Gerçek NARSİST nedir, anlatıyorum.

Kişi de narsistlik durumu varsa aileden biri de mutlaka narsistir. Dikkat edin ailedeki düşünce yapısı,tepkiler birbirine benzer olur. Olaylar karşısında çabuk dolduruşa gelirler. Narsistler,bağımlı oldukları kişilerin ayak izlerini takip ederler. O kişi ile aynı fikirde olmasa bile onun yetiştirdiği kişi olduğu için kimlikleri ipoteklidir. Çabuk sıkılır, hemen bunalir, pes eder. Bunlarda mücadele ruhu yok. Sorun karşında hemen bikma pozisyonu alırlar. Bu bıkkınlığı küsme, küsmenin akabinde sessizlik ile cezalandirma ya da gidişler gelir. Basit saçma sapan konulara takılırlar. Siz ayyy ne var bunda yaa dersiniz ama onlar için ayıptır,sorumsuzluktur. Orta yol yoktur. Onlar için orta yol nedir biliyor musunuz? "Size göz yumarlar" "Bir daha yapmayacağınıza inanırlar" " sorun" olarak gördükleri şeyi içlerine atarlar. Size yansitmazlar. Ama sizi içten içe suçlarlar. Çünkü siz hatalısınız. Diyelim huyunuz usengeclik. Bu çok normal değil mi? Sizi normalde sağlıklı insan suçlamaz. Üşengeç ise üşengeç yani ne yapalım der. Ama yoook bunlar için böyle değil. Eğer onlar için üşengeçliğiniz isteklerinizi karşılamıyorsa, gözüne batıyorsa sizin her üşengeç tavrınız onun kafasında günah hanesine yazılacak. Siz sorumsuzsunuz canım çünkü siz üşengeçsiniz. Onların rahatsız olması yeterli. Sizin huyunuzmuş vs önemi yok. Sizi siz olduğunuz için kabul etmezler. Onların ayıp kriterine uygun değilseniz en ufak şeyde bunu temcit pilavı gibi önünüze sunarlar. Aay ne yapayım ya ben buyum diyemezsiniz. Eğer derseniz sorun çıkar. Siz kötü olursunuz. Sorumsuz olursunuz. İnat olursunuz.Olursunuz da olursunuz.

aynısını yaşıyorum hala okadar yoruldumkii....teşekkür ediyorum paylaşımın için..

Hepsini okuyamadım ama benim eşim gerçekten narsist kişilik. Evlilik başında sıkıntılar çektik ama sınırlarımızı net çekince tadından da yenmez oldu. En dibin dibini yaşamışsınız, baş etmesi çok güç. Müthiş manipülasyon kaynakları. O yüzden karanlık tarafına asla dokunmam, egosuna asla zarar vermem. Bu karşılıklı gizli antlaşma gibi. Hiçbir zaman ona psikolojik saldırı ya da atakta bulunmadım çünkü bunun kazananı asla ben olmazdım. İlişki içinde kendimi yeniden yarattım. Benden çok şey gitti, ondan çok şey gitti, iki çocuğumuzla bir aile olmayı başardık.
Ama her zaman ikimiz de iyi niyetli olduk. İyi niyet çok önemli.

Eşiniz narsist değil. Narsist olsa iyi niyetinizin hiçbir önemi olmaz. Siz iyi niyetli olsanız da onlar sizi kafasında neye kodlar ise siz o olursunuz. Sizin eşiniz sadece zor biri imiş. Siz bunu keşfetmişsiniz. Narsist insan niyet okuyucudur. Kafanızdan geçmeyen şeylerle suçlanırsiniz. Sınırını net çizsen de o sınır ona uygun değilse sizi sessizlikle cezalandırır. Öyle mücadele edeyim,kavga edeyim anlasın vs sökmez.

Canım benim travmalarımı eşelemek istemiyorum ama çok daha fazlasını da yaşadım. Kesinlikle narsist. Ama şanslıyız ki ortak payda bulabildik. Ya da ikimizin de riske atmak istemediği kırmızı çizgisi iki çocuğumuz olduğundandır

Siz nasıl başa çıkıyorsunuz hayatınızda Kİ narisstl ?Ben artık dayanamıyorum.

Siz nasıl başa çıkıyorsunuz hayatınızda Kİ narisstl ?Ben artık dayanamıyorum.
Defettim. Onlarla uğraşmaya değmez. Ben evimden ayrılalı 1 sene oldu. Resmi bosanali da 5 ay oldu. Dayanamamanız çok normal. Karşınızda sizin sıkıntınızı dinliyormuş gibi yapan biri var. Ha bı tiyatrocu ha bı narsist. Sana oynar içi asıl düşüncesidir. Ama sen bilmezsin. Her şey normal zannedersin. Ama öyle bir zamanda bı bomba patlatır ki şok olursun. Ruh sağlığınızı korumanız adına defedin gitsin. Bunların çözümü yok. Sağlıklı beyin yok. Orta yol yok. Sen hep suçlu sen hep günahkar. Basit bir meselede arkana bakarsın ki aaa kimse yok. Ama önüne bakarsın sahte teselli verir inanırsın. Ama o sana içten ne inanır ne de güvenir. Çünkü sen onu kandirirsin. O kurban sen deccal. Yani sallayın tekmeyi. O acımasız ise siz daha acımasız olun. Bunlar merhametten, iyilikten,sevgiden,aile olmaktan,çocuktan anlamaz. Varsa yoksa maddiyat ve kendi mutlu dünyaları.

Aslında esas çıbanbaşı da o kişi.
Evet doğru bir yorum. Narsiste mağdur kalıyorsanız asıl çıban başı o narsisti yetiştiren kişidir. Çünkü o tetikleyici unsurdur. Uyuyorsa uyandırır. Sorun yoksa sorun yapmasını sağlar. Zincirleme kaza

Belkide başarısız olmaktan korktugunuz için bu kadar cabaladiniz .yanılmış olmak salak yerine konmayi insan kabullenemiyor .bir gün iyi 5 gün kötü .bende aynı şeyleri yaşadım .
1 .evre ideallestirme , ben lisans mezunu atanmış bir insanım esimden iki kat fazla maaş alıyordum ve boyum 170 kilom 55 herkesin baktığı birisiydim ilgi çekerdim .ama malesefki ailemden gelen bir eksiklik ailenin en büyüğü 6 kardeşiz ailem hiçbir zaman sevgi ilgi göstermedi ,babam ayriyeten baskıcı oteriter bencil bir adamdı oda beni gözümden tanıdı .hayatımda görmediğim ilgi alakayı onda gördüm hediyeler ilgi alaka bir dk yanlız bırakmazdı .bu kadar sevildigim ilgi alaka gördüğüm için herşeyi kendim yaptım onun parası yoktu .maddiyat hiç düşünmedim .bana duygu sömürüsü yaptı babam yok kinsem yok kirada yaşıyorum falan filan .hiç zoruma gitmedi beni sevsin yeter dedim .
2. Evre degersizlestirme evlendikten sonra başladı evlendigim için bizim oralarda boşanmanın kabul edilmediğini biliyordu bana iki yıl cehennem hayatı yasatti herkesten uzaklaştım sırf onu memnun etmeye adadım kendimi edemedim de .evlendikten sonra bekar hayatına devam etti ,ben yokum gibi davrandı eve geç gelirdi .kartımı elimden aldı yine manipüle ederek senin benimki varmış .sonra kusmeye başladı .ne söylesem yüz kez düşünüp söylemeye başladım diken üstünde yürüyordum kendi fikir ve duzuncelerimi asla soyleyemiyordum .yatak odamizi ozelimizi kolayca ailesinin önünde espri konusu haline getirdi sonra ben şakadan anlamiyormusum .mesela annesi kufurbazin teki annen rahat bir kadın dediğimde bunu hakaret olarak algilardi.benimle on gün konuşmazdı .benim onu alttan almam ile bir buçuk yıl geçti .kızım doğduktan sonra ben onu artık alttan almayınca herşeyin dozunu artırdı önce eleştirmeye başladı yok memem Afrikalı gibi yok gotu nerde buyuttun amaleisci gibiymis bizde karı aldık . çalışıyorum kazandigim parayı hak etmiyormusum bos belesten kazanmisim. Bu kafayla nasıl atanmişim sorularımı çaldın .kadinligim anneligim yaptığım herşeye elestiri.sonra hakaret en sonda şiddete başladı .bende psikolojik destek aldım onu ikna edemedim . psikolag bile hayret içinde kaldı .biz kimseye bosan demeyiz ama neden kendine bunu yasatiyorsun dedi.adamda empati yok ne hissetigimi anlamıyor ki bencil bir adam normal insan bunları yaşatmaz en sonunda kendine çeki düzen ver benim sana katlanacak tahammülüm kalmadı dedim kapıyı gösterdi bende açtım davayı blöf yapıyorum saniyo ona göre ortada birşey yok ben abartiyorum .hatta ona göre kendisi mağdur .ben normal değilmişim.bir keresinde artık sinir krizi geçirdim elime ne geldiyse kırdım beni dövmeye başladı .özür dileyecegine bana seni durdurmak icin dövdüm dedi .
3.terketme evresi .benim davayı açmak ile başladı başta geri döneceğini ortada birşey olmadığını düşündü sessizliğe büründü tek birşey yapmadı davadan bir hafta onceye kadar birşey yapmadı etekleri tutuştu ayrılmayalım kızımız var onu hiç düşünmüyormusun duygu sömürüsü hediyeler neler hiçbirine inanmadım .kendisinede çocuk için evlilik devam edemem dedim dava oldu boşandık .
4.geri dönme ,davadan iki hafta sonra gidip ben eşimi seviyorum boşanmak istemiyorum diye Dilekce verdi dava istinafta .ara ara sessizliğe bürünüyor sonra geriye sarıyor devamlı 100 kez gelmiştir beni manipüle etmeye çalışıyor ama ben biliyorum onu davadan sonra psikolagada
Gittik üç gün iyi ise 4. Gün başa sarıyor .kızının bile sorumluluğunu almiyor kendi haline bıraktım onu .ona göre hicbirsey yok ortada .

Aynısı bendede oldu psikolog bana eşin seni çok seviyor bu evliliği kurtarmak için herşeyi yapmaya hazır ona şans ver o çok duygusal gözleri yasariyor seni anlatirken .sabırsız olma falan. O gün psikologtan çıktım hava buz gibi yağmur yağıyor .seni eve bırakayım dedi bende tamam kız hasta olur taksiye binelim dedim sırf para ödememek icin çocuğu aldı metrobüse yürüdü bu yaptığının normal olduğunu düşünüyor.sonra kızım hastalandı ertesi günü babasinda kalacaktı burnu akıyordu sadece dedim doktora gotururmusun tamam bakarım dedi ama götürmedi .iki gün babasıyla kaldı .kızım primadan başka bez kullanmıyorum onuda uyardım diğer bezler pisik yapıyor diye beni takmadı eve bı getirdi çocuk 40 derece ateş ,poposu hep tahriş çocuk iyileşene kadar canım çıktı .empati yok düşünmüyor bu yaptığını normal zannediyor.eltimden nefret ediyorum .iki gunun birini eltime vermiş gece orda kalmış iki yaşındaydi benim kızım madem bakmayacaksın bana getir niye kızımı rezil ediyorsun degilmi .dedimki sen beni sevsen bana değer versen asla bunları yapmazsın sen bile bile benim sorun cikaracagimi bilmene rağmen yapıyorsun senmi duzeleceksin senmi beni seviyorsun benim üzüldüğümü bilmene rağmen bunları yapıyorsun seninle barissam Allah bilir başıma ne bela getireceksin.

Açıdan beslenmek hiç iyi bir yanı. Yok çok kişilikli tutarsız bencil cooook kibirli hep mutsuz rahatsızlık verici sürekli huzursuzluk hissettirmeye en ufak şeyi başa bütün kusurlarımı yüzüne vurma dengesiz ruh hali heran savaş çıkacak gibi olması.herseye karşı. herseyi en iyi bilen yaptınız herseyi küçümseyen haşa ona tapinmanizi bekleyen sürekli davranışlarınızi cezalandiran en sevdiğiniz şeyleri bilerek imkansıza dönüştüren kesmekten beslenen ailesiz adım atamayan. İyi baba rolü oynayan herturlu aşağılayan ve buna ailenizide katan saldırgan küfürbaz kadin düşmanı vb

Evet genel ruh halleri böyle. Benimkisi de saldırganlık ve küfür yoktu sadece. Baba da değildi. Zaten çocuk bir istiyordu bir istemiyordu. Sorumluluktan korkuyordu.

Gözün aydın. Sakın dönme. Zaten dönmezsin ama hep mağdurlar. Bir güzel oynarlar. Bende eşimle boşanmak istediğimi söyledim. Narsist kendisi. Tükendim artık. Mercimek beyniyle beni suçlama çabasına giriyor. Davayı kendisi açacak. Bekliyorum. Geri adım atmıyorum. Çünkü yoruldum,takatim yok. Sürekli hesap kitap peşinde biriyle yaşanmıyor. Bana ne yaşattıysa aynı şekilde davranıyorum. O ihanet etti ben etmiyorum tek farkım bu. Değersizleştiriyorum, ezip geçiyorum, yok sayıyorum. Ne yaptıysa aynısı. Hoş asla anladığını düşünmüyorum.

Sizin adınıza sevindim, umarım tez zamanda kurtulursunuz. Adama dokunasınız bile gelmiyordu, çok şey yaşamışsınız, artık erkek sıfatı bile vermediğiniz bir adamla evli kalmak zaman kaybı. Valla ne kadar güzel huyunuz iyi yanınız varsa yok ederler kendileri ile uğraştıra uğraştıra. Hakkınızı verip defolması size yapacağı en büyük iyilik olur. Evlilik savaş kaldırmıyor, kesinlikle kazananı yok. Ayrıca eminim boşanır boşanmaz o kadına gidecek koşa koşa. O gün beni bulun.

Tabi canım eminim Katipciğim. Ruhumu emdi resmen. Benden boşanınca nereye istiyorsa gidebilir. Aslında evlenmesini istiyorum. Dört duvar içine bir girsin herkes. Gerçek yüzünü görsün istiyorum. Daha önce de boşanmak istedim ama yanaşmadı. Tükendim artık. Hiç bir gönül bağım yok. Tek iyi yanı. İyi bir baba.Gerçekten iyi bir baba. Evine de bakar her zaman o konuda hakkını yiyemem. Ama ruhuma asla dokunamadı. Hep eksik kaldım.Kızım için üzülüyorum.

Girsinler de çıkamasınlar o 4 duvarın içinden. Birbirlerini yemeye öyle bir dalsınlar ki sizle uğraşmaya vakitleri olmasın. Ne aynı evde huzurla oturabilsinler ne de birbirlerini bırakabilsinler. Yalnız ölmesinden daha iyi bu.

Son düzenleme:
Yani aynı konudan muzdarip olarak sizi en iyi ben anlarım ama konuyu biraz kendi konunuza çevirmediniz mi? Sizin konularınız zaten mevcut. Detay bilmek isteyen okur. İki mesajda bir hikayenizi okuyorum. Ben konuyu açtım bunca detay vermedim, genel özellikleri yazmaya çalıştım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…