• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelin ve kardeşimn yaptığı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhaba kızlar maalesef bugüne kadar hep fedakar oldum çok doluyum kızlar okuyup yorum yapan herkese şimdiden teşekkür ederim..

Kardeşimn görevi memlekete 10-13 saat mesafe uzak bir yere çıktı dört yıldır yanına gitmedik hep o geldi iki sene oldu evleneli yine gidemedik onlar geldi vs.
Şimdi bebeği oldu geçen hafta annem ve babam gitti bize de illa sizde gelin dediler tabi kardeşim ve eşi değil annem babam israr etti. Bende yigenim olduğu için ve tüm aile birlikte olalım diye eşimi ikna edip
Söylemesi ayıp uçak biletleri çeyreği gitmesi gelmesi epey masraf ettim ve gttik kaldığımız gittiğimiz beş senede bir hafta bebiş iki aylık size yemin ederim belki abartıyor diyeceksiniz ama her işi biz yaptık tabiki yaparız sorun değil ama bir gün ya bir gün kahvaltı haızrlamZmi gelin hanım bir gün kahvaltı haızrlamadi.
Bir kere çorba yaptı. Açıkçası annemin babamn ve benim çok zoruma gitti tamam bebek var ama bebeğe biz bakardık herşeyi zavallı babam gttigi gün eve bir dünya alış veriş yaptı gelen suyun parasını yapacağımız. Köftenin parasını bile biz verdik herşeyi geçtim kardeşim bir kere dışarı çıkarttı bize odetti
Kizlar inanın para umurumda değil ama onca çile çekp bu karda kışta gittik ne ilgi ne alaka göremedik
En son geleceğimiz gün bile kahvaltı yi annem haızrlams ben şuan da bir Daha asla zaten gitmem ama yaptığım fedakarlıklara çok üzülüyorum düğünlerinde bile 1 hafta ben ağırladım. İnsanın kardeşi bile bunu Yaparsa ben kime güveneym hamileyim ve inanın üzüntü den karnıma ağrılar girdi bu kadar mı kötüyduk bari giderken kahvaltı hazırlasyi
Şimdi diyorlar yazın annem gile gelcz sende gel diye ama asla gitmek istemiyorm bugüne kadar hep onlar gelince gttim bende başka şehirdeyim bu defa gitmcm çok daraldm kızlar hazmedemiyorm.

Not = gelin hanım suratını asla asmai hep güler yüzlü davrandı hakkını yiyemem zaten erkenden yattı çocuğu var birşey diyemem. Ama diğer şeyler beni bizi çok üzdü.
Konuyu açıp bayılan bir üye daha 🙄

Dışarı çıkarıp parayı size ödetmesi yanlış onu geçtik. Ama evde hizmet beklemeniz de yanlış. Minicik bebeği var ve siz el değilsiniz. İşini de yaparsınız yemeğini de bunda gönül koyacak ne var? Ki size surat asmamış. Belki arkanızdan dua etti sağ olsunlar her işimi yaptılar beni seviyorlar diye düşündü, siz arkasından böyle diyorsunuz. Ha içinize oturacaksa bir daha gitmez gelmezsiniz.

Ayy resmen aynı durumdayız, memleketler den çok uzakta dört senedir yaşıyoruz, kayınvalidem ve görümcemlerin bu sene gelesi tuttu o da benim hamileliğimin başına denk geldi, ilk bi kaç gün ben yapamadım gerçekten çok kötüydüm daha sonra da ben yapmaya çalıştıkca kv dem hiç birşey yaptırmadı..Evimi bile süpürüp gittiler yapmayın dedikçe..Görümcem de acaba sizin gibi mi düşündü sorguladım şu an🤔

Eşinizin falan ne işi var küçük bebekli evde yatılı olarak?
İki aylık bebeği var kadının, durmuyordu diyorsunuz, ne var yemek yapıp kahvaltı hazırladıysanız? Bebeğin ağladığı zaman size değil anneye ihtiyacı var. Ne kadar büyütmüşsünüz.

Kardeşinizin dışarı çıkarıp para ödetmesi doğru gelmedi ama böyle ahlanip vahlanacak birşey yok onda.

kadın kanser değil anne olmuş ve giden insanlar da elinden geleni yapmış. benim de zor bi bebeğim vardı ama kk hamilelik ve anneliği hastalık gibi görüyor bence tuhaf bi bakış açısı. kimse dört dörtlük hizmet beklememiş ki biraz önemsenmek istemişler o kadar.
Herkes her duyguya aynı tepkiyi vermiyor . Kimini kızdıran şey kimini güldürüyor. Hamilelikte hormonlar tavan yapıyor. Doğumdan 2 ay sonra vücut bile kendini toplayamamisken ruh sağlığı nasıl normal olsun . Ayrıca güler yüzlü davranmış

kadın kanser değil anne olmuş ve giden insanlar da elinden geleni yapmış. benim de zor bi bebeğim vardı ama kk hamilelik ve anneliği hastalık gibi görüyor bence tuhaf bi bakış açısı. kimse dört dörtlük hizmet beklememiş ki biraz önemsenmek istemişler o kadar.
Şöyle konularda biri de çıkıp benim de başıma gelmişti ama ben yapmıştım minvalinde konuşup kendini övmesi şaşıcam. Tamam siz harika bir gelinmişsiniz, en müko gelin sizsiniz. Ama herkes sizin gibi olmak zorunda değil.

siz ordaymışsınız çocuğa bakarken gönlünüz olsun diye bi kahvaltı hazırlayabilirdi. ya da birlikte yapardınız. benim kardeşim ve eşi de bizi ziyarete geldiler her şeyi onlar yapıyordu ama ben de yardım ettim. onları dışarı çıkardığımızda da onlara bi şey ödetmiyoruz tabi ki. bi de evine gelen insana yiyeceğini aldırmak da ilginç. anneme gittiğimizde alırım ben ama annem zaten emekli maaşıyla geçinmeye çalışıyor. fakat bahsettiğiniz insanların işi gücü var. ilginç olmuş. ama tavsiyem içinize dert olan şeyleri yapmayın.
Nesi ilginç olmuş birşeylerin parasını ödemeleri ? Kendi annenize gidince alışveriş yapmanız normal. Geline gelince mi tuhaf ? Allahım aklıma mukayyet ol . Belki zor sıkışık bir dönemden geçiyorlar. Belki misafir ağırlayacak bütçeleri yok . Ve anne baba da destek olmayacaksa kim olacak ?

Herkes her duyguya aynı tepkiyi vermiyor . Kimini kızdıran şey kimini güldürüyor. Hamilelikte hormonlar tavan yapıyor. Doğumdan 2 ay sonra vücut bile kendini toplayamamisken ruh sağlığı nasıl normal olsun . Ayrıca güler yüzlü davranmış
dediğim gibi hamileliği ve anneliği hastalık gibi görmeyi bu forumda gördüm. memeliler kategorisindeyiz biz ve evrende ilk memeliler var olalı beri üreme ve doğruma söz konusu. bu kadar abartmamak lazım bence. şunu deseydi haksız derdim. bize hizmet etmedi sürekli bebeğiyle uğraştı falan. çünkü herkes her şeyi beceremez. fakat biraz önemsenmek istemiş ki bence normal

2 aylık bebekli kadın size hizmet mi edecekti zahmet olmuş yapmışsınız suratını da asmamış yeni çocukları var maddi durumları belki iyi değil zaten bi daha birşey alıp göürmeyin ya başa kakmaktan başka bişey yapmıyorsunuz.
İkiside memur canım durumları bize oranla çok cok iyi

2 aylık bebeğiyle 10 kişiye her gün hizmet mi edecekti yemek mi hazırlayacaktı? Tabi ki siz yapacaksınız, tabi ki yeğeninizi görmeye gideceksiniz, masraf yapacaksınız, bunlar fedakarlık değil, yapılması gereken normal şeyler
Her gün demedim elbette hergun edemez bir gün kahvaltı hazırlasa olmazmı

Yeni dogum yapmis kadina yatili gitmeniz hata, hadi uzak diye mecbur gittiniz onu anladik. Anneniz babaniz varken gitmeniz hata, kalabaligin luzumu yok onlar donunce gitseydiniz. Kadin en azindan surat asmamis daha ne istiyorsunuz ki? Hem annem bbam dogumd gitti dediniz cocuk 2 aylik olmus hala donmemisler, eve yerlesmis resmen anneniz, onlara sormadan misafir (sizi) de davet edebilmis, sofrayı da kursun bi zahmet. 2 ay kaliyosa evde tabi ki sofra kurmaya gitti oraya tatil yapmaya degil ya

Eşinizin falan ne işi var küçük bebekli evde yatılı olarak?
İki aylık bebeği var kadının, durmuyordu diyorsunuz, ne var yemek yapıp kahvaltı hazırladıysanız? Bebeğin ağladığı zaman size değil anneye ihtiyacı var. Ne kadar büyütmüşsünüz.

Kardeşinizin dışarı çıkarıp para ödetmesi doğru gelmedi ama böyle ahlanip vahlanacak birşey yok onda.
Adam kendi mi dedi acaba hadi sizi yemeğe çıkartayım diye yoksa bunlar mı tutturdular dışarda yiyelim gezelim görelim diye?

Sıradan bir memur ailesi yeni bebek sahibi olmuşken dışarda 6 kişiye yemek yedirebilecek bütçeleri olduğunu sanmıyorum. Hele tek maaşsa...

dediğim gibi hamileliği ve anneliği hastalık gibi görmeyi bu forumda gördüm. memeliler kategorisindeyiz biz ve evrende ilk memeliler var olalı beri üreme ve doğruma söz konusu. bu kadar abartmamak lazım bence. şunu deseydi haksız derdim. bize hizmet etmedi sürekli bebeğiyle uğraştı falan. çünkü herkes her şeyi beceremez. fakat biraz önemsenmek istemiş ki bence normal
Az önce bir arkadaş en mükemmel gelin sizsiniz demiş ya doğru söylemiş :işsiz:

2 aylık bebeği olan kimseye 4 kişi hele de eşlerle yatılı olarak gitmemeli. Param yoksa çeyrek değil gram takarım ama otelde kalırım lohusayı rahatsız etmem yani. Sizi zaten onlar değil anneniz davet etmiş. Doğum yapanlara misafirliğe değil yardıma gidilir. Hizmet beklemenin hiçbir mantığı yok cidden. Gebesiniz üstelik daha fazla empati yapmanız gerekirken küsmüşsünüz

Merhaba kızlar maalesef bugüne kadar hep fedakar oldum çok doluyum kızlar okuyup yorum yapan herkese şimdiden teşekkür ederim..

Kardeşimn görevi memlekete 10-13 saat mesafe uzak bir yere çıktı dört yıldır yanına gitmedik hep o geldi iki sene oldu evleneli yine gidemedik onlar geldi vs.
Şimdi bebeği oldu geçen hafta annem ve babam gitti bize de illa sizde gelin dediler tabi kardeşim ve eşi değil annem babam israr etti. Bende yigenim olduğu için ve tüm aile birlikte olalım diye eşimi ikna edip
Söylemesi ayıp uçak biletleri çeyreği gitmesi gelmesi epey masraf ettim ve gttik kaldığımız gittiğimiz beş senede bir hafta bebiş iki aylık size yemin ederim belki abartıyor diyeceksiniz ama her işi biz yaptık tabiki yaparız sorun değil ama bir gün ya bir gün kahvaltı haızrlamZmi gelin hanım bir gün kahvaltı haızrlamadi.
Bir kere çorba yaptı. Açıkçası annemin babamn ve benim çok zoruma gitti tamam bebek var ama bebeğe biz bakardık herşeyi zavallı babam gttigi gün eve bir dünya alış veriş yaptı gelen suyun parasını yapacağımız. Köftenin parasını bile biz verdik herşeyi geçtim kardeşim bir kere dışarı çıkarttı bize odetti
Kizlar inanın para umurumda değil ama onca çile çekp bu karda kışta gittik ne ilgi ne alaka göremedik
En son geleceğimiz gün bile kahvaltı yi annem haızrlams ben şuan da bir Daha asla zaten gitmem ama yaptığım fedakarlıklara çok üzülüyorum düğünlerinde bile 1 hafta ben ağırladım. İnsanın kardeşi bile bunu Yaparsa ben kime güveneym hamileyim ve inanın üzüntü den karnıma ağrılar girdi bu kadar mı kötüyduk bari giderken kahvaltı hazırlasyi
Şimdi diyorlar yazın annem gile gelcz sende gel diye ama asla gitmek istemiyorm bugüne kadar hep onlar gelince gttim bende başka şehirdeyim bu defa gitmcm çok daraldm kızlar hazmedemiyorm.

Not = gelin hanım suratını asla asmai hep güler yüzlü davrandı hakkını yiyemem zaten erkenden yattı çocuğu var birşey diyemem. Ama diğer şeyler beni bizi çok üzdü.
Hep güler yüzlü davrandıysa ; "lohusayım, evime geldiler, misafir gibi değil bana hep destek ve yardımcı oldular" diye arkanızdan dua ediyo olabilir. Lohusalık gerçekten duggusal açıdan çok karmaşık bir dönem. Sizin eleştirdiğiniz şeyleri farketmemiş bile olabilir. Ve 2 aylık bebeği olan birinin evine misafirliğie gidilmez diye düşünüyorum her türlü destek olmaya gidilir (tabi ki kimse mecbur değil o ayrı) eğer yatılı kalınıyorsa.

Az önce bir arkadaş en mükemmel gelin sizsiniz demiş ya doğru söylemiş :işsiz:
hiç öyle iddialarım yok. hatta gelinlik kısmında zayıfım diğer elitlerime göre.fakat gerçekçi ve düşünceli bir insanım o kısım doğru. insanların gönlünü hoş tutmaya çalışırım kendimi aşırı zorlamadan sınırlarımı koruyarak. ne kalp kırarım ne kalbimi kırdırırım. o nedenle en mükemmel değil ama en sevilen gelinim ne yalan söyleyim😂

40'ı yeni çıkmış gitmişsiniz.
Açıkçası hala çok yardıma ihtiyaç duyduğu bir dönem.
Tatlı dilli, güler yüzlü karşıladıysa tamam. O bebeğiyle ilgilenecek siz de ona yardım edeceksiniz.
Bebek sürekli emecek, sakinleyecek.
Evde kayınbaba, enişte emzirmesi bile zor.
Dert edilecek bir durum yok.
Ha derseniz ki biz bebek görmeye değil, misafir olmaya gittik o zaman bambaşka.

İkiside memur canım durumları bize oranla çok cok iyi
Keşke durumunuz iyi değilse yeni doğum yapmış kadının yanına bilet alıp kocanızzı bir hafta götürmeseydiniz durumunuz kötüyse malum emzirecek uyuyamayacak
ücretsiz izinde kadın değil mi yani tek maaş alacaklar niye her şeye alınıyorsunuz ??

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back