Gelinlik Modelleri Gelinliğim hakkında yorum yapar mısınız?

Teşekkür ederim :) Ben de incileri çıkartmaya kararlıyım ama üzerinde iz kalır diye de korkuyorum. İz kalırsa ne yaparım

Merhaba Zeynep hanım,

Öncelikle hayırlı olsun. Benim anlamadığım bir husus var, bu gelinliği reyonda görüp denediğinizi mi aldınız, yoksa sizin üstünüze göre yeniden mi dikilecek? Eğer reyondakini alacaksanız teslim almış olmanız gerekmez mi? Sizin üstünüze göre aynısından dikilecekse sökmek konusunda endişelenmeniz gerekmiyor zaten.

Gelelim gelinliğe. Forumdaki kızların %99'unun aksine ben şahsen renkli kumaştan hiç hazzetmiyorum. Ne tül ne de saten ne de organze olanlarından. Şimdiye kadar tek beğendiğim kuşak bir üyemizin kullandığı 2-3cm kalınlığındaki pembe kadifeden olan idi. Aslında olayın bize kuşak olarak gelmiş olması da biraz hatalı. Gelin kemeri diye bir şey vardır, "bridal belt" olarak geçer, çok da güzellerini, türlü motiflerle boncuk işlenmişlerini kullanırlar avrupa-amerika gelinleri. Biz o bridal belt denen aksesuarı almak yerine basit kuşaklar aldık onlardan. bu kullandığımız haliyle kuşakların gelinlikleri basitleştirdiğini düşünüyorum. bir kere zaten gelinlerin ve gelinlikçilerin %90'ının düştüğü bir hata var, gelin kuşağı-kemeri eteğin başlangıç noktasına değil sadece ve sadece bel oyuntusuna yani vucüdun en ince yerine takılır. ister prenses gelinlik olsun, ister balık.

dolayısı ile bence belinizdeki pembe ayrıntı hiç olmasa, üstündeki boncuklar da olmasa daha ağır bir görüntüsü olur gelinliğin. zaten bu gelinliğin modelinin kuşağa ihtiyacı olmadığını düşünüyorum. neden derseniz, gelinliğin eteği öyle bir yerden başlıyor ki, kuşağı takmanız gereken bel oyuntusuna taktığınızda altında eteğe kadar az bir mesafe kalacak. etek belden başlasa ya da bundan aşağıdan başlasa kuşak mantıklı olurdu, şimdi luzümsüz kanımca.

bir de ben olsam etekteki toplama arasındaki dökülmüş incileri de iptal ederdim ancak ben çok sadeciyim.

umarım yanlış bir şey söylememişimdir, mutluluklar...

Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim Mine hanım. Gelinlik benim üstüme göre dikildi, ama ben sanki üst kısmında biraz potluk hissettim o yüzden. yani üstümdeki bana ait olan gelinlik, son hali. Ben aslında çok farklı bir gelinlik düşünüyordum, gelinlikçim o düşündüklerimin benim vücut tipime uygun olmayacağını söyledi. Daha sade modeller beğenmiştim. Daha sonra bu modeli giydim ve üstümde gerçekten beğendim. Bi günde de sipariş verdim diktirmek için. Gelinlikçimin sizin kadar önem verdiğini de düşünmüyorum yorumlarınızı okuyunca. Ben daha alttan başlayan bir prenses model beğenmiştim ama benim belimin çok ince olduğunu, hoş durmayacağını söyledi. Ben de inandım.

Bence kabarık bir etek olacaksa ideali zaten sadece belden veya azıcık aşağısından başlayan eteklerdir. bizim piyasada nedense kalçadan kabaran prenses etek yapıyorlar, kızlarımızı bastıbacak gibi gösteriyorlar. halbuki yüksek bel şu anda çok moda gelinlik dünyasında.

Yorumlarınız ve fikirleriniz için çok teşekkürler. Gelinliği almadan sizinle konuşmuş olmayı dilerdim. Ama kısmet :)

bunda da öyle düşünmeyin. yazıştığım çok kız oldu ancak erkek tarafının müdahalesinden önerdiğim hiçbir şeyi yapamadılar. kısmetten öteye yol yok yazdığım gelinlikleri iyileştiren çoğu şey bütçeyi de arttırıyor aynı zamanda, dolayısı uygulamak da zorlaşıyor.

Son düzenleme:
Ben evleneli 8 ay geçti ve hala gelinliklerde gözüm kalıyor, keşke şöyle olsaydı falan diye..
Çok normal bence.. gelinlik gayet hoş, sadece kemerde ki taş basitleştirmiş diye düşünüyorum, sade ve zarif güle güle giyin

Etek kısmının tamamını koyamamıştım daha önce. Kuşağımın üstündeki incileri çıkartıcam, ya da kuşağı değiştiricem. Ama kalınlığında kararsızım. Aynı kalınlıkta mı olmalı yoksa biraz incelmeli mi karar veremiyorum.

Eklentiler

• $IMAG0904.jpg
    16,8 KB · Görüntüleme: 52
canım gelinliğini beğendim. benimki de bu tarz kuşaklı ama arkadan da sarkıcak benimki. eğer geç kalmadıysam bende yorum yapayım. kuşağın üzerindeki inciyi çıkart bence ve de biraz daha incelt kuşağı. acaba kuşak düz olsa daha mı güzel olur emin olamadım hani bu kuşak katlamalı ya düz olsa güzel olur gibi geldi ama denemek lazım. sen bence hepsini dene sırayla hangisi içine siner se onu yaptır. neticede senin zevkin ve sen giyiceksin. önemli olan mutlu olman

teşekkürler canım, bakalım bir kaç değişiklik yapmak üzereyim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…