• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelin ve kardeşimn yaptığı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yorgan ve yatak tasidigimi nerde okudunuz.Yatak hazirlamak ve toplamak dedim.Yorganlari dosekleri ordan oraya goturdummu agir kaldirdimmi dedim.Karnimin sertlesmesi dogumu hizlandirirdi ertesi gun degilde o gun dogurabilirdim.Yorum yaparken gercekten biraz had bilerek yapsaniz neden kizayim insanca cvp veririm belki haklisiniz derim.Yazdiginiz üslup önemli
Yav tamam mel-dem Hanım. Ne güzel olmuş diyelim o halde, bir avazda kurtulmuşsunuz. Madem o kadar normaldi de ne diye ah ah şimdiki aklım diye bir hüzünlendiniz? :olamaz:

Ya birileri bunlara erkeklerin değil kadınların doğurduğunu anlatmalı. 😆 O psikolojik dalgalanmalar, ağrılar, acılar, anksiyete, yetersizlik hissi hep bize giriyor. Yanımızda kimin bulunacağına bıraksınlar biz karar verelim.
Ya cidden içinden bı üç kiloluk canlı çıkarıyorsun orda hala birileri tripte erkeğe ne var ki en zevkli kısımları onlar için çocuk yapma büyük sorumluluklar hep kadında ve onun yok anası yok ablası ama bizim de oğlumuzun çocuğu insan gibi sev git yani bak ama hiç babası abisi diyor muyuz yine kadınlar yapıyor aynı şeyi birbirine .
Çocuğum yok olursa açıkçası kimsenin tribini çekemem yemek yapmadin dese biri bana zıkkım ye derim herhalde 🤣

Yorgan ve yatak tasidigimi nerde okudunuz.Yatak hazirlamak ve toplamak dedim.Yorganlari dosekleri ordan oraya goturdummu agir kaldirdimmi dedim.Karnimin sertlesmesi dogumu hizlandirirdi ertesi gun degilde o gun dogurabilirdim.Yorum yaparken gercekten biraz had bilerek yapsaniz neden kizayim insanca cvp veririm belki haklisiniz derim.Yazdiginiz üslup önemli
Peki iyi yapmışsınız o zaman

Ya kimsenin annesi kimseye anne o la maz
Bunu biri sırf yaranmak için çıkarmış 🤣
Aynen öyle, ben de öyle düşünüyorum. Boşananlara bakın bir, o hanım anneler nasıl da sahip çıkıyorlar gelin kızlarına. :deli:
Herkesin anası kendine arkadaş. Herifi boşasam annem damadım da damadım diye tutturacak mı? Hiç sanmam. Benden daha fazla kimseyi sevebileceğine ihtimal vermiyorum. Benim hatrıma bir miktar sever, saygı duyar, o kadar. Boşarsam da umrunda olmaz.

Aynen öyle, ben de öyle düşünüyorum. Boşananlara bakın bir, o hanım anneler nasıl da sahip çıkıyorlar gelin kızlarına. :deli:
Herkesin anası kendine arkadaş. Herifi boşasam annem damadım da damadım diye tutturacak mı? Hiç sanmam. Benden daha fazla kimseyi sevebileceğine ihtimal vermiyorum. Benim hatrıma bir miktar sever, saygı duyar, o kadar. Boşarsam da umrunda olmaz.
Aynen öyle yok evladım gibi falan hepsi numara ben gelinimi kızım gibi goruyorum diyene de kayinvalidemi annem gibi görüyorum diyene de şahsen inanmıyorum

Üslubumda bir sorun yok ki. Hakaret yok, altında bir ima yok. Hatta ironi bile yok. Neyini beğenmediniz, anlamadım valla. Sadece bir soru var orada.
Insanlari azarlayip had bildirir tarzda yorumlariniz.Merak ediyorum bir yerde tanissak boyle bir konusma gecse aramizda aynen boylemi konusacaksiniz yoksa daha ilimlimi

Insanlari azarlayip had bildirir tarzda yorumlariniz.Merak ediyorum bir yerde tanissak boyle bir konusma gecse aramizda aynen boylemi konusacaksiniz yoksa daha ilimlimi
Yooo azarlamadım hiç.
Bir yerde tanışabileceğimizi de sanmıyorum. Çünkü anlaşamıyoruz bile gördüğünüz üzere. Alıngan, kendi kendine küsen insanlarla yapamıyorum ben. Neyse size iyi günler. :KK52:

Şimdi saçmaladıniz.Beni hastaneden taburcu etmelerinin sebebi artık dogursamda sıkıntı olmayacagi içindi.Benim sofra hazirlamamin karnimdaki cocuguma bir zararı yoktu.Hamilelikte iş yapmak cocuga zararmi veriyor.Siz ne hakla benim kendime saygimi ve karnimdaki cocugumu dusunmedigimi iddea edersiniz.Yorum yaparken had bilmek lazim
Fikrimi yazdım, haddimi aşan kismi göremiyorum
Niye bukadar yükseldiniz
Kayınvalde ve görümceye saydırsaydım iyi olacaktı ama dimi?

Fikrimi yazdım, haddimi aşan kismi göremiyorum
Niye bukadar yükseldiniz
Kayınvalde ve görümceye saydırsaydım iyi olacaktı ama dimi?
Fikir soylemek baska saydirmak baska.Kimseye saydirasiniz diye yazmadim.Simdi ne yazsam isinize geleni alacaksiniz oradan vurmaya calisacaksiniz.Inanin parmagimi bile yormak istemiyorum ne dusunurseniz nasil dusunurseniz dusunun.

gelin yaomiyosa mardesiniz yapsaymiynniye yapmadi eli kolu mu bagliydi ?

disarda yemek yiyelim diye kardesiniz israr ettiyse odememesi ayip olmus ama siz hari disarda yiyelim dediyseniz yeni cocuk sahibi adam tonla masraf var oarası olmayabilir .
2 aylik bebekli kadin bebegi birakio size niye hizmet etsin acaba ?!??

gelin yaomiyosa mardesiniz yapsaymiynniye yapmadi eli kolu mu bagliydi ?

disarda yemek yiyelim diye kardesiniz israr ettiyse odememesi ayip olmus ama siz hari disarda yiyelim dediyseniz yeni cocuk sahibi adam tonla masraf var oarası olmayabilir .
2 aylik bebekli kadin bebegi birakio size niye hizmet etsin acaba ?!??
e adı gelin ya hizmet sektöründen sayılıyorlar ya :KK45:

Ya şu konuda siz lohusa, gelen de kv ve görümce olsa arkanızdan laf etse konu başka olurdu.
Lohusaydım kv geldi bi işin ucundan tutmadı derdiniz.
Beş yıllık evlilikte hayırlamay gitseydiniz haklıydınız da doğum yapmış binde bir geliyorsunuz destek oluverin.
Belki kız da annem hep gelip destek oluyor, kv ya da görümce hamileyken kapımı açmadı bir çorba yapmadı diyordur.
Şu senaryoda ben olsam derdim misal..

1 hafta kalınmış yardım etmeniz daha uygun olmuş
değilse 1 hafta gelin hem çocuk hem sizle ilgilense doğum yapan bir insanın bünyesi önceki gibi olmuyor asla sağlığı hem fiziksel hem ruhsal iyi olmazdı. mesela benim sırf dinlenememekten nefes darlığım artar doğumdan sonra hissettiğim ve kalıcı olan birşey olabiliyor

Benım gorumcem olsa bende yuva mıva kalmazdı.cunku kv de de aynı sizin gibi her dedikoduyu yapar yuzume guler ogluna da napalım yavrum sizi ozlıyoruz napalım yavrul butun gun evdeyım napalım yavrum sabaha kadar uyumadım bıd bodı duygu somurusu yaoar. Ya arkadaş hamılelık zaten zor bi süreç.dogum da oyle.ee bebek daha ıkı aylık.kadın daha toparlanamadam eve hücum etmıssınız.cagırdılatsa cagırdılar gitmeyivetin.gelını kim düşünür.abınız oglunuz cagırdı mı kosarsınız..
Hem yaparsınız hem soylenırsınız hem aglarsınız.su ailelerin baskıları psikolojık baskıları gorunmez prangalar elımozde ayagımızda ya. Bi kendını bilen yok memlekette. resmen ıkı aylık bbeegı olan kadından hizmey beklemıssınz.onsallah sizden katbekati beklenır.

Merhaba kızlar maalesef bugüne kadar hep fedakar oldum çok doluyum kızlar okuyup yorum yapan herkese şimdiden teşekkür ederim..

Kardeşimn görevi memlekete 10-13 saat mesafe uzak bir yere çıktı dört yıldır yanına gitmedik hep o geldi iki sene oldu evleneli yine gidemedik onlar geldi vs.
Şimdi bebeği oldu geçen hafta annem ve babam gitti bize de illa sizde gelin dediler tabi kardeşim ve eşi değil annem babam israr etti. Bende yigenim olduğu için ve tüm aile birlikte olalım diye eşimi ikna edip
Söylemesi ayıp uçak biletleri çeyreği gitmesi gelmesi epey masraf ettim ve gttik kaldığımız gittiğimiz beş senede bir hafta bebiş iki aylık size yemin ederim belki abartıyor diyeceksiniz ama her işi biz yaptık tabiki yaparız sorun değil ama bir gün ya bir gün kahvaltı haızrlamZmi gelin hanım bir gün kahvaltı haızrlamadi.
Bir kere çorba yaptı. Açıkçası annemin babamn ve benim çok zoruma gitti tamam bebek var ama bebeğe biz bakardık herşeyi zavallı babam gttigi gün eve bir dünya alış veriş yaptı gelen suyun parasını yapacağımız. Köftenin parasını bile biz verdik herşeyi geçtim kardeşim bir kere dışarı çıkarttı bize odetti
Kizlar inanın para umurumda değil ama onca çile çekp bu karda kışta gittik ne ilgi ne alaka göremedik
En son geleceğimiz gün bile kahvaltı yi annem haızrlams ben şuan da bir Daha asla zaten gitmem ama yaptığım fedakarlıklara çok üzülüyorum düğünlerinde bile 1 hafta ben ağırladım. İnsanın kardeşi bile bunu Yaparsa ben kime güveneym hamileyim ve inanın üzüntü den karnıma ağrılar girdi bu kadar mı kötüyduk bari giderken kahvaltı hazırlasyi
Şimdi diyorlar yazın annem gile gelcz sende gel diye ama asla gitmek istemiyorm bugüne kadar hep onlar gelince gttim bende başka şehirdeyim bu defa gitmcm çok daraldm kızlar hazmedemiyorm.

Not = gelin hanım suratını asla asmai hep güler yüzlü davrandı hakkını yiyemem zaten erkenden yattı çocuğu var birşey diyemem. Ama diğer şeyler beni bizi çok üzdü.
Ay bi zahmet hazırlayın kendi kahvaltınızı

Aferin kız gelin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back