne hissettiğini, ne düşündüğünü vs...
Olağan hayatınızı lütfen değiştirmeyin. Lütfen kendinizi bir şeylerden soyutlamayın. Ben ameliyat olmayarak daha zor ve uzun bir süreci tercih ettim. Ancak bu hastalığın benim yaşantımı ele geçirmesine izin vermedim. Lütfen siz de vermeyin.
Bana en ters gelen 1 sene ailenizi görmemeye karar vermeniz mesela. Yapmayın bunu. Tecrit edilecek bir süreç değil bu; tam tersine kalabalıkla, gülüp söyleyerek, konuşarak, dedikodu yaparak, işe giderek, hayatın olağan akışını devam ettirerek aşılabilecek bir süreç.
Tabii ki bağışıklık sisteminize ve hijyene max dikkat ederek. Bu arada immünoterapi konusunu da araştırmanızı tavsiye ederim.
Türkiye'de sosyal güvenlik karşılamıyor, ciddi bir maliyet ama elbette ki insanın böyle durumlarda gözü görmüyor. Siz yurtdışında olduğunuz için daha şanslı olabilirsiniz diye düşünüyorum.
cuma gunu bu satır için eve gidene kadar ağladım sonra kızdım size. bir soz var ya ayakta duracak halim yokken hayatta kalmak için nedenlerim var diye.Daha eşimle çocuklarımızı büyütüp birbirimize doyacaktık, başbaşa tatil yapacaktık, bu sene Hacca gidecektik.... v.s, v.s.
Tüketilmemesi elbette.Greyfurt tüketilmesi gereken mi tüketilmemesi gereken mi ? Yanlışlık olmasın
Yasak, ilaçların etkilerini azaltmıyormuşGreyfurt tüketilmesi gereken mi tüketilmemesi gereken mi ? Yanlışlık olmasın