- 3 Aralık 2015
- 9.510
- 13.248
- 33
-
- Konu Sahibi nutellaa32
tamam haklısın canımda sen direkt düğünden dem vurunca bana yapmadılar ona yapacaklar gibisinen kıskandığın algısı oluşturdun kafamızdaBizim durum çok karışık canım ya benim kayınpeder çalışmıyor 20-30 yıldır aslında doğru dürüst hiç çalışmamış hep eşim kardeşi bakmış aileye hala öyle kiraları faturaları mutfak masrafları pazar ihtiyaçları hep aynı kasadan karşılanıyo zaruri ihtiyaçlar halledilip keyfi ihtiyaçlarımızı da hallediyoruz işte insanlara göre yorum yapmak kolay hemen ben kıskanç oldum çekemez oldum ama durum buyken ekonomiyi düşünüyorum bende çocuğumun geleceği için
aynen öyle canım.. ben belki o parayı yicem belki biriktircem.. kime ne.. ama yok..anlatamıyorum..eşin sesiz sakin yapılı biriyse muhtemelen düşündüğün gibidir ama ne alaka canım gezmek geleceğiniz için birikim yapmak hakkınız sonuçta bugün yoksa bile bigün siznde çocuğunuz olcak yani ben empati yapıyorum da razı olmazdım sessizde kalamzdım sonuçta herkes emeğinin karşılığı neyse onu almalı dimi
yani aynı tasan hiç bitmezonun için saldım çayırta mevlam kayıra deBizim durum çok karışık canım ya benim kayınpeder çalışmıyor 20-30 yıldır aslında doğru dürüst hiç çalışmamış hep eşim kardeşi bakmış aileye hala öyle kiraları faturaları mutfak masrafları pazar ihtiyaçları hep aynı kasadan karşılanıyo zaruri ihtiyaçlar halledilip keyfi ihtiyaçlarımızı da hallediyoruz işte insanlara göre yorum yapmak kolay hemen ben kıskanç oldum çekemez oldum ama durum buyken ekonomiyi düşünüyorum bende çocuğumun geleceği için
canım kusura bakma, senin konunun içinde benim konuda oluştu..hakkını helal et..Merhaba arkadaşlar önce kendimden kısa bir bahsedeyim ben 2.5 yıllık evliyim 1 yaşında oğlum var evliliğimde bir sıkıntım yok çok şükür ama benim şu sıralar derdim ailemize yeni girecek eltim. Beni huzursuz eden şeyler var. Eltim dediysem daha resmi bişey yok sadece aileler tanıştı. Yakın zamanda görümcemle ondan soğumuştuk hatta konuşmuyoduk hiç mesaj arama vs yoktu aramızda kendisi bunu bilmiyodu bizim bilinçli tavır yaptığımızı. Nedeni ise mesela biz sosyal medyada bişey paylaşsak kaynımı kayınvalidemi arayıp şikayetlenirken buluyoduk eltimin yaptığını düşündük. Sanki ona atıfta bulunduğumuzu ima ediyomuş kaynım. Sonradan ortaya çıktı ki kaynıma şifresini vermiş kaynım onun hesabına girip bize bakıyomuş. Kızın hiç haberi yokmuş ben bir türlü inanamıyorum çünkü ne zaman onu aramayı kessem o da beni aramazdı asla. Sizce bu işte birşey yok mu eltim gerçekten samimi biri mi çünkü kayınvalidem için görümceme anamlar napıyo diyen bi tip bana çok itici gelmişti daha ortada söz möz bile yokken bu denli laubali konuşması. Ve şimdi de düğün dernek işleri girdi araya biz nikahla evlendik bence gayet iyiydi sevmem zaten düğünleri genelde yemekli şık bir mekan olmadığı sürece ki bu devirde böyle düğün yapmak çok çok zor neyse biz evlenirken eşimin durumu fena değildi borçsuz evlendik herşeyi peşin aldı çok şükür. Ama şimdi malum kriz büyük işler çok kötü eşimle kardeşi ortak bu arada ama eltime düğün yapmak istiyo kaynım kız tarafı düğün istiyo eltim de öyle tabi. Zamanında bende kır düğünü istemiştim ama nikah düşündüm deyince eşim üstelemedim demekki yapacak durumu yok dedim. Bu durum canımı sıkıyor açıkçası. Hani maddi durumu iyi olsa neyse o zaman durumumuz iyi değildi yapamadık ama şimdi çok şükür düzeldik düğün yapıcaz hakkını helal et deseler tamam amenna helal olsun da şimdi çok kötü. Ve eltim de pişkin pişkin fikrim sorulursa düğün isterim demesi de cabası hem maddi yönden üzülüyo kaynıma hemde geri adım atmıyo gibi yalan yere üzülüyo gibi geliyo. Bu arada kayınvalidem karışık düğünlere gitmeyen bir insan özellikle çalgılı olursa bu şartlarda oğluna düğün yaptırırsa bozulmakta haksız mıyım
valla canım allah yardımcın olsun da edalet görün inş yani zor durum heleki şu hayat pahalılığındaaynen öyle canım.. ben belki o parayı yicem belki biriktircem.. kime ne.. ama yok..anlatamıyorum..
bana zaten eşit alıyoruz diyo ama diyorum imkansız o zaman geçinemezler para ortada giderler masraflar ortada diyorum..tık yok..hatta bi keresinde çok kötü tartışmaya döndü bu durum sonuç yok.. çünkü ikisinin aynı aldığını iddia ediyo..hatta emek karşılığı alınsa eşimin daha fazla alması lazım çünkü herşeye koşturan eşim..
Zaten ben bu işe karışmıyorum sadece konuyu buraya açtım bu zamana kadar tek kelime etmedim etmem ortalık karıştıran biri değilim ve elbette benim dememle olacak olmayacak şey değil. Bizim düğün masraflarımızı eşim ve kardeşi karşıladı kayınpeder çalışmak istemiyo ne yazıkki o evin masraflarını da biz karşılıyoruz. Bu düğün meselesi de eşimin tarafında düğğn adeti yok bizde olmaz demişlerdi herkes gerçekten nikahla evleniyo bende üstelemedim ama pişman değilim kesinlikle ama şimdi düğün mevzusu açılınca adette yoktu hani diye düşündüm bi an durum busiz buraya da yazmışsınız zaten sevmiyorum düğünleri diye ve evlenirken de istememişsiniz
borçsuz evlenmişsiniz ne güzel işte
belki eşinize kır düğünü diye ısrar etmiş olsaydınız yapardı ama borçla evlenirdiniz
belki onlar da düğün yapacak ama sizin gibi borçsuz evlenmeyecek
kusura bakmayın ama burada konuşacak en son kişi bile değilsiniz
ben evlenecek olsam ve eşimin abisinin /kardeşinin karısı benim nasıl düğün yapacağıma karışsa ifrit olurum söz konusu bile olamaz böyle bir şeyin
bir de sizin nikah olarak düğünüzü eşinizin ailesi mi yaptı ?
Hani maddi durumu iyi olsa neyse o zaman durumumuz iyi değildi yapamadık ama şimdi çok şükür düzeldik düğün yapıcaz hakkını helal et deseler tamam amenna helal olsun da şimdi çok kötü.
bu sözünüzle galiba eşinizin ailesinden '' aman kızım kusura bakma öteki geline düğün yapıyoruz'' gibilerinden bir açıklama bekliyorsunuz ....
açıkcası başlığı göründe direk '' evet eltilere eşit davranılmalı '' dedim ve öyle düşünüyorum
hanı bu bir oğula ev alma diğerine almama , bir geline 5 bilezik takıp diğerine 3 bilezik takma gibi durumlar olsaydı hak verirdim ama bu konuda size hak veremedım malesef
kendinizi düşünün siz evlenirken mantıklı düşünmüşsünüz belkı durumu yoktur deyip düğün isteğinizden vazgecmişsiniz eşiniz için ama diğer türlü size demiş olsalardı eltine düğün yapmadık o yuzden sen istesende sana da yapamayız diye ne düşünürdünüz ?
tuttum bu lafınıSiz görümceyle şirketi baştan kurmuşsunuz zaten.
Oyle yapanlar da varyahu ne eşitliğinden bahsediyosun? doğumgünü yada ev hediyesi mi bu ?
senin koltuğunu halını eşyalarının atçynısını alsınlar madem eşirlik ozamanda beni kıskanıyo dersin.
te allahım benim elti nasıl biri olcak acabaOyle yapanlar da varbenim gorumce evleniyor mesela, eltisi dugun alisverisine gitmis ve kendisine ne alindiysa nereden alindiysa aynisini ayni yerden aldirmaya calisiyor su siralar buna mesai harcayan insan var yani
Manyak bile olsa aman diyim hic ellesme birak kendi bildigi alaturka adetleri uygulasin dursunte allahım benim elti nasıl biri olcak acaba