Gizli Narsist ile evlilik

bir dediğim iki olmaz, kariyer zaten muazzam, evimiz, arabamız herşeyimiz üst segmentte.
Ama içi bomboş.
Benim de her istedigimi yapardı amaa üst sınıra çıkmayacaksin. Kendiliğinden al sana şunu aldım demez. Zaten isteklerim genelde ev için. Sizinki bu konuda bir tık daha iyiymiş :)) ev,araba ve çocuk meselesine gelince bunu haketmem lazim. Sen de çalışacaksın öyle.. Vermeden alma yok.
Sizde de şu oluyor mu merak ediyorum. Mesela sizin öfkelenme lüksünüz asla yok. Yani sinirlenip bagiramazsiniz. Hep pof poflamaniz lazım. Duruma karşı çıkmanızı,ya da kabul etmemenizi öfke kabul ediyor. Gerçek bir öfkemi görse ne yapardı acaba?

Gizli narsistler en zoru gerçekten, çünkü dışardaki insalara anlatamazsiniz ne hissettiğinizi, dışardan bakan maşallah der çünkü eşin ne kadar iyi ne kadar efendi vs gibi. Beni en çok zorlayan tarafı, mekanik bir robot gibi, hiç bir duygu paylaşamak, saatlerce tartışsan da seni manipüle edip hiç bir sonuca ulasamamak o kadar yorucu ki. Ben çocuğum da olmadığı için 4 sene sonra boşandım. İyi ki de bitmiş

ama o her şeye öfkelenebilir, çünkü haklıdır öfkelenmekte. siz haksız yere öfkeleniyorsunuzdur. bir de itham edilirsiniz, seni sevmediler mi? sen ailenden şiddet mi gördün?
neşenizi, ışığınızı söndürürler...
almadan vermek yok tabi.. emojiler bile eşittir elin değmiş 2 gülücük atmşısan 2 gülücük atar. 3 ise 3.

Ben genel olarak çok sakin bir insanım, kolay kolay sesimin tonu yükselmez ama benimde öfkelendiğim zamanlar oluyor ondan keyif alıyor adam. Ben çıldırıyorum o susup beni izilyor. Benim duygum zerre kadar umrunda olmuyor. Bir iğnenin ucu kadar umrunda değil. Sürekli övgü bekler meyve aldıysa en iyisidir, yemeğe gittiysen iyi ki gitmişiz en güzel yerdir vs. Her konuda övgü bekler.
Ben uzun zamandır iş arıyorum, bana hiç çalış demedi aksine anaokulu öğretmeniyim beni tüm işlerimden türlü bahane ile çıkardı.çünkü ona muhtaç kalmamı istiyormuş meğerse. Bazen bişey söyleyince sende çalış yap der ama çalışacağım deyince ne gerek var der. İş arıyorum geçen bir okul ile görüştüm buna hiç söylemedim, fikrini de sormadım açıkçası. Gittim görüştüm çok bozuldu, kavga çıkarmak istedi hiç müsaade etmedim. Hiç prim vermiyorum öyle tavırlarına. Ezip geçiyorum. Önceden olsa yapmazdım. Eşimin çevresi geniş istese beni işe sokabilir. Bana dedi ki sen çalışırsan benden boşanırsın dedi. Ona muhtaç olayım istiyor. Muhtaç kalırsam bırakamam sanıyor.
Ev araba benim için değil ki kendisi konum itibariyle en iyisini hakediyor. En iyisi onun olmalı. Aynen bende kendime bişey istemem cebimdeki son kuruşa kadar evime harcarım. Yani benim için yapılan bişey yok. Ev için. Birşey istesem alır mı bilmiyorum çünkü istemiyorum. Kendiliğinden birşey alıp gelmez. Kızına alır ama bana almaz. Kendin al ne ihtiyacın varsa der. Ama bir türlü sıra bana gelmez.

Her an dibe çekmeye çalışır. Ben şimdi şöyle yapıyorum. Evin içinde gayet neşeliyim, telefonda konuşurken, biri gelince, çok iyiyim. Eşime döndüğüm an duvar gibiyim. Duygusuz ruh gibiyim. Bana da çok demişti seni ailen bile sevmemiş diye. Oysa çok sevgi dolu büyüdüm. Ailem, akrabalarım, arkadaşlarım gerçekten hepsiyle aram iyidir, sevildiğimi hissederim. Bir gün dedim ki senin içindeki travmatik çocuğu görüyorum. Hiç sevilmemişsin, hiç görülmemişsin çocukken dedim. Bu şok. Ama ben senin terapistin değilim uğraşamam dedim. Eşim hep birileri onu sevsin diye uğraşır. Herkese maddi bişeyler yapıp yanında parayla tutar resmen.
İnsanlara aynalama yapmayı çok işi biliyorlar. Kendileri nasılsa sana onu yansıtıyor. Sonradan anladım tabi. Çözdükçe kişilik bozukluğunu kafamda yerine oturdu herşey. Kendinde olmayanı yansıtıyor yada sende olanı kendine almaya çalışıyor. Sen çok merhametliysen hemen bunun üstünden kendiyle ilgili örnekler verir vs.

Teşekkür ederim bu insanlar boyleler kendi aşağılık kompleksini karşındaki insana uygular.karsisindaki insanın kendisinden üstün olmasını asla hazım edemezler .bu adamlar kendileri için en iyi en mukkemmel eşi seçer, sonrada eleştirerek karşısındaki insanın umutlarını yok eder ,ruhunu öldürürler .ben onu istediğimde kimse istemedi evlenmemi onu bana yakistirmadilar .ben ise beni seviyor değer veriyor sanıyordum .benim için bu önemliydi ama o beni sermaye olarak görüyordu işini görmek için evlenmiş .evliliğimiz de hiçbir şekilde duygusal bir iletişim olmadı .ben atanmış bir hemsireyim ondan 8 yaş küçüktüm .170 boyum kilo 55 herkesin baktığı bir insandim .şimdi bile anne olmama rağmen bekar erkekler ,doktorlar bakıyorlar konuşmak istiyorlar .o ise bir şöför .eleştirmek içinde söylemiyorum .ama o tahammül edemiyordu bir türlü ondan daha iyi olmamı .kendini sürekli yuceltip kendinin ne kadar iyi bir adam olduğunu yakışıklı olduğunu becerikli olduğunu daha bir sürü şey, benide beceriksiz cirkinlikle elestirirdi.bir tek adamın gözünde hicbir şekilde değerim olmadı .ama benim hevesim kalmadı ruhumu öldürdü benim. .insanlara güvenimi kaybettim .

1) bu adamlar kendileri için en mükemmel eşi seçer
2) bu mükemmel eşi ağına düşürmek için önüne kırmızı halılar serer karşısındaki insanı iyice yükseltir .çiçekler hediyeler pırlantalar evden alıp eve bırakma dk başı arayıp sorma insanı özel hissettirirler .dersinki bu benim hayatımın aşkı
3)evlenene kadar herşey günlük gulustanlik kendi yüzlerini saklar ama yavaştan yavaştan nisanlandiktan sonra başlar ama öyle bir girerki insanın vicdanına oynar neye uğradığını şaşırır kendini kötü hissedersin
4) evlendin ayvayı yedin geçmiş olsun ilk haftasından pişman olursun ama öyle bir oynuyorki kendini suçlu buluyorsun bir anda
5) kusmeye başlar oto boka küser .
6) söylediğin çoğu şeyi doğru anlamaz farklı yerlere çeker .
7)başkaları ile kiyaslanmaktan nefret eder .size adeta cehennemi yaşatır
8)oturup doğru düzgün sohbet edemezsin onlar için sadece kendi düşünceleri vardır.
9)evde onun sevdiği yemek pişer onun sevdiği tv kanali izlenir.onun sevdiği müzik dinlenir.o nasıl istiyorsa öyle olur.
10) hiç birşeye elini atmaz çalışan insan olsanız bile o evde kölesiniz .bı de direktif verir şöyle yap böyle yap ,hamile olsanız bile asla yardım etmez köşesine serilir birde hizmet bekler karnınız burnunuzda.
11)hastalansaniz hele birde küsme zamanına geldiyse düşmanı gibisiniz .ölüm döşeğinde olsanız bir su uzatmaz sizi o halde yanlız bırakır .
12) isteği birşeyi yapmadınız mesela ben karımdan birşey isteyemecekmiyim der küser.resmen suçlu olursunuz
13) mesela küser ama yine hizmet bekler sizden .darildiniz trip atacaksın burnundan getirir herşeyi .her türlü o küser sizin böyle birşeye hakkınız yok
14)ailesi ile kendisi ile ilgili herşeyi gizler saklar herşeyi sonra öğrenirsiniz .neye uğradığını şaşırır insan .evlenmissiniz bı bakmışsınız bir sürü dava ailesinin türlü türlü sıkıntıları
15)tatil yapalım dersiniz ayda yılda bir dışarı çıkarsınız onuda burnunuzdan getirir .
16) bir aciginiz varsa .sürekli sizi tehtid eder .
17) kendilerini acayip beğenir ,kendileriyle aşk yaşıyorlar marka takıntılı sürekli berbere gider günde iki üç kez duş alır .on kıyafet değişir .
18)kendilerine gider en lüks şeyi alır ne sizi ne çocuğunuzu hiç düşünmez yada size daha orta halli birşey alır.yada gereksiz görür.ve güzel bir bahane uydurur .suçlu çıkarsın yine .
19) ailesine asla birşey söyletmez.normal birşey söylerseniz dahi kıyamet kopar .sizin ailenizden nefret eder.siz 7/24 onun ailesinin icindesinizdir.bayramda seyranda aile ziyareti yaptığınızda yarım saatte kaş göz yapar kalkalım diye.
20) birine soz verdiniz gideceksiniz son anda birşey çıkarır .küser gelmez mahcup eder .
21) insanların içinde güzel bir şekilde asagilar insanlar güler şaka yapıyor zanneder .
22) sürekli eleştirir hakaret eder şiddet uygular .senide şakadan anlamamakla suçlar .onun ağzı öyleymiş ,şiddeti siz hak etmişsiniz .
23)bazen bakarsınız iyi gibi ,çoğu zaman kötü olurlar
24) huzurla uyudugunuz gün sayısı parmakla sayılır.
25) oda değişir ayrı yatar sizi cezalandırır.
26)yoktan asla anlamazlar birşeyi istedikleri zaman o her türlü olacak .mesela cinsellik istemezsin zorlar seni bı nevi tecavüz eder. sürekli sınırlarını ihlal eder yapmadiysan vay haline bir ay konuşmaz artık.
27)hassas olduğunuz konuların üstüne üstüne gelir
28) insanların içinde sizi utandıracak şeyler söyler ağzının ayarı yoktur.nede olsa hep yanindasiniz bir yere gitmeyecek siniz.
29) bir yerden sonra gına geldi çektiniz gittiniz ailenizin evine bir kez aramaz sormaz geri doneceginizi bilir öyle düşünür çünkü onlar dünya harikası abideler .
30)farz edelim gittiniz . herşey bok gibiyken,size hiçbir sorun yok herşey mükemmel boşa gittin diyecek. onun için tabi mukkemel yediği önünde yemediği arkasında herkes ona seferber olmuş bekar hayatı yaşıyor .31)ona göre sizi kimse sevmiyor aileniz arkadaşlarınız herkes sizi sevmiyor siz yanlizsinizdir.birtek sizi o seviyordur .ve onu herkes seviyor o çok mükemmel biri cevrenizdeki insanlara sürekli bir kulp bulur yok şu şöyle bu böyle diye aranızı açar insanlarla.
32) arkadaşları, komşuları ,akrabaları (anne baba kardeş hariç ) herkesin karşısında gülerler kendilerini iyi mükemmel gösterir herseylerine koşar onlardan da faydalanır .arkadan da soylemedigini bırakmaz .
33) ailesine gider sizin dedikodunuzu eder arkanızdan kötü konuşur yok nemrut suratlimissin eve gelmez yemek yapmıyor der her biseyini konuşur elalem önünde ailesinden biri küfür eder sesini çıkarmaz .
34) aşırı kiskanclar kafasından olmadık şeyler kurar ,birine selam verseniz bunu bile yanlış anlar ter kokmamak için deoderant sikarsiniz birisi için olur .direk bunu yüzünüze yapıştırır .yani ona göre makyaj parfüm vs hepsi onun için olmalı yoksa birisi için yapıyorsun iması yapar .işyerinden arkadaşınız size gayet normal bir şekilde birşey yazdı çalışıyorsunuz sizi aldatmakla suçlar .halbuki ay başı para yatincada güle güle harcar sizin paranızı.
35)eşiniz için öncelik sırası olarak önce kendisi ,ailesi ,arkadaşları ,sevdiği hobiler ,sonra siz gelirsiniz
35) hicbirseyin sorumluluğunu almaz erkeğin yapması gereken görevler bile size kalır mesela birşey bozulur asla aklına gelmez yaptırmak .çöpü kapının önüne koyarsın götürsün diye götürmez sonrada sen kos kocaman çöpu nasıl görmüyorsun dediğinde
Görmüyorum yalanmi söyleyeceğim sen beni neyle sucluyorsun der ve bunu defalarca yapar.
36)en sonda artık sizi delilikle suçlar.hadi dersin gidelim doktora kim normal kim anormal o zaman anlaşılır .sen git ben iyiyim der.
37)en sonda artık tukendiniz ruhunuzu öldürdü .zor bela bir karar verdiniz boşanma davası açtıniz .ilkin blöf yapiyirsunuz sanır çünkü ortada hiçbir sorun yok kendisi mükemmel bir eş ve baba siz boşuna gitmissiniz.hicbirsey yapmaz geri donmenizi bekler bakar aylar olmuş ona donmediniz.davaya bir hafta kalınca başlar rahatsız etmeye seni seviyorum vicdanına oynar çocukla vurur birşeyler yapar ise yaramazsa iş yerine eve sayısız hediyeler gönderir iş yerinizde ayağınıza gelmeler .dava olur hakim bosar .gider dilekçe verir ben boşanmak istemiyorum diye işleri dahada uzatır .ara ara sessizliğe bürünür sonra bir anda ortaya çıkar .iş yerine gelir hediyeler bilmem neler en sonunda inanırsın psikologtan yardım alacağız dersin .seni inandırır .ama artık araya soğukluk girmiş güven zedelenmiş sizi perişan ve rezil ailenize çevrenize karşı mahcup bırakmıştır .bir hafta içinde gozlemlersiniz aynı adam olduğunu duzelmedigini görürsünüz. bunları kimse duzeltemez uğraşmayın yazık etmeyin kendinize .

psikologa gidincede oynuyorlar .alltan girip üsten çıkıyor gören deliler gibi aşık zanneder .sorunlu siz oluyorsunuz yine . psikolog bile sizi sabırsızlıkla suçlar .ya ben zaten adama sabır etmişim ben açıkça belirtiyorum eski davranışlarını kabul etmedigimi göz yummayacagimi eski saf salak aşık yok . psikolog bile sabırlı olmalisin diyor neyine sabredeyim adam düşünmüyor empati kurmuyor sorumsuz bencil birisi dk bir gol bir istemediğim şeyleri yaptırmaya calisiyor kıskançlık krizine girip saldirganlasiyor. neyine sabredeyim ki kötü hissettiriyor.ailemin evi bin kat huzurlu o evden benim kendi evimde bir gün huzurum olmadiki .yoksa delimiyim çocukla aile evine döneyim .herseyleri yalan dolan üçkağıt kim görse çok aşık der .seven sevdiğine böylemi yapar .birde kendi çocuğunun annesine .her alanda siz ve çocuğunuz var onlar asla eş olmaz sırtınıza kambur derdinize bin dert katar .insanların ruhunu öldürür psikolojisini bozar .ben başarısızlıktan nefret eden birisiyim çokta sabirliyim normalde .babam gibi narsiste 28 yıl katlanmisim ama eş çok başka insanın tamamlaması gerek .narsist bir eşle evlenen eşim var demesin çocuk esirgemeden sorunlu bir ergen evlat sahiplenmis gibi düşünsün .

Narsist, hele ki gizliyse... Sizin fotokopinizi çeker. O görüntüye hayranlık besler. Bir süre sonra kendi çektiği görüntü ile siz eşleşmemeye başlarsınız. İşte sorun burada başlar. Sürekli ona benzetmeye çalışır, bunu da yaparken, başlarda sinsice yapar. Açıkları çok iyi yakaladıgı için sizin fikrinizmiş gibi bir şeyleri size yaptırır. Mesela, birileriyle direkt görüşme demez. Neden hep sen arıyorsun, farkında değil misn bırak onlar seni arasın... Sen harikasın, kimseye ihtiyacın yok, görmüyor musun sana yapılan haksızlıkları vs. Gibi. Evet, gerçekten sevdiğiniz bir arkadaşınız sze haksızlık ediyor olabilir ya da hep siz arıyor da olabilirsiniz ama Normalde kafaya takmayacağınız şeylerdir bunlar ama karşınızdaki böyle söylediğinde haklılık payı oldugunu düşünürsünüz ve yine de o kişiyle görüşmeye devam ettiğinizde farklı yollar denemeye başlar en sonunda da der ki sen onlara muhtaçsız, acizsin, kendini kullandırtmaya bayılıyorsum, ben senin iyiliğin için söylüyorum vs. Bu sadece basit bi örnekti. Zaten iş buraya geldiğinde çoktan yalnızlaşmış oluyorsunuz. Biri demişki eşinin her istediğini yapan bir adam görüyorum. Narsist zaten Her şeyinizi yapar. Ütünüzü bile... Ertesi gün giyeceklerinizi seçer ama aslında onu giyemezsiz bunu giy diyemeyeceği için. Tabii bunu anlamak başta mümkün değil. Sonraları kıyafetlerinizi bulamadıgınızda ya da onun fikri olmadan bir tişört aldıgınızda çıkan kavgalarda boğulurken de anlayamazsınız. Çünkü sorun hep sizdeymiş gibi bir hale gelir. Bi taraftan size sürekli fotolar atar, ne yakışır sana bu elbise diye. Ama yemin ediyorum, attıgı elbiseyi siz gidip alsanız habersiz mesele olur. Bu insanı anlamak için yaşamak lazım ama kimseye denk gelmesin isterim. Ayrıca duruma göre, kimine müslüman, kimine evli ,kimine bekar, kimine zengin ,kimine fakirdir. Bin türlü hikaye yazar yeni tanıştıgı insanlara. Aklınız durur.

Bu adamlar sizin ona öğrettiğiniz/gösterdiğiniz ve başta belki de hiç sevmediği, olmasa da olur dediği bir şeyi zamanla sahiplenir. Sanki işin piri oymuş gibi, sanki o size göstermiş gibi... Başlangıçta, o şeyi sizinle yapmayı sever. Basit örneklerle anlatacağım. Atıyorum bu yemeğin yanında şalgam içmek olabilir. Zamanla o şalgamın her markası denenir. En güzeli bu denir. Plastik şişe de olanı içilmez falan. E, diyeceksiniz ki mesele bu mu? Değil arkadaşlar. Asıl mesele, siz bir gün ayran içelim deseniz mesele. Ya da şalgam alamadınız mesele. (Sen benim ne sevdiğimi bilmiyor musun işte bu kadar önemliyim ben, unuttun de mi, her şeyi unutuyorsun zaten) alsanız bile, onun istediği markayı bulamadınız, başka aldınız mesele... (Sen ne anlarsın, bana inat mı yapıyorsun, üşüngeçsin, iki market gezmeye mecalim yok, ilk buldugun yerden almışsın...) Bakın dandirik bir mesele ama burada büyüklenme, aşağılama, değersizleştirme her şey var. Halbu ki araşmışsınızdır o markayı, hatta inanmaz diye reyon fotosu bile çekerken bulursunuz kendinizi. Neyse uzun hikaye iş buraya hemen öyle kolay gelmiyor. Özgüveniniz yerle bir oluyor zamanla. Yine basit bi örnek vermek gerekirse, Başlarda şemsiyeni unutma hayatım, hasta olmayasın der hatta yanınızdaysa sizden önce şemsiyenizi, montunuzu her bokunuzu ayarlar ve şemsiyeni de aldım aşkım unutursun diye der. Amaç tatlı tatlı sizin unutkan, dalgın oldugunuzu empoze etmektir. Narsist sizi böyle böyle hasta eder.

Sizinle tartisir mesela, cok uzgun numarasi yapar. O an telefonu calsa karsidakiyle kahkaha atarak hicbir sorun yokmus gibi konusur. Telefon konusmasi bitince o uzgun surat ifadesini tekrar takar yuzune.
Ha bir de kusme huylari vardir. Gunlerce kusebilirler, hatta aylarca. Boyle cezalandirirlar.
Esya saklarlar. Saatlerce ararsin, koydugun yerde bulamazsin. Sonra dersin ki anahtarimi gordun mu her zaman koydugum yerde bulamiyorum. Sonra yerine koyarlar geri. Burda ya, sen iyice kafayi yedin derler.
Manipulatiftirler. Olayi carpitirkar. Hayir oyle olmadi dersin, seni unutkanlikla suclarlar. Gibi gibi.
Ozetle gaslighting de yaparlar. En son kendinden suphe etmeni saglarlar. Seninle isleri bitince de, eger kendilerine yeni bir kurban buldularsa, terk ederler.

Son düzenleme:
Bir de narsistler sevmez, sevemez. Kinci ve yalanci olmalari var bir de.
Resmen yukarida kendi yasadiklarimi okudum. Karbon kagidi koymus gibi.

Son düzenleme:
Tam olarak yaşadıklarınızı bilemiyorum tabi ama bu ara narsist tanıları moda oldu. Hiç birimiz psikiyatrist değiliz ve narsist tanısı koymak öyle kolay bir şey değil. Kocanız narsist değildir demiyorum ancak kendinizi doldurmayın bence çok. Kimse mükemmel değil, çalışan bir erkek eğer eşi çalışmıyorsa ev işlerini daha çok çalışmayan eşe yükleyebilir. Biz eşimle ikiniz de çalıştığımızda her şeyi ortak yapıyoruz, ben çalışmadığımda ben. Ayrıca evet dediği şeyler yanlış ama belki de sadece empati yoksunu birisidir bu da üzücü. Yine de sizi sevmediği algısına hemen kapılmayın derim, psikolog da sizi yönlendirecektir zaten ama bu tarz çok anlaşmazlığın evlilik terapisi ile çözüldüğünü gördüm. Kadın eşini suçluyor eşi kadını çünkü iletişim yok. Belki eşiniz farkında bile değil hatalarının çünkü empati kuramayan çoğu kişi ancak 3. kişi söylediğinde fark edebilir hatalarını. Kendinizi doldurmadan, burada yorumlarla dolmadan mantıksal ilerleyin Evlilik terapistlerinin kitaplarını okumanızı da tavsiye ederim okumadıysanız. Bazen karşı taraf hatalı oluyor ama hayalı kişiyi doğru davranışlarla düzeltebiliyoruz. Bu elbette söylenip şikayet etmek değil, bir çok yöntemi var

Gizli narsist denilen aslinda şu: karsinizdaki kisi disariya mukemmel bir es goruntusu ciziyor. Herkesin herseyine kosar. Iyilik yapar, disarda herkese karısını cok seven bir koca goruntusu cizer, iyi bir babadir, herkes ne iyi bir kocan var der. Ancak o disarda arkadaskarinin yaninda seni cok seviyor gibi imaj cizen o koca eve adimini attigin anda yuzundeki maskesini cikarir. Sen evde yasadiklarini ailene, baska birine anlatsan da kimse inanmaz, cunku ondan kimse boyle seyler yapmasini beklemez. Sahitin de yoktir cunku baskasinin yaninda sana mukemmel davranir. Ve sonunda sen sanirim hata bende diye dusunursun. Zaten o da oyle der hep, ona gore hata hep sendedir. Narsist biriyle beraber olan kisi bu iliski icinde iken yasadiklarini anlamlandiramaz zaten. Bu yasadiklarinin normal olmadigini bilir, kimseyi inandiramaz, sonunda kendinde hata arar, pasifize olur. Ne zaman ki o kisi hayatindan cikarsa uzunca bir sure kendini toparlayamaz ama toparladiktan sonra da aslinda karsisindaki kisinin ruh emicidi oldugunu, adsmin kisiliginin bozuk oldugunu o zaman anlar.
Bir ornek daha veriyim: gizli narsistle birsey oldu aglamaya basladi bagirdi cagirdi ofkelendi duvarlara vurdu, her yeri tekmeledi, o sirada telefonu caldi arkadasi arasin mesela. O aglayan adam telefonda kahkahalarla guler, cok iyiyim der, cok rahat davranir, telefon kapanir cok kolay tekrar agkar tekrar esip yağıp gurler.

Evet aynen böyle. Ben şu durumda çok yoruluyordum hatta sinir basıyordu. Bilmiyorum siz de nasıl oluyordu. Senin iyiliğin için adı altında yaptırılan şeyler. Mesela ben kabızım. Bu sorunumu gidermem için kayısı yemem lazım. Konuyu kendi sorunu gibi sahiplenir. Gider kayısı alır. Der ki 1 sene boyunca her gün 2 adet kayısı yiyeceksin. Yav benim böyle bir talebim yok. Ben sorunumu zaten biliyorum. 1 sene boyunca neden kayısı yiyeyim. İtiraz edince öfkeli ve kendine bakmayan oluyorsun. Konunun onla hiç alakası yok bakın. Konu beni ilgilendiriyor. İşin özüne baktığınızda evet sizi çok düşünen görünüyor. Ama temelinde dayatma var. Yapmayınca küser. Surat yapar. Suçlar. Çok saçma ya

Evet bunlar çok doğru. Zaten, istediğini yapmadıgınızda gitmek için ayaklanır ama gitmez de. Git deseniz sen busun işte der. Gitme deseniz dediğini yapacaksınız varsayar. Yapmazsanız madem öyle beni niye durdurdun der halbu ki zaten blöftür. Her türlü sıkıntı ve evet dışarıda size kan kusturur ama birini görse hemen mod değişir. Ben henüz narsistin n sini bilmezken buna çok şaşırmıştım ve ilk dikkatimi çeken şeydi. Bu başkasına belli etmemek gibi bir şey değildir. Bambaşka bir kişiliğe bürünür yani olgunluktan değildir hissedersiniz anormalliği ama anlayamazsınız, konduramazsınız bu konuda bilginiz yoksa. Ben artık karşıdan görsem iki kişiyi anlıyorum ne olup bittiğini. Hep aynılar çünkü.

Evet, fazla fedakarlıkta bir suistimal türü zaten ve aslında fedakarlıkta değil dayatma dediğiniz gibi. Çünkü istemediğinizde kendine hakaret gibi algılıyor yaptığı şeyin kabul görmemesini ama sizin böyle bi talebiniz yok. Zaten kendisi kat be kat fazlasını bekler fedakarlık anlamında ve onu da yapmadığınızda ama ben senin için şunu şunu yaptım, senin iyiliğini senden çok düşündüm, sen onun bile kıymetini bilmedin, der. Aslında hepsi suçlu hissettirmek manipüle etmek için a dan z ye. Bi derdinizi anlatsanız sizi dinler ve hiç kimse o ana kadar onun kadar sizi anlamamıştır ama aslında ileride sizi tam da oradan vuracak olan kişidir o. Zaten bu yüzden dinler, empati yapar gibi anlayış gösterir ama en ileride sen zaten böylesin demek içindir.

Ben boyle biriyle 12 sene evli kaldim. Yasadiklarimi anlattigimda kimseye inandiramadim. Hatta insanlar benim uydurdugunu dusunduler. O zamanlar narsizm bilinmiyordu cok fazla. Ben de bosandiktan sonra tesaduf eseri bir gazetenin makalesinde okuyarak ogrendim. Makale suydu:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…