Göçmenler (Yugoslav,Bulgar,Arnavut...) ?

Hey kızlar bende bulgaristan göçmeniyim 10 yıl oldu geleli.Bu siteye bulgaristan göçmenleriyle konuşmak ve tanışmak için girdim.Razgrat şehrinden yani deliormandan

bende boşnağım potoplika masenisa ribisa kaçamakdiğer adıyla pura diyoruz bunlar bizim meşhur boşnak yemeklerimiz tabiki hepsi hamur işi bunları bilen varmı arkadaşlar

benimde annem bulgaristanlıdır.Haskova doğumlu ve karlovada yaşamış..çok güsel bi şehir olduğunu söyler.ve orasının türkiyeye göre hep ilerde olduğunu söyler.kısmetse birdahaki yaza gidicez hep birlikte.
bu arda bişey dikkatimi çekti yanlış anlaşılmasını istemiyorum ama... bazı arkdaşlarımız biz bulgar değiliz sadece bulgaristan doğumlu türküz yazmışsınız benim anlamadım şey türkiyede doğanlar türk bulgaristanda doğanlar bulgar yunanistanda doğanlar yunan olmazmı? yani hangi ülke sınırı içinde doğarsan o ülkenin ismini almazmısnız... yani türkiye türk... bulgaristan bulgar... yunanistan yunan ... :) böle değilmi yani bulgar olupta müslüman olunamaz mı ki :) olunur tabii.. müslüman olmak için illa türk mü olmak gerekiyor:) umarım anlatmak istediğimi yanlış anlatmamışımdır. yanlış anlattıysam pardon...

Merhaba canım. Öncelikle Türkiye'de doğup ben Türk değilim diyen milyonlarca insan var ki Türk değiller. Bulgaristan göçmenlerinin büyük kısmı yüzyıllar önce Konya'dan Bulgaristan'a gönderilen Türklerden gelmektedir. Bulgaristan veya Bulgar göçmenliğinin müslümanlıkla bir ilgisi yoktur. Bulgar; Bulgar ırkından gelene denir. Bulgaristan göçmeni Bulgaristan'da yaşamış olan anlamında kullanılır. Maalesef Türkiye'ye geldikten sonra bize sanki Türk veya Müslüman değilmişiz gibi tepkiler gösterildiği için biz bu BULGAR GÖÇMENİ lafına iyice takmış durumdayız:)
Bu arada ben de 1989 Bulgaristan göçmeniyim ve Şumnu doğumluyum.

Merhabalar kızlar ben Selanik göçmeniyim ama oralara hiç gitmedim nasıl yerler olduğunu bilmiyorum ama gitmek için sabırsızlanıyorum ve çok merak ediyorum çünkü insan ana yurdunu kökünün geldiği yerleri görmek tanımak istiyor...
Özellikle ordaki insanları çok merak ediyorum yaşayışlarını,geçim kaynaklarını,konuşmalarını,şivelerini...
Umarım birgün kısmet olur ve giderim:)

Merhabalar kızlar ben Selanik göçmeniyim ama oralara hiç gitmedim nasıl yerler olduğunu bilmiyorum ama gitmek için sabırsızlanıyorum ve çok merak ediyorum çünkü insan ana yurdunu kökünün geldiği yerleri görmek tanımak istiyor...
Özellikle ordaki insanları çok merak ediyorum yaşayışlarını,geçim kaynaklarını,konuşmalarını,şivelerini...
Umarım birgün kısmet olur ve giderim:)

inşallah bir gün kısmet olur gidersin allah gönlüne göre versin:1hug:

Merhaba. Annem , babam yugoslav göçmeni. Bende doğma büyüme İzmir'liyim.
Göçmen arkadaşlarla tanışıp sohbet etmek isterim. Ama ben bu siteye yeni üye oldum. Bugün ilk defa giriyorum. Bana yardımcı olursanız çok sevinirim.

Merhaba. Annem , babam yugoslav göçmeni. Bende doğma büyüme İzmir'liyim.
Göçmen arkadaşlarla tanışıp sohbet etmek isterim. Ama ben bu siteye yeni üye oldum. Bugün ilk defa giriyorum. Bana yardımcı olursanız çok sevinirim.

hoşgeldin nisans,,ailen yugoslavyanın neresinden ...a.s.

selam...bende bulgaristan razgrat doğumlu türküm..3 yaşında gelmişim ben ordan gelirkende trenden düşmüşümbenneyaptımki...kaşımda hala izi vardır:1rolleyes: erkek arkadaşımda selanik göçmeni ayrıcayerimseniben ayrıca bende yeni üyeyim daha çözmeye çalışıyorum burayı ama azimliyim çözeceğim:emir_bebek:

DIZMANA

3 Adet Ekmek Hamuru
200 gr. Kıyma
1 Adet Soğan
1 Su Bardağı Yoğurt
1/2 Su Bardağı Sıvıyağ
1 Yumurta
4 Adet Patates
1 Demet Maydanoz
Tuz, Karabiber
Fırın tepsisinin tabanına ve yanlarına bir fırça yardımıyle margarin sürelim. Un serpelim.
Ön hazırlık olarak patatesleri diri kalacak şekilde bol suda haşlayalım. Patatesler yarı yarıya pişince kabuklarını soyup rendeleyelim. Küçük küçük kestiğimiz soğanı ve 200 gr. kıymayı birlikte yarıyarıya pişene dek kavuralım.
Patatesleri ilave edelim. Tuzu, karabiberi ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştıralım. Elimizi sıvı yağa batırarak hamurdan, cevizden biraz daha iri bir parça koparalım. Yuvarladıktan sonra elimizde çay tabağı büyüklüğünde açalım. Ortasına patatesli içten bir miktar koyalım. Kenarlarını toplayarak ortada birleştirelim.
Hamur topunu sıvı yağa batırıp çıkararak, yağlanmış ve unlanmış tepsiye dizelim. Hamur toplarını tepsiyi sıkı sıkı dolduracak şekilde yerleştirelim. Hamuru tekrar mayalanması için en az yarım saat oda sıcaklığında bekletelim.
Yumurtayı, yarım su bardağı sıvı yağı ve 1 su bardağı yoğurdu bir kapta iyice karıştıralım. Tepsiye dizdiğimiz hamurların üzerine dökelim. Önceden ısıttığımız 200 dereceli fırında böreğin altı ve üstü kızarana dek pişirelim. Ilındıktan sonra servis yapalım.

eylülcüğüm bu tarifi sahurda yapacağım.teşekkürlera.s.

X