Gelinlere eşit davranılması gerekmez mi

birakin baskalarinda ne var ne yok..kendi hayatiniza bakin arkadaslar..boyle baskalarina baka baka insan mutsuz olursunuz.

ha genel anlamda cevap verecek olursamda, geline esit davranmali ama gelinede bagli yani..biri digerinden daha cok deger gorebilir...frekans daha iyi tutuyor olabilir

Oyle yapanlar da var:KK66: benim gorumce evleniyor mesela, eltisi dugun alisverisine gitmis ve kendisine ne alindiysa nereden alindiysa aynisini ayni yerden aldirmaya calisiyor su siralar:KK70:buna mesai harcayan insan var yani

O zaman benim gelecekteki eltim baya bir zararlı çıkacak. Zira hiçbirşey aldırmayıp üstüne para vermesi gerekecek :KK70:

Bu durumda sen kendi kazandığın paraya sahip çık biriktir ve söyleme eşine , eşine söz geçiremezsin aşağa yukarı neler yaşadığını anladım ben , şimdi düğün arifesinde paranın çoğu bu düğün masraflarına gidecek eşinde kabullenecek ortak işler hep böyle eşimde kardeşiyle ortak iş yaptı yapma bulaşma dediysemde sonunda hem parasından hem kardeşininden oldu bozuştular birde hakkımız olan parayıda geri vermedi , yaşadı yaşaması gerekeni artık asla ortak iş yapmam diyor anlayacağın zararla kurtulduk ama sizinki bir ömür boyu gidecek gibi işin zor

Sanırım anlıyorm sizi,şu konuda kıskanç old düşünmüyorm. Siz de istemişsiniz düğünü ama nezih güzel bi yerde yemekli düğün olsn demişsiniz. Düğün adetimiz yok demişler,nikah yapılıyor bizde demişler siz de iyi niyetle zorlamak istememişsiniz. Şimdi diğer geline daha sıkışık halde düğün mü yapacaklar diye canınız sıkılıyor. Kv kp yapsa amaan bana ne dersiniz ama ortak kasa işi çok can sıkıcı. Bence kasa ortak old sürece düğünü bırakın her meselede patlak verir bu,canınız sıkıldıkça da fesatlık ve kötü niyet doğar. Herkesin kazancı kendine olsa isteyen istediğini alır,,isteyen istediği kadar borçlanır ama bu şekilde zor çok zor

Haksızsınız

O farklı siz farklı

Kocalar da farklı gelirler de beklentiler de

İstediğinizi siz söyleyememişsiniz elti söylemiş

Bir de eşitlik beklemeyin bir kere 2,5 yılda moda da alım gücü de değişir

O farklı siz farklı ki sonra evlenene hep daha iyisi yapılur çünkü önceden tecrübe vard

Bizde de o dava oldu benim düğünümde eltim olacak şahsın annesi vay efendim bu gelinin takıları daha fazla bilmem ne boş boş konuşuyorlar

Merhaba arkadaşlar önce kendimden kısa bir bahsedeyim ben 2.5 yıllık evliyim 1 yaşında oğlum var evliliğimde bir sıkıntım yok çok şükür ama benim şu sıralar derdim ailemize yeni girecek eltim. Beni huzursuz eden şeyler var. Eltim dediysem daha resmi bişey yok sadece aileler tanıştı. Yakın zamanda görümcemle ondan soğumuştuk hatta konuşmuyoduk hiç mesaj arama vs yoktu aramızda kendisi bunu bilmiyodu bizim bilinçli tavır yaptığımızı. Nedeni ise mesela biz sosyal medyada bişey paylaşsak kaynımı kayınvalidemi arayıp şikayetlenirken buluyoduk eltimin yaptığını düşündük. Sanki ona atıfta bulunduğumuzu ima ediyomuş kaynım. Sonradan ortaya çıktı ki kaynıma şifresini vermiş kaynım onun hesabına girip bize bakıyomuş. Kızın hiç haberi yokmuş ben bir türlü inanamıyorum çünkü ne zaman onu aramayı kessem o da beni aramazdı asla. Sizce bu işte birşey yok mu eltim gerçekten samimi biri mi çünkü kayınvalidem için görümceme anamlar napıyo diyen bi tip bana çok itici gelmişti daha ortada söz möz bile yokken bu denli laubali konuşması. Ve şimdi de düğün dernek işleri girdi araya biz nikahla evlendik bence gayet iyiydi sevmem zaten düğünleri genelde yemekli şık bir mekan olmadığı sürece ki bu devirde böyle düğün yapmak çok çok zor neyse biz evlenirken eşimin durumu fena değildi borçsuz evlendik herşeyi peşin aldı çok şükür. Ama şimdi malum kriz büyük işler çok kötü eşimle kardeşi ortak bu arada ama eltime düğün yapmak istiyo kaynım kız tarafı düğün istiyo eltim de öyle tabi. Zamanında bende kır düğünü istemiştim ama nikah düşündüm deyince eşim üstelemedim demekki yapacak durumu yok dedim. Bu durum canımı sıkıyor açıkçası. Hani maddi durumu iyi olsa neyse o zaman durumumuz iyi değildi yapamadık ama şimdi çok şükür düzeldik düğün yapıcaz hakkını helal et deseler tamam amenna helal olsun da şimdi çok kötü. Ve eltim de pişkin pişkin fikrim sorulursa düğün isterim demesi de cabası hem maddi yönden üzülüyo kaynıma hemde geri adım atmıyo gibi yalan yere üzülüyo gibi geliyo. Bu arada kayınvalidem karışık düğünlere gitmeyen bir insan özellikle çalgılı olursa bu şartlarda oğluna düğün yaptırırsa bozulmakta haksız mıyım
kıza bir düğünü çok görmeyin Allah aşkına siz de yapsaydınız diretseydiniz, belki diretmek istediniz nazınızın geçmeyecegini düşündünüz ve ortada gerrcekten bir kıskançlık var.

Haa şu sosyal medya işini veya görümceyle ortak olup tavır almanızı asla tasvip etmedim.. kucak açmalısınız,rahatlatmalısınız yeni evleneceklerin stresi de çok olur. Siz iyilik yapın enin olun yine siz karlı çıkarsınız.. tavır alırsanız çok haksızlık yaparsınız.. bi de lütfen görümceyle bu kadar samimi olmayın bence :)

Sanırım anlıyorm sizi,şu konuda kıskanç old düşünmüyorm. Siz de istemişsiniz düğünü ama nezih güzel bi yerde yemekli düğün olsn demişsiniz. Düğün adetimiz yok demişler,nikah yapılıyor bizde demişler siz de iyi niyetle zorlamak istememişsiniz. Şimdi diğer geline daha sıkışık halde düğün mü yapacaklar diye canınız sıkılıyor. Kv kp yapsa amaan bana ne dersiniz ama ortak kasa işi çok can sıkıcı. Bence kasa ortak old sürece düğünü bırakın her meselede patlak verir bu,canınız sıkıldıkça da fesatlık ve kötü niyet doğar. Herkesin kazancı kendine olsa isteyen istediğini alır,,isteyen istediği kadar borçlanır ama bu şekilde zor çok zor
Aynen öyle okuduğunuzu ne kadar doğru anlamışsınız teşekkür ederim. Evet düğün düşünülüyo ve yemekli :) evet dediğiniz gibi çok zor gerçekten tekrar teşekkür ederim.

X