Göçmenler (Yugoslav,Bulgar,Arnavut...) ?

Merhaba arkadaşlar bende göçmenim bulgaristandan kırcaalinin köyünden 89 da geldik lüleburgazda yaşıyordum istanbula evlendim fatihte oturuyorum herkese selamlar

merhaba bende göçmen kızıyım.babam bulgaristanın silistra şehrinin ishirkovo köyünden 1951 yılında gelmişler.onları aydın kuyucak ilçesinin bi köyüne yerleştirmişler ama sonra babam ve amcam sökeye yerleşmişler halalarımda hala aydın merkeze.benimde babamın ailesi karamanoğullarından.dedemin adı ahmet.babam hep amcalarım var bursada çanakkalede eskişehirde der ama tanımıyoruz tabii.bu site umarım vesile olur akrabalarımızı bulmaya.siz bulgaristanın neresinde gelmişsiniz?[/FONT]

göçmenler biz bu kadar değiliz daha fazlayız trakyada da göçmenler çok lüleburgaz babaeski çorlu

benımde koklerım hep göçmem
babam tarfından dedem rusyadan gelmişler babanem yunanıstan selanım dogumlu
anne tarafından dedm bulgarıstanlı annanem yuguslavyalı
baya bı karısık dımı

kızlar benim annemin babaannesi romanya dedesi ise bulgaristan göçmeni. dedim ki bulgarlara yer vermişler bende en iyisi romanyalılara yer veriyim. romanyalı olan da yazsın olmayanda. bu arada romanlarla karıştırmayın.

evet kızlar biz bulgaristan göçmeniyiz bulgar veya bulgar göçmeni değil ben her duyduğumda düzelttiriyorum

Benim Eşimde Makedonya Göçmeni.bende Maraşliyim Ama Istanbulda Oturuyoruz.... üsküpden Eşim Yani:))

ben türkiyede 2. kuşağım.Dedelerim ve anneanne babaanne hepsi bulgar veya romanya göçmeni.Buraya gelip yerleşmişler

Ben aranıza bugün katıldım. Ben 1989 Bulgaristan göçmeniyim. Şumnu doğumluyum ve İstanbulda oturuyorum. Benim dedelerimde Karaman'dan Bulgaristan'a göç etmişler. :1rolleyes:

göçmenler merhaba nasılsınız bakalım?bu arada ışık seni ben tanıyorum hamilelik ne oldu?

Benimde eşim makedon göçmeni...Kendi Babamda yugoslav göçmeni.....Biz de melez olduk..........Ama biliyomusunuz hanımlar bişileri anlamış deilim...Yugoslav göçmenlerine arnavut Bulgaristan ve Yunanistan göçmenlerine macır,Bosna dan ve Yugoslavyanın bi kısmından gelenlere Boşnak diolar da peki makedon göçmenlerine ne derler...ben 10 yıldır ögrenemedin içlerinde yaşadıgım halde..............benneyaptımki:teytey:

benim de babam kumanova doğumlu, anne tarafım da selanik göçmeni. babam 4 yaşındayken falan gelmişler. anne tarafım ise mübadele zamanında.
baktım toplanmışsınız, ben de katılayım dedim.
Link Silinmiştir.
umarım doğru eklemişimdir. hadi kalkın oynayalım azcık:teytey:

taydin ben seni tanıyorum elma sirkesi içiyodun ortadan kayboldun sonuç alabildinmi?

valla canım bıraktım ben onu. ama başlıycam yine. kg verme konusunda uzun süre devam gerekiyor. ama insanı acayip dinçleştiriyor. neyse bunun yeri burası değil ki. :Roflol:

benimde anne tarafım ve baba tarafım bulgaristan göçmeni şumlu razgat deli ormanlı yani karışık dedem şavaşlara katılmış anlatırdı ama o zaman yaşım küçük pek bir şey anlamazdım keşke yaşasa ona soracağım çok şeyler olurdu atatürkü gördüğünü söylerdi balkan harbine katılmış bulgarlardan nasıl kaçtıklarını anlatırdı bulgarların nasıl insanları işkence yaptığını anlatırdı kaçarak öküz arabalarıyla gelmişler türkiyeye trakyaya yerleşmişler çok kötü günler yaşadık derdi biz çok kötü günler yaşadık derdi sahi birde bana bol bol kahramanlık türküler söylettirirdi tuna nehri akmam diyor etrafımı yıkmam diyor şanı büyük osman paşa plevneden çıkmam diyor şimdi şu durumda iyiki dedem yok şu durumları görmüyor çünki kahrolurdu onlar bu topraklar için ne mücadeleler verdi neyse ben bu satırlara neiçin başladım biliyormusunuz ben kaçamağı tarif edecektim dedemden konu açıldı buralara gelindi kaçamak mısır unuyla olur sıcak suya azar azar dükülür birde topaklanmasın diye oklavayla sürekli karıştırılır üzerine tere yağ dökülür pekmez dökülür isteye kalmış bulamaç ayrı o süt ve un karışımıyla olur üzerine tere yağ gezdrilir ben hala yaparım çokta severim birde kapamamız var onu bilirmisiniz selamlaR

ayçiçeği ben lüleburgazdanım ama istanbula evliyim bizim ordakilerin haberi yok bu siteden herhalde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…