- 14 Nisan 2012
- 735
- 735
-
- Konu Sahibi nutellaa32
Ortada laf sokmak yok nerden çıkardınız? Hani bir söz beğenirsin paylaşırsın bu tip şeyler zaten şaşırdık görümcemle ne alaka dedik o yüzden tavır aldıkSen kalk gorumceyle bir olup sosyal medyadan eltiye laf sok, sonra ortaya cikinca bilincli olarak tavir al,sonra da gelinler esit olmali de
Hayir efendim esit olmayabilir
Bu arada onlarin dugununu senin esin mi yapacak?senin alinman gereken bir durum yok bence sen istememissin yapilmamis, eltin istiyor yapilacakmis ne var bunda?
sosyal medyanın faideleri beğeni paylaşım vs vs hgibi incir kabuğunu doldurmıycak şeye tavır almak siz görümnizle ergenmisiniz kuzumOrtada laf sokmak yok nerden çıkardınız? Hani bir söz beğenirsin paylaşırsın bu tip şeyler zaten şaşırdık görümcemle ne alaka dedik o yüzden tavır aldık
Olay benim düğünüm olmaması değil ki çok yanlış yerlere çekiyosunuz eşim hep derdi bizim kasalar ortak herşey eşit olacak falan ama durum hiç öyle olmayacak gibi önceden öyle söylenip şimdi farklı olunca insana tuhaf geliyo sadece kıskanmak değil bu hatta eşimin de canı sıkılıyo düğün istemelerine çünkü gerçekten maddi anlamda zordayız
O begendiginiz paylastiginiz sozlerde laf sokacak birseyler vardir , cunku sosyal medyada boyle seyleri yapiyor insanlar goruyoruz, madem elti sizi yanlis anladi neden tavir aldinizdogrusunu anlatmadiniz?Ortada laf sokmak yok nerden çıkardınız? Hani bir söz beğenirsin paylaşırsın bu tip şeyler zaten şaşırdık görümcemle ne alaka dedik o yüzden tavır aldık
Teşekkür ederim beni bir siz anladınız yoksa kaynım eltime onu almış bunu takmış oraya götürmüş de gezdirmiş etmiş benim umrumda olmaz benim bir çocuğum var zamanımı bunlara harcamam her zaman adaletten bahsedip böyle olması sadece tuhafıma gitti kıskançlık değil buo zaman eşine düğünü karşılamaması gerektiğini söyle
neden ortak kasa olur hiç anlamam ya
kim nasıl istiyorsa parasını öyle harcar
kaldıki çocuk var siz daha fazla para alırsınız
böyle durumlarda hemen sorun olur
hak geçer işte böyle
Hayır ayrı değil birlikte kazanıyorlar kasalar aynı rahatsız olduğum konu bu zaten ayrıca düğünü herkes gibi bende isterim ama çalgılı değil ağır düğünleri seviyorum yapmak istemediler onlarda düğün adeti yok herkes nikahla evleniyo şimdi düğün düşünmeleri o yüzden garip geldi ki dediğim gibi kayınvalidem çalgılı düğünlere asla gitmez kim olursa olsun
kasaları ayırın canım olur mu öyle şey sonuçta iki tarafta emek sarfediyo bildiğn kul hakkıbu konu gerçekten sıkıntılı..aynısı bizdede var..ben ikinci gelinim..eltimin 2çocuğu var, bizim yok..kasa ortak, çok zor oluyo,onların masrafları daha fazla..hatta anne babasına bile para gönderiliyo..eşim öyle demiyo ama anladığım kadarıyla eşit para almıyolar,bunu anlayabiliyorum yani..eşimin getirdiği para belli, abiside onun kadar getirse onlar hayatta geçinemez çünkü okula giden 2çocuk var..bende haksızlık yapıldığını düşünüyorum kendimce bize ama napayım..
Eltim mi yanlış anladı kaynım mı bilmiyoruz eltimin haberi yokmuş kaynımın alınıp kayınvalidemi aradığından ortaya çıkınca konuştuk zaten söyledim ben ona karşı olmadığını hallettik o yanlış anlaşılmayıO begendiginiz paylastiginiz sozlerde laf sokacak birseyler vardir , cunku sosyal medyada boyle seyleri yapiyor insanlar goruyoruz, madem elti sizi yanlis anladi neden tavir aldinizdogrusunu anlatmadiniz?
Gorumceyle tavir ne zaman aldiniz o halde?Eltim mi yanlış anladı kaynım mı bilmiyoruz eltimin haberi yokmuş kaynımın alınıp kayınvalidemi aradığından ortaya çıkınca konuştuk zaten söyledim ben ona karşı olmadığını hallettik o yanlış anlaşılmayı
O görümceye de pek fazla bel bağlama.Ortada laf sokmak yok nerden çıkardınız? Hani bir söz beğenirsin paylaşırsın bu tip şeyler zaten şaşırdık görümcemle ne alaka dedik o yüzden tavır aldık
Teşekkür ederim beni bir siz anladınız yoksa kaynım eltime onu almış bunu takmış oraya götürmüş de gezdirmiş etmiş benim umrumda olmaz benim bir çocuğum var zamanımı bunlara harcamam her zaman adaletten bahsedip böyle olması sadece tuhafıma gitti kıskançlık değil bu
kasaları ayırın canım olur mu öyle şey sonuçta iki tarafta emek sarfediyo bildiğn kul hakkı
Evet ben hiç ses etmedim ama içimde kalmadı keşke yapsaydım falan insanları zorda bırakmak istemedim hiç. Bu konuda da aileden kimseye hatta eşime bile bişey demem karıştırmam ortalığı eşimi de doldurmam kardeşler arasını bozmak günah ama yanlış anlaşıldım ben sadece burda paylaşmak istedim düşüncelerimi teşekkür ederim bu arada hakkımdaki düşğnceleriniz içşnKaynana kim yahu düğün kız ne isteniyorsa o olmalı , o senden arsız çıkmış kimseyide tınlamıyor , kafasında ne varsa yaptırıyor , sen çok uyumlu ve yumşak başlı davranmışsın ama insanlar farklı işte , kasa beraberde olsa , karekter olarak farklı bu elti anlaşamamamız gayet normal bence
Ortak kasa olayını ben de doğru bulmuyorum tamam çocukları olabilir ama para ayni alinmali sonuçta esiniz de orada calisiyor emek veriyor.canım ya çıtlattım biraz bişeyler ama eşim ikisinin aldığı paranın aynı olduğunu söylüyor fakat ben kesinlikle inanmıyorum, bu zamana kadar aralarında para mevzusu geçmemiş, şimdiye kadar hep berabermiş miş miş miş.. ama artık evler bölündü, 2 aile olduk..anlatamıyorumki.. ikisi eşit olarak bölüşse belki ben kenara para atıcam, belki yicem belki gezcem ama yok..evin ne ihtiyacı varsa anca o kadar, zaten bende çalışıyorum, çoğu şeyi ben karşışıyorum zaten
eşin sesiz sakin yapılı biriyse muhtemelen düşündüğün gibidir ama ne alaka canım gezmek geleceğiniz için birikim yapmak hakkınız sonuçta bugün yoksa bile bigün siznde çocuğunuz olcak yani ben empati yapıyorum da razı olmazdım sessizde kalamzdım sonuçta herkes emeğinin karşılığı neyse onu almalı dimicanım ya çıtlattım biraz bişeyler ama eşim ikisinin aldığı paranın aynı olduğunu söylüyor fakat ben kesinlikle inanmıyorum, bu zamana kadar aralarında para mevzusu geçmemiş, şimdiye kadar hep berabermiş miş miş miş.. ama artık evler bölündü, 2 aile olduk..anlatamıyorumki.. ikisi eşit olarak bölüşse belki ben kenara para atıcam, belki yicem belki gezcem ama yok..evin ne ihtiyacı varsa anca o kadar, zaten bende çalışıyorum, çoğu şeyi ben karşışıyorum zaten
Bizim durum çok karışık canım ya benim kayınpeder çalışmıyor 20-30 yıldır aslında doğru dürüst hiç çalışmamış hep eşim kardeşi bakmış aileye hala öyle kiraları faturaları mutfak masrafları pazar ihtiyaçları hep aynı kasadan karşılanıyo zaruri ihtiyaçlar halledilip keyfi ihtiyaçlarımızı da hallediyoruz işte insanlara göre yorum yapmak kolay hemen ben kıskanç oldum çekemez oldum ama durum buyken ekonomiyi düşünüyorum bende çocuğumun geleceği içinkeşke kasaları ayırsanız yoksa düğün masrafına sizde ortak olursunuz
bide takı takarsınız üstüne
herkez ortak bi miktar mı alyıor peki kasadan
aynen öyle canım bencede ama işte gelde anlat.. bu sefer noluyo biliyomusun insanın içine ister istemez fesatlık düşüyo..kalbin kötü düşünmeye başlıyo..Rızkı veren Allah ama kul hakkı değilde ne bu.. ama anlatamıyorumki sevgili eşime..Ortak kasa olayını ben de doğru bulmuyorum tamam çocukları olabilir ama para ayni alinmali sonuçta esiniz de orada calisiyor emek veriyor.