Gelin ve kardeşimn yaptığı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
sen bana laf sok ben bi saunaya giricem senin için de biraz yüzücem sonrasında. gerginliğini alsın diye sana enerji göndericem. emin ol şu an havuz başında gerilmekten çok laf sokmana gülüyorum hadi öpüyorum

Tabi canım, her hamilelik ve doğum aynı. Herkes bir avazda pırt diye doğurup beş dakikaya ayaklanıyor. Belki zor bir gebelik yaşadı, ya da kolaydı da doğum zordu, belki ikisi de değildi. Çocuksuzken bir anda hayatına bebek giriyor, alışmak kolay mı ya? Her şeyin değişiyor, uyku düzenin, bedenin... Tüm bunlar olurken bir de 10 kişiye hizmet mi etsin?
Ben olsam ben de etmem. Hatta bir hafta yatılı misafir de istemem. Hadi kayınvalide gelmiş, bebek bakımına destek olacak diyelim. Kayınpeder, görümce, enişte vs. ne diye bir hafta kalıyor? Misafir ağırlanacak zaman mı yani? Bir de dışarı çıkarmış da para harcamamış diye alınmış. Bebek masrafı kolay mı ya? Bezler, mamalar el yakıyor. Özelde doğurduysa hastane masrafı da vardır. Belki insanların elinde yok. Şunu laf etmek ayıp. Bebek görmeye mi gittin, şehir turuna tatile mi derler adama.
Bebeğin uyku düzeni, emzirmesi, kakası, gazı vs. bir dünya şey var kadının kafasında. Bir de üç öğün yemek mi düşünecek?

yeni doğum yapmış birinden hizmet beklemişsiniz zaten sizin yapmanız gerekirdi herşeyi olması gereken buydu
gelin ve kardeşimin yaptığı demişsiniz birde
eee hala olmak görümce olmak kolay mı tabiki sizler yapacaksınız sanki çocuğu 10 yaşında o oturmuş size hizmet ettirmiş gibi davranmanıza gerek yok

Hamileymiş doğum yapınca kendi kv ve görümceleri de ondan hizmet bekler demedi demeyin konu sahibi. Kınamadığını yaşamadan ölmezmiş insan

Davet mi edildiniz? Emrivaki yapıp mı gittiniz?

Eğer davet edip öyle davrandılarsa haklısınız ama emrivaki yaptıysanız yukarıda mesaj yazan çoğu hanım %100 haklı.

Madem hamilesiniz, doğurun öyle konuşalım. 2 aylık bebek sadece annesini ister, sizin bakmanızı değil. 2 aylık anne fiziken ve ruhen yorgundur, sizin ona yardım etmeniz gerek.
Ayrıca çağırılamışsınız bile ne işiniz var orada madem bu kadar dert yanacaktınız? Lohusa evine komşu bile gitse elinde bir kap yemekle gider, ayıp yaptığınız.
Maddi konulara birşey diyemem, kardeşinizle aranızda ama diğer yaptıklarınız bence olması gerekendi. Yeni doğan evine misafirliğe gidilmez, net...

Valla ben de çocuk sahibi değilim de empati yapabiliyorum. Empati yapmak için illa o durumu yaşamak gerekmiyor.

Yeğenime gittim lohusa diye daha iki gün önce döndüm. Yardım için gittim, bir hafta kaldım. Bu bir haftada yerinden kaldırmadım kızı. Çünkü gitme amacım belliydi. Kahvaltıyı da hazırladım, yemeği de yaptım. Hatta geleceğim gün evini bile dip köşe temizleyip öyle çıktım bir süre idare etsin en azından diye. Kocamı da taşımadım yanımda çanta gibi. Bir hafta evde yalnız kalabilecek yeterlilikte bir adam çok şükür.

Bir arkadaşm 17 günlük taze anneyken bizi davet etmişti, ama bebek görmeye gitmiştik sadece, tabi ben kendim bir şeyler yapıp götürdüm taze annedir uğraşmasın diye. Kız baya bi şeyler yapmıştı da, ama başka bir arkadaşım ilk 6 ay mümkünse kimse gündüz bile gelmesin diyodu, uykuya bile hasretim diyodu. Dediğin gibi herkesin gücü, takati bir değil ki. Kendisinin gebeliği, anneliği vs ile kıyaslaması da ayrı olay zaten.

Sadece şunu söylüyorum.
Bebeğe biz bakardık o iş yapsaydı dediniz ya. İşte çooook yanlış çooook saçma.
Bebeğe annesi bakacak öteki işleri siz yapacaksınız, bu kadar net.

Ayrıca surat asmadı hep güleryüzlüydü dediniz diye diyorum tamamen haksızsınız.
Ne olmuş yani, yeni doğum yapmış insana gittiniz iki işin ucundan tuttunuz diye hemen celallenmek neden? Ne güzel birlikte yiyip içmişsiniz o da bebeğiyle diğer işleri düşünmeden ilgilenmiştir. Ne güzel yükünü aldınız.
Ay ne fenasınız yaa.
Boş yere kendinizi de annenizi de doldurmayın.
Acıdım gelininize.
Eğer asık suratlar yoksa ben her şeye razı olurum açıkcası.
Demek insanoğluna yaranılmaz.

tamam işte bebeği ile uğraşmıştır yada kendi rahatsızdır ,başka ne yapabilir ki ? kahvaltı kahvaltı diye diye kafayı kırmışlar ,siz neyini savunuyorsunuz tam olarak ?

Yeni doğum yapmış biri dinlenir toparlanır pat diye kimseye hizmet etmez ,normal kimse de hizmet beklemez

Siz yaptınız diye kimse de sizin gibi olmak zorunda değil ,her doğum farklı ,her bebek farklı ,her anne farklı

Burada duyar kasmayın boş yere

Kız sen niye sürekli bize nispet yapmaya çalışıyosın biz seni tanımıyoruz bile. Git eltingile falan yap nispeti. Havuz fotosu çekip insta storye koy çatlat düşmanları Benim için forumdaki sıradan anonim bir üyesin. Hiçbir şey ifade etmiyosun. Kaldı ki mesajlarını biraz deşsem ne kayınvalide şikayetleri, ne trajediler bulurum da işim var şu an. Başka zaman artık

ne kadar da zengin bir hanım saunası var bi de harika gelin ufff bazı hayatları kıskanmadan duramıyorumgfkgdhl

Hayır kimse burda beni anlamadı sadece giderken bir kahvaltı bekledim ve birde arada bir yemek yapsaydı bir gün mesela veya dışarıda onlar ödeseydi yoksa biz zaten ona iş düşürmeyiz
O evde abimizden yaşıyor niye ona birsey demiyorsunuz. O yemek hazirlasaydi. Misafir sonuçta kocanın ailesi. Kadin hem logusa hem çocuğa alışmaya calisiyo hem evde yatılı.misafir var hemde iş bekleniyor. Ayıp yani. Abimize niye hiç toz kondurmuyorsunuz.

Siz doğum yapınca çağırın kv kp görümce gelsin kahvaltı fln hatırlarsınız
Çok ayıp ya 2 aylık bebeğin sizle ne işi olabilir anneye ihtiyacı var onun. Daha lohusa kadın, kahvaltı derdine düşmüşler zorlarına gitmiş bak sen.. gelin surat asmamis bütün gece zaten ayakta, size gayet yeterli ev sahipliği yapmış. İnsan yeğenin hatrina kaldığım sürece hayatlarını kolaylaştırdık diye sevinir

Hayır annemde bizle aynı. İki ay falan kalmadı

Yoo kardeşim dga beter ona daha çok kırıldım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…