gerçekten bu kadarda olmaz.....

Size yaklaşımları çok kötü ama bir de karşı tarafı dinlemek isterdim.
Keşke tatile yalnız gidebilseydiniz

3 hafta sonra tatile gidicez başbaşa
normalde iyiler ama arada böyle saçma sapan çıkışları oluyor..anlam veremiyorum..

bizde buna benzer bi durum yaşadık son zamanlarda.. bence ikiyüzlüler.. eşine karşı biz karına çok dikkat ediyoruz o kırılmasın darılmasın diye laf bile etmiyoruz havası yaratıyorlar. sen buna bozulunca laf edince insanlar dikkat ediyor ağzını bile açmıyor senden korkusuna oluyor... inan bana bu bir oyun. hiç umursama yokmuş gibi davran ben öyle çözüm buldum. şimdi peişmde pervane oluyorlar ben umursamıyorum.eşine de biley deme takıyorsun sanmasın mesafe en güzeliymiş

Kasmaktan kastım doğal olmamak veya benimseyememek değil.
Seviyorsunuzdur, ayrım yapmıyorsunuzdur o ayrı.
Ama alınganım demişsiniz.
Yengem de çok alıngandır mesela, diken üstünde oluruz yanında.
Güzel muhaber eder miyiz ederiz, ama bir şey olacak alınacak diye hep bir kısıtlama hareketlerde.

ince düşünmezler sizin gibi..alınganım ama gerektiği kadar herşyede alınmam tabi..
mesela günü vardı kayınvalidemin bana kek yap dedi..3-4 gün boyunca tarif baktım değişik birşeyler yapayım diye..alıncak listesi hazırladım kendime..gün olmadan bir akşam önce gittim yardım edilcek birşey var mı diye..yok dedi..ablan kek yapçak teyzen poğaça yapçak bende salata yapçam dedi..peki dedim..
eşim anne keki zelibon yapçak ya dedi..ne bileyim ben bir kere söyledim birdaha görmeyince ablana söyledim dedi..hiç sesimi çıkarmadım..ama yine haksız oldum...bunu gibi olaylar işte..

bizde buna benzer bi durum yaşadık son zamanlarda.. bence ikiyüzlüler.. eşine karşı biz karına çok dikkat ediyoruz o kırılmasın darılmasın diye laf bile etmiyoruz havası yaratıyorlar. sen buna bozulunca laf edince insanlar dikkat ediyor ağzını bile açmıyor senden korkusuna oluyor... inan bana bu bir oyun. hiç umursama yokmuş gibi davran ben öyle çözüm buldum. şimdi peişmde pervane oluyorlar ben umursamıyorum.eşine de biley deme takıyorsun sanmasın mesafe en güzeliymiş

bende eşime bunları söylediklerini düşünüyorum..aslında hepsiyle çok iyi anlaşırım..neden böyle şeyler yapma gereği duyuyorlar anlamıyorum..:KK43:

Ben olsam bunlarin hicbirinin farkina varmazdim,biraz genisim bu konuda galiba.

Ayaklari sana grlmis,cekmis. Uzattigin mendili almamis,senin tarafindaki sos bitmesin demis. Vallahi anlamazdim.

Anlasam da takmazdim acikcasi.. Hakikaten genisim bu konularda.

Ben olsam bunlarin hicbirinin farkina varmazdim,biraz genisim bu konuda galiba.

Ayaklari sana grlmis,cekmis. Uzattigin mendili almamis,senin tarafindaki sos bitmesin demis. Vallahi anlamazdim.

Anlasam da takmazdim acikcasi.. Hakikaten genisim bu konularda.

inşallah bende öyle olabilirim :)

bende eşime bunları söylediklerini düşünüyorum..aslında hepsiyle çok iyi anlaşırım..neden böyle şeyler yapma gereği duyuyorlar anlamıyorum..:KK43:

bizde iyi anlaşırdık.. ama sen biraz baskın bi karaktersen bundan rahatsız oluyorlaar.. ya da fazla samimi olunduysa son zamanlarda bi anda böyle garip davranışlar sergilemeye başlıyorlar. bizim öyle oldu. kızıma annem bakıyordu ama annem çok yorulduğundan artık dönüşümlü bakmaya başladılar bekar görümce rahatsız oldu yalnızlığı sever insan olmasın ister etrafında ee bende çocuk bakımıyla ilgili bişeyler söyleyince bi anda benden çekinir korkar oldular ne hikmetse.. bişeyler tetiklemiş olabilir biz tartıştık eşimle bu konuda ama ben fikrimden dönmedim haklıyım biliyorum resmen görümce rahatsız olduğu için yaptı ama biz çekiniyıoruz gibi gösterdi anladım ki ne olursa olsun kendi ailen gibi olamıyor kimse 4 sene sonunda patlak verdi.. mesafe koydum en güzeli böyle oldu

bizde iyi anlaşırdık.. ama sen biraz baskın bi karaktersen bundan rahatsız oluyorlaar.. ya da fazla samimi olunduysa son zamanlarda bi anda böyle garip davranışlar sergilemeye başlıyorlar. bizim öyle oldu. kızıma annem bakıyordu ama annem çok yorulduğundan artık dönüşümlü bakmaya başladılar bekar görümce rahatsız oldu yalnızlığı sever insan olmasın ister etrafında ee bende çocuk bakımıyla ilgili bişeyler söyleyince bi anda benden çekinir korkar oldular ne hikmetse.. bişeyler tetiklemiş olabilir biz tartıştık eşimle bu konuda ama ben fikrimden dönmedim haklıyım biliyorum resmen görümce rahatsız olduğu için yaptı ama biz çekiniyıoruz gibi gösterdi anladım ki ne olursa olsun kendi ailen gibi olamıyor kimse 4 sene sonunda patlak verdi.. mesafe koydum en güzeli böyle oldu

çok haklısın canım..ben çok samimi davrandım sanırım hatam burda..biraz mesafe işimi çözer inşallah..

"görümcemde amann bana kayınvalidem görümcem birşey deyince hiç üstüme alınmıyorum sen çok alınıyorsun dedi."

Gorumcen kendini resmen ele verdi: Sana gorumce muamelesi yapiyor

"görümcemde amann bana kayınvalidem görümcem birşey deyince hiç üstüme alınmıyorum sen çok alınıyorsun dedi."

Gorumcen kendini resmen ele verdi: Sana gorumce muamelesi yapiyor

evettt :) aynen öyle..zaten onlarla pek görüşmez...

Eşiniz mi istedi sülalesini tatile getirmeyi acaba? ne gerek var yani tatil kafa dinlemek içindir. Hayatımdaki sorunlu insanlar benimle geldikten sonra ne anladım ki ben.. Haa aynı şeyleri bana yapsalardı ben sorun etmezdim bırak çekinsinler mesafeli dursunlar en guzeli. Hiç öyle görümcemin çocuğunun ayağını filan koklayamam zira :)

herkese merhaba..
tatilden geldik çok şükür..ama gerilmeden gelemedik malesef...
görümcem ilk kez geldi bizimle ama iyiki gelmiş yani yoksa kayınvalidem ne yapacakmış çok merak ediyorum..
belki çok büyütülcek şeyler deil ama hani bazı küçük şeyler mide bulandırır ya aynen öyle şeyler yaşadım..

yemeklerde masaları birleştiriyorduk benim yanıma konan tabağını alır kzının yanına gider..ortaya tatlı meyve falan alıyordum..kesinlikle yemez kzının aldıklarını yer falan..

akşam yemek yiyorduk eşim patates kızartması almış bir tarafına acı sos koymuş diğer tarafına ketçep koymuş..ketçaplı taraf bana yakın..eşimin yeğeni patates kızartması istedi..görümcem eşimin tarafındaki acı sosa uzanıp ordan aldı..ama acı sos olduğunu bilmiyor..tabi çocuğun ağzı yandı..eşim neden butaraftan aldın falan dedi..görümcemde zelibonun tarafındaki bitmesin diye dedi..ben şok oldum..dedim neden böyle düşünüyorsun üzüldüm falan dedim...görümcemde amann bana kayınvalidem görümcem birşey deyince hiç üstüme alınmıyorum sen çok alınıyorsun dedi..kayınvalidemde arkadan sukunet falan diyor bu arada..

arabada giderken görümcemin oğlu uyudu ayakları bana doğru geldi kayınvalidem hemen toplayıp kendine çekiyor..ıslak mendil istendi ben uzatıyorum almıyor bende var diye..ki böyle şeyler yapmazdı..

gerçekten çok kırıldım..ben onlara kendi ailem gibi yaklaştıkça onların bu yaptığı çok zoruma gitti.eşimle tartıştık...tabiki onları haklı görüyor..neymiş ben ters birşey yapıcam diye korkuyorlarmış..çok güldüm bu lafa..dışarda herkese kızımız o demesini biliyorlar..ki çevrelerindeki herkes beni çok sever güleç gelin derler..

karar aldım gerektiği kadar konuşup gerektiği kadar görüşeceğim..gerektiği kadar gülüp gerektiği kadar yardım edeceğim..umarım uygulayabilirim..çünkü eşim böyle birşey asla istemiyor..
en doğru kararı vermişsin dünya iyisi de olsa fazla muhabbete girmeyeceksin hem kv ile tatil en iyi bu şekilde olabilirdi zaten o yüzden üzülmene gerek yok herkes değeri kadar eder fazla yüz verip düşünme şekerim

ben ailesine birşey söylediğimde eşim susturmaya çalışıyor..hep onlar haklı hep onlar doğru gözünde..
kesinlikle haklısın görmezden gelmek en doğrusu...

Maalesef bunu çoğu yapıyor .. Hemen savunma mekanizması geliştiriyorlar.
Size bir tavsiye , işe yarıyor. Her zaman yapmayın ama illa gözünüze batan ve içinizde tutamayacağınız konularda yapın.

Mesela sizi üzen bir durum olduğunda ; - Aşkım hayatım ( herneyse ) bugün böyle birşey hissettim/ yaşadım.. Sen annenleri daha iyi tanıyorsun, yanlış mı anlamışım/ değerlendiriyorum? "

Böylece hem yaşadığınızı söylemiş oluyorsunuz hemde şikayet etmemiş oluyorsunuz.
Nr cevap verirse versin " hımm demek ki ben yanlış anlamışım, v.s " der konuyu kapatırsınız.

Onunda zamanla kafasına dank eder.
...

herkese merhaba..
tatilden geldik çok şükür..ama gerilmeden gelemedik malesef...
görümcem ilk kez geldi bizimle ama iyiki gelmiş yani yoksa kayınvalidem ne yapacakmış çok merak ediyorum..
belki çok büyütülcek şeyler deil ama hani bazı küçük şeyler mide bulandırır ya aynen öyle şeyler yaşadım..

yemeklerde masaları birleştiriyorduk benim yanıma konan tabağını alır kzının yanına gider..ortaya tatlı meyve falan alıyordum..kesinlikle yemez kzının aldıklarını yer falan..

akşam yemek yiyorduk eşim patates kızartması almış bir tarafına acı sos koymuş diğer tarafına ketçep koymuş..ketçaplı taraf bana yakın..eşimin yeğeni patates kızartması istedi..görümcem eşimin tarafındaki acı sosa uzanıp ordan aldı..ama acı sos olduğunu bilmiyor..tabi çocuğun ağzı yandı..eşim neden butaraftan aldın falan dedi..görümcemde zelibonun tarafındaki bitmesin diye dedi..ben şok oldum..dedim neden böyle düşünüyorsun üzüldüm falan dedim...görümcemde amann bana kayınvalidem görümcem birşey deyince hiç üstüme alınmıyorum sen çok alınıyorsun dedi..kayınvalidemde arkadan sukunet falan diyor bu arada..

arabada giderken görümcemin oğlu uyudu ayakları bana doğru geldi kayınvalidem hemen toplayıp kendine çekiyor..ıslak mendil istendi ben uzatıyorum almıyor bende var diye..ki böyle şeyler yapmazdı..

gerçekten çok kırıldım..ben onlara kendi ailem gibi yaklaştıkça onların bu yaptığı çok zoruma gitti.eşimle tartıştık...tabiki onları haklı görüyor..neymiş ben ters birşey yapıcam diye korkuyorlarmış..çok güldüm bu lafa..dışarda herkese kızımız o demesini biliyorlar..ki çevrelerindeki herkes beni çok sever güleç gelin derler..

karar aldım gerektiği kadar konuşup gerektiği kadar görüşeceğim..gerektiği kadar gülüp gerektiği kadar yardım edeceğim..umarım uygulayabilirim..çünkü eşim böyle birşey asla istemiyor..

Ya bu kadar saçmalığa, pasif agresif harekete nasıl onları haklı görebiliyor? Nasıl ya nasıl yani? Haykırmak istiyorum NASIL diye.

X