Kızanlar, ne aratsam kadınlar kulübü çıkıyor karşıma... Bakın hele burda macır sayfası varmış da görmemişim be canım... Babam 1972'de Razgrattan gelmiş-nam-ı diğer Deliorman... İstanbul'dalar şimdi, ben evlendim, Muğla'ya geldim... H'leri de pek güzel yutarım arada... farkedince kendim de gülerim...
Başka göçmen sitelerine de yazıyorum ayrıca, ama burda da belirtmeden geçemeyeceğim, torta bilen var mı aranızda? Babaannem=torta... torta yumurtalı sütlü bir hamurun kat kat açılarak fırınlanması , her katına ve üzerine sürülen bolca muhallebi, üzerine de dövülmüş ceviz serpilerek yapılan tatlıdır. Babaannem bulgar komşularından öğrenmiş ama onların köyündeki türkler de yapıyormuş artık, bizim ailede babaannem ve onun yaşındaki tüm kadınlar yapar, gençler çalıştığı için fırsat bulup yapamıyor. benim için vazgeçilmezdir torta, evlenip muğlaya taşındım babaannem tepsiyle yapar istanbuldan yollar bana... tek sorun sütlü olduğu için çabuk bozulması , o yüzden ancak uçakla bize gelen giden olursa onlarla yolluyor. bizim ailede tüm anneanne-babaanneler yapar dedim ya, en güzelini de benim babaannem yapar, bunu herkes kabul eder... en bol muhallebiyi koyup o hamurları en güzel yumuşatan ve en bol cevizle süsleyen babaannemdir... sen çok yaşa babaanne, bizi tortasız bırakma...
Ayrıcana annem de Arnavut- yani annemin anne tarafı... Annemin baba tarafı da Bulgaristan göçmeni ama çok eski, bilemeycem şimdi yerini-zamanını...