Gelin ve kardeşimn yaptığı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hayır kimse burda beni anlamadı sadece giderken bir kahvaltı bekledim ve birde arada bir yemek yapsaydı bir gün mesela veya dışarıda onlar ödeseydi yoksa biz zaten ona iş düşürmeyiz

Hayır kimse burda beni anlamadı sadece giderken bir kahvaltı bekledim ve birde arada bir yemek yapsaydı bir gün mesela veya dışarıda onlar ödeseydi yoksa biz zaten ona iş düşürmeyiz

siz neden bebeğe bakacaksınız ki. 2 aylık bebeğin anneye ihtiyacı vardır kucaktan kucağa gezmeye değil. Ailecek gelmişsiniz siz ev işiyle ilgilenin de gelin hanım bebeği ile kaliteli zaman geçirsin birazcık.

Yani kendi çıkardıysa diye düşünerek yazdım. Ödememiş olması da problem edilecek birşey değil bence zaten.

Anne babası yazın yine gidecekmiş, onlar dert etmemiş yemek hazırlayıp, alışveriş yapmayı, konu sahibi neden bu kadar içerlemiş anlayamadım

herkes sizi anladı da siz şurasını anlayamadınız korona halay çekiyor bir evde üç aile erkekler evde kadın ne emzirebilir ne canı istediğini yiyip uzanablir zaten uykusuz neye alınıyorsunuz ki? Ben olsam direk reddederdim banane görümcenin kocasından iki aylık bebekle onu eyleyemem

bundan bunu anlamış olmanız Türkçeniz açısından çok acı. bana da geldiler ve yardım ettiler her şeyi yaptılar. ben de onları önemsediğimi göstermek için yardım etmeye çalıştım demek en müko gelin demek mi ben de çocukların en kötü dersi niye Türkçe olmaya başladı diyordum.

Benim kaynanam gorumcem kocasi cumbur cemaat gelse, sabahtan aksama kadar yemegimi hazırlayıp evimi aklayip paklasalar, butun evimin ihtiyacini donatsalar, yine de donumla salonda totomu yayamadigim icin surat ederim Kimse kusura bakmasın. Biraz mahremiyet bilin once. Baya iyi gelininiz varmış yien de guleryuz gostermis

2 aylık bebekle ne hizmeti bekliyorsunuz ya pes doğrusu. Bırakın güler yüzünü, yüzünü gördüğünüze dua edin bence çünkü o dönemler sürekli emzirilen, yiyip içip, bebek uyudukça dinlenilmesi gereken bir dönem. Ayrıca cümbür cemaat yatılı misafir gitmeniz de ayrı bir muamma. Bari anneniz babanız gidince gitseydiniz. Bebekli ev ne kadar kalabalık olursa bebek de o kadar huzursuz olur, çünkü henüz alışamadığı yeni dünyada sakinlik ve huzura ihtiyacı olur, kargaşaya değil.

Benim bildiğim yeni doğum yapmış kadının yanına yardım-hizmet için gidilir. 2 aylık bebeğine siz niye bakacakmışsınız pardon? Bebeğine o baksın siz hizmet edin ne farkı var sizi görünce görümcelerimin kıymetini anladım. Canım görümcelerim
Hem enişte ne alaka? Yeni doğum yapmış kadının evine 1 hafta kalmaya gitmiş, üstüne hizmet beklemişsiniz.

yeni bebekli kadının başına kendi kafanızdan karar verip sürü sülale doluşmuşsunuz bu hastalıkta hem de, bi de hizmet mi bekliyosunuz? Yok artık! Valla gelini herkes örnek alsın aferin kız iyi yapmış. Lohusa haliyle sormadan etmeden çökmüşsünüz. Kadın sizin hizmetçiniz mi bi de lütfeder gibi çocuğa biz bakardık demişsin. Çocuğa annesi bakar hanımefendi. Ayrıca bir zahmet yiyip içtiğinizi ödeyin sizin sponsorunuz değil insanlar. Kafaya bak ya düşman başına aile resmen. Gelin işi biliyo ama aferin :)

Dipnot: Yiğen değil yeğen

Pardon çocuğa siz niye bakıyorsunuz?
Geçen hafta doğum yapmış, ev işlerini siz yapacaksınız, o çocuğuyla koyun koyuna bağ kuracak.
Bir çorba bile yapmayacak evet, bir zahmet siz ona çorba yapacaksınız.
Güler yüzünü eksik etmemiş, daha ne istiyorsunuz?
Çokmuş bile size demek ki.

Kardeşiniz ya da eşi sizi davet etti mi? Hayır. Ev sahibi tarafından davet edilmediğiniz yere iki aydır kadının başında olan anneniz davet etti diye “kocanızla” birlikte gidip bir hafta yıkıldınız. Size kahvaltı hazırlama ya da yemek yapma sözü verildi mi? Hayır. Bu beklentiye kendi kendinize girdiniz. Yeni bebek sahibi olmuş masrafları arşa çıkmış insanlardan bir de dışarda yemek ısmarlamalarını beklediniz. Nereden tutsak elimizde kalıyorsunuz.

Evimize tatili misafirde çok gelir, severiz karı koca bu işleri ama 2 aylık bebeğimiz varken, eşim kardeşinin eşini misafir etmez uygun bir dille söylerdi. Doğumda eşimin anne ve babası geldiler memleketten, eşim babamla rahatsız olurum dersen söyleyeyim kardeşime geçsin demişti. Ev müsait olduğundan gerek yok demiştim ama doğumdan sonra bir süre annenin rahatlığı, konforu önemli. Giden de ona göre gitsin.

Yarama tuz bastın şu an

Zaten anne baba ordaymış gelin hazırlamamış kahvaltı o zaman annesi hazırlasaymış. Ailecek bir olup geline iş yaptırmaya çalışmışlar. Konu sahibinin çocuk sahibi olmadığı ve empati yapamadığı çok belli çünkü o kadar küçük çocukla neler yapılabilir çok iyi bilir ya da anlardı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…