gerçekten bu kadarda olmaz.....

yok canım evlen ama . her bişey yaptıklarında acaba ne demek istediler diye düşünmeyeceksin. kimseyi takmayacaksın. sorun orda. her yaptıklarının altında bir şey aramış bayan. kesinlikle doğal olunmalı
Tabi takmamak lazım haklısınız
evlilikte birşey yok canım ailesi önemli..
çok yüz göz olmaya gerek yok sanırım..
:KK15: :KK19:

herkese merhaba..
tatilden geldik çok şükür..ama gerilmeden gelemedik malesef...
görümcem ilk kez geldi bizimle ama iyiki gelmiş yani yoksa kayınvalidem ne yapacakmış çok merak ediyorum..
belki çok büyütülcek şeyler deil ama hani bazı küçük şeyler mide bulandırır ya aynen öyle şeyler yaşadım..

yemeklerde masaları birleştiriyorduk benim yanıma konan tabağını alır kzının yanına gider..ortaya tatlı meyve falan alıyordum..kesinlikle yemez kzının aldıklarını yer falan..

akşam yemek yiyorduk eşim patates kızartması almış bir tarafına acı sos koymuş diğer tarafına ketçep koymuş..ketçaplı taraf bana yakın..eşimin yeğeni patates kızartması istedi..görümcem eşimin tarafındaki acı sosa uzanıp ordan aldı..ama acı sos olduğunu bilmiyor..tabi çocuğun ağzı yandı..eşim neden butaraftan aldın falan dedi..görümcemde zelibonun tarafındaki bitmesin diye dedi..ben şok oldum..dedim neden böyle düşünüyorsun üzüldüm falan dedim...görümcemde amann bana kayınvalidem görümcem birşey deyince hiç üstüme alınmıyorum sen çok alınıyorsun dedi..kayınvalidemde arkadan sukunet falan diyor bu arada..

arabada giderken görümcemin oğlu uyudu ayakları bana doğru geldi kayınvalidem hemen toplayıp kendine çekiyor..ıslak mendil istendi ben uzatıyorum almıyor bende var diye..ki böyle şeyler yapmazdı..

gerçekten çok kırıldım..ben onlara kendi ailem gibi yaklaştıkça onların bu yaptığı çok zoruma gitti.eşimle tartıştık...tabiki onları haklı görüyor..neymiş ben ters birşey yapıcam diye korkuyorlarmış..çok güldüm bu lafa..dışarda herkese kızımız o demesini biliyorlar..ki çevrelerindeki herkes beni çok sever güleç gelin derler..

karar aldım gerektiği kadar konuşup gerektiği kadar görüşeceğim..gerektiği kadar gülüp gerektiği kadar yardım edeceğim..umarım uygulayabilirim..çünkü eşim böyle birşey asla istemiyor..

el işte başka açıklaması yok. belli ki kadın iyi niyetli değil uzak duracaksın.sen de ondan bir şey alıp yemeyeceksin

evet ben alıngan bir insanım aslında..ama yaptıklarının hepsini yazmadım..böyle küçük küçük laflar hareketler...kafama takıyorum..çünkü ben onlara kendi ailem gibi davranıyorum..
Neden oyle bir cabaya giriyorsun ki canim onlar senin ailen degil neticede biraz mesafeli olursan senin de beklentin azalir manevi olarak onlar da rahat eder kafani kurcalamaz hic birsey deger mi canim ya birak mesafe iyidir

Yazdiklarinizda bir sorun görmedim...

Ne var ki bunda? Bitmesin seninki diye almamış.

Eee varmış kadının Mendili o yüzden almamış.

Kiza yemek yerken yardımcı olmak içindir belki.

Çok detay düşünüyorsunuz bu kadar ayrıntılı bakmayın olaylara.mis gibi tatili keyfini çıkarıp gelecektiniz.

tatilin keyfini çıkardık tabiki ama eşimle tartıştık..
mesela kuşadasında milli parka gittik..kayınvalidem incir ağacı gördü..eşim durmayacaktı bende ısrar ettim onun için..indik ikimiz topladık biraz ama bu arada eşim ve kayınpederim bağırıyor yeter artık falan diye..en son gelirken böcekli daldaki incirleri aldı bende hii anne böcekli onlar boşver onları dedim..sen misin diyen bağırdı çağırdı bana..böcekli deil onlar bilmem ne diye...ki ben onun istediği birşeyi yapıyorum kendi oğlu bağırıyor ama o bana bağıyor..

Neden oyle bir cabaya giriyorsun ki canim onlar senin ailen degil neticede biraz mesafeli olursan senin de beklentin azalir manevi olarak onlar da rahat eder kafani kurcalamaz hic birsey deger mi canim ya birak mesafe iyidir

evet haklısın aslında yapmam gereken tam olarak bu...

aldıgınız karar en mantıklısı
ıyılıkten guleryuzlulukten gercekten maraz doguyor
en ıyısı hep mesafe onlar konustukca konusmak
bız okurken o ortamdakı hıssıyatı alamıyoruz
hanı kotu olay olmasada kısıler arası bı his vardır
o karsısındakının ıyı nıyetlımı kotu nıyetlımı oldugunu ortaya cıkarır
gerıldıysen mutlaka gerılmen ıcın yapmıslardır

fazla iyimser oldum galiba..ama yapım işte değiştiremiyorum..bundan sonra yine iyi olurum ama gerektiği kadar..umarım başarabilirim..

herkese merhaba..
tatilden geldik çok şükür..ama gerilmeden gelemedik malesef...
görümcem ilk kez geldi bizimle ama iyiki gelmiş yani yoksa kayınvalidem ne yapacakmış çok merak ediyorum..
belki çok büyütülcek şeyler deil ama hani bazı küçük şeyler mide bulandırır ya aynen öyle şeyler yaşadım..

yemeklerde masaları birleştiriyorduk benim yanıma konan tabağını alır kzının yanına gider..ortaya tatlı meyve falan alıyordum..kesinlikle yemez kzının aldıklarını yer falan..

akşam yemek yiyorduk eşim patates kızartması almış bir tarafına acı sos koymuş diğer tarafına ketçep koymuş..ketçaplı taraf bana yakın..eşimin yeğeni patates kızartması istedi..görümcem eşimin tarafındaki acı sosa uzanıp ordan aldı..ama acı sos olduğunu bilmiyor..tabi çocuğun ağzı yandı..eşim neden butaraftan aldın falan dedi..görümcemde zelibonun tarafındaki bitmesin diye dedi..ben şok oldum..dedim neden böyle düşünüyorsun üzüldüm falan dedim...görümcemde amann bana kayınvalidem görümcem birşey deyince hiç üstüme alınmıyorum sen çok alınıyorsun dedi..kayınvalidemde arkadan sukunet falan diyor bu arada..

arabada giderken görümcemin oğlu uyudu ayakları bana doğru geldi kayınvalidem hemen toplayıp kendine çekiyor..ıslak mendil istendi ben uzatıyorum almıyor bende var diye..ki böyle şeyler yapmazdı..

gerçekten çok kırıldım..ben onlara kendi ailem gibi yaklaştıkça onların bu yaptığı çok zoruma gitti.eşimle tartıştık...tabiki onları haklı görüyor..neymiş ben ters birşey yapıcam diye korkuyorlarmış..çok güldüm bu lafa..dışarda herkese kızımız o demesini biliyorlar..ki çevrelerindeki herkes beni çok sever güleç gelin derler..

karar aldım gerektiği kadar konuşup gerektiği kadar görüşeceğim..gerektiği kadar gülüp gerektiği kadar yardım edeceğim..umarım uygulayabilirim..çünkü eşim böyle birşey asla istemiyor..

canım politika yapıyorlar annem geldi aklıma, annemde yaklaştıkca onlara babamın yanında özellikle annem kızar ayakları yaparlardı, mesafeni koru bence

Onlarında amacı sizi gücendirmek.. Görmemeyi başarırsanız daha iyi olmaz mı ?
Bazı insanlar sizin bu gördüklerinizi görmezler hiç. Daha mutlu oluyor böyleleri..
Birde bunun üzerine neden eşinizle tartışıyorsunuz ki, değer mi ?

ben ailesine birşey söylediğimde eşim susturmaya çalışıyor..hep onlar haklı hep onlar doğru gözünde..
kesinlikle haklısın görmezden gelmek en doğrusu...

canım politika yapıyorlar annem geldi aklıma, annemde yaklaştıkca onlara babamın yanında özellikle annem kızar ayakları yaparlardı, mesafeni koru bence

evet önceden böyle düşünmezdim ama artık eminim..
iyi insanlar zaten buna lafım yok..ama yaptığı hareketler tavırlar kırıyor bazen ..

Tatile bu kadar kalabalık gitme zorunluluğunuz yoksa eşinizle birlikte yapın tatili.
Gerilmemiş olursunuz.
Birde bizim memlekette böyle kalabalık gidilince '' kaşıklığıda getirseydin'' derler.

eşim her sene ailesini tatile götürüyor..3 hafta sonra başbaşa gidicez kısmetse..
görümcemle oğlu son anda katıldı bize..

hiç kasmam aslında..hatta tam tersine eşimin ailesini çok benimsedim kendi ailem gibi..

Kasmaktan kastım doğal olmamak veya benimseyememek değil.
Seviyorsunuzdur, ayrım yapmıyorsunuzdur o ayrı.
Ama alınganım demişsiniz.
Yengem de çok alıngandır mesela, diken üstünde oluruz yanında.
Güzel muhaber eder miyiz ederiz, ama bir şey olacak alınacak diye hep bir kısıtlama hareketlerde.

X