Gene ben gene bitmeyen sorunlar

sömürmek ????
sizinkisinin kelime anlamı sömürmeye tekabül etmiyor kusura bakmayın..
siz bu hayattan sıkıldım diyorsunuz ya okurken ben sıkıldım sizin hayatınızdan..
hangi kafa ile bütün maaş aileye veriliyor..
siz kendine yetemeyen bir adamla neden evlenip üstüne çocuk yaptınız?
ıslak mendilinizi neden paranızı verdiğinizi kişiler söylene söylene alıyor?
siz neden yukarı çıkıp yemek bulaşık halledip evinize iniyorsunuz?
kölelik sistemi geri geldi de benim mi haberim yok?
yok hani buraya yazacak kadar da aklınız var kocanızda mı bir kusur var?

vallahi benim sorularım bitmez de sormaya utanıyorum şu an.

Senin arabadan daha çok derdin var evlisin evin ayrı ne diye her gece ordasın o adam niye maaşını veriyor ne diyeceğim diye bir şey yok hayır gelmiyorum diyeceksin hayır maaşı vermiyoruz diyeceksin sana yapılan bir haksızlık yok sen susa susa kendine yaptırıyorsun

Yok artık .. el harçlığı da mı bırakmıyor evli barklı adam bütün maaş aileye nasıl verilir anlamıyorum . Kp yaşıyor mu .
Yaşıyor 45 yaşında dipdiri adam çalısıyor . Maaştan 50 tl alsak kv carlıyor. Mecbur eşim ek iş vs gidiyor eve gelişi 9-10 buluyor öylede..

Yok artık .. el harçlığı da mı bırakmıyor evli barklı adam bütün maaş aileye nasıl verilir anlamıyorum . Kp yaşıyor mu .
Yaşıyor 45 yaşında dipdiri adam çalısıyor . Maaştan 50 tl alsak kv carlıyor. Mecbur eşim ek iş vs gidiyor eve gelişi 9-10 buluyor öylede..

O 300ü de vermiyor hanfendi 50 tl alsak carlıyor bende aynen sizin dediğiniz gibi dedim eşime. Biz destek oluruz onkara ama beni muhtac etme dedim. Ama birsey degisecegini sanmıyorum gene götürüp maaşı verecek ve bende artık bu evliliği bitirmeyi düşünecegim ...

Canım seni üzmek değil amacım lütfen bunu anla. Ama ben senden yaşça büyüğüm, yasamak istediklerini, hayallerini anlayabiliyorum. Ama sen yine de katlanmaya çalışıyorsun içim yandı sana gerçekten. Daha 22 yasindasin o kadar gençsin ki seni sindirmişler, normal olan onların yaptığı zannediyorsun. Ama inanki değil. Böyle giderse kızın hayatından hiç memnun olmayacak, okulda bi geziye gitmek isteyecek babaannesi para vermedi diye onu gonderemeyeceksin mesela. Sinemaya gitmek isteyecek babasından değil de babaannesinden para istemek zorunda kalacak ve kim bilir ne hakaretler isitecek belki. O yüzden kızını da dusunuyorsan tavrını koy. Sana ayrıl ya da terket diyemem demem de. Ama tavrını koyman gerekiyor. Önce kendini düşün sonra kızını düşün. Esin zaten seni seviyorsa haklı olduğunu bildiği halde sana sırtını donmeyecektir. Sevmiyorsa da zaten nasıl bir ömür gecireceksin? Güzellikle konuşmayı denemissindir. Denemediysen de dene. Baktın olmuyor tavrını koy. Sinersen hep böyle sindirirler zaten seni.

Çevrene bak, senin bizden ondan bundan neyin eksik? Değersiz değilsin. Bu yaşlarını mutlu gecirmeyi hakediyorsun. Unutma olur mu? Sen hizmetçi de değilsin yalnızca o evin gelini de değilsin yalnızca anne de değilsin yalnızca "gorevlerini" yerine getirmek zorunda olan bir eş de değilsin. Sen eşinin aşık olduğu bi kadın olmayı, mutluluguyla çocuğunu da eşini de mutlu etmeyi, huzurlu yaşamayı hakeden bir genç kadınsın. Allah yardımcın olsun. Lütfen dik dur.

Calissin kendi kurdugu ailesine bakabilsin diye buyuttu zaten. Allah saglik verdikce neden anne cocugundan para alirki aklim almiyor. Yokluk olur vs o baska. Kendi keyfi icin tamamen.

Okurken daraldım bu nasıl bir hayat. Siz ne kadar sabırlı bir insansınız.Size yapılan bu haksızlık karşısında yemek yapabilir miyim becerebilir miyim diye düşünüyorsunuz. Kimse açlıktan ölmez iyi kötü pişirirsiniz bir şeyler. Bence bütün suç eşinizde, parayı vermesin olsun bitsin. Zorla alacak değiller ya cebinden. Bir de senin ihtiyaçların yok mu ya da ihtiyaç dışında isteklerin. Ne biliyim çocuğuna beğendiğin bir elbiseyi ayakkabıyı nasıl alıyorsun yada kendine. Şu anda çok gençsin bir kaç sene sonra bu yapılanları kaldıramıcaksın. Bence eşinin gözünü iyice bir korkut. Seni kaybetme korkusu yaşasın. İnşallah aklı başına gelir.

O zaman eşine aynen şunları söyle. .

Kp ve kv bak ne güzel kendi ailesi için hala çırpınıyor yetmiyor seni de mecbur bırakıyor bu bencillik değilde nedir . Biz de artık bir aile olduk senin de onlar gibi aileni düşünmen gerekiyor elini vicdanına koy öyle düşün de . Yardım etmen gerektiğinde yine yap yardımını ama öncelik artık kendi yuvan ve çocuğun olmalı bizi ailende olsa birilerinin eline mahkum etme artık de güzel güzel .

Anladığım kadarıyla yaşınız genç eşinin de öyle sesini çıkaramıyor annesine. Ama güzellikle ama kavgayla bunu ona anlatman lazım yazık günah ya gercekten .

Ya işte bunların kafa böyle ilerliyor. Doğulular (herkes aynı değil)ama ben tam adamlarına denk geldim ayrı gayrı yok güya. Ben daha hayatımı anlatsam yazacak birşey bulamazsınız o derece. Benim şuan yaşadıgım kafa " yaptım bi hata şimdi mecbur çekiyorum ..'

Ah be güzelim ben üzüldüm gerçekten . Gencecik yaşınız da nelere göğüs germeye çalışıyorsunuz . Sizin keseyi ayırmaniz biraz zor gibi bu şartlarda .

Esin olgunlasinca belki o da . Allah yardımcın olsun demekten başka birşey kalmıyor malesef .

Çok teşekkür ederim yazdıkların için ablacım. Çok haklısın . Sanırım böyle şeyler duymaya ihtiyacım var seni tanımadıgım halde yazdıkların bana okadar güç verdi ki. Eşimle güzellikle de konuştum ,tavırda koydum. Tavır koymam hiçbişekilde yararı olmadı şimdide güzellikle konuştum sözde tamam dedi ama annesine de hayır diyemiyor. Banada resmen hapis hayatı yasatıyolar gelin gezmez çalışmaz tek biyere gitmez. Ben hiçbişeyin değişecegini sanmıyorum şuanlık. Eşimin alkol aldatma vs hiçbişeyi yok . Ama içimde hep acaba ilerde benim dediğime gelir mi?diye bi soru işareti var .gerçi bir insan 7sinde neyse 70inde de odur bi 10 sene sonra da eşim aynı eş olacak sonuçta. Önümde 3 gün var eğer maaşnı alıp hoop annesine götürürse ozaman rest çekicem yapamıyorum diyeceğim . Alacağım cevap :napayım nası vermeyeyim ' olacak biliyorum. Ozamanda direk ailemle konusucam . Boşansam kızımla daha rahat bi hayat kurabilirim bunu da biliyorum. Tükenmiş hissediyorum kendimi

Canim esin yinede ailesine karsi seni savunuyor ama o da zor durumda ailesi sonucta nekadar rest ceksede onlar aglar zirlar kocanin gönlünü alirlar. Sende esinle aralarinda bozukluk ciktiginda biraz ikili oynaki geri barisinca sana göz olmasinlar. Esinle kesenizin ayri olmasinin daha iyi olacagini soyle. Ailesine karsi da tarafsiz durdugunu göster. Yoksa bunlarin icinden cikamazsin arada sende kaynarsin aralari duzelince senle kotu olurlar.

Sen kendin için ve kızın için en iyisini bilirsin canım. Ama bu insanlarla ömür tuketmene çok üzülürüm gerçekten. Söylediklerimi unutma, etrafına bak yaşıtlarına bak. Inşallah en hayırlı kararı verirsin

İnanın daha anlatmadıgım okadar şey var ki roman olur. Güzel güzel konuştum tamam dedi ama annesine de hayır diyemiyor . İnsallah artık bişeyleri anlar diye dua ediyorum. İçkisi aldatması hiçbişeyi yok o yönden Çok iyi biri . Bazı ihtiyaçları mesai ek iş ile halletmeye çalısıyoruz. Şimdilik bekliyorum bakalım maaşı alınca ne yapacak. Gene verirse tepkimi koyucam daha fazla katlanamıyorum ya..

25 yaşında eşim. Aslında canı isteyince öyle carlıyor annesine babasına susup kalıyolar. Ama anlamıyorum bu konuda neden böyle. Aynenn dediğiniz gibi konuşmalar yaptım güzel güzel. Kendiside farkında maaş havaya gidiyor sap gibi ortadayız yani. Ama eminim genede anlatamadım hiçbişey bekliyorum şimdilik yakında belli olucak

Aynen cok haklısın canm suan araları bozuk bende dediğin gibi yaptım. Barışsanda bu vesileyle maaşını verme dedim. Okadar güzel güzel konustum ki taş olsa catlar yaa . Bakalım artık yok onlara para dedi ama yarın annesi bişey deyince gene dayanamıcak aynı başa dönücez. Off off

Asla ama asla vermeyin eşinizin maaşını, bugünlerin birde yarınları var birikim yapmanız lazım. Sizin paranızla alınan şeyler size keyfi verilmiş gibi gözüküyor. Ben sizin yerinizde olsaydım kayınvalidem ne kadar sıcak davranırsa davransın bu tutumumda devam ederdim. Herşeyinizi ayırın masanızı, maaşınızı. Kendi kendine hayat kurmaya çalışın.

Aynen çok doğru ne yapıcam bilmiyorum acaba ilerde düzelir mi diye beklıyorum hep çok yoruldum kaynanamıda görseniz öyle fena öyle fena. Bende sessiz biriyim düşünün artık..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…