Çocuk Hastalıkları 3 yaş oğlum bronşit ve zatürre hakkında

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Bronşit ve zatürre riske atılacak şeyler değil ama öte yandan da doktor hakkında yapılan olumsuz yorumlarin sizde şüphe uyandırmış olmasını anlıyorum. Bu durumda ben olsaydım yarın sabah ilk iş cocugu başka bir çocuk doktoruna götürmek olurdu. Oda aynı tedavi yöntemini tavsiye ediyorsa aynı sabah ilk antibiyotik dozunu baslatirdim. Benim oğlumda 5 yaşında ağır bir bronşit geçirdi 5 gün boyunca ateşi durmadan 40 ın üzerine çıkıyordu çok fena oksuruyordu. Crp çok yüksek çıkmıştı. Antibiyotik ve buharla atlattık çok şükür. Sizde umarım atlatirsiniz bir an önce.

Doktorunuz o zaman doğru tedaviyi vermiş zaten. Geniz akıntısı doluluk için deloday, enf ilerlememesi için klamaks, nefesini açsın diyede nebül vermiş. Çocuklarda çok hızlı aşağı indiği için akciğer görüntüsündede gördüyse o yüzden klamaks başlamıştır. Wbc hafif yükselmiş o yüzden vermiştir.
İçiniz rahat etmiyorsa bi doktora daha gösterin, röntgen çekmemiş olsa ikilemde kalınabilir ama görüntüleme istemiş sonuca göre vermiş. (Bazen test tahlil görüntüleme hiçbir şey olmadan sadece anlatılanla başlanılan ilaçlar oluyor o şekilde olmamış yani)

Çok teşekkür ederim içim rahatladı biraz. Peki akciğerde hasar bırakır mı bu durum?

Bronşit zatürre solunum yollari hastalıklarının türevleri bı alt basamağı bronsiolit bronşit zature diye gider panik yapacak durum yok çocuğunuzu gözlemleyin. Genelde hastalıklar üç günde gerilemesini bekleriz. Kozalak şurubu, bal sarımsak limon. Ayak altına zeytinyağı içinde bekletimis sarımsak( yağı sürüyorum sadece) odasına soğan karanfil ve en önemlisi soğuk buhar.benim uyguladigim şeyler üç gün takip ediuorum geçmezse doktora gidiyorum hafiflerse zaten ilaç kullansa da kullanmasa da aynı sürede geçiyor. Akgunluk sakizinin buharına koyun yünü tutup onu göğsüne koymakta rahatlatır. Ama alternatif yöntemler yapmam diyorsanız ikinci bir hekime de gözükmenizde fayda var

Alternatif yöntemleri çok değerli buluyorum ama oğlum çok dirençli bir çocuk. Nebül cihazıyla havayı bile istemiyor. Oysaki antibiyotik kullanmaktansa doğal yöntemleri tercih ederdim ama en azından zeytinyağı sarımsak uyuyunca deneyeceğim. Odasına soğan karanfil de yapabilirim. Çok teşekkür ederim bilgiler için.

Alternatif yöntemleri çok değerli buluyorum ama oğlum çok dirençli bir çocuk. Nebül cihazıyla havayı bile istemiyor. Oysaki antibiyotik kullanmaktansa doğal yöntemleri tercih ederdim ama en azından zeytinyağı sarımsak uyuyunca deneyeceğim. Odasına soğan karanfil de yapabilirim. Çok teşekkür ederim bilgiler için.
Limonu ikiye bölüp kaya tuzu varsa evde kaya tuzunu da döküp koyabilirsin. Nefesini rahatlatır havayı temizler. Grintussu bana göğüs hastalıkları doktoru önermişti. Balgamı yumuşatıyor atmayı kolaylaştırıyor.

Ayrıca nebül ile verilen ilaçları çocuk uyurken verirseniz verimi yüzde 90 seviyesine çıkar. İlaçları düzenlerken uyku saatlerine göre ayarlayın -nebülü-. Özellikle 1-3 yaş döneminde tutturmazlar ilaç havaya gider. Uyku halinde düzenli derin nefes alırız ilaç komple emilir bu şekilde

Ayrıca nebül ile verilen ilaçları çocuk uyurken verirseniz verimi yüzde 90 seviyesine çıkar. İlaçları düzenlerken uyku saatlerine göre ayarlayın -nebülü-. Özellikle 1-3 yaş döneminde tutturmazlar ilaç havaya gider. Uyku halinde düzenli derin nefes alırız ilaç komple emilir bu şekilde
Benim tıp bilgim yok ama kızım zatüreden hastanede yattığında hemşireler uyandırıp verin mutlaka uykuda vermeyin diyorlardı.

Benim tıp bilgim yok ama kızım zatüreden hastanede yattığında hemşireler uyandırıp verin mutlaka uykuda vermeyin diyorlardı.
Hayır tam tersi önerilir normalde bizim doktorumuz böyle önerdi sadece oda değil çocuk servisinde çalışan arkadaşlarımın hepsi bu şekilde tedavileri düzenliyor çünkü çocuk sabit durmuyor, maskeyi çıkartıp ajite oluyor o yüzden uykuda düzenli solunum yaparken veriliyor. Yukarda dediğim gibi bebekler için. Anne tutturur sorun yok derse yine sorun değil ama daha diyeni duymadım açıkcası 0-3 yaşta

Bu arada şu sebeptende denmiş olabilir oturarak verilmesi etkisini arttırır, belki uyandırıp oturması için etkinliğini arttırması açısından önerilmiştir. Mesele zaten bebeğin etkin soluması ilacı alması sakin uyumlu bebekler uyanıkken otururken alsa daha iyi tabiki maske tutturuyorsa.

X